Stoiskt experiment januari avslutat

För en vecka sedan inledde jag min stoic challenge januari som gick ut på att jag under en veckas tid enbart skulle äta havregryn, ägg och potatis. Inget kaffe, te eller alkohol, inte ens bubbelvatten. Jag hade tänkte börja på söndagen men eftersom jag blev bjuden på hotellfrukost den dagen det kom viktiga saker emellan tvingades jag skjuta upp starten till måndagen.


För att summera projektets utfall: Det gick åt skogen. Det kunde faktiskt inte gått mer åt skogen, jag tror snarare att jag, efter en asketisk måndag fram till 18:00, ackumulerade så mycket världsliga begär att jag åt betydligt mer (och dyrare) än en vanlig vecka, plus att jag drack rödtjut typ varje kväll från och med tisdagen. RED ALERT RED ALERT - Undvik projekt stoicism avseende mat! Åtminstone om du har min matkaraktär. Saken var den att jag, trots att jag formligen vräkte i mig ägg till lunch och potatis till middag, aldrig blev riktigt mätt (tror man måste korsköra protein och kolhydrater för optimal funktion). På måndag kväll var jag som i en matt dimma, jag kunde inte formulera ordentliga meningar. Eftersom jag hade ett viktigt möte på tisdagen beslöt jag att avbryta projektet och det var satan vad gott det var med köttbullesmörgås och två glas vitt sådär framför TV:n och sista delen i Den döende detektiven.


Men på tisdagen hade jag fortfarande vissa drömmar om att avstå något, så jag höll mig borta från kaffet även denna dag. Och vad händer? Jag får huvudvärk. När jag tar veckans tredje iPren på onsdag förmiddag beslutar jag mig för att avbryta projektet helt. Det fungerade kontraproduktivt och var inte bra för mig.


Jag tackar min lyckliga stjärna att jag har bättre flit och ihållighet gällande sparande. Om mitt förhållande till sparande varit detsamma som till mat, hade jag efter en sådan här vecka suttit med sms-lån upp till öronen och tio reakassar ouppackade i garderoben.


Förresten - ett litet shoppingtips så här i januaritider. Tänk på att man i mitten/slutet av januari frångår den ljumma mellandagsrean och faktiskt börjar rea ut höstens kollektioner inför påfyllnaden av vårnytt (som brukar börja redan i slutet av februari). Så om du gjort din garderobsrensning ordentligt och upptäcker några blanka luckor är det dags att börja hovra runt i butikerna nu, i jakt på "50%"-lappen. Och som du säkert har uppmärksammat har Boomerang gått i kånken (en riktig bedrift tycker jag med tanke på snittsvenskens konsumtionsnivåer) så även där finns säkert fynd för den som gillar Scandinavian Preppy. Själv håller jag mig borta från butik, och anammar konceptet "100% på reapriset - stanna hemma".


Inget för FruEB


Mvh/
FruEfficientBadass

9 kommentarer:

 1. Ajdå - det visade sig knepigare än planerat! Ändå intressant och tack för att du delar med dig.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knepigt var bara förnamnet - epic fail som barnen skulle säga.

   Radera
 2. Samma här, har inte köpt ett skit till mig själv under jul, nyår eller på rean förutom lite krämer men det räknar jag som förbrukningsmaterial.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tillfredsställande - att gå genom julen utan att konsumera? Man känner sig som superman.

   Radera
 3. Wow - det var ett gediget fall efter en stoisk start. Smart av dig att ge upp snabbt. Jag började nu i helgen att leva yoga (filosofin till att börja med) och det känns vill jag lova. Dock har jag med köpstoppet sedan 1/10 2015 ett stort försprång där och det gör hela yogan enklare. Sista tåget jag hoppar på nu efter lchf, löpning, köpstopp och feng shui. Slutade röka för drygt nio år sedan ff am. Ps! Med lchf blir det inga brödsmulor och således färre tag med dammsugaren. Win win :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen stress - absolut närvaro i nuet = stilla sinnets rörelser.

   Radera
 4. Låter som när jag var inne på att banta med hjälpa av pulverdieter. Det enda jag kunde tänka på var mat, att tugga på något. Tror jag snarare gick upp än ner pga att jag blev så besatt av mat och hela tiden räknade ner till nästa tillfälle jag fick ta en shake. Starkt att du försökte iaf!Jag funderar också på då och då vad jag kan göra för att uppskatta det jag har mer, men har inte kommit fram till något än. En idé kan ju vara att ge upp rödvin...å hemska tanke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja eller hur, man ska inte hålla på och strula till det i huvudet med flit - KISS Keep It Simple Stupid. Särskit när det gäller mat, där kan det gå snett. Men jag har fortfarande hopp om att öva på något annat. Just nu väldigt osugen på att sova på golvet. Rödvinet...då kommer jag säkert bli roséalkis.

   Radera