Kondo-söndag: From Students to Improvements

I detta avsnitt får vi följa två L.A-skribenter när de rensar inför den enes föräldrabesök. Som någon påpekade tidigare är detta gayavsnitt hittills det enda där inte en part antas bära huvudansvaret för rensa och städa vilket både är befriande att se men beklämmande att inse.


Jag tror att det här är ett avsnitt som de flesta läsare av den här bloggen kan relatera till eftersom de, i ärlighetens namn, inte hade så vansinnigt mycket saker, det såg ju rätt snyggt ut på ytan so to speak. Däremot formligen vällde det ut saker när man öppnade skåpen eller drog ut lådorna, något som måste vara stressande att leva i. Jag får också kalla kårar längs min ryggrad när jag ser brokiga reklammugg-samlingar av det där slaget. Ska man ha 24 olika muggar kan man åtminstone synka dem i färg (läs: vitt) så att man får till någon form av enhetlighetskänsla. Är det förresten bara jag som tycker att det är obehagligt att dricka ur mörka muggar? Man ser ju inte vad som är i? Är det vatten? Kaffe? Rödvin? Man har ju inte en chans att prioritera.

Any Heuw, det var intressant att se att det som var en icke-fråga för den ena var en stor fråga för den andre. Jag blir rörd av den långe killens förhållande till sina gamla skolalster, påminner mig hur min man klänger sig kvar vid sina uppsatser från mellanstadiet. Säger något om ens egentliga drömmar vad man har svårt att göra sig av med. Återigen blir jag fascinerad av hur genetik kan slå så olika i en familj. Jag menar, ställ den mörke killen jämte hans syrra (som kommer på besök på slutet), hur är det möjligt? En annan sak lite OT, vad tycker ni om kortärmade skjortor? Det är inte en fälla, jag tycker varken det ena eller det andra (fast lite mer det ena) så feel free to share. Jag är bara nyfiken på syftet.

Mvh/
FruEfficientBadass

33 kommentarer:

 1. Jag tyckte avsnittet blev lite fånigt när de skulle redogöra för familjen vad de gjort och visade sina garderober och köksskåp. Och wow hade lagat mat! På något sätt blev deras önskan att framstå som vuxna att de framstod som barnsliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förbanna en förälskad älskare.
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag fortsätter fascineras av att amerikaner verkar ha ett helt annat mind set när det gäller saker. Lägenheten är fortfarande så svårstädad på grund av alla prylar överallt. Deras ”less is more” är fortfarande ”junk overload” för mig. Rara killar. Apropå rara killar, om ni är insnöade i dag så kolla in ”Call Me By Your Name” på Netflix. Ljuvligaste filmen på länge. Jag tror att min egentliga läggning är homosexuell man. Så makalöst sensuell, drabbande, vacker film.
  Jag o barnet testar snökaos i hufvudstaden i dag. Ska bli spännande att provåka lokaltrafik idag, man har ju hört att det kan vara tjorvutt!
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag tror att min egentliga läggning är homosexuell man." Jag med, ska vi ingå partnerskaå Morsan. Jag såg den filmen av misstag i Berlin, trodde jag var i salongen för "Every Day", en film om en blyg tonåring som blir förälskad i en person som vaknar upp i en ny kropp varje dag, mycket förvirrande. Och miljöerna...Den där trädgården...

   Radera
  2. Morsan, jag älskar dig! Var på vippen att se filmen på bio och nu finns den alltså på Netflix! Weeeeh! Tur att jag är insnöad. Eller, vi låtsas att jag är insnöad.

   Är fö också homosexuell man i kvinnokropp. ;-) Min näst senaste crush var Isak i Skam, min senaste var förstås rektorns son i Sex Education. Lite pinsamt för en medelålders tant, så jag håller mig anonym va? /Fluff

   Radera
  3. Nu kommer det plötsligt ut allt möjligt ur garderoberna. :-)

   Radera
  4. @Anonym 12:49: Är vi inte bara ett gäng medelålders fag hags? Jag är så förvirrad i htbq (hbtq?)-debatten att jag ibland misstar mina visuella intryck med mitt jag.

