Provköket testar: Fish'n'chips à la Sejva

Happy Valentines sweet heart! I present får du Sejvas recept på familjevänlig fisk som dök upp i anslutning till vår diskussion om Tex Mex tidigare i år.

Det här är inte 10 krs mat men ibland lägger sig fisken på tvären på minderåriga, oklart varför. Jag vände det till Guide Michelinmat genom att lägga panerad fisk i t-bröd tillsammans med majs, lite sallad och majonäs och sen wrappa lite tjusigt. Serveras tillsammans med en liten, typ 1 dl skål med pommes vid sidan kryddat med lite grillkrydda. Säger bara tjoff och allt är borta, förvandlat till läxvänligt mood.

Det här är lika enkelt som det är genialt och det gillades av alla i familjen. Precis som Sejva beskriver ovan säger det bara "tjoff" och allt är borta. "Förvandlat till läxvänligt mood" vet jag inte, men jag lyckades sno till  mig ett hångel av min man i alla fall vilket brukar vara ett bra tecken. Se bilder från processen:


Sätt en plåt industripommes från ICA i ugnen medan du delar valfri fisk (helst då inte torsk eftersom den är utfiskningshotad) i mindre bitar som du doppar i ägg, sedan ströbröd och sen bums ner i pannan. 


Remouladsås, majs och lite sallad är måsten, men komplettera med det du har hemma exempelvis gurka och avocado.


Ett tips är att inte lägga så mycket fyllning på tortillabrödet - exempelvis gick ovan inte att få ihop. Men viktigt är att pommesen ska serveras i liten skål med grillkrydda. En idé jag fick var att till nästa gång klippa smörpapper i små strutar, ställa i kaffekoppar och därefter lägga i pommesen, precis som på Griffin stakehouse. 

Jag hade dessvärre inte sinnesnärvaro att fota barnens tallrikar efteråt men ni får ta mig på mitt ord när jag säger att det var länsat ner på sista smulan. Le grand succès Sejva, stort tack för detta guldtips! En Brooklyn Lager på det och du kan bjuda vuxna på't också. 

Mvh/
FruEfficientBadass

36 kommentarer:

 1. Låter gott! Vi är inbitna wraps-ätare hemma och kör alla möjliga varianter. Efter antal år i branschen som wrapskonnässör slutar ens egna oförmåga att ladda wrapen rätt aldrig att förvåna. Det blir ALLTID för mycket innehåll och svår att få ihop. Har vidare funderat på att utvcekla en wrap med ett tillhörande bälte (i wrap-material och ätbart då) så man kan hålla ihop hela konkarongen lite bättre. Annars kör vi ibland Liba-bröd, eller Willys egna variant. Då dessa är större får det plats med mer. Funkar kanske bättre till egna falafelrullar än fiskwraps. Men inga vägar leder fel när man är på väg mot wrapen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konkarongen alltså... Skulle man stöta på någon ute i verkliga livet som använder sig av det uttrycket - och som är under 70 - så kan man ge sig den på att personen är läsare av den här bloggen. Man får liksom följa upp det hela med en diskret "ah konkarongen..." följt av en diskret blinkning. Får man en blinkning tillbaka så vet man att man har med en meningsfrände att göra. /QQ

   Radera
  2. Haha.
   *Knack knack*
   Liten lucka i plåtdörren bakom willys parkeringshus öppnas.
   -Lösenord?
   -Eh... e..Konkarongen, med handsvettig röst.
   Luckan stängs.
   Dörren öppnas sakta på glänt.

