Black Friday!

Hihi...jag googlade precis "när är black Friday" när jag insåg att det rimligtvis måste vara imorgon (jag skriver detta torsdag kväll). Ibland har man otur när man tänker. Idag i mitt begränsade sociala flöde såg jag en underbar liten filmsnutt passera revy:Jag var ju optimistisk inför framtiden i ett inlägg i måndags och ovan befäster min tes: Vinden har vänt! Systrar och bröder, förenen eder i en anti-konsumistisk (heter det så?) trend som skola rädda vår jord men på kort sikt även våra psyken. För hur underbart lockande känns det inte att sjunka ner i en stol på N-kompaniet och se någon reparera ens gedigna kängor i jämförelse med att ångestsvetta sig igenom MOW med hundratals andra löneslavar och bränna sin framtida frihet på skitprodukter. För inte är väl N-komapaniet så cyniska att de tänker att vi, förutom att dricka gratiskaffe och reparera våra vandringsskor, ska handla prylar (blinkande smiley)? För övrigt måste jag tipsa om en podd - Genushistoriepodden. Den är inte alls så präktig/politisk som den låter, den är absolut bedårande. Jag fick där också tips om nedan dokumentär:
Kortfattat handlar det om hur afroamerikanska kvinnor jagar ett hårideal, ivrigt påhejade av - ironiskt nog (?) vita - kommersiella krafter. Dokumentären antyder att kvinnorna, genom att ägna all sin energi och sina pengar åt detta, förlorar fokus på viktiga saker såsom deras roll i samhället, konsten och politiken. Och precis så känner jag inför konsumtion - ett opium för folket. Så länge vi springer som programmerade robotar på black friday, mellandagsrea, mid-season sale eller whatever sale, utgör vi inget hot utan en tillgång i form av maxad moms och ett livstidsbidrag in i samhällsmaskinen då vi aldrig kommer ha råd att sluta jobba då vi måste betala av våra kreditkortsräkningar. Förslag: Sluta konsumera och njut av att ha ett intellekt istället. Går icke att köpa för pengar. Jag tänker fira BF med att avvika extra tidigt från min zoologiska trädgård arbetsplats och ta mig fort som tusan ut på landsbygden där jag ska sammanstråla med en stilfull trojka och tillsammans ska vi tala politik, litteratur och världsherravälde natten lång (eller åtminstone till 21:30 när jag slocknar). Gör något liknande du med och ge fingret åt denna besynnerliga högtidsimport.


Mvh/
FruEfficientBadass

4 kommentarer:

 1. Dotter hade önskat sig vita jeans fr Gina länge så jag väntade till BF och fick 20 % iaf. Så 239 kr ist 299 kr. Annars absolut inget för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag hade inte väntat mig det heller J :)! Jag tycker så här: Konsumtion som ändå är nödvändig förläggs med fördel till allehanda reor. Konsumtion som hobby, mindre bra hobby. För såväl psyke, miljö som privatekonomi. Men varför säga det till er läsare av denna blogg, ni är ju redan on track.

   Radera
 2. Köpte te och en ansiktstvätt, men hade köpt de ändå även om de inte var BF. Så utnyttjade rean på förbrukningsvaror. Om det är något jag har velat ha länge o det inte är brådskande så väntar jag tills det blir rea. För mig är det viktigt att köpa saker som man behöver och inte köpa bara för att det är rea.

  SvaraRadera