Den här soppan värmer underbart i vinterkylan och om du är huslig kan du också toppa med ett brödbak. Jag är själv för otålig för att baka bröd, men om jag någon gång gör det följer jag Sparos recept och det är verkligen enkelt. Och barnen älskar det.
Till tomatsoppan behöver du:
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- En tetra krossad tomat (gärna med basilikakryddning)
- ½ liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- Salt & peppar
- Torkad basilika
Mjukstek löken i olja. Häll på i resten, låt koka i minst 20 minuter. Om du har en skvätt grädde eller crème fraîche kvar hemma, addera detta. En snabb överslagsräkning ger av handen att det kostar runt 15 kronor för bara soppan. Ska du baka till får du lägga till runt samma.
Mvh/
FruEfficientBadass
Vet du om det går att frysa in denna soppa? Eller någon annan soppa som blir bra efter den varit fryst. Så gott att ha portioner färdiga i frysen.
SvaraRaderaJag brukar göra ett stort lass tomatsoppa och frysa. Enligt mig en av de bästa sopporna att frysa in! Både smak och konsistens håller. Lätt att komplettera med en proteinkälla om man vill.
RaderaT ex funkar inte svampsoppa lika bra att frysa.
Perfekt, frågan besvarade sig självt.
RaderaSå glad att jag hittat hit! Underbar blogg och hög igenkänningsfaktor./"Kvinna 45"
SvaraRaderaDu och Sparo är bäst!
SvaraRaderaSå underbart att få bekräftelse av andra snålisar (när man är van av att mest mötas av höjda ögonbryn över sina sparbesatta tankar)
SvaraRadera