   Radera
 3. Och språken! Man får en dos av allt vackert på en gång. Och de där mögliga medelhavshusen men ohemul inredning har jag total torelans för. Det är som något annat med dammiga kuddar och träsnitt på väggarna där..
  Vi hade kunnat haft blind date om inte snön kommit mellan oss. Snyft snyft. Rena Brake Back Mountain där vi leker stockholmare idag. (Var det vinter i den filmen? Jag minns mest sommarscener..)
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slutscenen är vinter - brasa i det kyliga italienska huset, lite snö (när han får samtalet av Oliver vars innehåll jag inte kan spoiler alerta). Nästan lite Hälsingeåker över landskapet. Denna och Brokeback Mnt är i min mening två av de bästa kärleksfilmerna vilket är lite orättvist - rent statistiskt borde ju en heteronormativ kärlekshistoria ha lyckats kvala in på grund av kvantitet? Eller är det aspekten förbjuden kärlek som gör dem så bra? Du vet såklart att det var moral-ramaskri i USA när filmen hade premiär eftersom Elio skulle föreställa minderårig.

   Radera
 4. Kortärmade skjortor. En som jag delar garderob med är ett stort fan av dessa. Han försvarar sig med att vara varmblodig, perfekt med bara ärmar och lite stiligt skjortutseende på samma gång. Dessutom varar dessa längre då individens armbågsmiljö bjuder på en strävhet som nöter små hål på armbågstyget om skjortan är långärmad. Win win

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Dessutom varar dessa längre då individens armbågsmiljö bjuder på en strävhet som nöter små hål på armbågstyget om skjortan är långärmad. " Ja just det,, du har ju liksom jag en bävernylonman. D.v.s. män som sliter på sina kläder likt dagisbarn.

   Radera
 5. Kortärmade skjortor på män kan vara knepigt. Beror ju helt på materialet på skjortan och den kropp som den ska sitta på. Passform är nog viktigare än frågan om kort eller lång ärm, även om lång ärm kräver mindre uppmärksamhet på det övriga som jag nämnt som viktigt.

  Om det är sommar och skjortan är i mjuk viskos eller åtminstone faller snyggt kan kort ärm fungera. Om man har hawaismaken fungerar kortärmad palm- och ananasprydd skjorta i en ledig strandmiljö, men återigen materialet måste falla snyggt. 100% bomull blir lätt för styvt och kan komma att se töntigt ut.

  En annan sak är dock uniformsskjortor för sommarbruk. De ska förstås ha kort ärm och får se lite fåniga ut. Man jobbar inte för att vara snygg, utan kläderna signalerar att man är i tjänst och kläderna bör vara tidlösa och i kraftig kvalitet som tål höga temperaturer i tvättmaskinen. /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som börjar med "uniform" får carte blanche.

   Radera
 6. Förresten, drömde om dig i natt. Nä, inte Brokeback Mountain kind of way som ovan utan att jag befann mig i tjänsten på Danderyds sjukhus och alla där visste vem du var och du gav ut en tidning som i senaste numret bjöd på en duett med Sean Connery. Jag fick en Lisbeth-känsla eftersom alla såg upp till dig och visste vem du var. Men...plötsligt lyfte du på armarna och blottade den största tuss hår i mannaminne. Då likt askungens midnattsringning bröts min starstuckhet och kvar på trappan var bara en hög med svart hår... The End. Så vad tror fru EB denna dröm betyder? Ja, jag förstår, det är dags för mig att trappa ner på förtäringen av gräsmattans små svampar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahahaha jag dör. Jag tror att det betyder att jag bör raka mig under armarna (hur visste du?).

   Radera
 7. Jag vil slå ett slag för kortärmade skjorter! Men då ska det vara den lite grövre sorten med ordentliga bröstfickor och kardborre. Något som går att jobba/gå i strid/vara ball i.

  typ detta: https://www.uniformswarehouse.com/5-11-stryketm-shirt-short-sleeve.html

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kardborren goes where? För att stänga istället för knappar? Håller med om att länkad skjorta passerar.

   Radera
 8. "Säger något om ens egentliga drömmar vad man har svårt att göra sig av med."

  Men visst är det så. Tittade som tonåring i en byrålåda i min fars barndomshem. Där låg en sak han sparat men inte ännu tagit med sig till sitt nya hem som vuxen. Noterade vad det var och det stämde in på den ton hans liv faktiskt hade och jag förstod plötsligt hans livsmål. Nyligen när jag sov över i hans eget hem öppnade jag en låda vid gästsängen. Vad låg där, jo exakt samma sak efter att barndomshemmet sålts. Ytterligare bekräftelse för mig. Lättare att förlåta de följder detta livsfokus för med sig.

  Själv har jag svårast att göra mig av med saker som är kopplade med ljusa minnen och de råkar vara en hel del. Mörka minnen är få eller så har jag förträngt dem effektivt. Har du kanske någon sak som du sparat och som du vill berätta om i något inlägg? Lovar att inte psykologisera! :) /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Har du kanske någon sak som du sparat och som du vill berätta om i något inlägg? Lovar att inte psykologisera! :)" Hmmm....törs man lite på det? Faktum är att jag dödat alla mina darlings. Längst inne satt alla mina Foliopocket som på något vis skulle bevisa vilken fena jag är på franska. JO! Nu vet jag! Skolkatalogerna har jag kvar, kan inte göra mig av med dem. Trots att Fumio Sasaki säger att man ska göra det eftersom man då har en bra ursäkt att besöka en gammal vän från skoltiden för att kunna titta i dennes kataloger...

   Radera
  2. Den där Sasaki borde lära sig att det inte behövs några sådana ursäkter. Om man är intresserad av kontakt så tar man den, hur svårt kan det vara? Kommer någon av parterna att ångra att mötet ägde rum? Knappast, om det nu inte finns gammalt groll kvar, men då brukar man inte vara så mån om att kontakta vederbörande heller. Det är irriterande med alla förbehåll och tvekan inför saker som bara är enkla och positiva. Men imponerad över att du dödat dina darlings. Förstår inte vad jag missat att inte göra det. Finns det större frihet eller? ;)

   Foliopocket vet jag inte ens vad det är och om jag nu har moralisk kompass, något du sagt och inte jag, har jag gränser, liksom jag har en gräns för att öppet börja tolka ovan nämnda dröm om håret. Drömtydning är något jag ägnat omåttligt mycket intresse, läsande och funderande tidigare. Något folk kan missa är känslorna i drömmen, istället fokuseras det på detaljer och händelser. Det är känslotillståndet kopplat till detaljerna som är det verkligt intressanta i drömmar. Den som förmår tolka sina drömmar har en skatt av självkännedom i sitt innersta förråd. Ingen annan kan förresten tolka dem bättre än drömmaren själv. /Eva

   Radera
  3. "liksom jag har en gräns för att öppet börja tolka ovan nämnda dröm om håret. " Ameh! Har du sagt a får du säga b, avtyd nu Lanas störda dröm inför öppen ridå så att åtminstone jag kan få ro i själen. Jag är särskilt nyfiken på vad detta teknologiska underverk "duett i tidningsform" betyder. Att vi fruktar nästa nivå av digitala framsteg?

   Radera
 9. Duetten var en låt som med följde i CD-form. Och den var riktigt bra! Cd-formatet liksom Sean yngre utseende skvallrar om en förgången tid. Kanske när hår under armarna var populärt? Jag ser gärna fram emot en drömtydning! En detalj var också den stora osten som befann sig på ett buffébord på Danderyds sjukhus courtesy av Fru EBs entourage bestående av ettt gäng snygga damer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om någon ska tyda drömmen så är det du själv, Lana! Bara du kan veta vad du kände. Men visst, jag kan spekulera, det är jag bra på...

   Temat verkar var lite åt hållet förhållandet mellan bild och vara, sken och verklighet och social skam. Och så det i kombination med det här att sätta andra på piedestal men inse hur det egentligen förhåller sig. Håret och att det är svart verkar symbolisera den som är naturligt men skamfyllt i vår kultur. Håret under armarna är långt från din och andras bild av det drottninglika hos drömmens Fru EB.

   Poff så är plötsligt drottningbilden borta och kvar är bara håret/skammen/det naturliga och vanliga. Till och med "drottningen" är en vanlig människa på samma nivå som du själv. Eftersom hon helt försvann (och det blev en tuss hår kvar) i drömmen handlar den knappast om henne överhuvudtaget utan bara om dig själv och din relation till dina egna bilder av förhållandet mellan dig och andra. Du verkar se igenom dina egna uppbyggda illusioner snabbare än de övriga i drömmen verkar det som.

   Möjligen är "drottningen" mer bekväm med skammen (visar öppet sina håriga armhålor) än du och hjälper dig över tröskeln att också acceptera det skamfyllda men naturliga hos dig själv. Då blir din upplevelse av hennes "skamlöshet" och vad den väcker hos dig till någon slags förlösning av din egen kanske? Det löser både skammen och den falska bilden av stort statusavstånd mellan dig och "drottningen".

   Det där med stora osten, CD-skivan och en ung Sean Connery har jag inget att säga om. Vet inget om din relation och dina känslor där.

   Om du förkastar allt jag skrev nu så är det okej. Är ingalunda något självutnämnt orakel, och som sagt, man vet bäst själv.

   /Eva

   Radera
 10. Wow Eva! Vilken analys! Drottningen som är bekväm med skammen som hjälper mig över tröskeln för acceptans och förlösning av egen skam tar jag till mig, på riktigt! Sean var mitt frikort fram tills han blev lite för gammal, kanske symboliserar han kungen? Osten, hahaha ja, det kan man bara spekulera i. Thank Lisbeth att man kan skriva under pseudonym nu när man blottat sig så här för forumet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag nästan grät av skratt igår kväll efter Evas analys. Dessvärre gick min mobil in i det "Anonymous comment mode" som vi alla erfar då och då och jag kunde inte kommentera där från latsängen. Osten ja...den kommer att hålla mig sömnlös ytterligare några dygn.

   Radera
  2. http://www.dreambible.com/search.php?q=Cheese

   https://dream-meaning.net/food/cheese-dream-interpretation/

   http://www.dreambible.com/dreamdictionary/c2.html
   Scrolla ned till CDs Compact Disks och Celebrities.

   /Eva

   Radera
 11. Jag är helt chockad, in a good way, saxat hämningslöst: To dream of cheese represents gains or profit. It may reflect situations where you have benefited from something or have more than you did before. Cheese may also represent your interest in making something profitable later on.

  Cheese may be a sign that you are experiencing financial gain, good luck, benefiting from an investment. It may also point to hard work that paid off.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter den analysen är jag beredd att ompröva min syn på drömtydning. It all makes sense Lana!

   Radera
 12. Asså ångesten jag fick av deras nervositet över föräldrarnas besök, påminner om mig själv när jag var "tvungen" att tvätta, städa, diska och ha fläckfri diskbänk när mamma var på ingång. Blä. Som tur är har jag lagt av med de fasonerna :)

  Håller med Plina om att det blev väldigt barnsligt när de skulle visa upp allt, men det var ändå ganska gripande när de skulle gå igenom sina favoritsaker och att de var så olika.

  SvaraRadera
 13. Jag döör, nån gång borde du ge ut en bok med saxningar från kommentarsfältet! ROFL osv und so weiter. Ost för mig har alltid betytt att jag är hungrig, men det är bara jag ;)

  SvaraRadera
 14. Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

  SvaraRadera