En lean-detalj: Eazycover

Är det bara jag som är svag för varumärken där man bytt ut ett "s" mot ett "z"? Easzycover - Elastic Food Cover.


Jag älskar denna produkt som är intill förvillelse lik de där små transparenta duschmössorna man får på hotell.* Tanken är att man då man ställer in sina matrester i kylskåpet täcker dem med dessa små resårförsedda mössor istället för att leta reda på sin plastfolie, dra ut ett långt klibbigt stycke som trasslar ihop sig, försöka skära av det klibbiga stycket på den "tandade kanten" vilket oftast misslyckas på grund av att det inte är någon tandad kant utan bara mesig kartong i någon form av tand-formation så man resignerar och tar saxen men den kladdiga plasten trasslar in sig i plasten så till slut drar man av med handkraft av plasten och då blir den jättesmal i ena änden och jättebred i den andra och du får börja om från början allt medan dina barn får ta del av profana injektiv. Och det slutar inte där - sen när du ska täcka fatet, skålen, skinkan vad vet jag - med "plasten" - så fladdrar plasten om den, utan att sluta tätt. Det blir som att täcka maten med ett löst litet täcke av menlös plast, som varken gör till eller från för matens hållbarhet. Därför kommer du i förlängningen att övergå till användning av aluminiumfolie vilket är artvidrigt av flera skäl varav miljö är ett och transparens ett annat - du har inte en chans att se vad som finns under aluminiumfolien vid snabb okulärbesiktning av kylskåpsinnanmätet, varför dina nivåer av matsvinn kommer att öka vilket är mindre optimalt. Annat blir det med Eazy Cover.

Tight like a tanga on a german womanz butt
Jag köpte mina på ICA Kvantum för 18 kronor/paket (10 stycken i varje) och jag köpte dem i två storlekar: Medium (36 cm i diameter=stor som en duschmössa för vuxna) och en i Small (26 cm i diameter=stor som en duschmössa för en pre-matur bebis). Jag har tidigare köpt liknande på Coop Extra av märket Toppitz och de är minst lika bra men dyrare. Jag kan inte nog betona hur underbart det är att slippa plastfoliedebaclet. Ni kanske tycker att det här låter fånigt och som ett utslag av en understimulerad icke-ekorrhjulsarbetande hemmafrus fåfänga klagan. Vilket är delvis sant. Men ingen kan ta ifrån mig min upplevelse bitch och det är att det är som att flyga fram på en sommaräng att trä dessa hättor på rest-skålar och tallrikar. Givetvis sköljer jag bara av dem och återanvänder dem igen så jag behöver aldrig mer än de initiala paketen vilket är en win för såväl miljö som ekonomi. Minskat matsvinn och minskad resistens mot att spara rester är en bonus.

Vad jag sedan upptäckte när jag väl börjat leva med nya liv, d.v.s. livet post Eazy Cover, var att de går att använda till så mycket mer än käk. När vi exempelvis skulle plocka ner jul"pyntet" och det saknades ett lämpligt lock - Eazy Cover!


Eazy Cover förändrade mitt liv. Skaffa en idag Du Med!

Mvh/
FruEfficientBadass

* Ett frugalt megahack i det fall du bor mycket på hotell är således att plocka på dig duschmössorna.

40 kommentarer:

 1. Varför kan du inte använda en förvaringsburk eller lägga en tallrik över skålen? Då slipper du både plasten och kostnaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halvkyl på fem pers, blir många tallrikar på höjd och i bredd, särskilt om man vill spara alla rester.

   Radera
  2. Har själv gått från plastfolie till tallrik över skål = har blivit min mamma :). Så nöjd att slippa plast både av miljöskäl men även pga det du precis beskrivit fru EB, den där %#<~#€>| plastfolien..

   Radera
  3. Kärleksspell är väldigt enkelt och inga biverkningar, jag fick min ex att älska mig igen med kärleksspell, om du är svårt att få din man / fru att älska dig igen, kärleksspell är den lösning du behöver för att göra det hända. Du kan kontakta Dr Ekpen idag för att kasta kärleksspell för dig eftersom det fungerar för mig och jag vet också att det kommer att fungera för dig också. Kontakta honom på ekpentemple@gmail.com eller whatsapp +2347050270218.

   Radera
 2. En annan väg att gå är att använda bivaxdukar. Jag gör dem själv av tygbitar jag klipper från ett gammalt lakan & bivax som köps på t ex Panduro i ark (har sett att det även finns som granulat numera; borde vara enklare att använda, så nästa inköp blir av den typen).

  Det är enkelt att göra själv:
  1. Klippning tygbit i lagom storlek (jag har flera i olika storlekar)
  2. Lägg tygbiten på ett bakplåtspapper på en plåt
  3. Strö över bivax rivet i småbitar
  4. In i ugnen på 80 grader 5-10 min (man ser när vaxet smält
  5. Ta ut & låt torka (tar bara ett par minuter om man lyfter upp duken från plåten)

  Dessa kvalar även in som gå-bort-presenter hos oss. När de blir slitna kan man slänga på lite mer bivax & köra in dem en ny runda i ugnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju mer personliga när man gör själv. För den ickepyssliga så såg jag att man kan köpa dessa också.

   Radera
  2. Intressant! Hur försluter du duken runt kärlet?

   Radera
  3. Mycket bra Pandurotips! Bivaxdukar är grymma.

   Radera
  4. Vi har också bivaxdukar hemma, toppen!

   Radera
  5. @Alla. Men WHAT bivaxdukar, aldrig hört talas om? Måste genast förkovra mig PLUS älskar DIY-aspekten av det.

   Radera
 3. Plast fyller många bra funktioner men miljömässigt kasst. Jag kör numera matlådor i glas för att slippa få i mig massa kemikalier när jag micrar maten på jobbets 500W sineruis vågs maskin.

  Väl mött
  https://utdelningsbagaren.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt 2 pkt av dessa i mitt skåp men har aldrig använt dem. Gillar inte riktigt att ställa in tallrikar eller skålar i kylen, det tar sådan plats. Jag är helt hooked på IKEA's zip-plastpåsar. Både för kyl och frys. Dessa går också alldeles utmärkt att diska ur och återanvända.

   Radera
 4. Ibland blir man förvånad, att byta ut aliminiumfolie mot plast som inte heller är någon hit för min miljön, verkar ju lite, jag vet inte,har du missat nå`t? Jag brukar lägga en tallrik över bunken istället för plast, annars har jag gamla tupperwarelådor som går att återanvända i evighet känns det som, samma med glasburkar. Köper aldrig plastfolie eller aliminiumfolie. Har å andra sidan heller aldrig ägt köksredskap av plast eller en teflonpanna. Morsans arvegods, gjutjärnspannor och gamla stekspadar håller än./FU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min tanke också när jag läste inlägget. Vad har missats här? Aluminiumfolie är ju väldigt miljöovänliga, men det är ju verkligen plast också!! Vi behöver minska användningen av plast. Finns så många andra bättre alternativ. Har någon rulle plastfoliens lådan, men har inte använt den på flera år

   Radera
  2. Det finns ett gammalt uttryck som är "låt inte det goda bli det bästas fiende." I mitt fall - god bless all you anti-plast saints out there - möjliggör dessa överdrag att jag på ett enkelt sätt kan spara mer matrester än förr. Och som jag skriver så återanvänder jag dem. Så länge glaset/porslinet/gjutjärnet/Tupperwaren ni nämner är ärvda/köpta begagnat, precis på den fina gränsen som heller inte upppmuntrar consumer suckas att konsumera mera för att det känns så satisfying att donera till Myrorna, är det väl toppen. Att "plastbanta" gm att göra sig av med saker för att köpa hit-transporterat glas/porslin tycker jag inte låter mindre greenwashing-igt än att jag som jag återanvända några nätta små plasthättor.

   Radera
  3. Nu tycker jag faktiskt att din kommentar är rätt så offensive! På vilket sätt är det greenwashing bara för att vi påpekar att plast är oerhört skadligt för miljön och tar flera livstider att brytas ner. Istället kan man använda glaslådor, återanvända glasburkar, beewax. Jag plastbantar inte på det sättet du skriver om, genom att slänga saker i bästa falla till secondhand för att sedan köpa nytt, utan tänker mig för redan vid inköp. Jag gillar din blogg med den där kommentaren ger intryck av att du inte tål någon kritisk tanke utan att gå till angrepp.

   Radera
  4. Min tanke. Om man sätter de 4 (?) återanvändningsbara plastpåsarna i relation till allt annat en, till och med extra miljömedveten människa, konsumerar så tror jag vi kan slappna av lite. Vi är nog många som konsumerat en hel del plast och ännu värre saker fram till ganska nyss? Om man tror det är plastpåsar som kommer fälla mänsklighetens existens på den här planeten så tror jag vi är lite vilse. Även produkter med snajdiga miljösymboler kan vara ena fula djävlar för det är en sådan tacksam marknad att göra profit på. Hörde en studie som förespråkar plastpåse före dito papper eller tyg, givet att den hamnar rätt i graven och inte i hav eller natur. En tygkasse måste brukas tusentals gånger, en papperspåse flera hundra gånger för att bli mer klimatsmarta än en genomtänkt plastpåse. Det är inte lätt detta men om alla sprider kärlek blir det lättare att överleva när moder jord sparkar bakut för att bli av med de kliande pissmyrorna till människor som försöker mörda henne.
   Morsan

   Radera
 5. Fördelen med tallrik över skålen är ju att man kan ställa saker ovanpå.
  Vi har en plastfolieförpackning hemma. Den fyller snart 10 år...

  SvaraRadera
 6. Smart att du kan återanvända dem. Hur många gånger brukar du kunna återanvända dem?

  Jag har hittat ÖoBs plastfolie som jag är mycket nöjd med. Den går lätt att riva av och rullen blir inte sabbad som med många andra billiga plastfolier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade tidigare en hätta som jag använde i ett halvår innan den kom bort. Dessa skaffade jag i mellandagarna så I'll keep you posted.

   Radera
 7. Inga tips på lean läxläsning eller i det här fallet: lean fiolövning? *den där sammanbitna emojin*

  Vänligen, Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe...gällande läxläsning har jag lärt de äldre vad som gäller, nämligen att hjärnan lär sig bättre om den har kul så vi hittar på "roliga" ledtrådar vid korvstoppning. Och "så fröt" d.v.s. har man provet på torsdag sår vi ett frö måndag (snabb genomgång så att korvstoppningen har en chans att börja gro) och sen grundligeare repetition ti+ons för att sen bara repetera to. Fiol måste dessvärre nötas fysiskt, minst 20 min om dagen.

   Radera
 8. Bivaxdukar är formbara, så man viker dem runt kärlet man vill försluta & sen förblir de i den formen (till skillnad från plastfolie ;-) ).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovanstående var alltså svar till Hiawatha längre upp - vet inte varför kommentaren hamnade här. Skyller på Blogger!

   Radera
 9. Tack för tips, ska kolla in dem. Verkar smart. Själv älskar jag zip it påsar till allt. Förvaring, vid resa, ja allt..
  Behöver ingen necessär längre, även perfekt att sortera strumpor, sockor, smutsiga underkläder, alla dessa vitaminer, tabletter, sjukpiller, skruvar, småsaker i lådor för snabb överblick. Är nästan alltid nåt som läcker vid resa också..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zip är grymt. Känns som ett mellanting mellan väska och påse, vilket det ju är. Har precis bytt min zip mot en riktig necessär. Dessvärre är necessären producerad i Asien så ingen miljö-win där, mer stilwin.

   Radera
 10. Kan sälla mig till dom som ifrågasätter användandet av plast över huvud taget. En tallrik ovanpå skålen alternativt att lägga ner allt i glasmatlådor funkar bättre, är stapelbart och gör inte av med någon plast. :)

  - https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
 11. Plastfolie/rester jaja. Jag kan inte foka på det för jag är så tagen av din Insta. Men gud, ta mig till det där BORDET med vinet och pizzan och oliverna NU! Nog för att vi har ett himmelrike av snö och solglitter idag i övre Sibirien men sånt barmarksrelaterat som inkluderar vin och annat snarr slår liksom an en ton i mig. Kanske speciellt nu i januari när man vandrar i ett glåmigt töcken av d-vitaminbrist. Fattar faktiskt Thailandsresenärerna den här tiden på året.
  Morsan

  SvaraRadera
 12. Hej, jag är en trogen läsare som testat att skriva någon kommentar på mobilen ett par gånger utan att det funkat, men när jag nu för en gångs skull besöker bloggen på dator kanske det går bättre. Detta har inget med aktuellt inlägg att göra utan med pensionsskolan. Jag har pysslat lite med min pension idag och undrar varför du och olika kommentatorer skrev att AP7 Såfa bara kan väljas om man sätter 100% av sin premiepension där? Jag har nämligen den som en av tre fonder, även om jag egentligen kanske lika gärna borde sätta allt där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns två AP7-produkter i sortimentet. AP7 Aktiefond (som du troligtvis åsyftar ovan eftersom du lyckats kombinera den med andra fonder) samt AP7 Såfa som du måste välja "allt eller inget". Hör av dig om så inte är fallet för då måste jag gå tillbaka till skolbänken. Jag lägger allt i AP7 aktiefond då den är hyfsat aggressiv med hävstång and shit vilket jag gillar då jag har cirka 80 år kvar tills det att man kommer att få ta ut allmän pension.

   Radera
 13. Vi kör tallrikar på skålarna, lock på Margaretaskålarna eller glaslådor för våra rester. Men ibland blir det plastfolie ändå. Men efter tips ovan skall jag testa vaxduk.

  R, originalet.

  SvaraRadera
 14. Till ”plasthatarna”: Om nu dessa hättor - som är återanvändningsbara - möjliggör att hon kan spara mycket mer mat än tidigare så överstiger den miljövinsten antagligen hättornas miljöpåverkan. Det blir ofta så svart och vitt i sådana här diskussioner och ibland silas det mygg och sväljs kameler. Ett likartat exempel är att majoriteten som använder tygpåsar belastar miljön mer än om de använt plastpåsar. En tygpåse behöver användas 20000 gånger för att matcha en plastpåse (i snitt används en tygpåse 7000 gånger). Och ja, det här är under förutsättning att plastpåsen inte hamnar i naturen. Men å andra sidan… en tygpåse utarmar generellt sett jordarna på vatten där bomullen odlas och inte sällan involveras barnarbete. Det är inte svart eller vitt och något som har en liten miljöpåverkan kan ha en större miljöförbättrande effekt i ett annat led. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ar-plastpasen-verkligen-samre-for-miljon-an-tygkassen /QQ (ps såg nu att signatur Morsan skrivit i princip samma kommentar...)

  SvaraRadera
 15. Dubbelkollade, det är AP7 Såfa som jag har. Ev kanske det funkar för mig för att jag valde den som en av tre från första början, när premiepensionssystemet infördes.

  SvaraRadera
 16. Frågan kring tygkasse vs plastkasse är helt felställd. Det finns nog ingen i Sverige som inte redan har någon form av väska, ryggsäck, tygkasse, kabinväska eller dylikt hemma. Tallrik att lägga som lock istället för plast finns också. Så att jämföra nyproducerad plastpåse, plasthätta från affären med redan existeranse väska, tygkasse, tallrik som bara är att fortsätta använda går ju inte. Så i min värld förlorar alltid plasten på just dom områdena. Men man gör som man vill och om plasthätta gör så att matsvinnet minskar så är väl det bra. Det är när plasthättorna är utslitna sen som det krävs en fundering kring vad som är bäst....
  Äppelmos

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Kom även att tänka på det absurda i att någon välutbildad människa faktiskt på allvar suttit och räknat på tygkasse vs plastkasse och gjort en hel avhandling om det. Den vettigaste kunskapen att sprida i det här fallet är ju helt enkelt skit i plastkasen och använd något du redan har det är bäst. Frugalt också.
  Inte utan att mitt spirande bildningsförakt fick lite näring där för övrigt.
  Men vad vet väl jag...

  SvaraRadera
 19. Under de senaste två veckorna läste jag en kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, verkligen information är kraftfull. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga livserfarenhet i min äktenskapsaffär. Min man skilde mig senast 2 år, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje kväll när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min honom så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år gammal. jag kontaktar så många stavningskastare förra året ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mitt hjärtesmärta till min vän Michelle, hon uppmanade också mig att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läste om honom online bloggkommentar, som har en stavning magisk kraft för att få tillbaka älskling man Hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades tillbaka i högskolan, hon övertygade om att min man skulle skilja mig. Min man Anders kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll, jag och min man med vår dotter, äter middag tillsammans i storsäljare. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell powers.
  Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera sådana problem;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen bebis - Vit magisk stavning för att stoppa skilsmässa / separationsstavning. - röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar. - Lycka stava charm för att locka kärlek och lita på relationen. - stava böner för att få snabb jobbpromotion på arbetsplatsen. - Undersökningsframgång bra lycka Stava. - Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner. Kärlek Stava att locka uppmärksamhet och respekt,
  - Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor. Sedan min kommunikation med Dr.Oduduwa verkar han vara som en far till mig. Jag uppskattar hans råd och visdomsord som såg mig igenom.
  Jag rekommenderar verkligen DrOduduwa Love Spell Caster, om du har liknande problem med äktenskapsrelationer, skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning för att ta tillbaka ditt förlorade kärleksförhållande: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  WhatsApp nr: +79268011965

  SvaraRadera
 20. mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  SvaraRadera