Kriminell eller inkrementell?

Vissa anser att jag är en tönt som använder uttrycket inkrementell i dagligt språk, men eftersom jag än så länge inte hittat någon bra synonym tänker jag fortsätta att använda ordet tills någon kommer på något bättre. Enligt synonymer.se betyder det: "(Speciellt datateknisk term) som sker eller ökar stegvis || -t ". Ett par saker som skett inkrementellt i mitt liv är...

a träning
b sparande

...en kombo som är märkvärdigt vanlig i den här bloggosfären.


Träningen gick från att jag vid 30 var tvungen att lämna en DM-konsert mitt i (innan de ens hunnit till Personal Jesus) för att jag hade så ont i ryggen att jag inte kunde stå upp, till att jag idag kör 7 minuter pilates om dagen och har en helt annan kroppskonstitution och styrka jämfört med då. Jag är lätt i bättre fysiskt form vid 42 än vid 30. Jag ägnar mig aldrig åt övermodiga nyårslöften eller ryck med PT fem dagar i veckan - jag gör mina 7 minuter om dagen, ibland trillar de bort ett tag men återkommer ofta inom loppet av någon vecka max två. Promenaderna gick från i princip noll när jag bodde i dussinförorten till varje helg och nu till och från jobbet vilket ytterligare ökat mina kilometer. Ingenting som kräver någon ansträngning, tvärt om gör jag det bara, lika självklart som att jag bortar tänderna eller snor med mig tvålen från hotellrummet.

Sparandet samma sak. Inga "nu ska jag börja mitt nya liv och spara 80% av lönen" utan en metodisk uteslutning av saker som kostar pengar ur mitt liv. Jag redogjorde för många av de nedtrappningarna i serien "Skala Löken" i vintras och det som slog mig när jag skrev om det då var hur enkelt det har varit, både att hålla sig till en "träningsfrekvens" (jag måste sätta det inom citationstecken med tanke på maratontätheten i den här läsarskaran) och en sparplan, när man gör det inkrementellt.

Har du gjort andra saker inkrementellt i ditt liv och i så fall vad? Eller har du gjort något kriminellt, i så fall får du gärna dela med dig nedan (du får vara anonym)?


Mvh/
FruEfficientBadass

9 kommentarer:

 1. Japp på båda: köpstoppet genererar vingar på vattnet höll jag på att säga. OCH jag tjuvrökte lite redan i 12-årsåldern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser, ringar kan gå i alla vädersträck.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Jag är inte så värst kriminell, men har kört på en bussgata med förbud för övrig trafik. Såg inte den civila polisbilen bakom. Den kriminaliteten var inte billig om jag säger, och jag tjänade ingen tid heller på min lilla genväg eftersom jag blev stoppad. Numera inser jag att det är bra för sparandet att både parkera och köra lagligt. 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm det var faktiskt lite kriminellt. Okej om du körde upp där av MISSTAG Mia, men du gjorde det på PIN KIV. Noterar detta.

   Radera
 3. Svar
  1. Den där Scandinaviumkonserten 1990 (eller var det 1988?) var bra. Malmö 2010!

   Radera