Att styra lycka

Gott nytt år flicker! För det är väl bara kvinnor (och Newman) som läser den här bloggen, männen är för upptagna av Text-TV-appen (bisarr företeelse)? Jag tänkte börja året med en reflektion kring begreppet lycka. Inlägget skrev jag redan i november, men det kom så mycket annat emellan så jag kör det nu:


Idag, en lördag under vinterhalvåret, vaknade jag lycklig. Jag är ofta väldigt tillfreds just lördagmorgnar, eftersom jag då har två hela dagar av tid som ej styrs av tredje part a.k.a. arbetsgivaren. Jag kanske inte är helt ensam om det. Den här dagen bar emellertid så tydliga toppar och dalar av lycka & tillfredsställelse vs. olycka och otillfredsställelse, att jag kände mig inspirerad till ett inlägg. Vad hände? Nedan en dokumentation av första halvan av dagen och tillhörande fluktuationer:

Det som blir tydligt är hur "på allvar" jag tolkar alla mina känslostämningar. När kameran går sönder känns det på riktigt som att jag är olycklig, som att allt nu kommer att skita sig. Bara någon timme senare, på väg hem från fotobutiken med solen i ansiktet, inte en millimeter närmare lösningen på kameraproblemet, känner jag mig igen som en lycklig människa, helt i nivå med morgonens nivåer. Med andra ord: Lyckan kommer, lyckan går, bara oförmågan att själv styra den består.


Mvh/
FruEfficientBadass

14 kommentarer:

 1. Newman är garanterat inte den enda mannen som läser,jag gör det med stort behag :)

  Känner igen mig i det där mönstret med svängningar fram och tillbaka. Och att jag aldrig på riktigt tycks lära mig att det svänger alltid tillbaka förr eller senare. Varje gång jag är i ett nytt läge så inbillar jag mig för en kort stund att det är det nya normaltillståndet och att så här kommer livet nu vara. Märkilgt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det knäppt? Man borde tatuera in något på armen, som i filmen Memento: "Det du känner nu är enbart övergående"

   Radera
  2. Och tack för snälla kommentaren

   Radera
 2. När får vi se Vlogg-avsnitt då? I vilket forum? Youtube? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nej, det är FRÖKEN EfficientBadass som Vloggar, jag är för gammal. Skulle jag till äventyrs spela in en "film" som jag säger (det är då FrkEB snörper på munnen och säger att det heter video) blir det i samband med min reträtt ur yrkeslivet.

   Radera
 3. Bara jag som inte får upp en mobilversion av bloggen i telefonen?

  SvaraRadera
 4. Text-tv-appen? Med risk för att "komma ut" som kvinna nu fattar jag inte vad du menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen Micke! Det må vara en slump, men majoriteten av männen runt mig (även de under 70) har laddat ner 80-talsprodukten Text-TV som app med motiveringen att det är den bästa nyhetsförmedlaren (som att det är en direktlina från...ja vad vet jag någon nyhets-ubermeister på Sveriges Radio)?

   Radera
  2. Känner man behov av nyheter från SR/SVT har man nog större problem än vad som går att lösa med en app.

   Radera
  3. Jag tycker ju att det är förenat med problem att ta till sig några nyheter över huvud taget så jag är inte rätt person att uttala mig egentligen. Men nu gjorde jag ju det ändå.

   Radera
 5. Nytillkommen läsare men även jag en man.

  Personligen pendlar jag inte så mycket i humör under en dag men däremot skiljer sig dagar mycket. Jag märkte för några år sedan att när jag började lägga mig tidigare och sov ca 1 timma mer per natt blev dagarna mycket roligare då jag var piggare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hatar när de gamla husmorsknepen får rätt...

   Radera