Viktigt meddelande från FruEB

Medborgare. Anledningen till att jag startade den här bloggen var att:
a) Ett par av mina vänner uppmuntrade mig eftersom jag aldrig hann rabbla igenom alla mina tankar om livet, projekten och hönsen under våra månadsträffar (någon med sämre självförtroende än FruEB skulle kunnat misstänka att vännerna helt enkelt fick slut på syre).
b) Ett visst mått av självgodhet (å jag är så effektiv jag har klurat ut allt så bra..!)
c) Ett visst mått av altruism och miljökärlek. Jag tycker ju, enligt punkt b, att jag lyckats avkoda vissa saker i tillvaron vilket tillåter mig att labba med tankar av typen hoppa av ekorrhjulet och därtill spara lite miljö genom att inte leva som en consumer sucka. Vad jag vill säga är detta:


När jag stötte på www.rikatillsammans.se, www.mrmoneymustache.com och ett antal andra ekonomibloggar öppnade sig en ny, alternativ värld. Jag är oerhört tacksam för de skribenter som gjort det möjligt för mig att själv mejsla ut en plan. Den här bloggen är mitt blygsamma bidrag och ett "skicka vidare". I dagsläget har jag runt 100 sidvisningar per blogginlägg, vilket är i runda slängar 98 sidvisningar fler än jag räknade med vid start. Nu tenderar nog ni som läser att vara redan frälsta eftersom merparten hittat mig via Snålcoachens blogglista (tack SC!). Men vem vet, kanske har jag en idé eller två att addera till den existerande informationsbanken inom ekonomibloggosfären. Min dröm är ju att jag får ytterligare ett par skallar (företrädesvis kvinnor som, om man får tro undersökningar på området, är mindre intresserade av långsiktigt sparande/investeringar än män) att börja se sig själva som kaptener bakom ekonomirodret snarare än passiva åskådare på läktaren. Om så sker kommer jag att dö med ett förnöjt leende på mina läppar.

Någonting ditåt?


Any How. Nästa vecka kommer jag i sju inlägg att beskriva mitt recept på att nå ekonomiskt oberoende (eller utökad ekonomiskt rörelseutrymme för den som inte vill gå hela vägen) som i stort sett går ut på simple living+indexfunding=möjlighet att sluta förvärvsarbeta tidigare än ordinarie pensionsålder alternativt minska nödvändig arbetstid och få mer tid över till annat. Inte ett nytt ämne, men min version. Varför denna avisering? Jo, min erfarenhet är att en del kan ta illa vid sig av tidig-pensionsnacket. Jag har viss förståelse för detta. Det är trots allt en mycket präktig strävan som lätt kan sticka i ögonen på folk som inte tror att det är möjligt för dem (jag tror ju att alla kan nå framåt mot antingen helt oberoende, några års tidigare pension eller åtminstone deltidsarbete de sista åren i yrkeslivet). Om du när drömmen om att sluta förvärvsarbeta innan statlig pensionsålder, stay put. Som en liten uppvärmning rekommenderar jag denna Oscarnominerade kortfilm som illustrerar idén kring passiv inkomst.


Introt är amerikansk självhjälpsboks-sliskig och animationen håller inte riktigt Pixarklass. Men det var bland annat den här filmen som fick mig att fatta vad passiv inkomst är. Alltså, inte fatta rent intellektuellt, det förstod jag redan när jag läste en bok på ämnet. Nej, jag menar förstå rent känslomässigt. Det är Pablo med hackan jag tänker på när jag varje gång avstår en konsumtion och istället för över pengarna till min ISK. Hacka hacka.
FruEfficientBadass

3 kommentarer:

  1. Är bara glad om jag lyckas hjälpa dig få ett par läsare, du är det bästa som hänt sedan fyndhyllan i matbutiken!!

    SvaraRadera