FruEB får en diagnos

Jag nämnde i gårdagens inlägg min stilsäkre vän som vi kan kalla Carl*. Carl är legitimerad psykolog varför jag känner mig trygg i att Carl diagnosticerar mig korrekt. Vi kom att tala om shopping då detta är en hobby som brukade förena oss båda. Carl har en fäbless för handsydda engelska skor, Gaultier-stickat och kreddiga aviator-skinnjackor, vilket får honom att varje år kvala in i den överreklamerade "nyckelkundsrean"** på NK. Då jag fordom var en consumer sucka hakade jag gladeligen på för att köpa överskottslager till 30% rabatt. Nuförtiden hänger jag på som en del i mitt socialantropologiska projekt*** och för att jag gillar att hänga med Carl. Dessutom fick jag min diagnos helt gratis. Håll i er, jag är....trumvirvel....

AMISH


Carl har, förutom en gedigen utbildning inom det psykologiska, dessutom varit i en tvättäkta amishby i Minnesota, varför jag tycker att vi redan nu kan befästa att hans diagnos är rätt och riktig. För om vi undantar en del kriterier**** finns det rätt många saker som passar in på mig:

- Uniform klädsel i enkla snitt och begränsad färgskala ink mina favoriter svart, vitt och marint. Jesus - amish tar ju capsule wardrobe till en helt annan nivå!
- Shoppar oerhört sparsamt (check)
- Välkomnar det enkla livet på landet (check)
- Ställer sig kollektivt kritiska till teknisk utveckling med avfärdar den inte helt. De har mobiltelefoner men begränsar användningen så mycket som det går. (check)*****
- Man ser till och med negativt på vissa teknologiska framsteg då det begränsar behovet av fysiskt arbete - håller helt med och check på den! (orka läs länken innan du avfärdar min framstegsdiss)
- De föredrar andra färdsätt än bil (check)
- Under en period i tonåren får man rumspringa då man shoppar, super, ligger och röker cigg (check)
- De har stora matlager hemma för att klara perioder av kris (check)
- De är trots sin asketiska läggning pragmatiska och Carl vittnade om hur amish satt inne på byns pub och kollade på TV då och då (check)******
- De är ointresserade av sport (den slutgiltiga spiken i kistan - jag är amish punkt slut)

Vad jag förstår är det inte för sent än. När man döps (vilket ofta sker i vuxen ålder£, efter den vidlyftinga rumspringen), träder man in som ett vitt blad i gemenskapen. Så min följdfråga är - vilken gren ska jag välja om jag vill göra slag i saken? Jag hittade en behändig tabell som visar användningsgraden av teknologi per amishpopulation och det val som kändes mest drägligt är den gren som kallas Kalona i Iowa. De tillåter till och med mekanisk mjölkning och är det något jag inte är sugen på efter att ha läst biografin om vår första wallraffande journalist Ester Blenda Nordström, så är det att mjölka kor. Så om jag gör slag i saken är det alltså ljusblått som gäller framöver, vilket nästan är min favoritfärg.Hur amish är du?

Mvh/
FruEfficientBadass

P.s. lite intressant är att amishbefolkningen har ökat med 149% sedan 1992, medan USAs befolkning i stort ökat med 23%. Delvis beror det på färre döda i spädbarnsdöd kombinerat med de klassiska generationerna som fortsätter att föda barn trots detta. Men det beror också på att fler, idag runt 90%, väljer att stanna efter rumspringen. Varför? D.s

* För det är så han heter
** "Nyckelkund" måste ju internt på NK översättas i "Our biggest consumer suckas"
*** Att spy galla över consumer suckas
**** Att de tror på Gud och skaffar i snitt sju barn exempelvis
***** Ungefär som jag då, som satt skärmförbud för familjen fram till 15:00 helger samt själv slutat med pushnotiser och sociala medier.
****** Jag kan liksom the amish balansera asketiskt leverne med falukorv och linsgryta med Brittfyllor på Stureplan - så amish!
£ Pundtecknet? Orkade inte hålla reda på hur många asterisker jag var uppe i. Om du klarade dig ner hit betyder det att du och jag är själsfränder, så skoj. Vad jag ville säga var att "vuxen ålder" egentligen är 19-23 år, men jag kan väl hoppas på att de gör ett undantag för en välmotiverad 42-åring)

16 kommentarer:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) Bindande stavar
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare.
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)
   Radera
 2. Så deppigt, en enda kommentar och den från odågan Williams.

  SvaraRadera
 3. Det duger verkligen inte, dvs att Williams kan få vara den enda kommentaren till ett som vanligt briljant inlägg.
  Jag skrev till dig tidigare i våras efter ett läst alla dina inlägg under våren och det jag skrev då kvarstår på alla vis. Dvs att jag skrattar högt för mig själv när jag läser det du skriver :)
  Jag har inga direkta kommentarer till dagens inlägg men vill på alla vis uppmuntra dig till att fortsätta skriva på din blogg och att inspirera oss som läser.
  Keep up the good work! /M

  SvaraRadera
 4. I’m so totally ON! Amish skulle vara da shit. Egna får är både min och barnets dröm. Maken måttligt sugen. Men det är ju fotbolls-vm och då är det vacuum. Skulle gå förverkliga om inte det fanns ett visst reglemente huruvida man får hushålla kreatur i område med grannar. En skock får, lite mer på banken, en tunna vin (inköpt samtidigt som fåren) och endast ylleplagg och jag skulle inte behöva en enda betablockerare/yogaretreat ever again. Det SER SÅ SKÖNT UT!
  Salongsmorsan på semester

  SvaraRadera
 5. Haha, jag blev åxå kallad amish av en flört i min vilda ungdom, eftersom jag var "mellan mobiltelefoner" och endast nåddes på min mors telefon. Det gav lite extra spänning till det hela ; ) tack för ett klockrent inlägg! /S

  SvaraRadera
 6. Å vad ni är gulliga, som på sur anmodan från undertecknad kommenterar #harskarteknik.

