En novembershopping

Nyligen var jag på varuhuset Sokos i Helsingfors och köpte ett Chanelnagellack för 30Euro. Vafalls? FruEfficient Badass, köpa nagellack för pengar som skulle räcka till åtminstone ett kvartals krossade tomater?! Men lugn, det finns en rationale.

Jag är måhända ingen stor fan av shopping eller konsumtion. Men jag gillar att ha en skön känsla i kroppen när jag tassar runt i livets labyrint. Jag har en garderob som sitter som en slimmad smäck, men den är inte särskilt lyxig. Alltså, på ett sätt är den ju det då jag gärna kostar på mig fina material som cashmere och tidigare nämnda heat tech-toppar. Men den är inte DYR in ordets prêt-à-porter-mening.

Så för att kompensera för denna brist på common luxury har jag en grej kring Chanelnagellack. För ett par år sedan köpte jag den oefterhärmliga nyansen Rouge Noir (första gången i mitt liv folk i kollektivtrafiken frågar vad jag har för nagellack) och nu i Helsingfors köpte jag en gråbeige nyans med det passande namnet Garçonne (pojkflicka).


Une garçonne
När jag drar på mig Garçonne känner jag mig genast tio gånger mer exklusiv. Och det handlar inte om färgen - samma finns att köpa hos IsaDora för en femtedel av priset. Det är känslan av att bära Chanel.




Och eftersom jag nuförtiden inte ägnar mig åt ad hoc lyxkonsumtion åt höger och vänster, får detta nagellack nästan oproportionerligt stora effekter i min hjärnas dopamincentra. Det är en fröjd att se sina händer ägna sig åt vardagliga aktiviteter målade i Chanel (torka av köksbordet, örfila ett barn (det är ju ett franskt lack för tusan)). Och då känns SEK 300 plötsligt rätt billigt jämfört med att bränna 30 000 kronor på en väska av samma märke, som troligtvis inte ger högre utdelning på dopaminskalan. Särskilt inte om man har shopping som hobby - då ger väskan dessutom en rejäl baksmälla när kreditkortsräkningen kommer månaden efter. Medan jag lyckades smussla in Chanelnagellacket på matkontot för november he he...(varför he he? Det är ju jag som betalar även den fakturan silly me...men det känns bara lite listigt). Så dagens tips till er - pimpa din garderob med ett nagellack från ditt favoritmodehus.


Mvh/
FruEfficientBadass

4 kommentarer:

  1. Du är klok som väljer dina darlings med omsorg. Även en minimalist as miself måste shoppa nya löpardojs nu och då trots totalt köpstopp sedan 1/10 2015 ety kan inte springa barfota - varken på torr asfalt eller i snö.
    http://nouw.com/enoch63

    SvaraRadera
    Svar
    1. Otroligt. Hur mycket tror du att du har sparat på dessa två år?

      Radera
  2. Köpte en resa för 1,5 år sedan och det blir en till om drygt ett halvår. Har inte fört bok över det jag inte köpt utan tänker mer frihet, enkelhet och slow living.
    Glad fredag önskas fr sö Dalsland

    SvaraRadera