   Radera
  3. Tappade halva innehållet i kommentaren när jag kom till konkarongen, helt utan att ha sett andras reaktion på det här. :D

   Att linda in vadsom nästan funkar ja, men ett bälte på det gör det ju inte till en smal sak längre! Om man nu inte drar åt svångremmen ordentligt. /Eva

   Radera
  4. Hehe, helt rätt ställe för en klubblokal Flow-FI... Man kanske skulle ta och väva in ordet lite snyggt i fikarummet när man håller låda någon dag. Typ "Helgen? Jooää, tänkte ta familjen och hela konkarongen på lördag och besöka 4H-gården i Vallentuna". Och sen lämna två sekunder öppet för att bevaka ev reaktioner innan man fortsätter. /QQ

   Radera
  5. @Anonym 18:57 Du menar att 4H-gården adderar till det märkliga? Vem åker och klappar getter när man kan åka till Mos liksom?

   Radera
  6. Ah fan, jag är socialt missanpassad utanför fire-kretsar. Får inte ens till det när jag försöker! /QQ

   Radera
 2. Hej Fru EB!

  Jag provade att skicka ett mail till dig då jag har ett andra expat-case study, men fruefficientbadass AT gmail.com gav felmeddelande?

  "Message rejected. See https://support.google.com/mail/answer/69585 for more information."

  Vad gör jag för fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordningsfråga, eftersom snittåldern på blögga är 70 år, du förstår att det jag försökte skriva (jag har lärt mig av ungdomar som Frihetsmamma att det bara är 70-åringar som skriver ut hela den korrekta mailadressen) är fruefficientbadass@gmail.com?

   Radera
  2. Ehrm, jag är inte helt korkad som tur är ;) Självfallet så mailade jag med @, på andra håll har folk ibland nämligen valt att skriva adressen som du gjorde inlägget förut för att undvika att bli uppgooglad.

   fruefficientbadass@gmail.com verkar bara returnera serverfel.... Det är visserligen från ett nyskapat konto (ändock verifierat) då jag är paranoid kring ekonomiska mail och internet, men ändå?

   Radera
  3. Jag gjorde en alternativ lösning och delade ett Google Doc med dig istället - med lite tur så fungerar det bättre. Det borde ligga en inbjudan i din mailkorg.

   Radera
 3. Du inser att du har gjort fisktacos? Vilket är awesome! :)

  Https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fisktacos! Detta blir en stående rätt på menyn. Återkommer i ärendet, har kommit på en genitalisk lösning på alla mina matproblem i vardagen!

   Radera
  2. Kör mangosalsa med chilli och koriander. Så himmalens gött. Om ni landar i Malmö och (gud förbjude) får för er att äta ute - här finns stans bästa fish taco http://casualstreetfood.se/menu.html

   Radera
 4. Torsk är ju bara så gott, och OK också, om den är fiskad i "rätt hav" och på "rätt sätt":

  http://fiskguiden.wwf.se/blog/fiskar/torsk/

  Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länk! Ska kolla in. Har faktiskt uteslutit torsk ett bra tag nu av ren lathet (orkar inte leta länk, mennu har jag den juu). Det där med MSN-märkning eller vad det kallas, är det något att lita på?

   Radera
  2. Kan inte så mycket om MSC, som jag tror du menar (Marine Stewardship Council), men det verkar vara en OK och relativt obunden organisation. Fisket är ju basic, men jag har också börjat titta på vad som sker sedan med fryst fisk. Findus frysta torskrygg, till exempel, som kanske är fiskad i Nordsjön inte så långt från Sverige, har packats i Kina! Det tycker jag verkar horribelt. Har hittad krokfångad torsk på Hemköp som packats i Baltikum, vilket känns bättre. Tydligen för dyrt att göra det i Sverige eller Norge?

   Magnus

   Radera
  3. Vad heter den? Står det på förpackningen att den är packad i Baltikum? Det där med packning i Kina låter ju så befängt. HUR kan det vara ekonomiskt? Är det inte bättre då att starta fiskfabrik i baltikum och importera kinesisk (eller vietnamesisk kanske det är nu) arbetskraft?

