Tävlingsvinnare!


Ja det blir ju inte alltid som man tänkt sig (faktiskt rätt sällan). Jag inser att det finns ett rätt stort stigma kring detta att ägna sig åt sparande (det är nog bara folk som sysslar med knark och trafficking som håller lägre profil än sparbloggarna och deras följare) men who am I to judge som skriver detta anonymt? Därför blev det ingen delningsfest på sociala medier men vet ni vad - det gör ingenting. Jag är så nöjd och glad med er och jag har fått så fina mail i kölvattnet av tävlingen. Och gällande tävlingen -  jag har ju redan skickat iväg tre kort så två återstod när jag igår vittjade boxen. Här är totalen: 

1. Att välja lyckaAtt Välja Lycka var den enda som gick public med tricket: "Låt någon annan betala för cavan". Tja, betala och betala, det var rätt billig marknadsföring för 400 visningar. Tack för det AVL!

2. M.K. (här fick vi två tips i ett, inte dumt, inte dumt)
”Jag har alltid velat testa semesterbyta bostad. Ett par grannar jag hade när jag bodde i villa var med i Intervac och lyckades byta sitt rätt mediokra hus mot fantastiska ställen. Anyhow. Nu är jag lite för feg och pallar just nu inte administrationen så jag slängde ut en fråga i vintras på facebook: Behöver du hus och husdjursvakt i sommar? Mycket lyckat! Det ser ut som att jag har olika villor och katter i trevliga städer att välja på under juli. Kostar mig endast tågbiljetter och jag behöver inte känna att jag våldgästar någon utan faktiskt hjälper till. Och jag behöver inte fixa till hemma, för ingen ska ju bo här. 


Aperol Spritz är ju fantastiskt gott på sommaren. Men rätt dyrt då man behöver en hyfsat bra och torr prosecco för att det inte ska bli sliskigt. Förra sommaren upptäckte jag att det alkoholfria bubblet Arc en Ciel  funkar utmärkt. Det är billigt och finns dessutom på 20 cl flaska så det blir inget svinn om du bara vill ha ett glas. Systemet säger fö att en öppnad Aperol håller max två veckor, det stämmer inte! Enligt min italienska vän kan man ha den i kylen hela sommaren utan problem.

Nästa nivå är att skippa vinet helt, blanda Aperol med pressad citron sodavatten. Riktigt gott det också. Kan behövas en skvätt sockerlag för mesar dock. 😉


3. Lana Banana
”När det ska firas bröllopsdag åker herr och fru FS (Frugal Stealth), aka Lana och vi kan kalla honom Banana, inte som andra till Spa eller på weekend i Paris utan till en medelstor stad i närheten. Ja, Denna sydliga stad kan ju vara exotisk för en norrlänning men om man bor 3 mil ifrån så är det nog ganska vardagligt enligt vissa. Men inte för oss! Vi som inte shoppar längre eller måste åka på tvångsutflykter till dyra ställen för att inte barnen ska lida av att vara hemma, känner oss riktigt lyxiga med en för oss större stad där vi kan strosa runt, bada på sommaren i och äta på restaurang. Således, mitt bästa budget-lyxtips är att ”semestra” i närliggande mysiga stad, utnyttja gratisnöjen som bada i havet, promenera och fika med medhavda delikatesser och något gott att dricka, kanske en Cava...”4. I i S-land
”Jag köper basilikafrön billigtbilligt och sår, och inte nog med att det ger övning i tålamod (vilket jag behöver med tre små huliganer!) det ger mig italienvibbar utan dess like. Så där går jag och sniffar och snoffar tills de är så stora att man faktiskt kan använda dem och då blir det billig spagetti med billig tomatsås och färska basilikablad och om Willys har erbjudande eller halva priset buffelmozzarella på det! Den anrättningen tar mig till upper East i NYC på tre röda, den resan 2011 var sviiindyr men nu får jag iaf nytta av den varje gång jag gör spagetti med tomatsås och mozzarella.”

5. D.K – nyss hemkommen från BB
”Köp en bag-in-box som ser ut som en handväska och ta med in på krogen. Alternativt en handväska med öppning för pipen.”Det här sista var ju för kul alltså...en vanlig person hade skrattat gott och sedan glömt bort det, men jag skrattar gott och lägger det noga på minnet. En scarf knuten runt den där och Tallyho!

De två sista tipsarna (I i S-land och D.K) - maila mig era adresser tack så kommer presentkort med pösta. 

Mvh/
FruEfficientBadass

2 kommentarer:

 1. Husvakt åt vänner (gamla som nya) var ju en riktigt spännande idé.

  Det sista kan jag som gammal krogarbetare avråda från med motivet att det i Sverige inte är tillåtet och vid påkomst riskerar du inte bara dig själv utan också etablissemanget. Deras alkoholtillstånd kan ryka vilket ganska snabbt kan krossa en sådan verksamhet.

  Däremot skulle jag säga att det är ett förnämligt tips för sena kvällar på en picknickfilt eller vid stranden.

  Förlåt att jag är trist men det kanske inte är värt det...

  Tack för vinsten och omnämnandet. Det blev några hundra visningar till så småningom och den reklamen är du väl värd.

  Ha det gott

  SvaraRadera