Ett inlägg om väskor

Innan jag börjar: En tennispolare till min man berättade i veckan att han sagt upp sig. Just like that, inget nytt att gå till. Nu ska han stanna hemma och sköta logistiken kring de tre barnen medan hans fru få dra in degen. Jag blev upprörd när jag hörde detta. Är vi på väg in i ett hemmamans-samhälle* eller vad? Hoppas hans bibliotekskort blir indraget i alla fall, så att man känner att det blir rättvist. Nu till dagens inlägg:

CIS-man vik hädan, nu ska vi tala kvinnoväskor. Jag fick ett rart mail av en läsare som har lite kommentatorsproblem men som ändå "vill vara med". Saxat ur vår konversation [notera hur jag varsamt behöll den första meningen].

Läsare: Det är så att du verkar ha en bra smak vad gäller stil och attityd. Jag har bestämt att jag ska skaffa en pytteliten axelremväska med avtagbar rem och gärna 2-3 dragkedjor. Denna väska ska vara med mig livet ut. Problem: Vilken väska ska jag skaffa? Jag var inne på Coach eller Furla (ej hittat något som jag gillar dock). Jag upplever att det är svårt när loggor finns överallt. Enkel svart skinnväska utan stor logga ska det vara. 

Coach 1 600kr

Jag: Älskar ämnet. Faktum är att jag själv - trots att jag verkligen inte går i några konkreta köpplaner på väskfronten - har funderat en del på vad som utgör en bra väska, bara nu senaste halvåret. Varför?

Jag har sett ett par kvinnor på stan som har "stått ut" på ett sätt som jag sällan reagerar på nuförti'n. De har båda varit i min ålder (d.v.s. medelålders) och varit klädda helt i svart, med LV-väskor i en mer klassisk modell, se nedan. Jag har då tänkt att om jag någon gång ska köpa en till väska (helt ärligt så sjunger åtminstone en av mina Longchamp på sista versen, har haft den sedan 2001). Och den är inte superduperdyr heller, runt 6 000 kronor om man köper begagnad (nedan från Vestiaire Collective).Jag slås av hur otroligt snyggt det är med obrandat eller brandat av ett diskret slag, d.v.s. inte feta YSL-loggor (som för mig är en clutch/nattklubbsväskmärke) eller det där frekventa Kors-emblemet. Jag tänker då som du på en enkel Coach (den nedan ligger på runt 1 700 kr).
Coach har den fördelen att det inte är så utbrett i Sverige att man kan leka special edition taste utan att ruinera sig på någon av de mer uppenbara måltavlorna. Personligen är jag en sucker för Mulberry Messenger Bag och det för att jag gärna har händerna fria. Jag har denna fast i mindre storlek och den kostade runt 4 000 kr. Tänker att du nog vill få plats med laptop i din så du får väl testa lite olika varianter. Jag skulle råda dig att testa runt ett bra tag i fysisk butik (även om det kan ta emot att gå in i dessa stiffa miljöer) och när du slår till, njut av själva köpmomentet. Gör inte som Marknadsförar-L bara rusa in och ut och hämta din LV. Du betalar i mångt och mycket för The Shopping Experience (i LV-butikerna får du till och med champagne eftersom de vill fira omedelbart i anslutning till att de lurat brallan av en kund).Att köpa en väska är ingen investering. Men det gynnar din alternativkostnad d.v.s. köpa nytt skit hela tiden. En klassisk LV kommer alltid gå att sälja med hyfsat högt andrahandsvärde och oavsett vad folk säger så kommer du att bedömas på grund av väskan. Manifesterar jag i och med dessa råd consumer suckerae? Tvärt om! Jag uppmuntrar ditt val av en dyr, kvalitativ läderväska som ska hålla i många år samtidigt som jag uppmuntrar dig att vårda ditt varumärke som yrkesverksam som du nu står i begrepp att forma i egenskap av nyutexad. Cirka 80% av en intervjuares (eller random persons) uppfattning av dig grundar sig på det yttre, glöm icke.

Gällande att förlägga din väskshopping till sommarens Parisresa: Dessa väskor är internationellt prissatta så det finns ingen uppenbar fördel med att köpa just där. Fördelen med Coach i Paris är att du överhuvud taget kan hitta en butik vilket jag inte tror att du kan i Malmö (eller Sthlm). Så avvakta till Paris, ta med dig det du vill kunna bära på i din väska och mappa ut var de ligger (troligtvis kring Rue St Honoré). Klä upp dig till tänderna så att du känner dig assnygg och du bara måste ta en tur in på Hermès för att beskåda alla rika män som sitter och slösurfar i väntan på sina fruar.Läsaren: Coach blir det då. Problem: mamma har redan två st sådana väskor, varav en som påminner den större väskan som du länkade till. Den andra är i en mindre version. Har frågat om jag kunde köpa av henne, för hon använder dem sällan. Men nä sa hon. Tror hennes plan är att ha en samling av olika märken som hon sedan kan njuta av när hon går i pension. Väldigt proaktivt. Egentligen är jag i behov av två väskor. Ena så liten att den blir festlig och den andra stor tillräckligt för laptop plus matlåda, men ändå fin. Bägge ska ha helst avtagbar axelrem. Gällande den större väskan: Longchamp Le Pliage var jag nyfiken på. Såg faktiskt att Longchamp har några fina svarta väskor med rem i skinn, men just dessa är för stora eller för liten för mitt laptop. Tror det blir Coach för den lilla och Longchamp (om man nu hittar en) för den stora. Även LV och Mulberry (ev Celine) lockar pga attityden som du nämnde.


Jag: Och på temat Longchamp (jag har alltid lyckats knöla ner mina laptops i Roseau-modellen i kalvskinn på bild nedan) så är jag ingen fan av Pliage. De har ju ingen stadga alls om man inte har den fylld. Då får man knöka ner en massa lullull omkring så att det blir snyggt. Och mjukt för eventuell dator. Och Parisaspekten. Helt underbart, tänkte inte på det, att bara kunna säga till sina barn "Den här köpte jag i Pariiis". Du vet förresten kanske redan att det ikoniska brunbeige Louis Vuitton-tyget togs fram som tyg till Métro-sätena ursprungligen men något gick fel så de stod med massa tyg över som de var tvungna att göra sig av med = väskor! Du: Mörkt hår. Mörka kläder. Snygga pumps. LV-bag för laptop = toppjobb = FIRE. N'est-ce pas?

Läsaren: Hmm, mörkt hår och mörka kläder, check på dessa. Jag har Winter... palett? Du vet, vilka färger som passar en. Snygga pumps... Mja, är inte så kvinnlig på fötterna, men jag jobbar på det. Beige pumps finns med på min Wantlista. Ok, jag stryker Le Pliage från listan. Aha, jag ogillar LV-mönstret. Dock gillar min syster det. Men vad gör man för att ge ett gott intryck på sin chef?

