Playing With FIRE

Innan jag börjar: Ni måste lyssna på senaste ChooseFI. Ni kan skippa de första fem minutrarna när Jonathan redogör för sin konspirationsteori avseende toalettspolare, men resten av programmet är mumma. Varför? För att det är en så rättrogen FI-redogörelse där man i sann FFF-anda fokuserar på de stora strukturella förändringarna. Har du grejat bil, hus och mat kan du köpa hur mycket hantverkstillverkad sporost du vill (eller nästan i alla fall). Bra om du är ny i denna bloggosfär också, som ett intro som väl beskriver FI-rörelsen. En annan sak som jag tänkte på när jag lyssnade på avsnittet var något jag hörde av Lisbeth-Åsa, apropå att hon fått en del feedback efter att boken "Jag lämnar ekorrhjulet" lanserats av typen "lätt för dig att göra som lever i relation", "lätt för dig att göra som bla bla bla" you know the drill. Jag skickade henne en MMM-klassiker: "How To Tell If You Are a Complainypants" och om du inte orkar läsa den kan jag rekommendera att du lyssnar in 22 minuter i ovan nämnda ChooseFI-avsnitt när Jonathan säger (apropå veckans tidigare avsnitt med sjuksköterskan som gjort sig av med gigantiska skulder och nu är på väg mot FI):
"There are two choices in life. You can either say that the possible is impossible or that the impossible is possible". 
Klyscha? Kanske. Men vi kan väl alla enas om att det inte är de som fastnar i den första loopen som lämnar ekorrhjul. Till dagens inlägg:

Hello sucker. Nu har du glidit med gratis länge nog, dags att bidra. Som du redan märkt börjar det bubbla i FIRE-sfären i Sverige. FFF:s bok "Ut ur ekorrhjulet" har fått ett bra mottagande med morgonsoffor and such (fler framträdanden ink. GoKväll är att vänta nästa vecka) och Åsa "jag-spottar-på-glassfabrikanternas-ockermarginal" Axelssons "Jag lämnar ekorrhjulet" fick släppas en vecka tidigare än planerat på grund av stor efterfrågan. Även den har fått synlighet i exempelvis kvällspress. Skoj skoj.

Men det finns en bastion var att erövra och det är filmen Playing with FIRE.


IGMR har varit i kontakt med regissören och det går trögt att få Netflixdistribution. Eftersom Netflixutbudet skräddarsys efter marknad tänkte vi (några bloggare inom den privatekonomiska sfären) på olika sätt uppvigla massorna att göra följande:

1. Gå till datan och se till att strömkabel sitter i.
2. Tryck ut dig på Interwebz.
3. Logga in på Netflix (ja, man göra det från datan).
4. Gå till "Hjälpcenter" (röd ruta på nedan bild).


5. Tryck på "Föreslå TV-serier eller filmer".

 

6. Ange "Playing with FIRE documentary (Scott Rieckens)"+skicka.Man kan bara önska en titel en gång per inloggning (jag försökte exempelvis önska den även i barnens namn men allt verkar reggas på min man som äger abonnemanget) varför vi behöver spread. Tänk dig när produktansvarig Netflix Europe kommer in med sin hämtlatte på måndag morgon och ska kolla helgens happenings på önskefronten och bara...SMACK! Seså, masa dig upp till datorn nu och bara gör't, återrapportera i kommentatorsfältet så att jag kan bocka av dig.

Mvh/
FruEfficientBadass

P.s. Är du en överpresterare kan du även skicka ett mail till dokumentarfilm@svt.se och önska densamma. D.s.

40 kommentarer:

 1. Done and Done. De behöver vår hjälp!

  Tips är också att be lokala bibblan att köpa in deras bok som kom ut nyligen: https://www.bokus.com/bok/9781608685806/playing-with-fire-financial-independence-retire-early/

  SvaraRadera
  Svar
  1. ISBN 9781608685806. Har lämnat som förslag i Stockholms Stad.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förbanna en förälskad älskare.
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
  3. Undras vad Theresa Williams tycker om FIRE och kortärmade skjortor.
   /kryddpåfyllaren

   Radera
  4. Jag är mycket nyfiken. Kan inte du ta kontakt med henne Kryddis?

   Radera
  5. Nä hä - hon postade hos dig. She's all yours =)
   /kryddisen

   Radera
 2. Klar!

  Jag som tagit för givet att den självklart kommer på netflix :\

  Hälsningar
  mrFIRE
  svenskafire.se

  SvaraRadera
 3. Netflix - check!
  Svt - check!

  SvaraRadera
 4. Sagt och gjort!

  SvaraRadera
 5. Va!? Sitter ni alla på Netflix!? Här används de som finns tillgängligt utan att kosing på månadsbasis behöver hostas upp. Därmed tack för svt tipset via mail (så slipper jag köpa porto oxå och bidra till det svarta hål som uppstått i postnord)

  /D

  SvaraRadera
 6. I min spariver har jag sedan några månader sagt upp ”Nettan” och har därmed inte börjat vika tröjor på höjden ännu. Kontot kvar ändå, så läxan klar och du kan bocka av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte hur du kan han kontot kvar om du inte pyntar...men strunt samma du gjorde din läxa så du kan nu gå och vika.

   Radera
 7. Nu har jag skrivit inlägg om det, inklusive länkar även till SVT och Viaplay :)

  SvaraRadera
 8. Har lämnat inköpsförslag på boken till Stadsbiblioteket. Har inte netflixabbonemang. Ligger lågt på Signalfabriken, de kan ju tröttna på alla mina förslag, sist blev jag ju nekad. Någon annan får tipsa dem. Överpresterare var jag mest under gymnasietiden och på mina första jobb. Nu lugn som en filbunke ungefär som drömmande Kalle i sitt klätterträd. Nätt och jämnt avbockad? /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nej Eva. Gå till Signalfabriken nu och var crazy bitch så att de tar in boken. Hinta att du har en revolver i byxlinningen.

   Radera
  2. Is that a gun in your pocket or are you just happy to se me?

   Radera
 9. Done both och fortsätter att vika kläder och lakan enl Marie Kondo.
  Hälsn fr sö Dalsland

  SvaraRadera
 10. Netflick - check
  SVT - check

  Skulle inte dokumentären släppas nu i januari 2019?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var sagt så ja, men Netflix vägar äro outgrundliga.

   Radera
 11. Skickat in förslag till både nettan och SVT dokumentär nu. Om IGMR har någon kontakt med regissören så kan han ju tipsa om att han kan skicka in ansökan direkt till SVT på deras dokumentär-sida. Kanske skulle vara större chans att få den uppköpt då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var är det tänkt att den ska visas i USA? Det borde ju gå att köpa den precis som filmen om The minimalists.

   Radera
  2. Ja det var ju tanken men ngn har inte fattat att FIRE är det nya Minimalisterna.

   Radera
  3. Vad jag menade var att du i vart fall tidigare kunde se The minimalists utanför Netflix. Jag betalade ca 10 dollar eller vad det nu var för att göra det. Det borde man ju kunna göra även med denna film. Netflix är ju bara ett distributionssätt.

   Radera
  4. Precis Plina!
   Jag har inte Netflix och jag såg The Minimalists filmen i början där precis när den släpptes och betalade typ 10 dollar för det via Vimeo.
   Tror det borde funka likadant med denna film.
   /kryddåfyllaren

   Radera
  5. Okej jag är med. Vad jag primärt vill med den här filmen är inte tt åtnjuta dess innehåll för mitt/vårt bruk (we know the drill så att säga) utan en möjlighet att sprida den hos populas. Om den ligger med i Netflixutbudet ökar chansen att även svenne banan ser den jämfört med om hen måste in på Vimeo och pröjsa.

   Radera
 12. Har skaffat Netflix konto och skickat in förslaget. Ska nu titta igenom Kondo-serien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra det. Åtminstone fram till de bildsköna studenterna, det är de vi ska diskutera imöra.

   Radera
 13. Fixat!

  När får vi se en svensk variant må tro?

  SvaraRadera
 14. Vet ej, men du får göra filmaffischen.

  SvaraRadera
 15. Bra initiativ! Var borta i helgen så lyckades göra det först nu, tack för step-by-step förklaring som funkar tom en måndagsmorgon för mycket trötta och lata personer!
  Vänliga hälsningar,
  Caroline

  SvaraRadera
 16. Under de senaste två veckorna läste jag en kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, verkligen information är kraftfull. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga livserfarenhet i min äktenskapsaffär. Min man skilde mig senast 2 år, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje kväll när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min honom så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år gammal. jag kontaktar så många stavningskastare förra året ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mitt hjärtesmärta till min vän Michelle, hon uppmanade också mig att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läste om honom online bloggkommentar, som har en stavning magisk kraft för att få tillbaka älskling man Hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades tillbaka i högskolan, hon övertygade om att min man skulle skilja mig. Min man Anders kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll, jag och min man med vår dotter, äter middag tillsammans i storsäljare. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell powers.
  Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera sådana problem;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen bebis - Vit magisk stavning för att stoppa skilsmässa / separationsstavning. - röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar. - Lycka stava charm för att locka kärlek och lita på relationen. - stava böner för att få snabb jobbpromotion på arbetsplatsen. - Undersökningsframgång bra lycka Stava. - Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner. Kärlek Stava att locka uppmärksamhet och respekt,
  - Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor. Sedan min kommunikation med Dr.Oduduwa verkar han vara som en far till mig. Jag uppskattar hans råd och visdomsord som såg mig igenom.
  Jag rekommenderar verkligen DrOduduwa Love Spell Caster, om du har liknande problem med äktenskapsrelationer, skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning för att ta tillbaka ditt förlorade kärleksförhållande: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  WhatsApp nr: +79268011965

  SvaraRadera
 17. Jag är en bra man som älskar min fru så mycket, jag har varit gift i 10 år, jag jobbar hårt, jag känner att jag har besviken min fru, för att jag inte har spenderat tid med mitt barn och fru eftersom jag är självständigt av mitt jobb, vi försvann så nu vill hon ha separation och alla mina pengar har jag ingen nu. min mamma fick stroke 4 år sedan sedan efter en lång tid i ett hem dog hon för 2 år sedan min far fick cancer och dog. Nu har jag bestämt att gå vidare med mitt liv till ett annat land, jag har aldrig känt mig så ensam och skäms över mitt misslyckade äktenskap. Jag är en bra person, jag älskar min son, men det är hjärtskärande att lämna honom eftersom mamman tar vårdnad, men jag måste flytta för att vända sidan han är den enda anledningen till att jag vaknar upp för en annan dag. Så jag sökte efter en lösning för att ta tillbaka min ex fru hemma eftersom jag vill att min son ska växa upp med både mig sin far och min fru som sin mor som en lycklig familj, min vän vi arbetar tillsammans rådde mig att kontakta en kärleksspell caster kallad Dr.Oduduwa, han gav mig kontaktadress (dr.oduduwaspellcaster (at) gmail.com) för att kommunicera med kärleks magiska stavningskastern för att få tillbaka min ex kärlek, jag kontaktade spellcasteren, jag tror att sakerna kommer att fungera för mitt gott för att jag har positiv motiv, Dr .Oduduwa svarade på mitt mailmeddelande och han försäkrar mig att han kommer att hjälpa mig att ta tillbaka min fru inom sju dagar, han instruerade mig vad som krävs, och jag gjorde allt han sa, några dagar senare får jag ett telefonsamtal från min fru , hon grät och ber om ursäkt för att hon är så ledsen för att lämna mig och vår son Felix, hon bad mig att acceptera ryggen och hon är redo att ta hand om vårt barn och ta hand om hemmet, jag är väldigt glad idag att min fru är hemma nu med mig och vår son.
  Tack till Dr.Oduduwa för hans kärlek stava makten på jobbet. Jag rekommenderar honom starkt för alla som vill återställa förlorad kärlek idag. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag önskar er all lycka till och jag hoppas det kan hjälpa någon annan att vara starkt kom ihåg imorgon är en annan dag framtiden är din. Jag lovade Oduduwa att dela mitt goda nyhetsbevis till alla online och vänner runt mig för att få snabb och snabb lösning till någon kärleksrelationskris.
  Obs! Endast de despirerade som försöker återställa sin kärleksrelation kan snabbt kontakta Dr.oduduwa om brådskande hjälp för att lösa följande livsproblem ...
  * Stava för att säga upp skilsmässa domstolsförfaranden
  * Stava charm att skilja din kärlekspartner
  * Kärlek stava charm att locka ny kärlek
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  WhatsApp nr: +79268011965
  (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 18. Hej vänner, jag heter Andrea Maria, från Stockholm - Sverige. Jag läser bra kommentarer om ditt bra jobb, jag är väldigt glad för er alla, eftersom jag har funnit samma lycka i mig själv, bara några veckor sedan läste jag ett bra vittnesbörd på liknande bloggwebbplats på mitt arbetskontor, en kommentar som gjorts av en dam Jennifer från Madrid sa hon en stor man från Africana nation som heter Dr.Oduduwa kunde ta tillbaka sin ex pojkvän efter 12 månaders uppbrott. Jag var motiverad, jag försökte kontakta samma Oduduwa via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) för brådskande lösning för att återställa mitt äktenskap i ca 2 år har jag separerats. Omedelbart skickar jag ett mailmeddelande till Dr.Oduduwa, jag fick omedelbart svar, han berättade för mig att han kan hjälpa mig, han sa att mitt fall är för enkelt för honom att hantera eftersom han har löst liknande fall under åren. Jag gav det ett försök, för jag har inget att förlora från att försöka. han krävde fotobilder och jag köpte ljus och andra stavningsmaterial som krävdes för ett framgångsrikt resultat. För två dagar sedan, som var tisdagmorgon efter att kärleksspelldelen aktiverats, fick jag ett telefonsamtal från min exmanns man, han pratade så snällt med mig och ber om ursäkt för att jag bryter med mig att det var djävulens handarbete och han kände sig väldigt förlåt, jag förlåter honom och tackar honom för att komma tillbaka. det var chockerande och en stor överraskning. jag kunde aldrig föreställa mig att det kommer att fungera så fort fram till igår morgon kom min man man tillbaka hem för att träffa mig och våra två underbara barn vi är alla glada som en familj.
  Dr.Oduduwa har stora magiska stavningskraft för att lösa följande: ...
   1) älska stava del för att vinna spel
  2) Återställ tillbaka Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Makens förtroende makar
  5) bindande stavning för att bo tillsammans för alltid
  6) Breakup Spells (avsluta förhållandet)
  7) Magiska rötter och örter för stark uppståndelse och långvarigt kön
  8.) Magisk stavning främjas i ditt jobbkontor
  9) Magiska stava för att få en bebis. (kvinnlig frukt av livmodern)
  Obs! Jag var desperat att få tillbaka min ex kärleksman, det fungerar mer snabbare bara desperata som söker ett brådskande resultat för att återställa äkta kärlek och fred i äktenskapsförhållandet att kontakta DrOduduwa omedelbart. WhatsApp: + 79268011965

  SvaraRadera