Ett spartips blommor

För ett tag sedan anordnade jag ett event dit jag lockat en föredragshållare. Dessvärre hade jag glömt att skaffa blomster till den. Eftersom talaren gjorde en pro bono-insats och jag därtill har intressen av att hålla mig väl med densamme, var blombukett en hygienfaktor. Problemet var att jag kom på det klockan 06:30 på morgonen och föreläsningen skedde i form av ett frukostseminarium med start 07:30. Stockholm må vara kunglig hufvudstad, men det finns inte många butiker öppna den tiden på dygnet. Möjligen någon 7Eleven men i den mån de säljer blommor är det inte blommor av det slag du ger en 20 000 kronors-föreläsare som tack för en gratisinsats.

Eftersom jag är så vansinnigt smart kom jag emellertid på att det finns ett ställe man har en rimlig chans att få sitt blomärende uträttat före ordinarie butikstid och det är Hötorget. Sagt och gjort - jag hastade dit på cykel och såg till min lättnad att de första blomvagnarna hade rullat upp på torget. Vid sidan av en av dem satt en entreprenör och fipplade med mobilen medan han njöt av morgonciggen. Jag behövde bara yttra en mening för att få honom i immediate action.* Han var rätt cool. Han fimpade, reste sig upp med en butter nickning och sa: "Pion?". "Pion" sa jag och hastade vidare till bankomaten.

Människor, synen som mötte mig när jag kom tillbaka var to die for. Där hade buttermannen och hans mer extroverta affärspartner bundit en helt makalös bukett snittblommor. Jag skymtade inte en enda pion, men herregud, kändes som att det spelade mindre roll när jag såg denna skönhet:En kollega menade att motsvarande bukett hos floristen i förorten skulle ligga på runt det dubbla och jag tror honom. Så mitt spartips lyder - ska du någon gång panikköpa billiga snittblommor en tidig morgon i Stockholm, ta dig till Hötorget. Det finns kanske motsvarande torg på andra håll, jag vet inte eftersom jag aldrig lämnat Stockholms innerstad, och där råder säkert liknande förhållanden.

Mvh/
FruEfficientBadass

* "Bukett, 200 kronor".

7 kommentarer:

 1. Jag fick choklad i olika varianter och te i en snygg presentförpackning senast jag höll föredrag. Jag tycker det kan vara en bra variant till blommor som kan vara svåra att transportera med sig. Dessutom uppskattade jag att det var något som inte är bestående. Vem vill ha en randompryl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt. Talade med en väns man igår. Han jobbar som fritidspedagog och vid terminsslut får de ju en massa prylar. I julas fick han body lotion från Estelle & Thilde med motiveringen ”du har väl en fru därhemma”. Inte för att JAG påstår att män inte får lotionera sig, men avsändaren verkade tycka att det tärvades spec. Jag tänkte direkt att personen i fråga nog fyndat exakt samma Estelle & Thilde-lotions för 20kr/st som jag hittade på Kronans Droghandel för två år sedan. Frugal frugal.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Att det var dubbla priset hos vanlig florist stämmer rätt väl om man lägger på alla skatter som kommer i och med kvittot......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick kvitto - skulle upp på reseräkningen ju.

   Radera
 3. Skala löken-inlägg om blommor kanske vore något? Alltid välkommen med skala löken, så himla pedagogiskt och inspirerande. Har verkligen blivit ett vedertaget begrepp i min vardag och någonting jag jobbar aktivt för.

  Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att höra, jag blir så glad varje gång ni vittnar om att jag inspirerat er till frugal bättring (även om det finns en liten - kanske mikroskopisk - risk att det faktiskt var Minimalisterna som är upphovsmän till lökliknelsen). Min bästa lökskalning avseende krukväxter är två:

   1/ Fejkstänglarna till orkidéerna (sök i bloggen på ”budgettips orkidéer” - söket funkar bara i desk top mode. Tror det postades i november.
   2/ Skaffa tåliga krukväxter, fetbladiga åt succulenthållet. Mina fyra sovrumsväxter köpte jag på IKEA för runt tio år sedan. Varje vår våldför jag mig på dem med saxen, klipper ner nästan till hälften och skapar nya växter som jag sedan ger bort (eftersom de är så bra). Det var en stickling från en sådan växt jag gav Stina Vini som figurerar på bild i ett cirka tre veckor gammalt inlägg (spara pengar på gå bort-blomman).
   3/ Köp aldrig snittblomster. Se mitt Insta från igår. Vem behöver köpetulpaner från andra sidan Europa när det växer grönt året om alldeles om knuten? Och gör det inte det, sätt en murgrönekvist från en blomkruka i vas - så enkelt, fräscht och snyggt förutsatt att du byter vatten någon gång i veckan. Jag fick en vas med en murgrönekvist i av en vän förra hösten och den är lika dekorativ än.

   Det var tre tips, du fick en på köpet. Eller ”köp två betala för tre” som jag såg i en underklädesbutik en gång.

   Radera