Frugally White

Jag har alltid älskat vitt och särskilt älskar jag vitt i sovrummet och på sängkläderna. Nedan en bild på vårt nuvarande sovrum och som du ser har jag gärna färg och mönster runt om, men själva sängkläderna måste vara i vitt. Det behöver inte vara samma vita nyans. Nedan blandas kritvitt Hemtexlinne med gammelgulnat gårdslinne på företrädesvis örngott och en nästan gräddvit fleecepläd från IKEA. Jag tycker inte att det gör något utan anser att en fullständigt kritvit säng visserligen kan kännas fräsch, men inte lika inbjudande och avslappnad. Men det är nog bara jag som går och tänker sådana saker.


Any Huew, jag kom åter att tänka på min vurm för vita sängar när min dotter gjorde mig uppmärksam på en bok som stod i bokhyllan. Det var min "stilbok" i vilken jag genom åren klippt ut favoritbilder ur inredningsmagasin och inredningsböcker. Det var rätt kul att bläddra igenom den för det visar sig att jag, oavsett om vi talar sent 90-tal eller tidigt 2010-tal, gillar samma saker. Jag har så att säga en urstil. Om man nu kan kalla nedan en stil, skåda vit-paraden av sängar:


Crisp and fresh. Hotellrum. Mentalsjukhus. Okej att man, i det fall man hör hemma på den senare skulle kunna hävda att det är "trist" med konformt vitt. Jamen det står dig fritt lille vän att tumla runt på Hemtex och köpa på dig realiserade påslakanset i skojiga mönster i just denna säsongs färger. Få se hur länge du tycker att de är roliga.* Få se hur kul det är att försöka matcha rätt där i tvättstugan när familjens samlade lakanstvätt ska sorteras. För hemma hos mig tar denna sortering noll minuter och tio sekunder eftersom vi företrädesvis har vita lakan och örngott och där alla funkar till allas sängar.** Dessutom behöver vi minimalt med ombyteslakan eftersom vi sällan tvättar alla fem sänglinnen samtidigt (går inte ens i vår maskin) och därför har vi alltid ett par vita uppsättningar redo i linneskåpet. Behövs inte mer för att det ska gå runt.

Det som adderar en extra touch av FUN är att man också kan fynda ett linneövergott eller två på loppis. The bliss att lägga sitt huvud mot ett sådant kärleksfullt monogrammerat objekt på kvällen. Att blanda upp sin nyproducerade bomullstextil med sådana detaljer skapar en eklektisk och behaglig helhetskänsla i sovrummet. Och du behöver aldrig mer fundera på att skaffa nytt såvida inte ett vitt lakan bokstavligen slitits sönder och ärligt talat - hur ofta nöter vi sönder lakan? Efter tio år? Frugal stylish convenience winwinwin.

Vad har du för färg på lakanen? Och framför allt, hur många ombyten har du?

Mvh/
FruEfficientBadass

* Looking at you mother.
** Förutom underlakanen i resårmodell, där har vi enkel- respektive dubbelsängsmått. Och om du inte redan gått över till resårlakan - bara gör't. Världens bästa tidsbesparare på morgonen plus att du slipper får rynkigt skinn när du sover på grund av hafsig bäddning.

21 kommentarer:

 1. Inte många ombyten alls då jag aldrig river ur hela sängen inför tvätt. Byter underlakan och örngott ihop och lite oftare än själva påslakanet.
  Färger är lite hipp som happ pga vill slita ut det jag har. När - jag snackar ens OM - bäddlinnet tjänat ut blir det putstrasor till sonens Camaro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också tänkt på det där - påslakanet blir ju inte alls lika smutsigt! Jag ska nog börja göra som du. Påslakanen är ju de jobbiga.

   Radera
  2. Sonen? Du har väl två döttrar? Har du tre barn?

   Radera
 2. Vi har ganska blandat men i princip allt går att matcha. Jag gillar också linnelakan som är lite riviga och andas. Köper vi nytt blir det just sådana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju inte Insta längre men jag har lagt ut ett bildspel från era guest premises, fick väldigt fin kritik. Ni har excellent stil. Perfekt till annonser på Qasa.

   Radera
 3. Väldigt vackert! Kör likadant. Vitt=enkelt att managera. Fattas ngt, bara att komplettera (letar på loppis då, förstås!).
  Off topic, och ursäkta en okunnig:
  Indexfonder, utdelar de? Kan inte hitta någon på avanza förutom Xact högutdelande som utdelar direkt till en.
  Vill ju ha en indexfond som utdelar direkt. Vet du någon?
  Mvh Friaflickan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Indexfonder delar ut men återinvesterar dem själv. Du ser inte utdelningen men den ligger där och bygger värde.

   Radera
 4. Orange, brunt, blommor, ett å annat muminmönster och några 90-talspåslakan med geometriska figurer i lila och rostrött. Sällan samma påslakan i båda sängarna och betydligt fler kuddar än täcken vilket ger ytterligare några omaka mönster. Och ett silvrigt tyngdtäcke. Totalt kaos = enkelt att
  managera :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, I love it I love it! Kaos är också en stil.

   Radera
 5. Tack "Ibland gör man rätt" för svar:)!
  Mvh Friaflickan

  SvaraRadera
 6. Alltså "managera", är det ytterligare ett corporate bs-ord? Dykt upp flera gånger sista dagarna på firebloggarna. Känns det inte väldigt pinsamt att använda så fåniga ord? Magnus var är du? /motsträvaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min förra chef var som en tidig google translate, han skulle alltid överföra engelska ord till svenska. "Supportera" var en favorit. Han hade varit grön av avund om han själv kommit på "managera". Nä, nu ska jag kontinuera och läsa era kommentarer, blev interrumpterad igår på grund av heldag radioövningar.

   Radera
 7. Vi har två uppsättningar vita satinlakan från Hemtex, de som är sådär hotelligt smalrandiga. Lyxen att inte ha hunnit samla på sig massa mög... Men nu när det är höst börjar jag känna ett obehagligt sug att införskaffa murriga färger och mönster. Hjärnan är inställd på shopping efter att ha utsatts för en del nödvändig sådan den senaste tiden. Men jag skulle ju snart ångra mig, för som du säger så blir tvätten ett helvete (har även en mor som föregår med dåligt exempel, dvs. har en hel garderob med missmatchat linne). Som det är så tvättar vi den ena uppsättningen och använder den andra medan den första hängtorkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hjärnan är inställd på shopping efter att ha utsatts för en del nödvändig sådan den senaste tiden." Lustigt det där, man öpppnar pandoras box och är fast ett tag. Jag brukar köra en detox ett par veckor med totalt besöksförbud på fysisk eller digital butik så har det löst sig.

   Jag har också haft de där satinrandiga från Hemtex. Lika fina som jag tycker att de är nya, lika fula tycker jag att de (särskilt örngotten) blir efter ett par år. De drar liksom åt sig smuts/fett vad vet jag och antar en gulnande ton jag inte lyckas få bort. Har du några tips?

   Och ja, jag kan precis som du bli full av avund när jag ser folk som har murrigt härliga lakan, som mörkblå linnelakan etc, det är så mysigt att krypa ner i. Men sen återkommer jag alltid till bekvämligheten (och estetiken) i att ha vitt vitt vitt.

   Radera
  2. Är det inte lite märkligt (eller åtminstone irriterande) att man ska behöva detoxa? Det löser sig dock eftersom jag skjuter upp allt utom matinköp så länge det bara går, för att sedan riva av allt på en gång några gånger om året.

   Fy, jag som trodde att det gulnande tillståndet bara berodde på att vi använder miljömärkta oparfymerade tvättmedel utan blekmedel, men det är alltså allmängiltigt? Den perfekta vitheten har fått stryka på foten till förmån för mindre kemiskt jox, speciellt nu när tvättvattnet i princip rinner rakt ut i trädgårdslandet... Efter ca 3 år är det bara underlakanet som ser lite skabb ut. De kommer ju aldrig gå sönder, så vi får se hur länge jag står emot blommigt, mörkt och mysigt. Vi har inga vita handdukar så tvättsituationen skulle nog lösa sig ändå.

   Radera
  3. Mycket irriterande. Inte ens som frugal weirdo går man säker.

   Radera
 8. Jag har nyss blivit sambo, och sambon medförde ett dubbelduntäcke med tillhörande påslakan i grått och ett rött lakan. Mitt linneskåp består annars av för många påslakansset, många retro och kvaliteten på dom är ju nästan för bra. Dvs nästintill outslitliga. Ännu mer outslitliga blev dom ju pga min stora passion för det stora duntäcket som dom inte passar till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbelduntäcke, spännande. Vet inte om vårt äktenskap skulle klara av det dock, någon [host min man] har en tendens att rycka åt sig. Kan du inte sprätta upp dina odödliga lakan och sy ihop dem till ett stort? DIY och vacker symbolik i ett?

   Radera
  2. "Min stora passion för det stora duntäcket" - känner igen mig precis! Vårt dubbeltäcke är ett av de bästa köpen jag någonsin har gjort. Det kanske delvis beror på att jag aldrig tidigare har haft ett äkta duntäcke, bara syntetiska dito, men älskar att man kan gosa in sig riktigt ordentligt utan att det tar slut. Herr Lugn brukar låta mig ha liite mer än halva - om det inte är kärlek så vet jag inte vad ;)

   Radera
 9. Hej, jag är Allison Howarts Efter att ha varit i förhållande med Anderson i åratal, han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var omkring 16.00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. e-post: ogagakunta@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat
  1) Älska trollformler
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / lotteri
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera