Min citypackning

Ni tycker kanske att jag tjatat nog om min Berlinhelg men om man reser så sällan som jag gör kan ni fethaja att jag tänker kräma ur den här upplevelsen till sista droppen vilket inkluderar att DU läser om det sucka.

Plus att ni var väldigt engagerade sist det vankades packningsdiskussion so here we go, city weekend till Berlin:

Reskläder to+sön

Det var ju varmt både hemma och där men man vet aldrig, så över en tunn Uniqloblus tog jag en Dagmarkofta i ullblandning (som jag aldrig använde). Loafers från Geox, svarta HM-jeans och en handväska från Tommy Hilfiger.

Dagkläder fre+lö

Jeans är ju aldrig fel och inte heller T-shirts. Det var varmt nog att ha kortärmat båda dagarna men det vet man ju inte på förhand. Jeansen köpte jag på GAP för många år sedan, sneakers från Fred Perry likaså. Långärmad topp från Uniqlo och kortärmad från Whyred.

Fredag kväll

Fredag kväll var vi ute på en lite mer fancy pancy restaurang och då drog jag fram mitt gamla Berlinfynd från Wow To Go och stoppade in remmen i väskan och vips blev det en clutch som passade bra till mina pumps från Tamaris. Urskönt märke. Hade det inte varit så varmt att fötterna svullnade till dubbel storlek hade det varit som att gå i gympaskor I kid you not.

Lördag kväll

Lördag kväll var jag på Komische Oper och då passade det bra med svart bas och sidenblus (CustomMade). Samma accessoarer som kvällen innan. Jag somnade dessvärre på operan så jag kan inte recensera denna uppsättning av Eugen Onegin.

Så här såg packningen ut innan avfärd:


Och när den åkt ner i min kabinväska (av favoritmärket Longchamp) såg det ut så här:


Det vill säga - halva sidan tom. Och det är precis det som är poängen, för har man tre barn hemma som förväntar sig ROI på att mamma varit väck i fyra dagar, då måste man spara plats. Samt att jag köpte på mig lite grejer till mig själv. Det gick alltså bra att resa hem igen, med exakt samma packning och bara den lilla axelremsväskan som handbagage.

Vän av ordning kan tycka att jag slänger mig med dyra märkesnamn ovan och det är i viss mån korrekt. Exempelvis är ju varken Dagmar, Whyred eller Longchamp några budgetalternativ. Till saken hör att i princip inget av de plagg jag tog med mig till Berlin är nyare än fyra år. Aldrig att jag skulle lägga tre tusen på en kabinväska idag. Dels för att jag reser mycket mindre än förr men också för att det är idioti - så som väskorna behandlas är de ju snart slut ändå, dyr eller ej. Ovan är blott rester från en consuma sucka. Samtidigt är jag glad att jag under min duktiga konsumenttid köpte en del kvalitet som jag nu kan nöta skiten ur. Hade jag, likt en del gör, fokuserat min konsumtion på kvantitet snarare än kvalitet, hade jag inte haft samma utgångsläge idag.

Med det sagt - nästa gång vi kör storstadsweekend har jag tänkt försöka få ner packningen ytterligare genom att hitta oerhört kombinerbara plagg. Har du några stalltips att dela med dig av? Vet att det finns en del på YouTube men jag vill ha ERA tips.

Mvh/
FruEfficientBadass

14 kommentarer:

 1. Klänningar i siden. De tar ingen plats och hela du är fixad med ett plagg. En svart kofta för kalla kvällar som matchar till samtliga klänningar. Både gympaskor och klackar brukar funka till detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sweet. Har en svart siden fr Greta, dessvärre lite för kort.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Jag har rest ensam rätt mycket. Det spar på packningen eftersom man inte behöver snajda upp sig för någon annan och faktiskt kan gå i samma kläder flera dagar med lite handfatstvätt emellanåt. Även om man nu reser med någon kan man såklart göra samma sak, men av hänsyn till omgivningen tycker jag det är svårare att ha samma paltor flera dagar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valid point. Men med lite accessoarer av typen pahminasjalar (eller fejkvarianter), smycken, frisyrvarianter, gör rätt stor skillnad även för medresenär?

   Radera
 3. Herregud- jag behöver läsglasögon. Tittade på andra fotot och undrade varför i hela friden du lagt en orm på tishan?? Jag är en fena på att packa, men har inga tips, tycker du gjort det snyggt minimalistiskt.

  SvaraRadera
 4. Reser en hel del själv på lite längre resor (typ flera veckor i Asien, strand blandat med storstad) och alltid med enbart handbagage. Mina tips är lite tråkiga men nr 1 är uniqlos tunna dunjacka, varm vid avfärden under vinterhalvåret, skön på planet om man som jag alltid fryser och rullas sen ihop till en minimal ”korv” i medföljande påse, tar typ ingen plats! Tips nr 2 är svarta kläder. Även om dessa också givetvis måste tvättas efter viss användning så slipper man risken för synliga fläckar som förkortar användningen. Liva upp kläderna med som ovan nämnts, en sjal eller roligt armband. Mitt största misstag var att ha en massa vita t-shirts första gången på långresa, kändes fräscht i början men om man hänger på stränder med vulkansand, svettad och åker moped mm så känns dom ganska snabbt solkiga och fläckiga.
  Tips nr 3 är att om man ska vara borta en längre tid så tar man med sånt man kanske ändå tänkt lägga i återvinningen eller kasta, tygskor som hänger på sista versen eller underkläder som ändå gjort sitt. Använd slut dem på redan och lämna dom sen i papperskorgen på hotellet. Då är väskan automatiskt lite lättare på hemresan men man har ändå haft några nödlösningar med sig under tiden.
  Tips nr 4: köp en schyst bikinitopp som även funkar som BH, jag har en svart som sitter som en smäck, sen har jag ett antal underdelar i olika roliga färger som jag byter mellan. Känns som att man har olika bikinis varje dag men det är ju överdelarna som tar mest plats och på så sätt så sparar men en del space i väskan (plus pengar eftersom udda underdelar brukar gå att köpa för en spottstyver på typ HM rean).
  Som sagt kanske inte de roligaste tipsen men de har underlättat för mig!
  Mvh Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men å Linda det var toppentips! Känner spontant att jag vill leva ditt resliv med vulkansand och moppe. Och färgglada bikinis.

   Radera
  2. Blir det inte varmt med en svart bas? Har du en ryggsäck som handbagage? Jag ska själv resa en 9-12 månader och funderar på packning. Jag skulle vilja resa med handbagage.

   Radera
 5. Alltid en cashmeretröja modell sober i grå el beige. Blir inte skrynklig. Tillräckligt dressat, sval OCH varm. HOPE Krissy byxor i tencel, aldrig skrynkliga. Dösköna för dagutflykter men dressiga om man behöver det. Ljusblå skjorta, kör tencel där med för oskrynklet. En kavaj och en svart t-shirt i .....taram! Tencel. Reser i jeansen som är tyngst, alltid ett par groomade vita sneakers. Öronproppar och snus. Ready for take off. Packningen räcker många dagar med sköna och snygga komber. Stoppa en binda under armarna om du svettas för att plaggen ska räcka längre. Toapapper funkar också. Det ska vara till jädra kungabröllop för att jag ska packa pumpsen, ett par oxfords kanske om det är finsittning. Rulla upp brallorna och visa lite ankel, samma sexyshock som pumpsen men bekvämare. Reser ganska mycket. Älskar att packa lätt men ballar ur ibland. Under urballningsresorna är det alltid svårare att klä sig än de när jag lyckats minimera och kombinera. Kolla in useless dk på youtube, hon har en svinskön filosofi runt kläder. Kombar om få saker och köper beg.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vanligt ett nöje med dig Morsan. Sexychock med oxfords obetalbart. De där HOPE-brallorna i det magiska materialet blir man ju lite sugen på - är det en del av standardsortimentet tro eller tajmade du en bra säsong? Är katatonisk av fredagströtthet så orkar inte googla.

   Radera
 6. Jag tror de återkommer hela tiden även om de gör Krissy i andra material med. Haft mina i två år. Löv em.
  Morsis

  SvaraRadera