Capsule Wardrobe 2:2

Ciao suckerz. Jag vill på förhand förvarna om att det här blir ett mycket långt inlägg med inslag av capsule wardrobe-pornografi. När jag lämnade er i gårdagens inlägg (som skrevs i söndags) befann jag mig i en prekär situation med flertalet unsatisfying klädhögar som inte gjorde någon särskilt glad (särskilt inte undertecknad, ni vet hur jag känner inför högar med kläder, jag får klåda). Efter att jag undanröjt de textila kadavren genom framgångsrikt återbruk hos vänner* samt inlämning till HM (jag äger ju aktier där) mot en rabattcheck à 50 kr**, stod jag där med arbetsmaterial nog för en hel söndag.***

Jag började med att ta fram "säsongslådan", det vill säga den låda där jag stuvar undan sådant som inte är i säsong. Som du kommer att upptäcka om du orkar ta dig igenom hela inlägget kommer jag nu gå från att ha en säsongslåda till två; en märkt "svala plagg" och en märkt "varma plagg". Detta för att underlätta tätare skiften med större flexibilitet än vad en renodlad "sommar"- respektive "vinter"-garderob erbjuder. Det är inte livsviktigt för mig att alla plagg används varje år. Det som däremot är viktigt för mig är att jag har klädkombinationer som tar mig genom vardagen på ett så savvy chict sätt som möjligt, därtill med minimalt av ytanspråk vilket gör konceptet capsule mycket intressant för en ann'.****

Steg ett var att identifiera bra stom-plagg, det vill säga de kläder som är närmast kroppen. Jag valde tre par jeans varav två med smala ben så att de funkar i stövlar. Därtill ett antal mammalinnen från HM. Det finns två saker jag hatar mest av allt och det är krig och glipor mellan över- och underkropp. Därav mammakollektionen.


Därefter lade jag till ytterligare ett lager nämligen tio toppar som alla funkar med basen.


Det rör sig om allt från enkla HeatTech-toppar från Uniqlo till Weratoppar i silkesblandingar samt cashmere från M&S, Christian Berg och Maison Cashmere.***** Med undantag av två Weratoppar jag fyndade på rea i somras (Instagram 25/6) är samtliga plagg minst tre år gamla.

Produkterna till vänster är mörkbruna, de till höger är svarta som den arabiska natten.

Sedan baxade jag upp mina curlade stövlar och Longchamp-totes från källaren. Som jag skrev i inlägget "Dagens råd: Lyd råd" har jag ju redan tidigare investerat i såväl Viking Fiskar Smorning som Effekt Läderbalsam. Nu uppstod under sommaren en situation****** och jag fick köpa på mig ytterligare en omgång och eftersom jag drabbades av Neurosis Frugalititis köpte jag bara Effekt läderbalsam, det medel som Maria tipsade om (Lana, I promise, jag ska skaffa Viking när Effekten är slut och jag ska enhälligt kora en vinnare som kommer att få ett flådigt pris av någe slag). Jag smorde in såväl stövlar som väskor i detta fantastiska medel och det var en underbar upplevelse, på riktigt! Det var som att lädret liksom SLUKADE det och lämnade en gyllenmatt, glansig men okladdig yta när jag var klar.

Sommarens väskor insmorda och redo för vintervila.
Jag smorde därefter in sommarväskorna i samma medel (bara kanterna på Palmgrenar'n såklart), la dem i sina dust bags och la dem åt sidan medan jag...


...plockade fram mina loppisfyndade tröjor. Den till vänster är en ribbstickad, mörkblå lammullströja som kommer att sitta som en smäck när temperaturen går under noll. Trettio (30) kronor. Kändes helt oanvänd. Den till höger är en enkel sweat shirt från Lindex med tryck. Även den 30 kr. Därefter gick jag över till att skapa mingel-kreationer:


Jag har visserligen två små svarta liggande i en låda (en Karen Millen och en Greta och om du frågar mig gör den förstnämnda vansinnigt stiliga LBD:s), men allt som oftast känner jag mig mindre bekväm i dessa till ett mer vardagligt mingel varför jag plockade ihop ovan ensemble av ett par svarta byxor i ullblandning från Wera, en ljusgrå blus från Uniqlo, ett sammetsskärp från Boomerang (R.I.P.), en matchande väska från Whyred och ett par pumps från Tamaris. Beiga pumps är för övrigt ett smart sätt att ge sken av långa ben, särskilt om du har klänning. Med ovan brallor åstadkommer du liknande effekt genom att vika upp byxbenen till caprinivå. Glöm inte det gamla Fressange-tricket: Rulla upp, vik upp, ligg runt!Som ett alternativ till den utstyrseln satte jag samman en variant fast med den marinblå Carin Wester-kjol med fickor jag köpte i somras (Instagram 25/6) till 70% rabatt, den puderrosa Weratoppen från samma köptillfälle, mörkbruna stövlar+tote samt min gräddvita sommarkappa. Genom att lägga till den brunbeiga Lindex/Missoni-pläd/scarf jag fyndade på samma loppisrunda (se tisdagens inlägg) blir klädseln mer köldtålig. Scarf/pläden går ju också att drapera lite nonchalant över den pudererrosa toppen, exempelvis i baren på Bardot, och plötsligt ser det ut som att man sitter och dricker cava i Missoni vilket inte är helt och hållet osant.


Som ni kanske minns från första delen i den här serien var en väsentlig del av kravspecen promenadkläder för tidig hösts alla vädervarianter. Ovan kombination är menad för min favorittid; de där friska, soliga dagarna med klarblå himmel och höstfärg på träd. Tröjan, av märket Peak Performance, köpte jag på Mimer loppis för 15 kr (femton). Den bruna täckvästen från HM, 75 kr. Solglasögonen av märket Nilsol var bara kärlek vid första ögonkastet och de kostade en tia. Vid en flukt på nätet visar det sig att Nilsol var ett italienskt solglasögonfabrikat på 60- och 70-talen. Helt underbart. De kommer att hålla i säkert ett decennium till. Mulberry messenger bag är en rest från min tid som consumer sucka och den kan lyfta vilken loppisfyndad outfit som helst så den gör jag mig inte av med i första taget, särskilt eftersom den troligtvis mer än halverats i värde sedan inköp. Halsduken är en billig historia, inköpt i någon av turistbutikerna på Drottninggatan för gott och väl 10-12 år sedan. Men jag gillar den verkligen, både mönster och textur (den är len som en hamstermage).


Samma tjej som sålde tröjorna ovan sålde en marinblå oljerock med rutigt foder från Å. Omöjligt att veta vad den kostar ny, men troligtvis mer än de 250 kr som jag betalade för denna, till synes helt oanvända, jacka. Allt annat på bilden hade jag redan, ink. Viking Grace High Black gummistövlar samt tunn halsduk i samma färger som jackfodret. Väskan är en absolut favorit, köpt på HM Man i NY inför ett besök på The Metropolitan Opera (jag  ville dölja alla prassliga shoppingkassar däri).


Vidare behövde jag bekväma och svala hemmakläder. Även här var det bingo på loppisen. Byxorna, ett par luftiga bomullsbyxor med rymliga fickor från Indiska, gick loss på 20 kr. Den ärmlösa tunikan från Custommade kostade hela 40 kr, men då var säljaren ändå en Dramatenskådespelare så det var det värt (plus att Custommade har så härliga, mjuka material). Den marinblå bomullskofta från Å hade jag sedan tidigare.

Sedan behövde jag lite "träningskläder". Jag tränar ju inte i gym-bemärkelse, men jag går rätt mycket och ibland blir det mer än bara vanlig promenad, särskilt om jag har med mig mitt valpprojekt. Svarta yogabrallor har jag sedan tidigare. Den vita, långärmade HM-toppen köpte jag på loppisen för en tia. Den blå pikétröjan och huvtröjan är högkvalitativa presentartiklar jag i våras räddade från deras öde att vara logotyp-märkta. Skorna, ett par Puma löparskor, köpte jag i våras. Jag vet inte vad jag gör för fel, men mina löparskor får alltid slitage på ett skumt ställe (inringat ovan), ofta redan efter en månad. Ett hål på exakt samma position på vardera sidan, så att man ser skumgummistoppningen innanför. Vet ni vad det kan bero på?


När jag nu plockat ut de plagg jag behöver har jag, underkläder och nattkläder exkluderat (vilket jag tror är korrekt inom capsule-tron), 30 plagg. Jag räknar då inte in halsdukarna, för i så fall är jag uppe i 32. Är det godkänt?

Godkänt eller ej, precis som läsare Hennes Majestät Charlotta vill jag nu mest ..."titta, putta lite på galgarna, kolla färgharmonin och njuta av de luftiga mellanrummen" i min garderob. Vilken fröjd! Se så vackert de italienska vintagesolbrillorna filtrerar Mulberryloggan på dust bagen, se så de glänser mina trotjänare till stövlar efter att jag matat dem med Effekt läderbalsam, se hur den fejkade Buberryhalsduken myser i korgen. Jag kan knappt slita mig.


Det skulle vara för att dyka in i den preussiskt ordnade garderoben där jag varje morgon, efter att plockat random jeans och linne i byrån, kommer att välja ett topplager som på ett idiotsäkert vis inte går att missmatcha mot mina tre jeans och mina mammalinnen.


För första gången i mitt liv hänger jag upp samtliga mina toppar, ink. tunnstickat och "hemmamysplagg". Det känns formidabelt. Jag tackar dig Anonym som sådde fröet om fyra säsongsskiften precis när mitt beslutsfönster var öppet. Se så vackert jag arrangerar mina säsongs-inaktuella högar:


Nästa skifte, framåt advent, kommer att innebära att en del av topparna och tröjorna kommer att åka ner i "Svala" lådan, för att ersättas av lammull och tjockjeans från "Varma" lådan. För att sedan reversera i mars/april, då en del plagg går tillbaka i "Varma" lådan för att ersättas med plagg ur "Svala" lådan. Damn it, jag tror att jag hittat en hållbar strategi här. Vad tror du?

FruEfficientBadass

* Jag kastade en kasse på en vän precis innan vi skildes åt så hon hann inte avvärja manövern.
** Du måste emelletid handla för 300 kr för att få åtnjuta denna rabatt vilket ger en rabatt på 17% på ditt 300 kr-köp vilket är något under vad en normal rabatt nämnda butik brukar locka med under klubbdagar etc. men what have you, det känns lite bra i själen.
*** Lyckligtvis ligger min dygnsrytm fem timmar före resten av familjen så jag fick arbetsro ända fram till 11 am.
****Stavas det så? Eller an' med ett n? Vad är det ens för ord? Att ni, med denna övervikt av språkpoliser, låter mig hållas är ett mysterium.
***** Ska definitivt kolla upp Soft Goat nästa gång jag behöver fylla på, Morsan.
****** "En situation" = Min mamma fyllde år och när hon såg mina fancy lädervårdande produkter sa hon att "Du skulle kunna ge mig de där i födelsedagspresent" (Ha! Och folk undrar var jag får min 5% asperger ifrån?)

34 kommentarer:

 1. Angående **** så är det så att flera nog ser dig som stilbildande och då sätter du agendan och reglerna. Språket är i första hand är ett levande kommunikationsmedel och därmed ständigt föränderligt i takt med dess användare.

  Faktum är att just ditt språk och hur du hanterar det är vad jag fokuserar minst lika mycket på när jag läser din blogg, som innehållet i det du skriver. Varför då? För att du är osedvanligt skicklig i att låta det du vill ha sagt bäras fram av språket, som är det din lydige tjänare istället för något som ligger i vägen. Det har jag skrivit förut med av någon anledning kom det inlägget inte med och orkade då inte skriva om harangen. Dessutom lät det då ännu mer fjäskigt än nu. /Eva

  SvaraRadera
 2. Hahaha, jag blir alldeles matt av att läsa inlägget. Så mycket kläder! Puh...

  Kikade faktiskt in i min garderob och insåg att jag 1) har en massa gammalt mög som ligger längst in, längst ned. Typ myskläder x 8 som borde förpassats till återvinningen för länge sedan och 2) jag har tre linnen som fortfarande ser hjälpligt ok ut. Sist jag köpte linnen var när jag var i NY 2013. Men endera dagen shoppar jag säkert, tack för tipset om HM:s mammalinnen.

  Gnaghålen på träningsskorna kan vara för att du pronerar kraftigt, det gör jag och jag har såna där svindyra skor (men det blir hål iaf) som jag byter varje år.

  Gällande språket så läser jag det som norrländsk dialekt, så det är ljuv musik för mina öron (även om jag läser 'n ann' egentligen).

  Fö var det från PC jag inte lyckades publicera en kommentar, vet att ipad och iphone inte funkar sedan tidigare. Så är jag tyst några dagar är det datorn som är dum. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, språket är en eklektisk blandning av primärt stockholmska men med inslag av hälsingemål och en occasional gangstaterm som jag lär mig genom att studera Ali G och Ylvis, ett par idoler. Nåväl, detta med kommentarerna är ett gissel, vet inte hur jag ska gå vidare med henna (henna=hälsingemål för ”den saken”).

   Radera
 3. Aaaaah, capsule porn. Fatta när de tyska (fördom?) producenterna fattar vilken marknad dessa produktioner skulle ha i VHS-format (finns porr i annat format?). "Med kapselpackning till Tyrolen", "Fäbodkaspeln", "Längst in i kapseln". Med din garderob är det ju som att ha pay tv, men gratis. Bara lägga sig på sängen, öppna dörrarna och glo i timmar. Alltså det gör jag ibland, i smyg. Bara ligger och tittar på friden i garderoben.

  Extremt smart med varm- och svallåda! Måste kopiera och stuva om. Uniqlos cashmerehalsdukar är förresten extremt prisvärda. Köpte två i fjol, som jag viker omsorgsfullt efter användning så klart, och de är som nya. Bästa julklappen/presenten till någon som ännu inte upptäckt känslan av getbak mot kinden. Har inte tvättat dem ännu men eftersom jag dreglar ganska modest så behöver de sällan tvättas.

  Nej men om vi ska vara allvarliga ett tag, det ger en sådan otrolig ro i själen att ha ordning på sina kläder, och att de är få. Jag browsar inte ens längre, jag VILL inte köpa på mig något mer. Och det gör underverk för sparkvoten. Och tänket sprider sig till allt annat med. Jag gjorde en lista i januari på plagg jag "ville ha/behövde" inför sommaren. Det var sju artiklar och de fick inte inhandlas före mars. Mars gick, och april, sen kom hettan. Jag har köpt EN av artiklarna på listan och det var ett par solglasögon eftersom jag suttit sönder mitt enda par. (Som jag hittade i glasögonfacket på bilen när vi köpte den) Och jag har inte saknat något av det på listan förrän mina svarta skinny jeans rämnade och blev utbytta förra veckan. Jo jag köpte två par shorts också i somras eftersom jag inte ägde ett enda par och höll på att avlida av värmeslag på ett jobbuppdrag jag var på med enbart långbyxor i packningen.

  Jag ska ta en kopp kaffe till och långsamt njutläsa inlägget igen.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller en kombo: "Tyrolskt besök längst in i fäbodkapseln". Mina morföräldrar ägde en gång en fäbod och det var så mysigt därinne, som en walk in closet utan kläder. Sängen var typ 1,5 m lång och djup som ett badkar, en dröm för ett barn. Jag skulle tro att snittfäbodjäntan hade cirka två outfits: en för every day life och en för bröllop och begravning, ink sin egen. Ingen option fatigue där inte. Det var liksom: Aah nytt förkläde mor, verkligen? Jag fick ju ett i förrfjol (heter det så)?

   Nej, du måste jag gå och flukta i garderoben en stund, får ta en billig pashminasjal att ha som dregelhaklapp så att jag inte förstör all cashmere. Bra julklappstips förresten - halsduken!

   Radera
  2. Hej! Apropå att du skriver "förrfjol (heter det så)?" så heter det förfjol. /Nisse

   Radera
 4. Måste hålla med med ovanstående (långt upp). Tack för en mycket välskriven och rolig blog! Som ekonomiblog(miss)brukare är jag alldeles för van vid torrt och tråkigt.
  (Alltför många beige'a män i beige'a Dressmankläder därute kanske?)

  En annan sak... Jag har 1 garderob. Med alla mina kläder. Den är prydlig och i färgskala. Det här med capsule verkar betyda att en inte får plats med allt? Hur kan så mycket kläder vara nödvändigt?! Eller... Kära Bullen: är det fel på mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Anonym, tack snälla du. Jag känner mig hedrad och förbryllad. Det här är ju inte primärt en ekonomiblogg, jag har troligtvis fler inlägg om krukväxter än jag har om Ekonomi, that illusive villain. Förutom mitt korståg mot allmän dumhet (se morgondagens inlägg). Plus att jag gärna ser att fler [företrädesvis kvinnor? men naturligtvis även män, det där är nog bara en seglivad myt att kvinnor ska vara så usla på ekonomi jmfrt med männen, däremot tror jag att kvinnor tenderar att ha sämre självförtroende på ekonomifronten men det kanske är samma sak] tar vettiga vardagsbeslut så att man slipper ha ångest över orangea kuvert och lägger för mkt deg på consumer crap och för lite i frihetspotten.

   Radera
  2. @Anonym igen, jag glömde kärnfrågan: Ja, det är fel på dig. Har du en garderob av HSB-standard för samtliga alla 100% av dina plagg? Ink. samtliga säsonger och ytterplagg? Du är då antingen
   a) nunna
   b) strippa på heltid
   c) intagen på psykisk klinik och får bara bära tvångströja

   HUR lyckas du med detta konststycke pls share (nästa gång ni har datortid på institutionen)

   Radera
  3. Anonym, jag är nästan som dig! Men jag har faktiskt en byrå med mina hästkläder också, de vill jag inte ha uppblandade med min vanliga garderob. Å andra sidan har jag identifierat ett par högar med kläder under (!) allt som hänger i garderoben, så jag behöver skärpa mig på klädfronten sas.

   Jag är varken a, b eller c i Fru EB:s lista ovan, men jag är noll intresserad av kläder. Fick jag bestämma skulle jag ha samma kläder jämt, men det anses inte ok (alltså jag skulle ju tvätta regelbundet såklart).

   Radera
 5. Ja och TACK frun för ditt envetna postande. Och ditt ljuvliga språk! Startar alltid dagen med dina poster. Om du skulle börja ledsna måste du ge en heads up så vi trogna följare kan börja underhållsswisha om det är det som behövs!
  Min man tycker att jag uttrycker mig i skrift som en manusförfattare till typ”Full Fräs med Stefan o Krister” så måtte han aldrig hitta mina kommentarer..*skräckslagen emoji*
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ledsna blir det inte tal om så länge jag får era informativa, inspirerande och roliga buskiskommentarer. Keep them coming and I'll be yours for evva! (om än kanske inte lika regelbundet för jämnan, men som det ser ut nu räcker inte ett inlägg om dagen det är så mye som måste ut ur hjärnan på grund av platsbrist.)

   Bloggen är faktiskt väldigt praktisk för mig, för när jag glömmer bort hur jag tänker kring saker och ting ("man kanske borde satsa på enskilda aktier ändå, och försöka göra som han den däringa Buffet?") behöver jag bara gå in och kika på några inlägg för att vara på bana igen.

   Radera
 6. Ville bara säga hej. Jag har inget att säga idag för jag är sur. Dagens minus på kontot: bilpoolsbil 159 kr, besök distriktssköterska 110 kr, förbandsmaterial och klorohexedinsprit 213 kr. Operera inte på er själva mina vänner, ett till synes frugalt beslut kan bli det motsatta! *muttrar skamset i soffan*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten, man kanske kan drapera sig i gasbinda och Sorbactkompresser som någon slags topp? Piffa upp garderoben lite. Om det blir nåt över. Morr.

   Radera
  2. Äsch, vilken besvikelse. Jag såg sådana presumtiva kostnadsfördelar med insourcad sjukvård*5. Vad sa de på vårdcentralen när du fick krypa till korset och erkänna ditt frugala hack? Tänk positivt - det kanske går en orosanmälan till F-kassan som ändrar sitt beslut baserat på labilitet och risk för personskada. Du går ju klädd i skurtrasor herregud.

   Radera
 7. :D :D jag ska erkänna att jag inte bekände min operation...

  SvaraRadera
 8. Men alltså det är så vackert! Du är mer inspirerande än Klas Hallberg (alltså han håller nog inte på med kapselgarderober odyl, jag bara menar att han är väldigt inspirerande, men nu toppar du min lista-det är en stor komplimang från mig :) ) på tisdag så läser jag detta inlägg igen och fixar min egen garderob till perfektion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klas! Honom såg jag på en Rika Tillsammans-dragning för ett par år sen. Håller med om att han är sköj (och inspirerande).

   Radera
 9. Jag kör capsulewardrobe á la extreme. Allt som ryms i en 55 liters ryggsäck och tygkasse. Det inkluderar 4 par skor. Har insett att jag trots ett idogt lämnande av slitna plagg längs vägen så har jag fortfarande för mycket för den dagliga packningen blir ett evigt pysslande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du är iväg nu alltså? Mkt avundsjuk på allt utom packning. Det rycker i resbenet.

   Radera
  2. @Plina, jag är rätt mallig över att du tar dig tid att kommentera än så banala inlägg på din stora resa. Ok, frugal hacks Ryssland - det måste finnas MASSOR!?

   Radera
  3. Nudlar eller piroger till middag på tåget är ungefär en tiondel av restaurangvagnens pris. Det är faktiskt sjukt billigt ibland. Vi åt middag i Ulaanbaatar i Mongoliet på hotellets Wine house. Två glas gott vin, ceasarsallad, queadillas och en soppa kostade 100 kr. Generellt skulle jag säga att försöka undvika värsta turisthaken. Bagerier med diverse ätbart utgör också billiga alternativ. Nu har vi anlänt till Peking.

   Radera
  4. Så coolt. Jag hakar på din TinTin-resa i huvudet. Jag kanske är fördomsfull här men är inte allt billigt i Mongoliet?

   Radera
  5. Eftersom jag tillbringade 3 dagar där är det nog svårt att uttala sig. Dessutom har vi inte gått i affärer. Du kunde iaf köpa lyxhus för 1,6 mkr. Dessutom är en euro 3000 tögrög så allt känns dyrt.

   På tal om spar så har vi idag ätit middag på lokalt hak för 50 kr, dock utan vin. Jag har en instagram dobeplina om du vill följa. Ska för skojs skull se hur stor skara följarskara jag kan bygga upp under året. Inga problem att kommentera heller.

   Radera
 10. Ah, jag skulle också gå på den och blev tvungen att avboka-var skitsur över det i minst en vecka!

  SvaraRadera
 11. Angående ditt språk Fru'n så gillar jag skarpt ditt sätt att uttrycka dig. Det känns inte slarvigt som i att du inte kan grammatiken, du lekar självsäkert med orden och dialekterna. I mitt huvud (när jag läser dina inlägg) så låter du grym =) Lite som att jag kan tänka - shit, tänk om jag kunde få till orden så någon gång och låta sådär cool och ball. ja? ja!

  Angående garderoben så känner jag mig trög som inte riktigt förstår det där med att plocka ner i kartonger och plocka fram till rätt säsong etc. Jag är lika oförstående som ett barn som ser andra barn leka och inte för sitt liv kan förstå vad det är för lek de leker men ändå gärna vill vara med på något sätt. Men hur?

  Jag har alltid alla mina kläder framme oavsett säsong. Dvs i klädkammaren hänger vinterjacka bredvid festklänningen jämte jobbkavajerna - ja du förstår nog.
  För tillfället har jag landat i nedan hypoteser:
  -Kanske måste jag prova att packa ner i kartonger för att förstå grejen? Learning by doing som de säger.
  -Eftersom handla kläder inte är något jag gärna gör får allt plats!?
  -Jag är en av de som ev. borde vara på tidigare nämnda institution?

  /Kryddpåfyllaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Kryddpåfyllaren. Alltså, först av allt - en person som får lyckokickar av att fylla på sina kryddburkar från storpacken hör inte hemma på institution, där jag kan ge dig lugnande besked. Det är sådana som du som utgör stommen i samhällsmaskineriet. Och jag tackar för den fina komplimangen. Jag är rätt bra på att blaja in public också, det har med min säljbakgrund att göra (inget ont som inte har något gott...). Min akilleshäl är min 5% asperger som gör att jag i långa perioder också varvar dessa svador med total tystnad vilket kan få folk att känna sig obekväma. Nog om mina diagnoser:

   Du måste, precis som du skriver, helt enkelt testa för att utröna om CW är något för dig. Jag TROR att detta är något för dig och eftersom jag själv varit i din sits (varit det där barnet som stått utanför den goa capsule-gemenskapen med huvudet på sne) kan jag ge dig en trepunktslista för att komma igång:

   1. I helgen, ex. lördag morgon då du är pigg och utvilad: Plocka ur din säsongsmix av kläder i skåp och lådor och lägg i ex. vardagsrummet. Allt ska dit. Kläder, skor, väskor, accessoarer, ev. smycken.
   2. Städa ur garderob och lådor med gulsåpa. Mmm.
   3. Plocka ihop, säg fem-sex höstoutfits ur dina magra små högar. Se till att plaggen är hela, rena och helst strukna när du hänger/lägger tillbaka dem. Du behöver inte stryka dina plagg framöver, det är bara en najs sak att göra just vid skapandet av din CW.

   Resterande plagg låter du vila prydligt i lådor/kassar (ex. de där stora plastkassarna du kan köpa på Maxi/Lidl för en tjuga) i överskåp, källare, vind etc. Förutsatt att du får några plagg över, det ska bli intressant att höra.

   Om du efter den övningen inte tycker att klädmomentet i vardagen fått ett lyft, lägg ner. Men jag skulle verkligen uppmuntra dig att testa. En kul grej är ju också att, som någon nämnde i kommentatorsfältet ovan, skriva/skissa upp kombinationerna på ett papper (jag brukade göra detta - men i år orkade jag inte - och fästa på insidan av garderobsdörren). Det ger lite vardagsguidning - det är lätt att man annars tar på sig samma två kombinationer om och om igen. Och helt ärligt - lyckas man alternera mellan så lite som tre outfits kommer inte en kotte att märka att du rör dig med jättefå plagg. (Jag tror att anständighetsgränsen går redan vid två men det är min personliga teori ej empiriskt testad).

   Radera
 12. Damn, fru'n har härmed övertygat mig om att testa.

  Imorgon som hon säger är det jag som tömmer kläderna ur klädkammaren. Fast lör em då istället för fm (tänker em också kan funka då jag först ska träna och sedan massera innan jag kan skrida till verket). Fördel med detta tänker jag kan vara att jag redan är lite uppvärmd så att säga -* ja? ja!

  Känns redan lite förväntansfullt pirrigt detta projekt!

  /kryddpåfyllaren
  *jag gillar tankestreck i text
  Överskåp har jag inga, och källare eller vind lär inte behövas så jag tror klädkammaren rymmer eventuella påsar med "kläder off season".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mucket bra. Om du mailar bildbevis före/efter kan jag lägga upp i anslutning till inlägget, så som vi gjorde med Lanas penisteckning.

   Radera
 13. Meddelande till "allmänheten".
  Projektet CW hos kryddpåfyllaren uppskjutet till söndag - obs! söndag pga bortbjuden på middag klockan 17 lördag.
  Fortsättning följer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allmänheten vidtar försiktighetsåtgärder. Roger and out.

   Radera