Partyis


Av alla dumma av dumma produkter är nedan produkt kanske den dummaste. Tror att Sparo redan skrivit om det men jag tillåter mig en re-run, så dumt är det (till attack - partyiskramare - ge mig fördelarna för jag fattar inte).Ovan påse kostar runt 24kr i butik. Det vill säga du betalar 12kr/kilot för något som, sist jag kollade, kostade 0kr med gratis leverans direkt in i ditt kök. Men det är ändå inte värst, 24 spänn är inte så mycket att orda om och isbitarana är betydligt läckrare än de man får i en silikonform från IKEA. Men att kånka hem skiten! Jag får ont i ryggen bara jag tänker på det (för jag har ju så mycket fest va?), och har därför utformat min egen partyis-process:


1 Några veckor innan festen börjar du spara på tomma plastförpackningar av typen crème fraîche-burkar.
2 Diska ur och fyll cirka 4 cm med vatten. In i frysen.
3 Sikta på att ha 1 burk per gäst, då tror jag att du klarar dig.
4 När gästerna kommer tar du fram ett par isburkar, låter dem stå framme någon minut eller om gästen är väldigt otålig - häller lite ljummet vatten på undersidan så att isen lossar.
5 Lägg den därefter i en ren kökshandduk du inte är rädd om (risk finns för att den går sönder).
6 Lägg handduken på en skärbräda och gå loss lagom mycket med hammaren. Lagom = så att isbiten precis går ner i drinkglaset. Då håller den maximalt länge. Isflisor undanbedes, de smälter på en gång.


Mvh/
FruEfficientBadass

11 kommentarer:

 1. Blir roligare på norska, men då måste Bolaget med gröna skylten släppa sin policy att inte ha kylda varor.

  SvaraRadera
 2. Undertecknad, vän av is och fest, har provat några olika metoder. Mycket is på samma gång blir det om du fyller en 3-5 liters plastpåse till häften och lägger denna så platt som möjligt i frysen. Handduk och hammare precis som ovan o voilà! En större mängd krossad is till gäster med gester. Gratis is kunde förr hämtas på det lokala McDonalds, men det blev tydligen så populärt bland ungdomar utan frysfack att Mc till slut sa nej.

  SvaraRadera
 3. Nu va de ett tag sen jag köpte is.
  Men på McDonalds i Hässleholm gick de iallafall innan att få en sopsäck med is om man skänkte 100kr till Ronald McDonald välgörenhet.
  Har också hämtat ett släp med is från ishallen. Den vill man inte ha i glaset, men funkar bra att kyla ölburkar i.

  SvaraRadera
 4. Partyisen är bra för större fester att fylla en stor kylväska eller ngt liknande med för att kyla burkar när man inte har plats i kylen eller om man ska och typ kampa. Det är väl inte meningen att man ska ha den i glaset?

  SvaraRadera
 5. What?? Här har jag levt i en livslögn, jag trodde att den skulle i glaset. Partyis - allt är förlåtet!

  Tar till mig Lanas storpåsetrick, hur läckert som helst. Även om en sopsäck från Donken också låter häftigt (faller emellertid på billösheten).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja både för invärtes och utvärtes bruk, så här står det på deras hemsida
   "
   Du kan även handla våran storsäljare PARTY-IS som säljs via matkedjor och butiker över hela Sverige.
   PARTY-IS är ett godkänt livsmedel och certifierade för IP Livsmedel. Innehåller 100% Svenskt vatten. Välkommen till oss på IsCompaniet!
   "

   Radera
 6. Men fungerar med en badaSS CYKEL MED FLAK FRAM

  SvaraRadera
 7. Äntligen kom så inlägget om party-is! Som jag har längtat sedan den flashade förbi som hastigast i maj! :-)

  Nu är det inte sant att den hemmagjorda varianten kostar 0 kr. För att frysa in 2 kg vatten krävs det minst 500 KJ elenergi, alltså el för ca 15 öre. Eftersom man inte får gratis träning i form av att bära hem tunga is-påsar krävs också ett gym-kort för att få träning. Bara där rasar din sparsamma kalkyl.

  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör härmed en pudel. Nästa besök på ICA Maxi Screwed innebär en, kanske två kilo Party-Is (gjord på svenskt vatten).

   Radera
  2. M, du är dagens nummernördiga hjälte!

   Radera