Ny klädförvaring

När vi flyttade in i somras låg fokus på att rodda i ordning barnens klädförvaring. Som jag tidigare skrivit här blev det klädstång för hela slanten (minus att de var gratis då de "kom med huset") och det med stor framgång. Jag konstaterade nöjt att det enda en mänscha behöver är en liten byrå för underkläder och random stuff av typen träningskläder, pyjamas, lounge wear (ett finare ord för det förhatliga "myskläder") och en klädstång. Men som du vet får bagarens barn inga bullar och det såg ut som helvete avseende min och min mans klädförvaring. Men se då bara:Primär förvaring var ett stort skåp i hallen. Det gick väl någorlunda under sommaren. Men när kylan började krypa på (det är oisolerat i hallen) började vi hänga fler och fler plagg i vårt rum. Exempelvis på kakelugnen. Och nog för att det var lite studentikost charmigt ett tag började vi båda tröttna på det. Läget blev akut när min man dessutom blev med jobb och var tvungen att klä sig som en riktig människa, inte bara slasa runt i samma jeans och reklam-tischa varje dag. Vi behövde en rejäl klädförvaring och det pronto! Så jag gjorde det man som god samhällsmedborgare ska göra för att inte lägga krokben för tillväxten, jag googlade på shoppingsajter och hittade exempelvis denna:

Jag gjorde även en googling på ovan leverantörs resultat föregående år och kom fram till att de troligtvis inte behöver mina korvören för att nå sin forecast för Q4.

Så jag kunde med gott samvete ta mig an uppgiften FWW (Frugal Weirdo Way):

Jutesnöre 39,90:-, Krokar 80 mm, 32,90:-, Clas Ohlson.

Rundstav, typ Byggmax, 150 :-.

Två hål i taket, scoutöglor på snöret och tillsågad rundstav. Skorna Ställde Jag Direkt På Golvet!

Frilagd kakelugn. Krokarna nu enbart för väskor. Fleecepläd på fåtöljen för
att inte frysa när man sitter i den och tar på sig strumpor på morgonen.

Byrå från lokal loppis, 475:-
Det hela gick på 697,8:- och hade blivit billigare om jag fattat att Clas O har studentrabatt. Jag hade också kunnat få en byrå för en tredjedel av det priset, men den här hade den patinerade charm som verkligen lyfte fram mina consumer sucker-troféer i form av Hermès-ask och kruka från Svenskt Tenn. Två lådor var - rymde allt löst och lite till. Och jag sparade knappt sex tusen riksdaler, vilket - om  man räknar på en svensk snittnettolön à 160kr/h = en svennebanan-vecka på jobbet.

Är du nöjd med din klädförvaring?

Mvh/
FruEfficientBadass

13 kommentarer:

 1. Snygg lösning. GDS hemsidan är ju bra att kika in men saknar en heltäckande tipssida för hembyggda av möbler.

  När vi flyttar till hus ska jag bygga följande möbler

  - Matbord, ikea stativ med plankor ovanpå
  - Gjuta pallar, stoppa ner 3 trärunda stavar i betong och låt det bränna
  - Soffbord, två äppellådor som stativ, brädor som topp-platta
  - Växthus, mura upp väggar en bit, regla stomme av trä, in med gamla fönster

  SvaraRadera
  Svar
  1. "GDS hemsidan är ju bra att kika in" Först trodde jag att du skämtade med mig då toppresultatet var Global Distribution System. Vilken härlig sida gds.se, här ska jag hänga ett tag!

   Att bygga eget är så mycket sunt förnuft och så lite kunnande egentligen. I helgen tangerade jag området i det att jag satte brädsits på en gammal IKEA-pall som av helt outgrundliga skäl levererades med någon form av breda, flätade nylonband som sits istället för sittbar materia. Dessa band gick snabbt sönder och jag har sagt "Snälla sitt inte på pallen!" en gång för mycket. Ut med locket i verkstaden, såga ner fyra brädbitar, skruva på, sandpappra till silkeslena kanter och vips en fungerande pall.