  Fotbolls-VM ja, det är bara jag och Theresa som inte bryr oss

  SvaraRadera
 7. Som sagt fotbollen tar lite tid ��, men läser ändå allt o njuter! Amish är underskattat det förstår jag ju äldre jag blir! Mitt enda djur är för tillfället dock bara en ekonomisk katastrof eftersom tänder inte ingår i försäkringen o nu ligger hundstackarn här med tratt minus 6 tänder o mitt konto gråter för de 19000 det hittills kostat o man säger mig att detta bara är början../Lisa, nu utan semesterbudget..

  SvaraRadera
  Svar
  1. 19tkr för hundtandsutdragning!?! Lisa, låt nu detta bli dig en läxa och utbilda dig genast till hundtandläkare.

   Radera
 8. Jag gillar deras barnraisings också. Att folk strömmar till när en ny lada ska resas. Gillar arkitekturen också. En stor, avbetald, inredd lada med en massa rumpspringen vore nåt.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

  SvaraRadera
 11. MIN MAN BORTA OCH DR SUNNY TAR HONOM TILLBAKA TILL MIG OCH JAG ÄR DELAGAD OCH MÅSTE SPRIDA DE GODA NYHETERNA

  Jag heter Lotto. Jag var traumatiserad och trasig när min man lämnade mig och jag kunde inte återhämta mig på flera månader. Jag gjorde allt jag kunde för att få tillbaka honom men utan resultat. Jag åkte till en annan stad i hopp om att börja om. Jag kom i kontakt med en annan man som jag försökte vara med, men det gick inte för jag kunde inte älska honom. Jag visste att jag fortfarande älskade och ville ha tillbaka min man. Så jag började leta efter hjälp och det var då jag hittade DR SUNNY ur olika perspektiv och läste om honom. Vi började prata och jag fick honom att förstå allt jag behövde veta, jag litade på honom och följde procedurerna. Han arbetade för mig och återställde kärleken och kopplingen mellan mig och min man och direkt efter 48 timmar som han lovade tittade min man upp mig och vi pratade och han kom ner för att se mig var jag var och vi fixade saker och det hände lyckligt tillsammans igen. DR SUNNY är pålitlig och kan hjälpa dig också om du vänder dig till honom för något. Bara WhatsApp honom +2348082943805 eller kontakta honom via e-post: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera
 12. Hej alla, jag heter Klaudia Kusa. Under ganska lång tid bodde min man i en annan lägenhet på grund av arbetspress och vi var väldigt lyckliga tillsammans trots att han höll sig ifrån oss i några månader. Föga visste jag att en kollega från jobbet redan hade en affär med honom som fick min man att lämna in en skilsmässa mot mig från ingenstans. Jag visste att något var fel eftersom vi aldrig behövde bråka eller bråka så mycket för att få honom att lämna. Jag var traumatiserad och jag söker hjälp för att ta itu med situationen som ledde mig till DR ISIKOLO från beröm som folk gav honom på nätet. Vi diskuterade länge och han berättade allt jag behövde veta om vad som hände och processen för att åtgärda problemen. Han uppfyllde sina löften och fick min man tillbaka till mig och skilsmässaprocessen avbröts. Nu är min man tillbaka hem till oss och vi är lyckliga tillsammans. Det är verkligen fantastiskt hur människor verkligen kan hjälpa andra människor när de är i nöd. Han kan hjälpa dig också. Sms:a honom bara via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 13. Den äktenskapskris jag gick igenom kom till och slutade när Dr Isikolo blev inblandad. Precis som alla andra par där ute hade vi våra olikheter och jag ser till att jag gjorde mitt bästa för att leda henne rätt, försörja henne och mina barn och även skydda dem. Vi gjorde båda uppoffringar för att säkerställa att vi överlevde förbundet tills hon började agera och medvetet hade så många slagsmål med mig. Hemmet blev obehagligt för alla andra inklusive mina barn. Hon manipulerades av en vän som hade blivit skild och ville också förstöra mitt äktenskap. Jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo och han svarade och gjorde sitt bästa för att avsluta problemen. Han återställde kärleken och kopplingen mellan oss och jag kan nu säga att vilken illusion min fru än var under har tagit bort och hon är en bättre kvinna nu. Resultatet av vad Dr Isikolo gjorde för mig som visade sig efter två dagar var det som förvånade mig. Jag och mitt hushåll är fortfarande tacksamma. Jag vädjar till alla som behöver hjälp att fixa sina relationer och äktenskapsproblem att kontakta Dr Isikolo eftersom lösningen är säker. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 14. Jag förlorade mitt äktenskap efter 2 år och det var en hemsk upplevelse för mig. Min fru lämnade mig och min son och allt hände utanför min kontroll och jag visste aldrig att få människor runt omkring mig konstruerade min fru och vände henne mot mig bara för att jag väljer att bygga min familj och fokusera mer på det. Jag var tvungen att söka hjälp eftersom jag vet att jag inte gjorde något för att mitt äktenskap skulle krascha. Dr Isikolo hjälpte mig och mycket avslöjades för mig om vad som hände. Han förtrollade en kärleksåterförening som knöt ihop min fru och jag igen och hela det onda min familj gjorde mot mig avslöjades. Är tacksam för att mitt hem är tillbaka lyckligare än någonsin och all uppskattning går till Dr Isikolo eftersom han verkligen fixade mina problem strax efter 48 timmar. Bara maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera