Dagens råd: Lyd råd

Innan jag börjar dagens inlägg med temat "lyd råd" vill jag gärna ge er ett par råd:
1/ Om ni inte redan gjort det, gå in på Sparapengarna.com - Korrans lilla baby som växer så det knakar dag för dag. Korran är ju förbaskat kul och det är även hennes hemsida. Helt otroligt att domännamnet inte var taget?
2/ Sara F tipsade om en blogg som heter The Escape Artist. Jag har nu lagt till den i min blogglista och ämnar läsa den vad det lider, har bara hunnit scanna och det ser lovande ut.

En gång på 1800-talet var jag på en ledarskapsutbildning (en i raden av floskelmaraton), men faktum är att jag under denna utbildning lärde mig något vettigt. Kursledaren sa: "Människor gillar inte att få goda råd". Först tänkte jag att han/hon/hen (minns ej kön) var sjuk i huvudet. Inte gillar råd? Självklart gillar man goda råd, särskilt om de kommer från en klok person = mig själv. Sen började jag fundera. Exempelvis ryser jag när en kollega/chef böjer sig fram lite förtroligt och halvviskar: "Vill du ha ett gott råd?". Får lust att puckla på'n. Jag fortsatte att fundera och kom faktiskt inte fram till en enda situation då jag följt någons råd. Så nu har jag bestämt mig för att bli en råd-lydare. Inte blint och urskillningslöst, men jag tänker i större utsträckning än någonsin i min 41-åriga historia lyda råd från folk jag litar på. I alla år har jag lytt råd från kommersiella krafter vilket oftast slutat med dyr prislapp och klent resultat (och "onödor" som FruFFF så innovativt uttryckte det på sin fina blogg). Mitt snart 42-åriga jag kommer att jobba mer off-grid. Se vad jag redan åstadkommit under våren:

1/ Min vän H intygar att kiropraktor X "förändrat hennes liv." Jag och H har liknande kroppslig konstitution - långa och svajiga med ländryggsont som följd, trots att vi tränar.* Jag nickade uppskattande, men det slutade inte där - jag RINGDE kiropraktorn och bokade en tid. Har nu gått tre behandlingar och för första gången fått något som liknar en "diagnos" som kan hjälpa mig i rätt riktning på sikt, inte bara för stunden utan för resten av mitt liv.**

2/ Min kollega S - som har liknande hy med tendens till atopiska eksem som jag - rekommenderade en huskur mot torr och fnasig hy. Hans fru är dessutom spa-terapeut så han hade både teori & empiri i bagaget. "Bada med några droppar av nedan oljor två gånger i veckan och du kommer att få världens mjukaste hud." S är cirka 0% sponsrad av företaget jag köpte oljorna hos. Oljorna, ink. pipetter och frakt, gick på dryga 200kr. Ungefär vad jag får en HM-topp för. Och vet du vad - han hade rätt - min hy har aldrig varit mjukare och eksemen har i princip försvunnit (kan iofs ha med sommaren att göra - vintern får ge facit).


3/ Läsare av denna blogg - företrädesvis Jeanette S - talar sig varma om kokosolja som allmän mirakelkur och världsförbättrare och se - nu står där en burk Markatta i badrumsskåpet och även om jag ännu testar sparsamt i ansiktet (har dålig historik med olja i ansiktet) funkar det fantastiskt på kroppen.


4/ Vi har en överrepresentation av smörjproffs bland läsarna. Jag fick exempelvis på fingrarna - var det av Snålgrisen? - när jag inte lät skokrämen dra över natt. Jag har rättat mig där och lytt råd och jisses vilken skillnad, tack för det tipset! Det hade också varit lätt att avfärda Lanas hyllning till produkten med det grammatiskt och språkligt sinnessjuka namnet Viking Fiskar Smorning (så går det när man lämnar varumärkesvården till norrmän). Men det gör jag inte - jag har köpt den.

När dessutom Mia kommer dragande med en potentiell utmanare i inlägget om höstgarderob - Effekt - ett läderbalsam på tub - blir det nästan för mycket att processera. Men bara nästan - jag har köpt den med.


Ett hundra trettionio kronor (För båda gott folk! Timarco har fraktfritt och lagerför båda artiklarna) är rätt lite om man betänker att jag kanske förlänger mina genomsnittliga stövlar och väskor med 25-40%. Dessutom blir det kul att jämföra de två produkterna och kora en vinnare om ett år. Kanske ska vi köra lite betting här på sajten? Det hela hade varit en bra idé om jag varit det minsta begiven på sådant och fattat hur det går till. Men det gör jag inte. Jag har aldrig fattat uttryck som innehåller ordet "odds". Betyder "lågoddsare" att det är stor eller liten sannolikhet att något ska hända? Det är som vatten på en gås för mig, har fått det förklarat massor av gånger men fattar ändå inte. Men till saken - hur är det med dig och råd? Är du som folk är mest -  bra på att ge men inte på att ta?

Mvh/
FruEfficientBadass

* En av oss mer än den andra.
** Hör gärna av dig om du vill ha kontaktuppgifterna. NOT! Hon jobbar bara deltid i Stockholm och innan jag är klar med min behandlingsmatta kan du fetglömma att jag delar med mig av detta mirakel till kvinna.

6 kommentarer:

 1. TACK för att du nämner mig i bin blogg :) Ja, kokosolja är mitt livselixir.
  http://nouw.com/enoch63

  SvaraRadera
 2. Jag tänker att ett riktigt bra råd är som en present. Jag har fått många presenter av dig. Tack!

  Hanna

  SvaraRadera
 3. Jag följde din metod, gick nc i 1 dagar ... detta vänder tydligt på saker och får henne att reagera, den kvällen bad hon om ursäkt, säger att hon älskade mig och bad om att få komma tillbaka som jag accepterade. Jag behövde inte ens be henne tillbaka själv !! Jag är så glad att jag beställer din besvärjelse och vill uttrycka mitt uppriktiga tack. för mer information besök
  templeofanswer@hotmail. co. uk
  whatsapp 234 8155 42548-1

  SvaraRadera