Min Berlinshopping

Det var ett tjat om shopping ja jag vet, men det råkade bli så. Förra helgen var jag i Berlin i något som jag önskar vore en årlig tradition, men nu var det några år sedan sist. Det är femte besöket hit och än så länge har jag inte tröttnat - det är helt enkelt en härlig stad. Som sig bör på storstadsweekend har jag shoppat och tänkte nu ansöka om syndernas förlåtelse.

Från vänster till höger:

- Fyra produkter från & other stories - nagellacksremover, nagellack, face wash och hatt. Särskilt nagellacksremovern* var jag glad över då den hade sådan där tight kudde som drog av lacket asap trots att den inte innehöll aceton. Min Dollar Store-dito började tappa ludd redan första månaden, den här känns mer kvalitativ. Nagellacket var väl sådär, det blev inte riktigt den färg på nageln som jag föreställde mig efter flaskans färg, kanske för att jag är för otålig för att måla två lager. Plus att korken var trasig och jag orkade inte byta. Ansiktstvätten (Tussah Face Wash) är superdryg och den enda flaska face wash som får plats i mitt pyttelilla badrumsskåp på landet. Även hatten till höger är från stories och sparknepet här är att ha med sig någon med personalkort på HM - 25% rakt av. Egentligen får man inte göra på detta vis, vilket adderade en extra thrill till shoppingen. Grejen med hatten är att dess brätte täcker nästan hela mitt ansikte vilket gör att jag inte behöver smörja lika mycket med solkräm vilket är en besparing i sig.

- Nivea blå i pyttliten burk från mitt favoritshoppingställe Rossman. Jag kunde helt enkelt inte motstå den, den kostade typ 80 cent. Nu använder jag den som ögonkräm mohiha.

- Två nagelborstar i trä. Jag älskar nagelborstar i trä, känns så feng shui. Jag har sett liknande i museishoppen på Waldemarsudde för runt 130 spänn, de här kostade en tiondel styck så jag passade på.

- Mitt stora felköp: Penaten-kräm. Jag blev så förälskad i burken att jag bara köpte den utan att läsa på. Det faktum att min tyska är usel underlättade inte heller. Det här var ju salva för röda babyrumpor**. Den var för fet ens för vintersprickande fötter. Så, hélas, jag lämnade kvar den på hotellrummet i förhoppningen om att en i personalen har en bebis i närheten. Jag har det dessvärre inte, annars hade jag tagit den med mig.

Jag fick så dåligt samvete för min miljödränerande överkonsumtion av babysalva i snygga plåtburkar att jag dagen efter var tvungen att klimatkompensera genom att cykla en hel dag. Ni som läste mitt inlägg om jag+bil vet att jag gärna drar fram sätet till max och sitter och tantkör, kisandes. Detta är min stil även på cykel. Jag drar ner sadeln till max vilket gör att jag ser ut som ett förvuxet barn på vift.Ovan är förresten landningsbanan på Tempelhof - den storflygplats som aldes ner 2008. Den konstruerades av den brittiske arkitekten Norman Foster som ibland beskrivs som "The mother of all airports" och jag kan inte annat än hålla med. Vilken anläggning! I söndags var där folkfest - grillning och maraton i ett. Jag kan f ö verkligen rekommendera att cykla i Berlin - det är ju helt platt och rätt bra cykelbanor.

Mvh/
FruEfficientBadass

* Du vet sorten där du bara stoppar ner fingret i en kudde indränkt i nagellacksremover, så du slipper trasselt med bomull, separat flaska, ta ut soporna eftersom det luktar illa med acetonindränkta bomullstussar etc.
** Ni som har barn - Inotyol, fast med extra "ullfett".

8 kommentarer:

 1. Älskar också Berlin! Atmosfären, människorna som dricker bärs i tunnelbanan halvåtta på morgonen, alla hockeyfrillor och föräldrar som bär sina barn i barnsele. Till och med den unkna kvalmiga stadsdoften under en varm sommardag är berusande!
  Något som alltid är med från Berlin är: fulvodka i stor flaskor för sex euro styck som gör succé till vilken man som helst (ja, vi kan bortse från aspekten att ge alkohol i gåva), småtuber med tandkräm från valfri mataffär (30 cent och får plats även i den minimala handväskan) och fasta tvålar att lägga i linneskåpet.

  Ha en fin helg och tack för en härlig välskriven blogg!
  //Pekfingret (en garderobs-smygis)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det något väldigt eget med stan. Också känslan av att kliva runt i nutidshistoria. Ett år var vi på ett fd fängelse som guidades av fd fångar (ex de som flydde mellan öst och väst). Vår guide var knappt tio år äldre än oss, flydde från öst och hamnade i finkan bara något halvår innan murens fall.

   Radera
 2. Synd att du inte tog med dig penaten. Den är obligatorisk hör hemma och funkar super vid alla typer av eksem. När vi fick barn upptäckte min sambo till sin förskräckelse att den salvan saknades "i det här jävla primitiva landet". Lösningen är frekventa resor till faderlandet. Berlin är toppen, men tegel så avskräckande att jag knappt vill dit igen. :P /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dum fråga: är Tegel samma sak som Tempelhof?

   Radera
 3. Face wash? FACE WASH?! Bästa tipset kommer här. Anteckna. Jag har använt mandelolja el jojobaolja son face wash, tiiiiills *trumvirvel* det tog slut strax före jul och jag snåltestade vår olivolja från köket. Har aldrig genomlevt en vinter med så smärtfri hy. Så nu kör jag olivolja varje kväll. Fatta billigt! Och bra.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antecknar. Samtidigt säger min livläkare att jag bör undvika oljor. Vem ska jag tro på tro på när det blir så här?

   Radera
 4. Hmmm. Den du litar på. Jag KAN ju vara en Voldemort-typ som surfar runt med enda syfte att ge kvinnor acne. Det är nog väldigt olika. Jag har papperstunn superkänslig prinsessanpåärten-hy. Och för mig fungerar bara oljor. Alla face-washes har jag upplevt onödigt tuffa.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande psykopatism - att skriva spirituella kommentarer i månader för att sedan ge random bloggerska utslag. Det måste hamna i samma grupp som Munchhauser och Truman show syndrome.

   Radera