   Älskar din betongpalls-idé, har hållit på en del med betong. Hur tjocka sitsar cirka? Har du sett IGMR:s betongsängbord i källaren? Så snygga. Vet inte om de gjort dem själva dock.

   Radera
  2. Hade ingen aning om GDS-sidan. Hade tänkt bygga en stor eldstad i Leca, men nu blev jag sugen på att gjuta.

   MVH

   Ingolf

   Radera
  3. Jag hjärta cement. Ett underbart material. Oerhört satisfying (barnens uttryck) att konstruera av grått material.

   Radera
 2. Vårt för dyra hus hade bra garderober från Ikea, när vi köpte det. Garderoberna var dessutom till hälften fyllda med utdragslådor. Bra bra till mindre klädesplagg men inte till badlakan, lakan och extra täcken. Däremot var det så så högt i tak att det fanns plats för mer garderob. Ikea hade förstås inga garderobspåbyggnader, och medan garderoberna var 50 cm breda var Ikeas köksskåp 40 eller 60cm, och den bristen på symmetri med hade gjort mig sömnlös. Enligt tanken om att små utgifter försvinner om de förknippas med stora som till exempel husköp, köpte jag 70 cm höga köksunderskåp från en mindre och mer flexibel tillverkare som klarade 50 cm bredd, passade in dem med överblivna hyllplan för att få en spalt i höjdled mellan dörrarna, och byggde ihop så det blev bra. Runt 4000 kronor om jag minns rätt, men ganska mycket tillfredsställelse eftersom jag både lyckades tänka och snickra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, jag som trodde att din slutkläm skulle vara att du fixat allt med lite spillvirke och en från ett bygge återvunnen skruv? Men ovan låter i sanning kreativt å. Jag har positiva minnen av IKEA:s köksskåp. Köpte några som var på utgång med typ vitt glas som luckor och har som pysselskåp i vardagsrummet. De bokstavligt talat smälter in i det ljust ljust blå väggarna och vips var allt bröte som borttrollat.

   Radera
 3. Det var innan jag läste den här artikeln.

  https://www.mrmoneymustache.com/2012/12/26/cure-yourself-of-tiny-details-exaggeration-syndrome/

  Idag hade jag rensat mer kläder och ersatt några av drag-korgarna med vanliga hyllplan för stora textilier, och möjligen ställt snygga rottingkorgar ovanpå garderoberna. Jag är ändå nöjd därför att bygget var kvitto på att jag lärt mig något på alla köksrenoveringar där vi använde 95% Ikea. Avskyr varuhusen, men har alltid plebejmöblerat.

  SvaraRadera
 4. "Idag hade jag rensat mer kläder och ersatt några av drag-korgarna med vanliga hyllplan för stora textilier, och möjligen ställt snygga rottingkorgar ovanpå garderoberna" That's the spirit!

  SvaraRadera
 5. Precis en sån Elfa jag vill ha...... hahahahahhahahahahha.


  Tack för informationen du ger mig.

  SvaraRadera
 6. Ånej, vilka björntjänster jag ger. Självhat coming up.

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Men jag skulle aldrig våga ha fleece så nära en eldstad, är inte fleece lättantändligt om det skulle flyga ut en gnista?

  SvaraRadera
 8. Wooops, tur jag har blögga. Vi använder aldrig den kakelugnen men jag tar ändå med tipset. ALltid fleecar man förbi en annan eldstad och VOFF så är man hos sin skapare a.k.a. Spagettimonstret.

  SvaraRadera
 9. Hej, jag är Allison Howarts Efter att ha varit i förhållande med Anderson i åratal, han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var omkring 16.00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. e-post: ogagakunta@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat
  1) Älska trollformler
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / lotteri
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera