Gratis glossy mags

I somras tipsade Maria om appen PressReader som gör att du som har ett anslutet bibliotek kan läsa mängder och mängder och mängder av tidningar och magasin från världens alla hörn helt gratis. Antingen loggar du in på ditt biblioteks hemsida och letar upp "Tidningar" för att få åtkomst, eller så kopplar du upp dig mot bibliotekets WiFi och laddar ner via PressReader-appen. Enligt mitt bibliotek ska dessa nedladdningar ligga kvar i tre dagar och jag ska inte göra någon stor sak av det här men det stämmer inte, de ligger kvar typ 4 evva'.

Jag har redan tidigare ondgjort mig över glossy magazines och tycker väl att det finns bättre sätt att sätta sprätt på 59 spänn på än att betala för att läsa reklam och varianter därav som kallas plocksidor. Vidare tycker jag att man hittar mer intressanta stilförebilder på andra ställen, exempelvis genom att läsa gamla modeböcker eller gå på stan. Anyheuw, det var faktiskt med viss tillfredsställelse jag laddade ner tidningar till värdet av flera hundra. Helt nya var de också! 


En fördel är också att det likt nedan finns en innehållsförteckning så att man, betydligt smidigare än om läser analogt, kan scrolla fram till de 5-10% som utgör redaktionellt material.


Väl på plats där man vill läsa kan man både se nuvarande uppslag samt sidorna som kommer.


Jag fångade bland annat upp den här bilden som jag genast gjorde till min stilförebild hösten 2019. Jag älskar allt med den. Den är androgyn, den har klass, den har marint och beige - som råkar vara mina favoritfärger på kläder - och den vågar kombinera mörkblått och svart vilket är en hyllning till YSL som var först med att bryta den moderegeln.


Nu har jag ju ingen Burberrytrench längre. Inte heller jag har den där modellens 20-åriga kropp eller professionella ljusättning, men jag tycker mig ändå vara något på spåret när jag kombinerar mina Stadsmissionenfyndade blå chinos med svarta stövlar (använda för evigt), min mans beiga tunntröja, cognacsfärgade skärp och min egen variant på krämfärgad tunnkappa. Om inte annat kan jag trösta mig med att jag inte behöver punga ut med 14 000 kronor som är fallet för den som söker efterlikna modebilden till punkt och pricka.


Ett tips är att försöka göra dessa copy cat-övningar. Dels är det rätt kul och dels kan det ge dig en känsla av att faktiskt vara ett med tiden. Om dina tweenies skulle smäda dig i hallen och säga "mamma du är så uuuteeeee" (nu säger kidsen inte så längre, de bara himlar diskret med ögonen och skickar något spydigt på SnapChat till en vän) kan jag i trygg förvissning säga: "Back off bitch, det här är hur man bär plaggen i Paris i detta nu."

Sen föll mitt nordvästra på ett gäng väskor. Så här säger man:


"Trapetsväskan - elegant och i rätt storlek. Dess symmetriska form påminner om en kappa eller en jacka." (?) Väskorna på bilden kostar mellan 3 500 och 13 000 kronor. Men se, jag har redan symmetriska väskor i rätt storlek så jag är klar inför hösten, utan mankemang.

Jag och min vän som sa upp sig och sen fick jobb igen, låt oss kalla henne Lukas, var ett tag kollegor och var då besatta av kläder och mode. Det var i början av millenniet. Bland annat minns jag att vi läste Ebba von Sydows spalt om mode och sög i oss som svampar. Min vän sa vid något tillfälle att "Man behöver ju inte haka på alla trender. Men man kan ju plocka ut någon sak från en säsong, bara för att visa att man hänger med." Så sant! Inte för att jag längre har samma behov av att visa att jag "hänger med". MEN det skadar frugal weirdo-rörelsen att gå runt och se ut som en slabbedabb. På samma sätt som suffragetterna vinnlade sig om att se korrekta och borgerliga ut innan de kastade sten i skyltfönster, är det vår plikt att se hållbart snygga ut.