   Radera
  4. FruEB det kallas global handel, för du vill väl inte ha stängda gränser, koncentrationsläger och stöveltramp?
   Jag är inte alldeles säker på att de små baltiska ländrna är så sugna på att ta emot arbetskraft i kanske tiotusental från dessa länder, och även om de vore det skulle nog inte kalkylen gå ihop för de baltiska lönerna är alldeles för höga.

   Du kan nog utgå från att allt i mataffären som är fryst och som behövt någon form av bearbetning annat än den enklaste form av "maskin-blanda-pyttsa-klart" har alla varit en vända i kina för handpåläggning.
   Så har det varit i många år nu, dvs även innan du slutade läsa msm, men du kanske var för upptagen av all shopping av kinesisk plast på den tiden så du inte såg någon av de fåtaliga artiklarna som skrevs om detta?

   Radera
  5. @FruEB: Garants krokfångade torskrygg. Står finstilt på etiketten (ja, jag fick leta). Vet inte om den hinner "vända" i Baltikum utan att, som jag antar att det blir i Kina, frysas, tinas, fileas och sedan återfrysas? Googlade lite på Findus och Kina, och det har varit uppe i media. Findus har också gjort ett utspel som jag tycker var ganska svagt där man menade att totalskillnad i CO2 var liten och att man "får ut mer av fisken" då den fileas av skickliga kineser i stället för en maskin.

   Magnus

   Radera
 5. Hörrni. Nu ska ni få ett tortilla/libabröd hack. Det är nämisch så att när man äter sin överladdade Flow Fi tortilla lägger man nästa tortilla på tallriken och lutar sig lite fint över den. Ällt spill blir startpunkten på nästa tortilla. Frågor på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. GENI! Detta ska införas på stört imorgon. Enda problemet är att det leder till att man hela tiden måste äta en till för att hålla systemet i rullning. Vilket i sin tur tillslut leder till death by tortillas. Hur gör man med den sista??

   Radera
  2. Den sista brukar lösa sig då det mot slutet blir en skevhet i tillgång på fyllnad och bröd (med fördel bröd). Om detta inte sker naturligt bör det eftersträvas och planeras för redan i planeringsstadiet. Sista tortillan är alltså endast småfylld och därmed spilles det ej.

   Alternativt kan man bara göra som i skidåkning. Strunta i sista åket. Guckat som bli över får bli biogas/hönsamat/grisamat/vaktelmat eller annat.

   Radera
  3. Spännande, nu börjar vi komma in på systemteori här! Så klart att det finns ett självreglerande tortillassystem. Tanken har aldrig slagit mig tidigare.

   Radera
 6. Bara att applicera linjära efterfrågefunktioner typ den gamle godingen QD = a - bP i wrapspreppen. Blir du riktigt avancerad hägrar kanske en professur i wrapsvetenskap. Who knows?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mvh,
   Professor Flow-FI
   Wrapologi
   TexMex University
   46D94C
   Enchiladas, Mexico

   Radera
 7. För oss äldre, kan man äta såninga där vrap med bestick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart Frun. Eller så skippar man helt enkelt brödet (det kan fastna i lösgommen) och äter det göttiga innanmätet med kniv och gaffel.

   Radera
 8. Istället för torsk brukar jag köra svarta bönor + tomatsås, ska sätta mig kalkylera delta när jag lämnat bunkern.

  SvaraRadera
 9. Panko! Panera i panko (japanskt ströbröd)! Det förvandlar vilken grå Alaska Pollock som helst till lyxiga hipster-fiskpinnar ��

  SvaraRadera
 10. Kul att du fick tummen upp med mitt middagstips! Jag brukar ta en bit smörpapper och packa in nedre halvan för att få lite mera glamour och lite mindre spill.

  Använder wrap med skivad kyckling, grillkrydda, sallad, majs och majonäs som tillsammans med en minipåse chips och en flaska fylld m måltidsdryck när barnet ska ha med sig matsäck på skolutflykt. Även detta uppskattad måltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men å du bara gödslar med smarriga barnlur. Tagen!

   Radera
 11. Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

  SvaraRadera