Snåltips januari - bunkra finkem från apoteken

Morsning korsning!
Mitt #2 bästa julshoppingsnöje är att gå och kolla in varubergen på våra konkurrensivriga apotek i juletider. Detta i säker förvissning om att de, utan skuggan av ett tvivel, kommer att tvingas rea ut en betydande del av sina prepackade julklappsboxar strax efter jul då det inte finns ordinarie hyllplats för dessa skrymmande produkter. Jag brukar slå vad med mig själv om vilket apotek som kommer att stå med flest svarte petter på hand (min magkänsla har förfinats under åratal av okulärbesiktning multiplicerat med konkurrenskraft i de enskilda erbjudandena dividerat med trafiken till respektive apotekskedja). I år hade jag emellertid fel - jag trodde att det var Kronans Droghandel som skulle stå med flest osålda lådor, men där gick jag bet. Istället var det på Apotek Hjärtat jag drog vinstlotten (och här kommer mitt #1 bästa julshoppingnöje - vittja hummerburarna när de är fulla av halva-priset-finkemsartiklar på apoteken). CCS/Therese Lindgren (duschcreme och body lotion) samt Apolosophy (duschmousse och body butter med doft av hallon och mild rabarber) för halva priset. Totalt 134kr för nedan två presentkartonger.Är det billigt? Ett styckpris på 33,4kr. Jag köper normalt bara Nivea Soft Hudcreme för 35kr och Nivea Natural Oil duschcreme för 26kr på Willys och så någon större prisskillnad är det inte för mig sett utifrån funktion.
MEN. Frk EB älskar Therese Lindgren och Frk EB2 älskar att löddra in sig med raklödder så jag tänkte att den där moussen kommer sitta som hand i handske. Och hade jag rätt? Jajemen, när jag kom hem med ovan jakttroféer fick jag för första gången på evigheter in dem i duschen utan gråt och tandagnisslan. Då är det värt tre spänn extra per produkt.


För info: Mitt lokala Lloyds apotek hade Therese Lindgren-produkterna till halva priset, men det var betydligt dyrare än på Hjärtat (90kr vs 74,5kr). Vanliga Apoteket hade ingenting. Men förutsättningarna ser naturligtvis helt olika ut beroende på var i landet man befinner sig så mitt tips är att ägna några minuter denna helg åt att sondera utbudet på dina lokala apotek. Jag drog vinstlotten för några år sedan då mitt lokala KD reade ut Estelle & Thild-artiklar en masse för en tjuga styck (nu talar vi body butter och annat som normalt kostar det tiodubbla) då de efter nyår fått nytt planogram (hyllschema) och var tvugna att "bara bli av med det". Jag byggde ett rejält present-stash som jag kunde använda under gott och väl ett års tid, för ett par hundringar!


Mvh/
FruEfficientBadass

4 kommentarer:

  1. Älskar apotek hjärtat, brukar köpa online för att utnyttja studentrabatt plus återbäring, det blir ännu billigare då. Ser att de har apolosphy boxen på rea online med. https://www.apotekhjartat.se/produkter/jul-pa-hjartat/presentboxar/

    SvaraRadera
  2. Å bra tips! Jag var inne nu och hittade en handfull presentboxar till 50%, men ännu bättre - de säljer Apolosophy make-up till halva priset! Jag vågar inte köpa någon annan foundation/puder än LaRochePosay, men jag gillar Apolosophys nagellack - även basvarianter som transparent, körsbärsrött och ballerinarosa kostar 19kr. Fina make-up-borstar också till halva priset - här ska fyndas!

    SvaraRadera
  3. rabattkoder MECENATAH0118 , STUDENTKORTAH0118 tror att de funkar på rabatterade varor med

    SvaraRadera