"Det började med kalsonglådan" - en läsare berättar

Ciao suckaz. Föga anade jag vid start av denna blogg att främmande män skulle skicka bilder av sina kalsonger till mig. Men nu har det alltså hänt, se bildbevis nedan:


Inte heller trodde jag att läsaren - låt oss kalla honom Magnus eftersom det är så han heter -  som uttryckte sig enligt nedan...

"Angående Marie Kondo: Hon är ju bedårande, men jag blev ändå lite besviken efter att ha sett två avsnitt. Har sett det förut: Helt förfärligt hoarder-likt stökiga hem, någon kommer dit och säger 'städa'. De städar, det ser så fint ut, och de verkar mycket lyckligare. Gott så, men det ger mig väldigt lite konkreta tips på hur vi kan strömlinjeforma och minimera vårt relativt välstädade och prylfria hem. Och jag ser inte vad som egentligen skiljer avsnitten åt. Ska dock testa att vika kalsingarna så att man slipper ha dem i en hög."

...skulle skicka mig denna text ink. bild bara en knapp vecka senare:

"Har nu vikt om mina kalsonger och (ylle)tröjor, och det är som en fantastisk upptäckt efter 50+ år av högar. Jag bifogar bilder i detta (om jag lyckas) eller nästa mail. Fördelar: du ser vad du har och har total överblick. Du kan se vad som eventuellt saknas. Bonus: när jag gick igenom högarna hittade jag på sådant som jag kunde säga tack och hej till och små guldkorn (ett par superfina tröjor som jag glömt). Med högar blir det ju så att man tar det som ligger överst och bara de översta plaggen slits och roterar mellan låda, lekamen och tvättmaskin."


Ni som minns Stina Vinis resa, som för övrigt också började i underklädeslådan ("Det började med troslådan - en sann historia") vet att det här har potential att balla ur ordentligt. Innan vi vet ordet har Magnus sagt upp sig, flyttat till Sicilien och skaffat en jättestor tatuering på ryggen. The magic of tidying up! Någon mer som känt sig inspirerad sen Kondo tog över rutan? Själv har jag inte riktigt kommit till skott på grund av en kombination av självgodhet och brist på kartonger.

Mvh/
FruEfficientBadass

55 kommentarer:

 1. Jo tack vare dig och Kondo så åkte jag till bibblan med sonen igår och lånade Prylbanta. Vill egentligen köpa den men nu gäller inga prylar in, inte ens boken. Och medan jag läste poppade det upp grejer i skallen "dukarna" och då la jag ifrån mig boken och gick direkt till skåpet och tjoff tjoff. Läste vidare och tjoff tjoff ut med den fanastiska gamla Husqvarna symaskinen från 60-talet som lagar allt i hästväg, men som har en elektrohärda i pedalen. Kollade Tradera och ja, det finns några av samma för en 500-hundring, inga tårar föll.
  Befriande!
  So thank you my dear!
  (Risken är stor att även hästarna ryker, men det skall icke ske mellan raderna utan i en egen kategori.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du gjort sig av med symaskinen redan? Tänk på att delarna i denna maskin kan vara multum värda. Även om saker är trasiga på den skulle jag absolut inte slänga den, utan sälja billigt till symaskinsaffär som även saluför bagagnat. Reservdelar skulle de utan tvekan vilja ha till äldre modeller. Menar då affärer där man har kunskap om det de säljer, ovanligt numera, jag vet.
   /Eva

   Radera
  2. Nej den är inte på tippen. Ska kolla upp ditt tips!

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Mjae, uppenbarligen så är Konmari-metoden inte helt unik eller så har jag japanska gener (iofs ytterst tveksamt). Gillar att använda mig av lådor i alla storlekar till sortering. Har kryddor grupperade så, ”nötlåda”, mindre låda för färgpennor, som inte står framme. Låda för de där pytte”strumporna” man har till pumps/ballerina vars benämning jag inte kommer på (för annars försvinner de i röran) osv. Är lite pepp på att testa vikningen och dra ut alla mina skor för att få en överblick (och med alla menas runt 30-40, anser mig ytterst modest jämfört med gemene amerikan i Maries serie) och våga mig på en rensning. Även om de flesta skor som är inköpta under en 20-årsperiod används då och då så har jag säkert några som kan tackas av./C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nötlåda vad gulligt. 30 skor? OMG får man fråga hur många av dessa som är festskor?

   Radera
  2. Får återkomma efter kontroll men en svag uppskattning ca 5-7. Alltför många svarta pumps/ballerina misstänker jag...
   Nötlåda är suveränt när man (jag) är väldigt förtjust i dem, har många sorter som köps i lösvikt och använder flitigt!/C

   Radera
 3. Allra mest motiverad är jag då jag är arg på maken över att han inte är motiverad. Då är det nästan så det jag rensar ur självantäder. Men eftersom jag tycker om rensandet så brukar jag göra ytstädet istället under ilsksessionen och spara rensandet till mer mindfulla stunder. Jag minns när vi hade pappershögar, ett mischmasch av osorterad post, tidningar, öppnade tomma kuvert. Varför hade vi det? Fattar verkligen inte mitt förra ”släpp där du står-beteende”, det tar ju ca sju sekunder att slänga det öppnade kuvertet i soporna. Nu har vi en pärm i en låda och jag sorterar posten och tar tag i räkningarna direkt de kommer in i huset. Har jag annat för händerna sorterar jag först ut reklam el skräp och lägger resten ovanpå pärmen i lådan. Och så sjunger änglarna.
  En härlig sak med KonMaries lite überjapanska syn på tingen är att det ligger en hel del sanning i den. Mina skor och kläder håller i evigheter eftersom jag pysslar om dem och förvarar dem bekvämt. Min garderob, upp till runt 39, var som en monolog av Anna Anka. Helt obegriplig och extremt irriterande. Ihopknölade högar av skiftande kvalitet, allt med en skönt skrynklig, dammig känsla. Hälften var skräp och den andra hälften misshandlad. Uäk!
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha "som en monolog av Anna Anka". Herregud, där beskrev du stora delar av mitt hem. Innan jag började rensa alltså. Det är bättre nu. Inte bra, men bättre.

   Radera
  2. Tokor. "Men eftersom jag tycker om rensandet så brukar jag göra ytstädet istället under ilsksessionen och spara rensandet till mer mindfulla stunder." Smart! Tar med mig den tipp tipshögen.

   Radera
 4. Magnus! Läs boken - tycker den är väldigt konkret, om jag minns rätt för det var några år sedan jag läste den. Och jag tycker det var extremt underhållande när Kondo beskriver hur hon gladeligen städat syskonen rum (!) som barn. Jag har inte sett tv-serien, så jag kan inte jämföra. Men boken kändes väldigt konkret och var min inkörsport till minimalism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med Maria. Boken är betydligt bättre än tv-serien och har mycket mer konkreta tips.

   Radera
 5. Vår tvättsituation är en logistisk mardröm då tvättstugan är i källaren och garderoben blir på våning två (eller tre från tvättis).

  Nu när vi gör om optimerar vi och flyttar ner klädsituationen till tvättstugan. Avstånd tvättmaskin - garderob blir under två meter. Längtar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Note to self: Kopiera sidorna om tvätt i Lean@home och ta med till IGMR:s. Där snackar vi aggregation of marginal gains-adult literature.

   Radera
 6. Angående tvättandet så använder vi husets tvättstuga. Mycket rationellt (och kostnadseffektivt om man är så'n). Kör ett antal maskiner, torkar, ja till och med manglar ibland, sorterar och viker. Stryker skjortor i lägenheten. Sedan läggs och hängs allt på plats. Minns en mörk forntid då ostrukna skjortor hängdes undan för att slippa göra't nu och högar med osorterade strumpor fanns till hands för den hågade. Tvättstuga är "da shit" tycker jag, jämfört med att ha en enda tvättmaskin och små utrymmen då jag bodde i egen hus.

  Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Magnus håller helt med. När vi bodde i hus var det en prepetum mobile, det gick ständigt en maskin. Nu: Två timmar i veckan, tvättkorg går från full till tom och mannen sorterar in som en gud (med några undantag, exempelvis smickrar han mig ibland genom att lägga 11-åringens jeans i min låda). Och skjortor: Nu har min man strykfria Etonskjortor, men om min nyligen loppisfyndade jeansskjorta hänger på tork på en galge i hallen myser jag för jag vet att det snart är dags att lägga fram strykhandduken på köksbänken och få ägna sig åt några minuters finstryk/meditation. Love it!

   Radera
  2. Håller med. Den gemensamma tvättstugan är en pärla till svensk institution vi bör bevara för allt vad tygen håller. I mitt hus är till och med de gamla halvmanuella kvar, sitter fastbultade i källargolvet och ger en hemtrevlig historisk touch vid tvätt. (Skansen, när kommer ni och hämtar? Betalning förstås, ovärderliga historiska artefakter ni vet.) I innerstan har jag sett fantastiska rumsstora och fullt fungerande manglar. Vilken dröm, alla handdukar och lakan snabbpressade på en gång!


   Allmänt anågende vikningen: Den faller sig numera relativt naturligt, men kan bara göra detta i mindre skala. Det verkar som om alla har lågt liggade hyllplan och lådor. Det har inte jag, det mesta hänger på galgar eller ligger på hyllplan för högt upp för att "ge överblick" vid sådan vikning. Kläderna ligger istället staplade men kondovikta light ovanpå varandra. Underkläder och strumpor är i byrå med minilådor. I hyfsat organiserade högar, halvkondo skulle jag säga råder där. Har ca 80 par strumpor. Viker dem inte som Marie Kondo. Där går gränsen. Viker båda strumporna dubbelt intill varandra och sedan den ena strumpan över den andra till en dryg decimeter stort paket, har alltid gjort så. Kondo skulle väl tycka att den ena strumpan inte får vila då.

   /Eva

   Radera
  3. Fru EB: "Nu har min man strykfria Etonskjortor"

   Hälsa mannen att han har bra smak!
   /A

   Radera
 7. IGMR då passar jag på att tipsa om att tidigt lära baby IGMR att sortera tvätt och märka upp tvättkorgar. Underlättar när det bara är att ta en korg skjutsa in i tvättmaskinen och starta Rätt från början.

  Sedan har vi alla barnens kläder de använder i tvättstugan i en back och träningskläder i en annan. I garderoben förvaras säsongskläder, sånt de inte gillar ;-) och större storlekar.

  Ingenjör E

  SvaraRadera
 8. Lite off-topic men jag hoppas det är OK. Upplever väldigt roliga och MENINGSFULLA diskussioner här på kommentarsfältet och ibland sitter jag och tänker på anekdoter som jag vill uttrycka mig då jag tror många här på FI spåret känner igen.

  Inom tjänstemannayrket blir jag sällan förvånad på ineffektiviteten i tilldelade arbetsuppgifter, organisationen och bull-shit processer. Efter att jag läst IGMR inlägg om bull-shit jobs samt börjat läsa boken med samma namn, förstår jag äntligen hur allt är konstruerat och jag inser att det inte är jag som är sinnessjuk.

  Här är ett exempel

  Kommer till kontoret onsdag morgon och loggar in på mailen. Det plingar till direkt med mail från chefen "Möte i Gävle imorgon". Eftersom jag bor på västkusten är det en bit att ta sig. Om jag nu ska ta mig dit borde det vara väldigt viktigt så jag frågar efter en agenda. Det visar sig att mötet är 45min och handlar om gissa vad - PROCESSER. Åherregud, dra mig baklänges. Nu gör jag allt för att ducka och ifrågasätter värdet, kan vi ta det på skype? skicka mig PDF kan jag läsa den på mobilen påvägen hem. Efter mycket om och men lyckas jag ordna att vara med över telefon och slapp som tur var lägga 8tim på resande och 45min på slösurfa under bordet i konferensrummet.


  Om vi skiftar tema och diskuterar tillväxt och medicin och botemedel. Den sjukdom flest människor dött av är malaria. Eftersom det främst drabbar fattiga länder har forskare/medicinbolag fortfarande inget botemedel, kan det kanske bero på att fattiga länder är just FATTIGA och läkemedelsbolagen kan inte tjäna pengar på dem? Om malaria skulle vara utbrett i västländer skulle det finnas botemedel för länge länge en. Denna ständiga jakt på tillväxt, riktigt tragiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade verkligen boken. Vilken ineffektiv chef du har. En av de processer ni borde diskutera är hur ni kan överföra fler möten till Skype såklart för att effektivisera arbetet. Säkert också mer förenligt med miljöpolicy etc. Jag måste erkänna att jag gillar processer för man kan alltid hitta sätt att effektivisera och slippa lite bullshit. Det gäller bara hitta vad respektive person går i gång på så har man också motiveringen till effektiviseringen oavsett om det är miljöfrågor, kostnader, debiteringsgrad, effektivisering eller status.

   Radera
  2. @Avkastaren: Tack för dina off topics. Älskar oT:s. På a instämmer jag med Plina och på b säger jag att visst är det så - samtidigt har ju HIV/Aids i princip stagnerat även i fattiga länder. Malaria är svårare eftersom man behöver jobba mycket preventivt med myggnät osv. så det är en ganska maffig pedagogisk utmaning. Bill & Melinda Gates har ju gjort enorma insatser där och idag sover runt hälften med nät om jag minns Pinker rätt. Generellt sett har vi ju svårt att relatera till sådant som ligger geografiskt långt ifrån oss och som du säger, hade det varit malariaepedemi i Sverige hade du fått se på propagandamaskin. Samma sak med TBC. 10 miljoner barn blir varje år föräldralösa på grund av TBC och någon insjuknar var 18:e sekund (nivå 1- och 2- länder, även om sjukdomen finns i alla länder). Pratar vi mycket om det här? Nej, vi ryar över en person eventuellt har ebola i Enköping. Genom fokuserade donationer skulle vi på nivå 4 kunna bidra till att ta fram billig TBC-medicin och utrota sjukdomen (innan den muterar och blir luftburen pandemi), men den är för abstrakt för oss och det sker för långt bort. Vi tror att det är något som förekom historiskt, som Emil i Lönnebergas tyfus. Se flik "välgörenhet" på bloggen där jag tipsar om en organisation som jobbar för att få fram adekvat och kostnadseffektiv TBC-medicin. Enkel att donera till är den också, två knapptryck och kvitto på mailen.

   Radera
  3. @Plina: Instämmer delvis. På vissa arbetsplatser har de kommit lång med just videokonferanser och Skype vilket förmodligen sparat företag miljoner i resekostnader.

   Processer krävs för att säkerställa kvalite och att alla gör likadant och att det således blir så effektivt som möjligt. Men jag upplever ofta att det blir för mycket administration om alla processer ska följas och således får en att undra om värdet verkligen motiverar tiden till processen. Det är ju något en får acceptera i ett stort företag.

   @Fru EB: Precis, allt kokar ner till pengar och vinstmaximering. Vi i Sverige kan förmodligen ta från statskassan till forskning i värsta fall om det skulle drabbas oss, eller så löser marknaden det själv genom den enorma efterfrågan som skapas till vaccin eller botemedel. Givetvis som du säger genom genom propaganda i medier, likt vad som hände under fågelinfluensan. Vi kan också se resultatet av det med ett par hundra som fick narkolepsi men det är en annan diskussion.

   Radera
  4. @Avkastaren - På företaget jag jobbar har vi oftast mötena via Skype. Om det är ett fysiskt möte så är det mer för att träffas och nätverka eller något kundrelaterat.

   Det är i de fall processer har gått för långt. Jag jobbar också i stort företag och det finns vissa processer som alla verkar strunta i. Speciellt de som är designade för stora uppdrag skulle bli alltför administrativt tungrodda för mindre uppdrag. Jag tror företag faktiskt skulle tjäna på att rensa i alla processer.

   Radera
 9. Kollade avsnitt 2 och 3 igår och tycker väl att det känns lite väl fattigt. Får väl låna boken (frugal som jag är) och se om den är bättre. Första hemmet var väl ok. Ganska normalt men (spoiler alert!) blir lite skralt att kalla det tidy up när hemmen fullkomligen drunknar i prylar. Dom familjerna borde gå omvägen via "Consumed" (också Netflix) istället och fått hjälp med att bli av med skiten först innan Marie kommer och gör sin magi.

  SvaraRadera
 10. Då kanske Consumed passar mig bättre. Håller med att det var lite fattigt I kondo.

  Ingenjör E

  SvaraRadera
 11. Varning! Se enbart consumed om du a) har gott om tid för du kommer att bli väldigt rensningssugen efteråt b) har ett stabilt psyke för att inte kasta dig över TV:n och ta strypgrepp på vissa av deltagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Precis så. Kollade ett avsnitt på Consumed igår också och idag ser det ut som jag släppt en handgranat i min lägenget!!! Ja jävlar vad jag gick igång! Jag körde en kombo av Consumed och Kondo (tungvrickare) så nu vet jag vad jag ska göra imorgon...

   Radera
 12. Lyssna på det här då Morsan - vi har ingen post! Sant! Ingen reklam (och har har ringt som en tok till de företag som ändå skickar ut något) alla räkningar via autogiro och så har jag pratat med alla lokaltidningsdistrubutörer så ingen lägger längre något i vår låda! Fri som en fågel!!

  / Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh lord så skönt! Ska ta tag i den pucken. Så ljuvligt!!
   Morsan

   Radera
 13. Ps. Jag menar ju förresten inte att nedvärdera någon annans insats men jag är rätt tävlingsinriktad så när jag väl fått korn på nåt måste jag i mål. Därav ingen post här hemma längre..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är det med digitala inkorgen då? Lika renstädad från post? Eller vikning enligt Marie Kondo i speciella mappar som ger överblick?

   Radera
  2. Ingrid, var hamnar vanliga brev från privatpersoner och tex information från företag som går ut som vanliga brev, utskick av förnyat plastkort/bankkort/kreditkort, mindre prylar som beställts som tex fröer e dyl som går ner i vanligt brev och som får plats i brevnedkastet/brevlådan?
   Har du tecknat upp dig för en tjänst hos något företag dit din post går och som öppnar och scannar åt dig?

   Radera
  3. Ok, det må var en miniöverdrift men som principgrej har vi inge post. Allt hamnar i KIVRA tex från företag, årsrapporter och info mm Och varsitt visa-kort kommer ju vart tredje år och ett eller två julkort. Deklarationen kommer jag inte ihåg nu. Paket som vi beställt kommer på posten men det är inte så ofta. Inbjudaningar via mail och informentor i skolan.

   Och via mailen har vi nästan bara från privatpersoner och nån faktura. Alla barnens aktiviteter går via mail. Vi har inga prenumerationer alls.

   Vi känner oss i alla fall fria som fåglar med ett och annat undantag då.

   Radera
 14. Pps. Jag bad nyss om ursäkt till mina kollegor för att jag lämnade fikarummet för att sätta mig och läsa en favoritblogg varpå min chef frågade ”vadå för blogg” jag blev helt paff och kom bara på att säga ”ehh...om ehh...” varpå chefen sa ”du behöver inte berätta”, och då svarade jag ”om städning” och då vart det helt tyst i hela rummet kan jag berätta. De flesta kollegor är 15 år yngre också. Och så fick jag lägga till att det är en roligt humoristiskt städblogg med spartips. Fortfarande helt tyst, så då gick jag ut med min mobil och kopp te.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Ingrid jag döööör på riktigt alltså, du sa inte städblogg säg att du inte sa det. Nu är du rökt. "Städ-Ingrid" kommer de att kalla dig bakom din rygg.

   Alltså...detta kom mycket lägligt eftersom vi ju kommer att flytta till sommaren och vill du att så mycket som möjligt ska vara bortrensat vad gäller fysisk post. Visst, man kan beställa eftersändning men jag har för mig att det sker med viss fördröjning (vi lär behöva göra det ändå misstänker jag). Men pricnipen är otroligt lockande och jag ska från och med nu hålla ögonen öppna efter vad det är som har mage att passera genom vårt inkast. Deklarationen kommer förresten till Kivra, det är jag helt säker på.

   När du säger att du har "pratat" med utdelarna av lokaltidningen. Var det våld inblandat? Det lät väldigt hotfullt hehe.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Nä jag var inte hotfull tror jag men jag fick ringa både utgivare, posten och utdelaransvariga. Störst problem hade jag vill jag minnas med typ Vi i vill eller villaliv som nästan bara består av reklam men går under samhällsinformation och då går det inte att avbeställa. Mycket märkligt gällande den tidningen kan jag tycka.

   Coop-erbjudanden och annat kommer via mail och ja jag kan nästan inte komma på nåt mer vi får i brevlådan längre.

   Städ-Ingrid är helt ok;-)

   Radera
 15. Försökte kommentera från mobilen, men det fungerar helt klart inte. :-( Så räkna med radioskugga från mig när jag är ute på äventyr.

  Jag tror Konmar-metoden inte funkar för mig för att jag har för lite grejer redan. Alltså... 30-40 par skor? 80 par strumpor? What? Jag har 10-12 par strumpor, 3 par sockor, och om jag räknar generöst (dvs även stallskor) 8 par skor.

  Jag har en halv byrålåda för trosor (öh 15 par kanske?) och en halv för strumpor. Visst skulle det vara smidigt att ha nån typ av avdelare däremellan, men det fungerar iaf. Sedan har jag en byrålåda för linnen och en för toppar. Resten av mina kläder (11 tröjor, 4 par jeans, 2 kjolar, 1 klänning) hänger i garderoben. Ihop med en myströja och ett par pyjamasbyxor. Hepp!

  Jag ska kanske köra metoden med ponnyns sju täcken? Hm... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar också min byrålåda mellan strumpor och underkläder. Strumporna har jag inte gjort något åt men ska försöka rensa lite, så får jag bra överblick som ett "single layer" men samma gamla strumpvikning. @FruEB: Jag har inte heller lyckats kommentera anonymt från mobilen. Kanske något att rapportera?

   Magnus

   Radera
  2. Jag kan inte heller kommentera från mobilen nuförtiden och vet inte hur man rapporterar. Får kolla in det.

   Radera
 16. Woaaow, vilken grej. Det där skall jag testa. Att inte bara knöka ner alla kallingar i lådan utan istället vika/rulla dem. Verkar ju rimligt men ändå har jag i alla år bara mosat ned dem i den där lådan.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beware detta kan bli början på något livsomvälvande Petrusko.

   Radera
 17. Om Marie Kondo fick råda skulle vi ha fred på jorden, sanna mina ord!
  Marie Kondo for President!

  SvaraRadera
 18. Fru EB, har din herre varit lika duktig som Magnus?

  /Eva

  SvaraRadera
 19. När snålheten bedrar visheten.
  Kapitel 1.
  Den här Morsan googlade fram strumpor (Frank Dandy på Stadium Outlet, de är svinbra) i mellandagarna. 5 par för 60kr. Jag har verkligen slut på strumpor, typ 6 par högskaftade kvar och de har tumlars till tre storlekar mindre efter långt bruk. Tyvärr snålade jag ur, morsk av nybestämt köpstopp. Nu är alla storlekar slut. Hade sett fram emot att Kondovika 10 par för 120kr.
  IdiotMorsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd! Att inte ha tillräckligt många strumpor är sjukt unsatisfying.

   Radera
 20. Cool paraplykalsong :-)

  SvaraRadera
 21. Lite mer om off topic. Vi hade malaria i Sverige med sista kända fallet 1933. Klimatupplysning.se anger de troliga förklaringarna: ”kombination av utdikning och förbättrat boende”. Sådär ja, utdika regnskogen och förbättra boendet alltså. Den som om aftonen läser gamla dödböcker från 1700-1800 talet från närbelägna socknar ser frossa (malaria) som en ganska stor anledning till död förutom mässling, koppor och mångfärgade sotar och röta. Blir ganska tacksam över medicinska framsteg och inte minst vaccin. Städtopic: jag drar mig för MK men känner att jag hamnar utanför om jag inte tar mig samman och glor på några avsnitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomen jag tror de flesta här läser dödsböcker om kvällarna. Jag är inne på digerdöden nu. Men seriöst, vi har haft malaria? Det var i sanning inte bättre förr broder.

   Radera
 22. Me too! Me too! Jag har oxå sträck kollat första säsongen av kondo och har så smått börjat med barnens böcker. Vilken känsla att inse att vi behöver inte spara varenda bok särskilt inte dom som inte spark joy. Din blogg är en sån life changer. På så många plan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har också sträck-kollat första säsongen av Kondo, La Parisienne. (mina life changing abilities tog sig an lite språkligt clutter i din tredje mening, men ta inte illa vid dig, jag har diagnos). Ett tips är att lämna överblivna böcker ej till Myrorna utan sjukhus/vårdcentral etc. Där kommer de garanterat till användning, något som är långt ifrån säkert vid 2nd hand. Och det känns GÖTT! Och tack för snälla ord.

   Radera
 23. Hej, jag vill dela mitt underbara vittnesbörd Efter att ha varit i relation till mannen i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom bad jag honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavbrottet och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt på andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. email: babaidadawiseman01@gmail.com
   Du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  Love Spells
  Tjäna bra pengar eller vinn en lotteri.
  Uppnå framgång i affärer.
  Andliga problem.
  Vinn domstolsfall.
  Leta efter din livspartner.
  Få ett bra betalt jobb.
  Få kontroll över ditt äktenskap.
  Ta emot tjänst och få attraktion från människor.
  Få tillbaka förlorade pengar.
  Läka dig av alla sjukdomar. både härdbara och obotliga.
  Lös graviditetsproblem och välsigna dig med spädbarn etc ...

  Kontakta den här stora mannen om du har något problem med en bestående lösning
  genom babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Tacka mig senare

  SvaraRadera