Saker jag inte fattar Del 7 - Campbell's soppor

För nytillkomna läsare är detta en serie där FruEfficientBadass profiterar på det faktum att hon fått lite trafik till bloggen och således kan utnyttja denna trafik till att få svar på saker hon, i brist på intellektuell stimulans, går runt och grunnar på. Eftersom hen är anonym ids hon inte ens skämmas över frågornas art och natur.

Ni känner ju till Campbell's soppor - de ikoniska Warholburkarna. Jag har alltid tyckt att de ser så goda ut och jag har vid upprepade tillfällen gått på niten att köpa dem - särskilt tomatvarianten.
Men kolla på den...mmm...kurrkurr, den ser helt DELIKAT ut. Fanken, jag höll på att trilla dit - igen. Det är som en pavlovsk hundreflex att när jag ser Campbell's-loggan, då vill jag äta innehållet, trots att jag vid en handfull tillfället fått bevisat för mig att soppan smakar bläk.

Då infaller nästa frågeställning: Är jag den enda som tycker att Campbell's soppor är äckliga? Om ja bör jag kanske uppsöka en läkare. Men nu gjorde jag ett empiriskt test hemma i köket och samtliga i hushålle thöll med mig varför jag anser det statistiskt säkerställt att de de facto är oätliga.

Och då infaller nästa frågeställning: Hur kan de få distribution i matvarubutikerna? Jag har själv jobbat med så kallade planogram i dagligvaruhandeln och vet att i samma ögonblick en produkt börjar tappa försäljning åker den ut ur hyllan eftersom en nyhet säljer bättre.

Vad säger ni, är soppan god eller är den äcklig?

Mvh/
FruEfficientBadass

21 kommentarer:

 1. Har dessvärre aldrig smakat den soppan eller någon annan burksoppa heller för den delen. Soppor är ju så goda och enkla att göra själv :) Möjligtvis kanske burksoppor intresserar campare och preppers?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske. Fast mina försök m campbells pågick innan jag blev preppersugen

   Radera
 2. Hej jag brukade göra använda mig av den när jag lagade korv stroganoff
  Jag tyckte den var ok men frugan tyckte annat så nu är den parad rätten nerlagd .

  SvaraRadera
  Svar
  1. På grund av soppan eller rätten i sig?

   Radera
  2. Det var nog kombon Keldas soppor är helt ok

   Radera
 3. Burksoppa = äckligt. Hemlagad soppa = gott.
  Livet är för kort för att äta äcklig mat, när man nu har fått förmånen att kunna välja. Dessutom är det oftast billigare att laga själv, och du vet vad du har i din soppa.
  Campbell's gör sig bäst i affischform.
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Tomatsoppan är äcklig, svampsoppan något bättre men som de andra säger så är hemgjord soppa godare, billigare, nyttigare och säkert miljövänligare också (plåt är väl inte bra?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha. Får testa champinjonen då. Har snöat in på tomat.

   Radera
 5. Haha, ja de är dösnygga. Jag älskar tomatsoppa det är en av mina paradrätter som kan varieras i det oändliga. Campbells tomatsoppa smakar dock urvattnad tampong. Ja, jag har en livlig fantasi.
  Morsan

  SvaraRadera
 6. Massor av år sedan jag åt tomatsoppan (för övrigt den enda Cambellsoppa jag testat). Jag tycker den är god men köper den typ aldrig. Sist var för ca 15 år sedan, jag o en kollega pratade oss varma för tomatsoppan i skolan? som var så god och sen kom vi in på Cambells tomatsoppa. Kollegan fixade soppan och jag ris och sedan hade vi en lunchdate. Det var nice.
  Tydligen inte sååå himla god eftersom jag inte köpt den sedan dess - gillar nog mina egna soppor ännu bättre.

  SvaraRadera
 7. Har de kvar Oxsvanssoppan? Den var riktigt god!

  SvaraRadera
 8. Vet knappt om jag har smakat den själv. Och jag har ändå bott i USA i över 20 år och den finns ju alltid på sopphyllan i varje matbutik. Finns ju så många andra nyare varianter som jag skulle välja själv.

  SB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda anledningen till att jag skulle köpa en, särskilt efter Morsans dräpande sågning, är för att kunna odla paprikafrön i de ikoniska burkarna.

   Radera
 9. Jag håller inte med er på alla punkter. Visst gör jag egna soppor för det mesta, men ibland köper jag färdig.En bland de godaste soppor jag har ätit,var just Campbells. Den kallas för falsk hummersoppa.En burk tomatsoppa blandas med en burk champinsoppa,grädde och vatten.Servera med kräftstjärtar,dill och ev.creme Fraiche. Mums👌

  SvaraRadera
 10. Jag hittade den här bloggen när jag letade efter Campbells soppor så jag är sen på bollen när det gäller mitt inlägg. Champinjonsoppan i sin icke utspädda form är väldigt god att göra varma mackor med. Smör, en matsked outspädd Champinjonsoppa och ett par skivor ost. Salta och peppra efter behag. Låt stå i ugnen tills de är klara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar champinjonsoppa ! ! !……….

   Radera