Playing With FIRE

Innan jag börjar: Ni måste lyssna på senaste ChooseFI. Ni kan skippa de första fem minutrarna när Jonathan redogör för sin konspirationsteori avseende toalettspolare, men resten av programmet är mumma. Varför? För att det är en så rättrogen FI-redogörelse där man i sann FFF-anda fokuserar på de stora strukturella förändringarna. Har du grejat bil, hus och mat kan du köpa hur mycket hantverkstillverkad sporost du vill (eller nästan i alla fall). Bra om du är ny i denna bloggosfär också, som ett intro som väl beskriver FI-rörelsen. En annan sak som jag tänkte på när jag lyssnade på avsnittet var något jag hörde av Lisbeth-Åsa, apropå att hon fått en del feedback efter att boken "Jag lämnar ekorrhjulet" lanserats av typen "lätt för dig att göra som lever i relation", "lätt för dig att göra som bla bla bla" you know the drill. Jag skickade henne en MMM-klassiker: "How To Tell If You Are a Complainypants" och om du inte orkar läsa den kan jag rekommendera att du lyssnar in 22 minuter i ovan nämnda ChooseFI-avsnitt när Jonathan säger (apropå veckans tidigare avsnitt med sjuksköterskan som gjort sig av med gigantiska skulder och nu är på väg mot FI):
"There are two choices in life. You can either say that the possible is impossible or that the impossible is possible". 
Klyscha? Kanske. Men vi kan väl alla enas om att det inte är de som fastnar i den första loopen som lämnar ekorrhjul. Till dagens inlägg:

Hello sucker. Nu har du glidit med gratis länge nog, dags att bidra. Som du redan märkt börjar det bubbla i FIRE-sfären i Sverige. FFF:s bok "Ut ur ekorrhjulet" har fått ett bra mottagande med morgonsoffor and such (fler framträdanden ink. GoKväll är att vänta nästa vecka) och Åsa "jag-spottar-på-glassfabrikanternas-ockermarginal" Axelssons "Jag lämnar ekorrhjulet" fick släppas en vecka tidigare än planerat på grund av stor efterfrågan. Även den har fått synlighet i exempelvis kvällspress. Skoj skoj.

Men det finns en bastion var att erövra och det är filmen Playing with FIRE.


IGMR har varit i kontakt med regissören och det går trögt att få Netflixdistribution. Eftersom Netflixutbudet skräddarsys efter marknad tänkte vi (några bloggare inom den privatekonomiska sfären) på olika sätt uppvigla massorna att göra följande:

1. Gå till datan och se till att strömkabel sitter i.
2. Tryck ut dig på Interwebz.
3. Logga in på Netflix (ja, man göra det från datan).
4. Gå till "Hjälpcenter" (röd ruta på nedan bild).


5. Tryck på "Föreslå TV-serier eller filmer".

 

6. Ange "Playing with FIRE documentary (Scott Rieckens)"+skicka.Man kan bara önska en titel en gång per inloggning (jag försökte exempelvis önska den även i barnens namn men allt verkar reggas på min man som äger abonnemanget) varför vi behöver spread. Tänk dig när produktansvarig Netflix Europe kommer in med sin hämtlatte på måndag morgon och ska kolla helgens happenings på önskefronten och bara...SMACK! Seså, masa dig upp till datorn nu och bara gör't, återrapportera i kommentatorsfältet så att jag kan bocka av dig.

Mvh/
FruEfficientBadass

P.s. Är du en överpresterare kan du även skicka ett mail till dokumentarfilm@svt.se och önska densamma. D.s.

37 kommentarer:

 1. Done and Done. De behöver vår hjälp!

  Tips är också att be lokala bibblan att köpa in deras bok som kom ut nyligen: https://www.bokus.com/bok/9781608685806/playing-with-fire-financial-independence-retire-early/

  SvaraRadera
  Svar
  1. ISBN 9781608685806. Har lämnat som förslag i Stockholms Stad.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förbanna en förälskad älskare.
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
  3. Undras vad Theresa Williams tycker om FIRE och kortärmade skjortor.
   /kryddpåfyllaren

   Radera
  4. Jag är mycket nyfiken. Kan inte du ta kontakt med henne Kryddis?

   Radera
  5. Nä hä - hon postade hos dig. She's all yours =)
   /kryddisen

   Radera
 2. Klar!

  Jag som tagit för givet att den självklart kommer på netflix :\

  Hälsningar
  mrFIRE
  svenskafire.se

  SvaraRadera
 3. Netflix - check!
  Svt - check!

  SvaraRadera
 4. Sagt och gjort!

  SvaraRadera
 5. Va!? Sitter ni alla på Netflix!? Här används de som finns tillgängligt utan att kosing på månadsbasis behöver hostas upp. Därmed tack för svt tipset via mail (så slipper jag köpa porto oxå och bidra till det svarta hål som uppstått i postnord)

  /D

  SvaraRadera
 6. I min spariver har jag sedan några månader sagt upp ”Nettan” och har därmed inte börjat vika tröjor på höjden ännu. Kontot kvar ändå, så läxan klar och du kan bocka av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte hur du kan han kontot kvar om du inte pyntar...men strunt samma du gjorde din läxa så du kan nu gå och vika.

   Radera
 7. Nu har jag skrivit inlägg om det, inklusive länkar även till SVT och Viaplay :)

  SvaraRadera
 8. Har lämnat inköpsförslag på boken till Stadsbiblioteket. Har inte netflixabbonemang. Ligger lågt på Signalfabriken, de kan ju tröttna på alla mina förslag, sist blev jag ju nekad. Någon annan får tipsa dem. Överpresterare var jag mest under gymnasietiden och på mina första jobb. Nu lugn som en filbunke ungefär som drömmande Kalle i sitt klätterträd. Nätt och jämnt avbockad? /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nej Eva. Gå till Signalfabriken nu och var crazy bitch så att de tar in boken. Hinta att du har en revolver i byxlinningen.

   Radera
  2. Is that a gun in your pocket or are you just happy to se me?

   Radera
 9. Done both och fortsätter att vika kläder och lakan enl Marie Kondo.
  Hälsn fr sö Dalsland

  SvaraRadera
 10. Netflick - check
  SVT - check

  Skulle inte dokumentären släppas nu i januari 2019?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var sagt så ja, men Netflix vägar äro outgrundliga.

   Radera
 11. Skickat in förslag till både nettan och SVT dokumentär nu. Om IGMR har någon kontakt med regissören så kan han ju tipsa om att han kan skicka in ansökan direkt till SVT på deras dokumentär-sida. Kanske skulle vara större chans att få den uppköpt då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var är det tänkt att den ska visas i USA? Det borde ju gå att köpa den precis som filmen om The minimalists.

   Radera
  2. Ja det var ju tanken men ngn har inte fattat att FIRE är det nya Minimalisterna.

   Radera
  3. Vad jag menade var att du i vart fall tidigare kunde se The minimalists utanför Netflix. Jag betalade ca 10 dollar eller vad det nu var för att göra det. Det borde man ju kunna göra även med denna film. Netflix är ju bara ett distributionssätt.

   Radera
  4. Precis Plina!
   Jag har inte Netflix och jag såg The Minimalists filmen i början där precis när den släpptes och betalade typ 10 dollar för det via Vimeo.
   Tror det borde funka likadant med denna film.
   /kryddåfyllaren

   Radera
  5. Okej jag är med. Vad jag primärt vill med den här filmen är inte tt åtnjuta dess innehåll för mitt/vårt bruk (we know the drill så att säga) utan en möjlighet att sprida den hos populas. Om den ligger med i Netflixutbudet ökar chansen att även svenne banan ser den jämfört med om hen måste in på Vimeo och pröjsa.

   Radera
 12. Har skaffat Netflix konto och skickat in förslaget. Ska nu titta igenom Kondo-serien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra det. Åtminstone fram till de bildsköna studenterna, det är de vi ska diskutera imöra.

   Radera
 13. Fixat!

  När får vi se en svensk variant må tro?

  SvaraRadera
 14. Vet ej, men du får göra filmaffischen.

  SvaraRadera
 15. Bra initiativ! Var borta i helgen så lyckades göra det först nu, tack för step-by-step förklaring som funkar tom en måndagsmorgon för mycket trötta och lata personer!
  Vänliga hälsningar,
  Caroline

  SvaraRadera