Ironin är att jag tror att en frugal weirdo har bättre förutsättningar att ge ett stilfullt intryck. Varför? Genom att hålla sig med en säsongsuppdaterad capsule wardrobe med väl omhändertagna, kvalitativa [vintage] plagg, blir det lättare att hålla stilen i vardagen. Dessutom visar undersökningar att folk som har en över tiden sammanhängande och enhetlig stil anses som såväl tryggare som snyggare. Ni har väl inte glömt Renata Briggman? Utöver den stilfulla beklädnaden har vi i sekten något annat som vanliga fast fashion addicts inte har: Ett "million dollar grin" som kan lyfta vilken outfit som helst.


Mvh/
FruEfficientBadass

10 kommentarer:

  1. Härlig läsning! Ska försöka överföra den hållbara parisiska stilen till skogen och förskolan, kan bli ett spännande projekt.

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Ja det gör det! Har scannat Pinterest efter snygga friluftskläder men det är nåt med proportionerna som jag svårt med. Oftast lite för breda byxor, men nu har jag sätt att det har kommit vandringstights från Fjällräven och det passar mig bättre tillsammans med kängor. Blir så jämntjockt annars;-)

      Radera
  3. Snyyggt! Jag gillar nyansen på din kappa bättre än den på tidskriftsbilden.
    Jag finner sånt nöje i mode sen jag bestämde mig för att sluta handla nytt.

    På tal om Ebba von Sydow så läser jag fortfarande hennes blogg ibland, och påtalande ofta så blir jag sugen på att kommentera där och fråga om hon inte borde kolla upp FIRE (och länka hit). Hon är alltid sönderstressad, måste lägga ofantliga mängder pengar på kläder och verkar inte riktigt helt nöjd i sitt ekorrhjul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ebba och Emilia har skrivit ett antal stilböcker och jag kan varmt rekommendera att låna den som heter "Säker stil - 101 stiltips". Det är enkla små billiga knep som hur du gör en half tuck (genialiskt - du stoppar bara ner halva skjortan, ser lite mer relalalaxat ut än den prudentliga whole tuck) eller binder ett grovt läderband kring din låga tofs för en mer kongenial look. Finns på ett bibliotek nära dig!

      Radera
    2. De kan sina saker. :-)
      Jag sitter här i en tröja som jag är 100% säker att Ebba tipsat om, tog mig bara tre månader att hitta på Tradera.

      Radera
    3. Nää - half tuck... ser ju bara så himla konstlat ut, nåt av det fulaste jag vet! Men fortsätt för all del ni som tycker det är snyggt. Men vad vet väl jag om mode, skulle heller aldrig ha marin och brunt tillsammans så jag är väl en sån där slabbedabb.

      Radera
  4. Älskar beige. Har en beige målkofta i denna min nya viktresa att glida in i om cirkus fem kilo. Halvljusa blåjeans, svarta ridskor med sporrar alt mina aubergine småkängor fr Gudrun Sjödén och en svart tunn långkavaj så kommer t o m jag SE UT som om jag äger aktier ;)

    SvaraRadera
  5. Min make Aslund bromsade upp med mitt livs kärlek efter en enorm kamp. Han sa att det var över mellan oss och att han aldrig kommer att ta mig tillbaka igen efter att jag slutade saker med honom flera gånger.
    Jag förstod först att han var mitt livs kärlek efter att jag tappat honom.
    Jag vill ha honom tillbaka men jag vill inte heller skada honom igen. Inte säker på hur jag ens kan få honom tillbaka, verkar som om han fortsätter med sitt liv.
    Jag kom över en coment online, läste ett inlägg av en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder till henne efter två års separation, hon lämnade bakom, hon vittnade om att en spirituell helare som heter Oduduwa lunchade en stava på hennes vägnar.
    Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom två dagar älskar stavning bön och offra för att göra kärleks charm, jag försökte, jag tillhandahöll alla kärlek spell artiklar och material som krävs av mig, fick jag höra att utföra midnatt bön. Två dagar efter den första bönen blev jag förvånad över att det var exakt som Dr.Odduwa har lovat mig att mitt ex kommer att ringa mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, min man Aslund ringde mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum till träffa. vi såg varandra ofta gånger under samma vecka, kärleksförtrollning lanserades för mina räkning i Dr.Odduwa-templet allt gjordes för mig, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som familj. jag är greatful. tack vare den här stora mannen Oduduwa.
    Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att detta fungerar för dig också för att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden med din partner.
    e-postadress commnicate med Dr.Oduduwa via :.
     {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

    SvaraRadera
  6. mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

    SvaraRadera