Har du någon kompletterande input till diskussionen? En ung kvinnas framtid kan stå på spel.

Mvh/
FruEfficientBadass

* Visste ni förresten att termen "hemmafru" uppkom på 20-talet. Innan dess hette det husmor och var mer legio. ordet "hemmaman" har inte lika många år på nacken.

77 kommentarer:

 1. Har bara en kommentar när det gäller väskor för kvinnor och män - köp ryggsäck. Finns till väldigt bra kvalite under rödingen på xxl eller begagnat på tex tradera för halva den summan. Jag har tex aldrig använt portfölj även om jag varit sugen på ryckas med statusgrejen (läs: Harvey spectur i Suits) , väskor har syfte att vara funktionella, du ska ju trots allt ”transportera” dina grejer i den för ha de tillgängliga, men det har blivit en sån tydlig accessoar/statuspryl fälla bland kvinnor och män av någon anledning. Om en tycker det är obehagligt med ryggsäck eller har artros i ryggen skulle jag rekommendera en handväska från HM utan logo.

  ...och förresten, lite dåligt samvete har jag då jag ”knockat” x-antal i flygplansbussar med min ryggsäck vid full 360g rotation full med mackor, nötter och vatten. Därdanefter ska jag vara lite mer försiktig vid trånga situationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Bagarn: Sa jag inte "CIS-man vik hädan?". Det här är ett stilistiskt och varumärkesbyggande inlägg (tösen ska ju ut och söka sitt första jobb, int' kan hon komma med en ryggsäck från XXL). Du är välkommen tillbaka imorgon då vi ska diskutera institutionalisering.

   Radera
  2. Du får göra en fyrfältare på det där, annars förstår jag inte.

   Radera
  3. Bagaren, det FEB menar, säger jag som vit CIS-man, att handväskan fyller att annat syfte än ryggsäcken. Dem är inte direkt jämförbara.
   /A

   Radera
  4. Vad menar ni? En pivottabell tack!

   Radera
  5. UtdelningsBagaren – Jo, jag använder ryggäck varje dag när jag åker till universitet eller till “arbetsplatsen” där jag skriver mitt exjobb. Det var mest när jobbintervju kom på tal, som jag blev lite fundersam över hur man gör med ryggsäcken. Jag kommer nog inte att jobba i någon glamourös bransch, dock känner jag att jag vill kunna se representativ ut.

   Någonstans där kom jag på att de svarta skinnväskor som kan rymma en tunn pärm plus laptop skulle vara användbara. Handväskor tycker jag inte är praktiska, i alla fall för mig. Jag förstår dock att dessa väskor utstrålar kvinnlighet av högsta rang, men det är jag inte riktigt ute efter just nu. Shoulder bag/crossbody eller portfölj med avtagsbar axelrem av tjocka och någorlunda hårda skinn som håller form år efter år var de väskor som jag höll utkik efter.

   Men nu behöver jag uppdatera fru EB om att en svart Mulberry-portfölj har införskaffats för några dagar sedan. Den dök upp när man minst anade det. Jag tittade aldrig åt den på hemsidan, för den såg lite manlig ut plus svindyr. Men så fort jag såg att den var på rea i stan (saftig rea, måste tilläggas. Du läser ju en frugal och ekonomisk blogg… med inslag av allt möjligt :) ) och när jag lät laptop provglida i den, anade jag att letandet var över. När jag såg i spegeln en petite tjej i mörka kläder med den svarta portföljen och den fina balansen mellan kvinnlighet och manlighet, insåg jag att letandet definitivt tog slut här. Det enda som stör mig lite är det där lilla synliga märket, men jag vänjer mig småningom.

   IGMR - Haha, pivottabell istället för långa verbala förklaringar har jag inte tänkt på. Skulle nog underlätta när man måste förklara i in minsta detalj innan ni män förstår och accepterar (gäller oftast sociala normer/regler). Dock verkar det finnas undantag, t.ex. Studenten A :)

   /Nadia

   Radera
  6. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

   Radera
 2. Har man en chef som man behöver imponera på med ny handväska är det läge att byta jobb. Snabbt! Cis-kvinna till trots tycker jag det är lite fånigt med märkeshysterin på handväskor. Lägg pengarna på terapi för självkänslan istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner faktiskt likadant ang. det där med chef. Tills fru EB gav mig insikt om att det är en fördel att kunna låta andra saker ta plats och tala, speciellt när man är rätt introvert och inte säger så mycket. Har man inte hunnit visa vad man går för på jobbet, så är det yttre som talar mest. Sen kan andra saker kommer på köpet eller underlättas, som när fru EB pratade om sin man med slipad fasad. Ytligt och det funkar.

   En av mina bästa vänner sa, inte för längesedan, att jag låter mina kläder tala för mig. Han var någorlunda avundsjuk på att jag kunde bara luta bakåt och bara vara, och ändå utstrålar en viss… något positivt som förtroendeingivande, antar jag. Det roliga är att min garderob är för det mesta en mix av generiska klädaffärer (som MQ, Lindex, HM osv) och second hand. Många har pratat om kvalitet hos kläder, men jag tror att färgval (eller snarare nyansval) och färgkombination också spelar roll. Hursomhelst, han blev inspirerad och sliper nu sin fasad.

   Sen gäller det att kunna spegla sin omgivning till en viss grad. Viktigt för mig som gillar att hålla mig i bakgrunden.

   /Nadia

   Radera
  2. Åh vad jag håller med! Så trött på dessa statussymbolväskor. En väska har man för funktion. Vill man ha en snygg väska i skinn, som är hållbart, kolla på second hand. Där har jag köpt mina väskor. Jättesnygga enkla i svart skinn, utan en endaste logga. Perfekt

   Radera
 3. Jag skulle råda mitt unga jag så här, och alltså är det min uppmaning till din läsare.

  Kära 20-åriga Morsan. Ta hjälp av en medelålders kvinna med lite stil att skaffa en enkel garderob. Det är så lite du behöver för att vara kick ass snygg. ”Roliga” skor eller fatasifull manikyr kan du ha på semesterkalasen, på jobbet ska du ha clena skor och kortklippta vårdade naglar. Hellre omålade än flagat lack. Långa klor är inte snyggt. Aldrig snyggt, inte ens med strass på.

  Den där väskan du vill ha, sätt ett mål för att börja skapa en kick ass framtid, åren går snabbare än du tror! När du sparat ihop din första rediga buffert, säg runt 50.000 eller i dagens pengar 100.000, DÅ går du och köper din drömväska. För de pengar som du sparar utöver bufferten, till just väskan . Tänk på att det är DU som ska glänsa, inte väskan. Så tänk cleant där med.

  Lägg inte så mycket tid på killar. De är trevliga på sitt sätt men foka mer på dig själv. Är de inte 100% trevliga så UT med dom bara. Det finns miljontals där ute i skogen. Som blåbär, skit i de sura och ruttna. Låt inte de dåliga förpesta DIN syltburk!

  Börja inte röka/snusa! Det är SÅ KORKAT! Vips är du 40 år och har slösat bort nära en halv miljon på nikotin, som dessutom gör dig ful. Schyrrans väska man får för 400.000.

  Se sig själv som en f-cking holy grale! Du är värld hela universum och ska behandlas därefter. Se även andra människors värde och acceptera människors olikheter.
  Och putsa skorna för bövelen!
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips morsan! Har själv väldigt simpel garderob, några välsittande skjortor i vitt och ljusblått och schyssta skor. Utslaget på 12 år lägger jag i snitt runt 60kr månaden på kläder.

   Radera
  2. @Studenten A: Men desto mer på finsprit

   Radera
  3. Juste, “putsa skorna för bövelen!”. Fru EB, jag har en önskan – vill du skriva om hur du tar hand om dina vinterkängor, de med broddar? För jag har ett par likadana och har använt dem sen gymnasiet. Älskar’t.

   Att skaffa en väsk-/skoputslåda, med tanke på att nästan alla mina skor och väskor är i läder/skinn, är något jag planera att göra denna vår. Jag har noterat att du ska ge ut ett inlägg med uppdatering om vilken skokräm/balsam är bäst osv. senare under våren. Men lådan skulle inte kännas komplett, om man inte vet hur man ska ta hand om mockaskinn. Please, bara ett litet tillägg om mockaskinn så blir det sinnesfrid för mig.

   /Nadia

   Radera
  4. Morsan - Alla mina skor (inkl. låga regnstövlar) är i svarta och av enkla snitt. Undantag: ett par höstiga i bruna för variation plus matchande av mina bruna väskor vid behov. Fattas bara ett par beiga/ljusbruna ballerinaskor eller låga pumps. Dyker de inte upp detta år, så kör jag med mina svarta loafers. Fru EB, jag har testat Tamaris-ballerinaskor, men de var i fel storlek :/

   Kortklippta naglar är ett måste när man spelar piano, så det har blivit en vana.

   Check på stor buffert! En del i fonder/aktier och en del i olika sparkonton (för kontantinsats och ev. en resa under sommaren). Men drömväskan skulle vara en bra morot annars. Problem: drömväskan säljs inte längre plus jag är dålig på att belöna mig själv när det gäller större summor. Det är mest under oförväntade fördelaktiga situationer som jag ofta slår till. Cleana skor och väskor är det som gäller!

   Haha, killar… Gillar att du gör en blåbär-liknelse. Ja du, sanningen är att jag inte lade mycket tid på killar i min barndom och större del av gymnasiet. Däremot lade jag mycket tid på en viss kille och det gör jag fortfarande nu, fast mindre. Har börjat se frukt av mödan och vi får se om det lönar sig i längden.

   Törs man lägga till kaffe till din “Börja inte röka/snusa!”? Jag har inte druckit kaffe under hela universitetstiden, även när det var som mest intensivt. Gillar inte smaken så mycket, that’s why. Dock har jag lärt mig nyligen att socialdricka litet kaffe. Samma sak med alkohol, speciellt nu när ni tipsade om frugala viner så att man blev nyfiken. Aja, jag får väl slå ihop med några (frugala) vänner och provsmaka några av vinerna någon gång.

   /Nadia

   Radera
 4. Det är alltid lika roligt att titta in här, ämnena är minst sagt blandade! Och Morsans kommentar i dag, klockren som alltid! Tänk om en hade begripit det när en var 20 ...
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gud så intressant. Man kanske inte bara skulle skriva sin dödsruna utan också ett brev till sitt 20-åriga jag. I mitt fall skulle det nog vara som Morsans take-aways med tillägget: Om du hamnar i en omöjlig jobbsituation (typ psykopatschef), stanna inte en dag till, vänd på klacken och gå. Det tar längre tid att lappa ihop ett trasigt psyke än att hitta ett nytt jobb. Och din självkänsla (av att ha ditchat en psykopat) kommer att få dig att skina.

   Radera
  2. Bra skrivet. Fick mig att tänka på the ability to walk away som är det strongest tool, för att parafrasera (ser du hur fru EB har utvidgat mitt ordförråd?) en bloggare Leo Babauta via mnmlist.com.

   /Nadia

   Radera
 5. Fru IGMR köpte en ny väska med plats för "datan" på rea - 250 skånepesetas. Den är fin men jag anar att den kommer hålla sub året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr är det så. Jag har farit till Myrona med mängder, mängder av skitväskor genom åren tills jag förstod att det var mer ekonomiskt och stilistiskt att köpa ordentliga väskor. Till den ovan som tyckte det var ytligt & such vill jag poängtera miljöaspekten av att köpa en dyr väska i kalvskinn framför fem i fuskmaterial på Accent: De håller satan så mycket längre. Som sagt, min Roseau har jag haft sedan början av 2000-talet och visst, den har börjat spricka i lädret i handtaget (jag har inte Effektat den genom åren), men den ser fortfarande proper ut och har stadga. Efter 18 år! PPA är helt enkelt inte jämförbart med en random plastväska.

   Radera
  2. Jag köpte en Everest-ryggsäck med datorfack på rea för 2-300kr för 7-8år sedan på Stadium. Den håller bra än! Vattenavstötningen har börjat bli av tvivelaktig karaktär när man cyklar i ösregn 30+ min, men det har jag löst med ett reflexöverdrag också det på rea för 29kr.

   LV-väskan ser lite otymplig ut att cykla med.
   (Förstår att jag inte förstår.)

   Radera
  3. Vet att jag inte borde men det är någon slags urdrift att trots tillsägelse ändå ta plats. Har en fjällräven från typ 2006 som är still going strong. Den har been places men fasen vilken kvalitet.

   Radera
  4. @IGMR: haha som typ 10ggr om dagen så vill jag hänvisa ovanstående till Gunnar Lundkvists seriebild "varför är världen full av idioter?"

