Den bästa vintertoppen

Under hela livet har jag varit på jakt efter den perfekta vintertoppen. Det korrekta ordet är väl "undertröja", men det låter så Emil i Lönneberga att jag helst undviker det. Jag är en frusen typ och har ofta lager på lager på jobbet. Utan att överdriva kan jag en vinterdag ha fem lager: BH, linne, topp, tröja och kavaj. Då mår jag.

Under många år var det Samsoe & Samsoe som toppade ligan. Sköna material (en blandning av bomull, elastan och modal som är någon sorts träfiber), super-basic snitt. Elastiska, så att jag slipper den där förhatliga glipan mellan över- och underkropp. Du kan liksom dra ner tröjan precis där du vill ha den i längd och så stannar den där hela dagen. Dessutom finns den i olika längder, färger och halsringningar.

Samsoe Samsoe Sik Solid 265, 399kr


Men för några år sedan upptäckte jag Uniqlo - Japans svar på HM. De finns på nätet så du kan köpa var du än är. Eftersom det är japanskt är det proppat med innovation, och en av uppfinningarna är den så kallade HeatTech-tröjan. Kortfattat kan sägas att den är mjuk, len, och varm utan att någonsin bli äckligt varm som en ylletröja. Det är precis som att tröjan har pejl på hur jag känner mig i min kropp: Är jag frusen brassar den på lite, är jag varm fläktar den mig. Märkligt. Billig är den också - nedan ex runt 160kr i dagens dollarkurs. Jag har den i marint, vitt och svart. Passformen är enastående. Jag har tvättat mina tiotals gånger vardera och de känns fortfarande som nya. Inte skrynklar de heller så de är perfekta på resor. Den svarta skulle jag utan att tveka para med min pennkjol och ett It-halsband för en kväll på krogen, så stylish är den.

HeatTech Extra Warm Crew Neck 19 dollar=runt 160 spänn
Nog om tröjor. Nu ska jag gå och lägga mig en smula. Sov sött!

FruEfficientBadass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar