Allt kan köpas utom detta

Men vad, vad? Jo utrymme. Du kan förvisso köpa utrymme i form av bostad och den artvidriga uppfinningen outsourcad lageryta - kan vår samtids galenskap visualiseras på ett tydligare sätt än med den där fejkfyren?

Men...här finns ju inget hav?

Men jag talar om ditt utrymme hemmavid. Ditt space. De ytor av luft som gör att din tanke kan hämta kraft efter en dag i verkligheten som inbegriper upp emot 4 000 kommersiella budskap. Alla funkar ju olika, men jag tror inte att jag är ensam om att njuta av fria ytor.

Jane Cumberbatch - på gränsen till ytgalenskap

Motsatsen är hemsk - när det inte finns någonstans att vila blicken. Eller någonstans att ställa matkassarna på eftersom alla köksytor är fulla. Eller när du ska hänga in kavajen i garderoben bara för att upptäcka att du måste bända in den med skohorn för att den ska få plats. Eller när man vill slänga sig ner i soffan med en drajja kopp ekologiskt grönt te bara för att upptäcka att du inte kan placera koppen någonstans eftersom soffbordet är fullt av slime.* Nedan några spaces från mitt hem idag söndag morgon klockan 09:03. Jag har INTE stageat.**

Space, space och space

Space, space och...space

När Marknadsförar-L var hemma hos mig på förra stället hade vi ännu mer space givet att vi bodde i ett stort hus med öppet mellan plan ett och två, gigantiska vita väggar. "Men...ni måste ju hänga upp er KONST!"*** Nix, här ska inte hängas skit. Min hjärna mottar stimuli 8-16 timmar om dagen, någonstans ska väl den få vila också. Och det blir hemma, känns mest praktiskt. Jag älskar mina ytor, mina kala väggar och mitt nästan provocerande tomma köksfönster. Titta på min köksbänk - hör du inte hur den ropar - "Kom, kom och laga mat på mig!". Klart det blir mer lockande att laga mat hemma snarare än att ta hem take-away med en sådan här yta. Det blir också mer lockande att vika sina plagg à la Kondo när man har de där byråöverdelarna att rumstera på. Jag viker alltid mina överdelar snyggt och jag känner nästan varje morgon ett litet glädjepirr när jag öppnar byrålådan och får välja fritt i detta Taj Mahal av Uniqlo-expo.

Ditt hem upplevs troligtvis med mycket fria ytor också som skönt, snyggt och harmoniskt, varför du kommer att känna mindre behov av att springa runt på Zara Home för den där perfekta grejen/grejerna som ska få ditt hem att bli skönt, snyggt och harmoniskt. Jag vill därför hävda att du sparar pengar på att skapa ytor hemma.

Hmm få se nu, vilka av dessa prylar kommer att få mitt hem att bli skönt, snyggt och harmoniskt...
Mvh/
FruEfficientBadass

* Ett exempel från min verklighet. Snälla, kan slimetrenden upphöra någon gång!
** Klart jag har.
*** Nu ska ju tilläggas att Marknadsförar-L kommer från ett hem där man "kurerar sin smyckesamling" så vi spelar i lite olika ligor där - jag brukade köpa min konst på IKEA.

7 kommentarer:

 1. Samma här! Yta och luft emellan möbler och prylar (om man nu ens har några av de sistnämnda). Kaffebryggaren har får lämna hemmet liksom vattenkokaren som du vet. Avskyr sladdar dessutom.
  Syret måste få plats och kunna cirkulera precis som tankarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar syre. Motsatsen måste vara de där sekelskifteshemmen som man ser i Fanny & Alexander - fulla med stoppade möbler, stoppade djur och damm. Sladdar är också ett gissel, jag är besatt av att dölja dem. Brukar, i brist på professionell lösning, tejpa dem med transarent bred tejp längs med socklarna, funkar okej.

   Radera
  2. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska arbete, email: drogunduspellcaster@gmail.com jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: drogunduspellcaster@gmail.com om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Pengar stava / lycka till stavning
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Skyddsspel
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. viktminskning stavning
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
   11. Graviditetsstavning

   Radera
 2. Jag som just köpte nya fejk blommor och vinkylare. Men någon gammal dekor kommer att slängas och vinkylare behöver jag så vinet kan hållas svalt på altanen utan att jag behöver springa in till kylskåpet. En lyx jag unnade mig. Men jag håller med om att tomma ytor är skönt men esteten i mig gillar även vackra saker.

  SB

  SvaraRadera
  Svar
  1. En evig balansgång - funktion, estetik och space. Jag tycker det är fascinerade att se hur ett föremål, hur banalt och ibland nästan kitchigt det än är, blir vackert om det exponeras som enda objekt i en ren kontext. Tänk dig till exempel en rosa porslinskatt. Placera den med femton andra prydnadsföremål i en svart bokyllan Billy, under ett lager av damm, tillsammans med plastblommor, DVD-samlingar, gamla tidningar och värmeljushållare. Bläk. Ta sen samma rosa porlinskatt och placera den i gyllene snittet som enda objekt på en gammal patinerad byrå, kanske till och med highlightad med en spot för maximal effekt. Helt annan rosa katt!

   Radera
 3. Hej vänner, jag är här för att säga ett fantastiskt och fantastiskt vittnesbörd om en fantastisk trollformler som hjälpte mig. Jag heter Vivian Anderson från Kanada. Att få tillbaka min älskare är vad jag minst förväntade mig och aldrig kunde föreställa mig. Jag och min älskare har varit gifta i fem år och vi har levt lyckligt men helt plötsligt förändrades han helt och vände sig bort från mig och jag visste aldrig vad som pågick, jag försökte fråga honom men han vägrade berätta vad problemet är, och allt eftersom han sökte skilsmässa. Jag var så orolig och förvirrad, och jag gjorde allt jag kunde för att få tillbaka honom men det var inte lätt, jag trodde att allt hopp var ute, och under mitt sökande efter en väg ut berättade en vän till mig som hade liknande problem mig om en fantastisk trollformler som heter Dr ogugu som hjälpte henne att få tillbaka sin vän också. Jag tror aldrig på besvärjelse i hela mitt liv eller en magi eftersom jag aldrig trodde att det skulle fungera men jag försökte ge den här mannen en chans och till min största förvåning, han förtrollade för att få tillbaka min älskare, men idag är vi tillbaka tillsammans till ett härligt hem med två vackra barn.Tack Dr 0gugu Vi är lyckliga tillsammans igen och jag använder tillfället för att berätta för någon som passerar liknande situation Eller om du behöver Cure kontakta honom på +2347011196745 E-post:: solutiontempledrogugu@gmail .com

  SvaraRadera