   Radera
 6. Mitt tips faller nog lite mittemellan behoven nämnda ovan, men jag älskar verkligen min Longchamp messenger bag (https://se.longchamp.com/products/le-foulonne/crossbody-bag/l1776021504), så jag måste ändå tipsa om den. Jag gillar att ha armarna & händerna fria när jag är ute & då är lång axelrem att föredra. Den har dessutom ett föredömligt antal fack, så att man kan ha bra ordning på sina saker. Perfekt även på storstadsresor, då en guidebok lätt går ner. Dock för liten för matlåda & dator & för stor för att vara kvällschic. På jobbet har jag en snygg (så snygg en sådan nu kan bli...) blå datorryggsäck från Samsonite. Behöver dock inte impa på chefen med väska - he couldn’t care less!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å så snygg! Hur kan jag ha missat den? 290 Euro om någon undrar. Helt i min smak och jag gillar att den är platt, min Mulberry messenger är lite väl bullig.

   Radera
  2. Tinga, du har rätt i att tipset inte är aktuellt för mig, men din väska är rätt nice.

   Praktiskt sett behöver jag nu bara en svart pytteliten väska. En som fyller samma funktion som de fickor på herrkläder har. Trots att jag har krav på att mina klänningar och kjolar ska har osynliga fickor, så har jag insett att det är dessa plagg ofta inte har fickor eller att ett plagg ser mindre fint ut med tyngd i fickan. Jag gillar inte att man stoppar mobil/kort/nycklar i behå, som jag har sett mina vänner gör. Så en liten clean crossbody skulle sitta bra i min garderob (gillar ej att behöva hålla i en clutch/kuvertväska, så de går bort).

   Sen har jag en mindre och en större crossbody/shoulder bag (olika nyanser av brun och i läder) till allt annat, tex att kunna rymma en tjock bok eller vattenflaska. Och så några tygväskor till mathandlande, bibblan, shoppningstur osv, då de är lätta att vika ihop och stoppa i någon av ovanstående väskor. Plus en ryggsäck till universitet och andra större utflykter som kräver vattenflaska och lunchlåda.

   Men på tal om bok, är det ingen här som använder e-boksläsare? Jag har en Kobo och jag älskar den. Den måste kunna stoppas in i min framtida lilla väska (nördvarning? :) ). Jag tror bestämt att det blir antingen Coach (första bild överst upp) eller någon Longchamps. Därmed är utbud nu begränsat och det är skönt. Nu tar man bara det lugnt och se vad som kommer härnäst.

   /Nadia

   Radera
 7. Haha, kan inte låta bli att tänka på hur folk bär sina väskor efter att jag förra året såg detta bag test, det börjar efter 4 minuter:

  https://www.youtube.com/watch?v=wv3X5uHGKKs

  FruEB, du har också tidigare nämnt detta med din avsky för kopior, men tror inte du motiverade det då. Du har ju sagt att kopiering är bästa komplimangen!

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dels en upphovsrättsfråga, dels en kvalitetsfråga och dels en klassfråga (inte som i socialgrupp-klass utan stil-klass). Att bära en kopia med fula stora loggor på är helt enkelt dålig smak. Och ingen gör kopior på mindre brackiga modeller utan stora fetaloggor på, ex. Longchamp eller Coach så där är man trovärdigare än vid LV/Burberry. Troligtvis är kopiorna också tillverkade i sweat shop-liknande miljöer, precis som all vår fast fashion och de billiga väskorna från Accent.

   Radera
  2. Okej, tänkte själv närmast på upphovsrätten som du också nämner. De andra frågorna om kvalitet och stil/klass är mer självklara. Vad jag förstått så är det olagligt att köpa kopior i t ex Thailand och sälja dem här. Men vad sker på var och varannan loppis och via privatförsäljning? På en kul loppis som jag vill tipsa om - Karlaloppis på Karlaplan (vårpremiär 27/4) - säljs det helt oanvända kopior av bl a Longchamp som man får anta att försäljaren tagit med sig hem från Thailand.

   Gick själv på niten förra våren, eftersom jag tyckte att de var relativt snygga ändå och mycket lika originalet. 100 kr tänkte jag var billigt och gillar ju den enkla och tidlösa stilen. Men väl köpt hade jag en konstig känsla varje gång jag använde den. Skam kanske? Originalet kostar ju för allt i världen inte skjortan, varför köpte jag denna då?

   Istället använder jag min krokodilpräglade lilla skinnväska av för mig okända italienska märket Maldi, liknar stilmässigt Wera. Haft den i åratal, köpte den på Stadsmissionen för 300 kr. Ett fynd!

   /Eva

   Radera
  3. Piratkopior finansierar terrorister och andra yrkeskriminella. Kriminella säljer piratkopior för att straffen är lägre än för t.ex narkotika. Italien och Frankrike (tror jag det var) har höga böter om du upptäcks med piratkopierade varor. Dessutom om du bidrar till piratkopiering av väskor leder det troligtvis även till piratkopiering av andra saker såsom läkemedel, bromsskivor till bilar och andra saker som kan bli väldigt farliga. Privatförsäljningen på loppis gör det inte mindre olagligt.

   Jag har funderat på om det verkligen ger samma glädje att ha en piratkopia. Känns det inte bara billigt?

   Radera
  4. Jag undrar var gränsen går egentligen. Piratkopior ser man ju överallt, ja oftare än den äkta varan. Världen är proppfull av kopior! Eller snarare undrar jag kanske hur det kan fortgå om allt detta är olagligt. Verkar ses som en harmlöst brott, det uppmärksammas inte direkt mycket.

   Och det där om det ger samma glädje är antagligen en ickefråga för en människa som inte har erfarenhet av det äkta. Den typen av glädje du nog syftade på kanske inte är ens det som efterfrågas, kanske skulle vissa inte ens förstå din fråga överhuvudtaget.

   Någon i tråden har nämnt det här med "om man har råd". Det är något som är väldigt luddigt. Har alltid blivit fundersam när folk sagts sig inte ha råd. Vad betyder det ens? De flesta har råd med det mesta (även av hyfsat kostsamma ting) om just en sak är vad man väljer att prioritera. Har aldrig sagt "jag har inte råd" eller "jag har inte tid". Det är ju megaofferuttalanden. Istället bör man säga jag vill (inte)/prioriterar (inte) detta. För det är väl oftast det som det handlar om.

   /Eva

   Radera
  5. @Eva Jag vet precis vilken loppis du menar och tror även jag vet vilken säljare (kvinna) som avses. Så fort ett "Hermèsarmband" säljs dyker det upp ett nytt likadant. Håller med Plina, det är en billig känsla (kan jag intyga efter att en gång ha köpt en falsk Burberry i Istanbul). Hellre ett billigare märke då av typen Coach som man har råd med om man en månad avstår Maxi för att istället handla på Lidl.

