Ultimate Retirement Calculator

Det KAN vara så att jag redan nämnt denna, men den tål att påminnas om:

https://financialmentor.com/calculator/best-retirement-calculator

Jag gillar den av flera skäl:
- Den tar hänsyn till "once in a lifetime benefits" av typen bostadsförsäljning OCH
- den tar hänsyn till "retirement income" as in statlig pension eller annan löpande inkomst.

Båda dessa parallellt med din nest egg-avkastning.

Den har dollartecken men bry dig inte om det, kör på kronor. Jag brukade lägga in 2% inflation men här kan man ju göra sitt eget antagande. Man kan också lägga in eventuella teser kring att spending kommer att minska vid en viss tidpunkt i livet (host, barnen ut) men skit samma det är ingen exakt vetenskap.

Det som slår mig när jag labbar med denna kalkylator är hur viktigt det är att hålla tungan rätt i mun de första åren efter heltidsarbete. Om jag bara klarar mig förbi 2025 utan att kannabalisera alltför mycket på portföljen och därtill står redo att sälja lägenheten när yngsta barnet flyttat hemifrån så är jag/vi home safe.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på denna sajt. Dela gärna med dig i kommentarerna vad du tycker efter genomgången övning.

Mvh/
FruEfficientBadass

7 kommentarer:

 1. Så glad jag blev att mina egna uträkningar stämmer riktigt exakt med denna, mumma!

  Gillar starkt att den hade inflush av cash pga husförsäljning, bankrån eller vad nu man hittar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men lika glad blev jag att det stämde - som en dubbelcheck - eftersom jag allt mer kommit att använda denna istället för hemmabyggen.

   Radera
 2. Gillar den också. Vår plan att bli FI runt 2026 verkar hålla någotsånär.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte... På "Savings Needed at Retirement Age" står det $386,027 och på "Savings at Retirement Based on Present Entries" står det $3,541,143. Vad betyder det egentligen?

  SvaraRadera
 4. @fri2032 du har nog angett vad du behöver i inkomst per månad istället för per år.

  SvaraRadera
 5. En intressant kalkylator där man ska ange den kanske mest osäkra faktorn av alla - förväntad livslängd. Av intresse: Vad anger du/ni i det fältet?

  (Om man får ha hälsan kan man ju - lite krasst uttryckt - styra det där, men ändå...)

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 6. HUR JAG FÅR MITT LÅN FÖR DETTA STORA FÖRETAG

  Hej min kära folk, jag är Linda McDonald, som för närvarande bor i Austin Texas, USA. Jag är änka för närvarande med tre barn och jag satt fast i en ekonomisk situation i april 2020 och jag behövde refinansiera och betala mina räkningar. Jag försökte söka lån från olika låneföretag både privata och företag men aldrig med framgång, och de flesta banker avböjde min kredit, inte fullständigt byte till de där huvuden där som kallar dem självpeng långivare de är alla bedrägeri, allt de vill är din pengar och du hör väl inte från dem igen de har gjort det mot mig två gånger innan jag träffade David David. Den mest intressanta delen av det är att mitt lån överfördes till mig inom 74 timmar så jag kommer att råda dig att kontakta David om du är intresserad av att få lån och du är säker på att du kan betala honom tillbaka i tid kan du kontakta honom via e-post ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Ingen kreditkontroll, ingen cosigner med bara 2% ränta och bättre återbetalningsplaner och schema om du måste kontakta något företag med hänvisning till att säkra ett lån utan säkerhet, kontakta David Wilson idag för ditt lån.
  De erbjuder alla slags kategorier av lån de
  Kortfristigt lån (5_10 år)
  Långtidslån (20_40)
  Lån i media (10_20)
  De erbjuder lån som
  Hemlån ............., Affärslån ........ Skuldlån .......
  Studielån .......... Företagslån
  Affärslån ......., Företagslån .............. osv
  E-post .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  När det gäller finansiell kris och lån så är David Wilson lånekonomi stället att gå, berätta bara honom att jag fru Linda McDonald riktar dig lycka ................... ....

  SvaraRadera