   Radera
 8. Vad är det med kvinnor och väskor?? För att inte tala om kvinnor och skor? OMG!
  Om det gjorts undersökning med kvinnor i en sån där catscanhuvudmagnetröntgen-mri-huvudscanappappat och det visats upp ett par skor så blev det väl overflow på mätarna av belöningsferomoner och beroendeframkallande belöningskemikalier. Mat -lågt utslag, heminredning - högt utslag, skor - ej mätbart pga overflow, apparaten tagen ur bruk för reparation

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju förstärkande feminina symboler eftersom både skor och väskor är en typ av behållare. Och bilar, knivar verktyg, motorsågar och teknikprylar är inte kroppsnära utan åt det aggressiva och utåtriktade hållet och således maskulina förstärkare. /Eva

   Radera
  2. Hahah I love you guys. Men om man gillar både väskor, ej skor men vedklyvar då?

   Radera
  3. En klar dr jekyll & mrs hyde. Alternativt en politiker i vardande

   Radera
  4. Anonym - Du glömde smink och parfymer :) Ja, jag förstår hur du känner dig. Jag känner likadant när det gäller kvinnor som har hyllvägg fylld med skor eller tiotals väskor i alla möjliga färger. Ibland gäller det även män som älskar tekniska prylar.

   /Nadia

   Radera
 9. Jag har aldrig förstått mig på hysterin med märkesväskor för fantasibelopp. Håller med din läsare om att Luis Vuitton mönstret är extremt fult Även färgen är hemsk. En del andra (läs Mulberry och Bottega Veneta) är klart snygga men inte så snygga att jag skulle hosta upp de beloppen. Däremot köper jag svart skinn i mellankvalitet utan störiga varumärken. De håller i decennier och kan lagas.

  Nu vet jag inte i vilken bransch och roll läsaren ska slå sig fram men jag håller med den som ovan kommenterade att det nog inte är rätt plats om det är väskan det hänger på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är tror jag inte att märkesväskor spelar en större roll i min bransch. Jag saknade bara en väska som fyller den rollen (väska till främst jobbintervju som triggade det hela). Därför blev det fokus på vilken väska som skulle bli en trogen väska. Din väska låter som ett bra köp.

   Kul att se att någon använder frihetsgrader som bloggnamn.

   /Nadia

   Radera
 10. Jag saxar ur husbibeln Elle (skämt, jag hittade artikeln på Interwebs): "Kläderna vi bär säger en hel del om oss, oavsett om vi vill det eller inte och oavsett om det stämmer överens med vår riktiga personlighet. För vissa är kläder inte ett intresse de lägger tid på, men forskare menar att vi alla kan tjäna på att tänka efter eller göra något annorlunda när vi klär på oss, eftersom personlighet inte alltid räcker för att göra ett gott första intryck. [...] De små skillnaderna i kläderna visade sig skapa stora skillnader i bedömningarna av personerna. Mannen i den skräddarsydda kostymen bedömdes i positivare ordalag och ansågs mer självsäker, framgångsrik, flexibel och som en person som tjänar mycket."

  Ni i detta forum må vara immuna mot att döma hunden efter håren men många är det bevisligen inte. Varför inte ta det säkra före det osäkra som ung och i startgroparna för intervjuer och möten med en massa nya människor och samtidigt göra ett köp som med största sannolikhet ger ett lägre PPA än en undermålig produkt? Jag förespråkar inte att man ska gå åstad och köpa den dyraste väskan, ej heller att köpa en väska man tycker är ful (smaken är som bekant olika från person till person), utan att läsaren ska hitta något som hon är nöjd med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjejer som putsar upp sig på alla de vanliga sätten, alla vet vilka, får dessutom ett större utbud av potentiella partners att välja bland.
   Det som kanske (?) är förvånande är att många på den manliga sidan inte förstår att det fungerar på dem fastän det i de flesta fall är uppenbart.

   Radera
  2. Jodå, vårdpersonal och Försäkringskassan har bedömt mig som friskare än jag är pga (uttryckligen) för snyggt klädd. Min garderob har inte utmattningssyndrom, utan JAG har det. Det straffar sig att inre gilla mjukiskläder. Men, nu har jag skaffat lite noppiga kläder med dålig passform att ha till vårdcentralen. Får se hur det går. Sedan blir det hem och svida om snabbt och tvätta håret innan man ska till Arbetsförmedlingen för då gäller det omvända - se frisk ut trots sjuk. Avskyr denna utseendefixering.

   Radera
  3. @Maria: Är du fortfarande in da loop? Trodde du hade sagt tack och adjöss till dessa institutioner.

   Radera
  4. FK har sagt adjö till mig. Men jag behöver fortfarande läkarintyg, numera till Arbetsförmedlingen, eftersom jag inte är 100% arbetsför. (Jag är ju en sån konstig människa som vill jobba för att jag tycker det är kul, helst ända till pensionen.)

   Radera
 11. Bagaren! Var det du? Känner fortfarande stor skräck för ryggsäcksbärare i trånga utrymmen.
  Bodil 😊

  SvaraRadera
 12. Härligt tema! Och fler som gillar Everest-ryggsäckar! Härligt men not so stylish. Jag fick/bara tog en väska av min mamma, brun messenger-style. Dock väldigt liten så ryggsäcken får följa med ändå. Jag är ändå lite mer Indiana Jones än paljettflicka. Just nu har jag ett par byxor och en kjol att använda efter några extrakilo. Damn, jag ska inte köpa nya kläder innan jag kommer i de gamla i mindre storlek. Sa jag för två år sedan. Jag har alltså en verkligt liten capsule wardrobe inuti en betydligt större typ container wardrobe. Marias kommentar om utseende på vårdcentralen. My godness Lisbeth! Vilken galenskap! När gamla statsminister Anna Lind levde var jag just på en vårdcentral och en äldre man i rullstol bromsade in kraftigt och undrade om det var fru statsminister som satt där med halsfluss. Kommer inte ihåg att jag var speciellt riksdagsklädd eller så värst lik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Lans (tänker osökt på vår gemensamma idol Lorenzo Lamas - freudian typo?), jag saknar dina kommentarer som mest när du för en gångs skull lyckas kommentera: "Jag har alltså en verkligt liten capsule wardrobe inuti en betydligt större typ container wardrobe." Vem kan komma på något sådant förutom du?

   Jamen att vara lik Anna Lind är väl ingen fara. Inte så kul då för min vän som blev förväxlad med Mona Sahlin en gång.

   Radera
 13. Utrikesminister för böveln

  SvaraRadera
 14. Jag har flera lite dyrare väskor (några nämnda ovan) i klassiska modeller. Vissa köpta vintage och andra nya. Som fru EB säger så är PPA:et oslagbart och oavsett om man tycker det är rätt eller inte så dömer många hunden efter håren. Jobbar själv i en bransch där ett strikt och ”dyrt” yttre är kutym och det må vara löjligt men vissa spelregler är det nog enklare att bara acceptera. Gillar själv inte billigt slit och släng och skulle hellre gå utan en att ha en kopia av nåt dyrt märke. Har man inte råd eller inte gillar märken så skulle jag satsa på en stilren enkel läderväska, antingen ny eller fyndad på någon second-hand. En sådan utstrålar kvalitet men tar bort lite av identiteten som en märkesväska kanske förmedlar enligt vissa. Till de som tycker dyra väskor är en dålig investering så kan jag meddela att eftersom de stora modehusen regelbundet höjer sina priser på de klassiska modellerna så kan man faktiskt få helt ok avkastning på en LV, Chanel eller Hermes efter ett antal år, trots att man använt väskan under tiden. Svårt att gå runt och flasha sina indexfonder dagarna i ända tills man säljer dom haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Svårt att gå runt och flasha sina indexfonder dagarna i ända tills man säljer dom". Hmm tål att tänkas på. Tänker att Läckberg har ju smultrat ner Jante i småatomer efter sitt Fångarna på fortet e d så kanske är tiden mogen att vi lite till mans laminerar våra ISK-saldon som vi gör assymetriska smycken av och rasslar framför ohyfsade kollegor och chefer när andan bjuder på.

   Radera
 15. För fyra år sedan sökte jag precis som Nadia mitt första jobb efter examen. Sedan dess har jag nära nog trefaldigat min lön och rockade ifjol en sparkvot på 0,8. Exakt noll (0) märkesprylar har jag i min garderob.

  Jag tror att om man som nyanställd visar framfötterna och löser sina chefers problem så gör man karriär. Man ska också vara medveten om att ytterst få karriärvägar är spikrakt utstakade på förhand så när nya möjligheter dyker upp gäller det att våga pröva på nya arbetsuppgifter eller uppdrag.

  Det finns säkert många bra anledningar till varför man vill bära fina väskor men att det, på lite sikt, skulle ha någon inverkan på karriären är inte ett sådant argument.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ja, så är det nog! Just att visa framfötterna eller ha skinn på näsan är exakt det jag behöver träna lite extra på, och det är jag helt medveten om.

   Kul att höra om andras karriärvägar. Både sparkvot på 80 % och noll märkesprylar är imponerande. Jag hoppas att jag varken behöver eller vill klättra upp i märkestegen, utan håller hårt i den nivån som jag nöjt ligger på nu. Mulberry är en avvikelse från min övriga garderob, men upplever ändå att det är lätt att integrera med mina outfits.

   /Nadia

   Radera
  2. Men det är fortfarande låg PPA...(muttrar jag surmulet efter Anonyms rättrådiga och alldeles korrekta analys av läget)

   Radera
  3. @Nadia - "Jag hoppas att jag varken behöver eller vill klättra upp i märkestegen, utan håller hårt i den nivån som jag nöjt ligger på nu"

   Mina kollegor, som tjänar mer än mig, lyckas på något vis leva från lön till lön. Ibland pratar vi om pengar och då blir det tydligt hur olika vi resonerar. De lider gravt av hedonistic adaptation och köper på sig dyra prylar eftersom de inför ett köp ställer sig frågan - Har jag råd? Eftersom de tjänar bra har de oftast råd varpå pengarna rullar. Istället borde man fråga sig om man får valuta för pengarna saker och ting kostar. Allt eftersom du tjänar mer pengar kommer du säkert ha råd att köpa dyrare väskor men ser du till valuta för pengarna snarare än om du har råd så minskar risken att trilla dit avsevärt. Det är iaf min erfarenhet.

   @Fru EB - Vilket erkännande!

   Radera
  4. Väska utan märke behöver inte utesluta kvalitet. Jag har ett par i skinn, från Åhléns egna märken som ser nya ut fortfarande efter +10 års flitig användning. Max 1500 kr/st i nypris.

   Radera
 16. Tycker det ser tacky ut med de där LV-loggorna och liknande över hela väskan. Av de du visar i inlägget är det Mulberry som ser snyggast ut enligt mig. Lycka till!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 17. Fru EB, jag såg nu att mina kommentarer blev långa, trots mitt kommentatorproblem (någon slags introvert(ig?) passivitet). Misstänker att de är produkt av alla kommentarer jag inte skrev eller skickade in, kumulativt sett.

  Tack för alla kommentarer, både kritik och tips! :) Det är alltid kul att se hur andra har gjort eller gör.

  Jag ville eg ha bara en ny väska, men sen insåg jag att det rör sig om två olika behov. Det ena ledde till portföljen och det andra (en liten praktisk crossbody med några dragkedjor) får jag fixa någon vacker dag.

  Hoppas att det här också hjälper och inspirerar andra kvinnor därute.

  /Nadia

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Fru EB, jag såg nu att mina kommentarer blev långa, trots mitt kommentatorproblem (någon slags introvert(ig?) passivitet)." Men så härligt Nadia, härligt att ha dig i flödet och tack för det här inlägget.

   Radera
 18. är här för att vittna om vad den här stora stavningen har gjort för mig. Jag tror aldrig på pole gjutning, tills när jag blev frestad att prova det. Jag och min man har haft många problem att bo tillsammans, han kommer inte alltid göra mig lycklig för att han har blivit kär i en annan dam utanför vårt äktenskap. Jag försökte mitt bästa för att se till att min man lämnar den här kvinnan, men ju mer jag pratar med honom Ju mer han gör mig ledsen, så min äktenskap föll i skilsmässa för att han ger mig mer uppmärksamhet. Så med all denna smärta och ångest bestämde jag mig för att kontakta denna stavningskastare för att se om saker kan träna mellan mig och min man igen. denna spell DR PEACE berättade för mig att min man verkligen är i ett stort pass, att han har varit en charmig magi, så han berättade för mig att han skulle göra allt som vanligt igen. han fortsatte och kastade stavningen för mig efter 3 dagar stavning min man stavade helt förändrats han kom be om ursäkt för att säga hur han behandlade mig att han inte själv, jag tackar verkligen DR PEACE för att få min man tillbaka till mig jag vill ha dig alla att kontakta honom för dem som har några problem i samband med äktenskaps- och förhållandeproblemen, kommer han att lösa det för dig. Dess e-postadress är här: doctorpeacetemple@gmail.com
  och hans WhatsApp: +2348059073851

  1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) kärleksspel
  (3) Du vill bli befordrad på kontoret.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik eller vinna en lotteri.
  (7) Du vill knyta din make för att vara din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Om du inte kan träffa din partner.
  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
  (11) om du vill skilja dig från din make.
  (12) om du vill ha dina förfrågningar.
  (13) Graviditet stavar att tänka på barnet
  (14) Garanti Du vinner störande rättsfall och skilsmässa oavsett scenen
  (15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  igen e-postadressen är doctorpeacetemple@gmail.com. kontakta honom omgående
  WhatsApp: +2348059073851

  Vad du än vill, kommer du att få det från Dr. PEACE Kontakta bara honom och förklara ditt problem för honom och bli löst.

  SvaraRadera
 19. mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  SvaraRadera
 20. Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

  SvaraRadera
 21. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

  SvaraRadera
 22. Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit lycklig med mitt äktenskap, inte förrän min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev nagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min ex man, då jag hänvisades till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en älskar stava på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag släpper hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap, så att han kan hjälpa till med bra verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... +2349020168697. Ta kontakt med honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

  (1) Sluta skilsmässa.
  (2) End Barrenness.
  (3) Lycka till stava.
  (4) Äktenskapspell.
  (5) Bli av med andliga problem.

  SvaraRadera
 23. Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades totalt inom 48 timmar. Jag ser mig själv i spegeln och ler. För första gången på evigheter har jag förtroende för mig själv och mina förmågor. Jag har min man tillbaka i mitt liv med hjälp av Dr Sunny. Han bad om ursäkt 48 timmar efter att besvärjelsen gjordes. Han sa att han insåg att han aldrig riktigt ville göra slut. han kunde inte hantera det känslomässiga bagage jag bar på hela tiden. Han sa att han trodde att han hade en negativ inverkan på mitt liv och att det skulle vara bäst att lämna. Han sa att det är svårt att jag fortsätter att prata om det förflutna. Vi förlät båda varandra. Jag fick höra att det var månader. Jag är ett levande bevis på vad Dr Sunny kan göra. Tack så mycket Dr. Sunny  för det underbara du har gjort i mitt förhållande. Jag är så glad nu. Med din hjälp kunde vi båda se och tala sanning till varandra. Jag är mycket glad att kontakta dig och initiera för att få det hela att hända. Alla som har problem med relationen kan kontakta Dr Sunny via e-post: drsunnydsolution1@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp: +2348082943805

  SvaraRadera
 24. Jag heter Barbara Dahlström. Vi vet alla att kärlek förblir fantastisk när du är tillsammans med din själsfrände och lycka i alla tider är garanterad för er båda. DR ISIKOLO fick mig att inse att du kan återställa det som gör livet vackert för dig precis när jag tappade hoppet om att få tillbaka min man och han lämnade tillbaka honom till mig. Vi hade ett komplicerat förhållande och bråkade hela tiden och han lämnade hjärtat krossat och jag var olycklig. DR ISIKOLO kom in i bilden efter flera försök att vinna tillbaka honom och misslyckades. Han återställde kärleken och kopplingen mellan mig och min man och strax efter 48 timmar hade vi en dejt och pratade om saker och nu planerar vi att gifta oss och leva lyckligt tillsammans för alltid. Ord kan inte uttrycka min tacksamhet till DR ISIKOLO och alla som har talat mycket om honom har aldrig ljugit om honom eftersom han verkligen är pålitlig. Kontakta honom idag och låt honom hjälpa dig också. mejla: (isikolosolutionhome@gmail.com) eller sms:a honom via WhatsApp: +2348133261196

  SvaraRadera
 25. Hej alla, jag heter Nicole Haraldsson och jag är här för att också tacka Dr Isikolo som Gud använde för att rädda min situation och återställa glädjen och lyckan i mitt hem. Jag förlorade min man till en kvinna utomlands när han arbetade i samma region där hon bor. Jag visste aldrig allt som hände förrän en vän till mig skickade bilder på båda tillsammans och jag visste efter det att det var anledningen till att min man blev kall mot mig och lämnade mig bakom mig. Min man var hypnotiserad och sinneskontrollerad och jag visste allt när jag kontaktade Dr Isikolo när jag sökte efter hjälp och inte hittade någon. Han försäkrade mig om att han återvände och att vår kärlek och lycka återställdes, vilket han gjorde och resultatet började manifestera sig efter 48 timmar. Nu har jag min man tillbaka och jag kan inte tacka Dr Isikolo nog för hans ärlighet och stöd. Sms:a honom bara via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 26. Kontakta den mest ärliga och kraftfulla trollformaren som heter Dr Isikolo som hjälpte mig så kommer han att göra detsamma för dig.
  Jag heter Marie Cedergren och allt för gott, jag uppskattar Dr Isikolo som hjälpte mig med sina stora krafter att återställa mitt hem och den lycka jag delade med min man och det är verkligen något jag är evigt tacksam för. Det hände att jag var hjälplös och nedslagen i nästan ett år när min man lämnade mig på grund av äktenskapliga problem som vi stötte på. Jag gjorde allt jag kunde för att rädda mitt äktenskap och ingenting fungerade förrän DR ISIKOLO kom till min räddning. Han hjälpte mig och kärleken och lyckan jag delade med min man återställdes och mer fantastiskt. Jag vet att det låter konstigt om han verkligen kan hjälpa någon, men han är 100% garanterad att inte göra dig besviken när han försäkrar dig om att ha önskat resultat efter 48 timmar. Han kan hjälpa dig också om du är villig att ge honom chansen att göra det. mejla honom nu via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 27. Jag gick fortfarande på college när jag träffade min fästman. Vi dejtade ganska länge och var sambo och vårt förhållande godkändes av våra föräldrar. Vi kom överens och allt var perfekt. Han reste ut för lite träning och sedan dess blev allt aldrig bra för oss igen. Han träffade en dam där borta och han tenderar att ha engagerat sig mycket i det de delade och lämnat mig utanför bilden. Jag gjorde allt jag kunde för att åtgärda problemet men ingenting fungerade förrän jag hörde talas om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och förklarade vad jag gick igenom och han lovade att hjälpa vilket han gjorde som utlovat. Jag följde instruktionerna han gav mig och han fixade problemet jag hade med min fästman och nu är han tillbaka till mig och vi ska gifta oss om en månad. Allt tack vare Dr Isikolo. Kontakta honom nu om du behöver hjälp. mejla: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 28. Den äktenskapskris jag gick igenom kom till och slutade när Dr Isikolo blev inblandad. Precis som alla andra par där ute hade vi våra olikheter och jag ser till att jag gjorde mitt bästa för att leda henne rätt, försörja henne och mina barn och även skydda dem. Vi gjorde båda uppoffringar för att säkerställa att vi överlevde förbundet tills hon började agera och medvetet hade så många slagsmål med mig. Hemmet blev obehagligt för alla andra inklusive mina barn. Hon manipulerades av en vän som hade blivit skild och ville också förstöra mitt äktenskap. Jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo och han svarade och gjorde sitt bästa för att avsluta problemen. Han återställde kärleken och kopplingen mellan oss och jag kan nu säga att vilken illusion min fru än var under har tagit bort och hon är en bättre kvinna nu. Resultatet av vad Dr Isikolo gjorde för mig som visade sig efter två dagar var det som förvånade mig. Jag och mitt hushåll är fortfarande tacksamma. Jag vädjar till alla som behöver hjälp att fixa sina relationer och äktenskapsproblem att kontakta Dr Isikolo eftersom lösningen är säker. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 29. Jag förlorade mitt äktenskap efter 2 år och det var en hemsk upplevelse för mig. Min fru lämnade mig och min son och allt hände utanför min kontroll och jag visste aldrig att få människor runt omkring mig konstruerade min fru och vände henne mot mig bara för att jag väljer att bygga min familj och fokusera mer på det. Jag var tvungen att söka hjälp eftersom jag vet att jag inte gjorde något för att mitt äktenskap skulle krascha. Dr Isikolo hjälpte mig och mycket avslöjades för mig om vad som hände. Han förtrollade en kärleksåterförening som knöt ihop min fru och jag igen och hela det onda min familj gjorde mot mig avslöjades. Är tacksam för att mitt hem är tillbaka lyckligare än någonsin och all uppskattning går till Dr Isikolo eftersom han verkligen fixade mina problem strax efter 48 timmar. Bara maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 30. Min man som jag byggde mitt liv med i 23 år lämnade mig och barnen utan ett ord. Allt rasade över mig och jag sträckte ut handen till våra nära och kära och ingen kunde hjälpa. Det kom en tid då han ansökte om skilsmässa även när vi inte hade några problem eller någonsin slogs om något katastrofalt. Dr Isikolo kom till min räddning och fixade problemet jag hade med min man. Han återförenade oss igen och han återvände hem till oss. Livet är verkligen mystiskt och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det jag gick igenom men allt tack vare Dr Isikolo som arbetade för mig och försäkrade mig om de positiva resultaten efter 48 timmar som verkligen blev som han lovade. Han kan också lösa dina problem om du kontaktar honom nu. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller för mer information om hans arbete, besök hans hemsida: https://isikolo-temple.com eller Whatsapp honom på +23481333261196

  SvaraRadera
 31. Jag förlorade nästan mitt äktenskap när jag såg min fru förvandlas till en total främling och lämnade barnen och jag. Jag var så arg över att jag visste att jag hade gjort allt för att jag skulle kunna behålla mitt äktenskap som far och make. De fruktansvärda slagsmålen vi hade traumatiserade mig och jag kunde inte fungera ordentligt som man. Jag fortsatte att försöka ta reda på vad som fick henne att göra det hon gjorde, vilket fick mig att kontakta doktor Isikolo. Jag blev förvånad över att ha fått reda på att hon var under en enorm manipulation från en man som ville förstöra mitt äktenskap med henne och ta henne ifrån mig. Dr Isikolo var tvungen att ingripa och åtgärda problemet och därigenom säkerställa att hon räddades från klorna på den mörka magiska charmen som de använde på henne. Att veta att jag kunde få ihop min familj igen med hjälp av Dr Isikolo ger mig glädje och jag är honom evigt tacksam. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 32. Jag och min fru hade ett missförstånd som ledde till ett stort slagsmål och hon lämnade hemmet och återvände till sin fars hus. Jag lät mina känslor få det bästa av mig och höll mig permanent borta från henne. Saker och ting blev värre när hon började träffa en annan man och jag visste aldrig om det. Jag försökte åtgärda problemet och få henne att återvända hem och hon kom aldrig tillbaka. Jag fick senare reda på allt som har hänt och bestämde mig för att söka hjälp för att fixa mitt äktenskap med henne, vilket fick mig att kontakta Dr Isikolo. Precis som förväntat arbetade han för mig och problemet löstes och jag återförenas med min fru. Hon återvände hem strax efter 48 timmar som utlovat av Dr Isikolo. Jag är honom evigt tacksam för att han löste problemet jag hade i mitt äktenskap. vänligen kontakta honom för snabb och brådskande hjälp, maila honom: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp honom på: +23481333261196

  SvaraRadera
 33. Hej vänner. Jag heter Nora Bouman och jag har haft tuffa och hemska upplevelser i mina tidigare relationer och jag väntade verkligen tills jag träffade min man och efter att vi träffades blev vi kära och gifte oss. Efter två år av vår union förändrades han och började bete sig konstigt och lämnade så småningom mig och vår son. Jag gjorde allt jag kunde för att få tillbaka honom men allt var fruktlöst. Jag kom i kontakt med kommentarerna och vad alla sa om Dr Isikolo. Jag nådde ut till honom och han svarade och gav mig sitt bästa och stöd för att få mitt äktenskap att fungera igen. Det var han som gjorde det känt för mig att min man togs ifrån mig av en annan kvinna och han gjorde en kärleksåterföreningsförtrollning som återförenade oss igen och han kom tillbaka hem till mig och min pojke. Ingen där ute har faktiskt ljugit om Dr Isikolo och hans goda gärningar. Min man kom tillbaka hem 48 timmar efter att han gjort jobbet som utlovat. Nå ut till honom nu och vara säker på att han kommer att hjälpa dig. Du måste maila honom nu via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 34. MIN POJKVÄN KOM TILLBAKA TILL MIG MED HJÄLP AV DR ISIKOLO OCH JAG ÄR VERKLIGEN ÖVERVÄLDIGD
  När allt hopp förlorades för att få mitt förhållande att fungera igen mellan mig och min pojkvän gick jag online för att söka hjälp och jag läste och kontaktade DR ISIKOLO som kom och fixade allt och han kommer att förbli uppskattad av mig resten av mitt liv. För många gånger gick jag igenom känslomässiga trauman på grund av de oändliga problemen jag hade med min man och det ledde till att vi gjorde slut och det var därför jag sökte hjälp och fick reda på DR ISIKOLO som kom till min räddning. Han berättade för mig procedurerna och uppmanade mig att följa, vilket jag gärna gjorde och han försenade inte processen att ge lösningar på mina problem och jag fick resultatet på bara 2 dagar som han försäkrade mig. Bry dig inte om att söka hjälp någon annanstans för han är för bra på att hjälpa människor. Han är pålitlig och ärlig så sms:a honom nu via WhatsApp: +234-8133261196 eller hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera