Palma-packning

Som jag redan nämnt i någon kommentar ska jag åka och vakta barn på Mallis nästa vecka. Jag begår m a o våld på min no-flying-policy men även solen har sina fläckar. Plus att jag hade inte åkt om det inte vore för att hjälpa en vän. Any Heuw, en vecka i kontinentalt klimat ger mig ett gott skäl att plocka fram min stilbibel - "Style" av Lauren Conrad. Ni som läste mitt tidigare inlägg om Conrad vet att jag älskar hennes stil företrädesvis på grund av en bild och en bild enbart och det är den här:


"There are two types of extreme packers: Those who bring their entire closet for a week-end getaway, and those who can asemble fourteen days' worth of outfits in Paris using only the contents of a carry-on."  (Style, s. 183)
Varje gång jag gör kortare resor försöker jag bli mer och mer av typ två i citatet ovan samt mer och mer efterlikna fotot och den här gången ska jag lyckas. Se nedan min action plan:

- Bruna stövlar putsade och klara.
- Jag packar allt i mitt Longchamp-kit bestående av svart/brun kabinväska (som checkas in) och en matchande axelremsväska som man sätter på kabinväskan (som inte checkas in).
- Jag packar ner min bruna Mulberry messenger bag i min axelremsväska så att jag kan använda den dagligdags nere på Mallis utan att för den skull behöva släpa på tre väskor på Arlanda. Jag har ju med mig en egen 9-åring också så ju färre väskor, desto större chans att jag lyckas hålla reda på henne.
- Blå kavaj går bort (det är 11-16 grader nästa vecka) men jag tar med min loppisfyndade blå oljerock från Å. Till det ett par matchande bruna läderhandskar som jag köpte nya på Å nu i december eftersom de gamla hade tappat allt ludd inne i fingrarna vilket gjorde att jag frös hela tiden. Observera min stoiska beslutsamhet när jag, väl ute ur varuhuset, slängde mina gamla i närmaste soptunna. Ingen idé att skicka dem till Myrorna tänker jag eftersom deras funktion upphört. Lean!
- Stor grå scarf ska återfinnas i "sval"-lådan.
- Hår ska färgas så att jag slipper åka med utväxt hua.
- Frisyr: Hästsvans såklart! Och uppkavlat där det går att kavla upp.
- Eventuellt ett statementsmycke, har inte bestämt mig än. Är fortfarande så förälskad i mitt armband från 4ocean som jag fick av min vän P i veckan och vill inte bära någonting annat. Makalös affärsidé, ni måste kolla på länken.

I övrigt: Svarta jeans får funka hela veckan tillsammans med ett svart linne, en tre-fyra svarta och marinblå Uniqlo heat tech-toppar och över det cashmere i grått och marint. Min vintage jeansskjorta åker också med för variation och även en mer sofistikerad topp i det fall jag känner för att vara fancy nanny. Skulle det otippat bli kanonväder kan jag ha linne och uppknäppt jeansskjorta. Vidare tar jag med en flanellpyjamas och angorakofta att sova i eftersom det enligt värdinnan är svinkallt inomhus. Jag ska, oavsett utfall, lägga upp min tappning på ovan bild på Insta senast lördag morgon så stay tuned.

Vilka är dina bästa packningstips? Och om du har några resetips som rör Palma får du gärna skicka med dem också. Reservation för att det ska vara barnvänligt så påldans och spånken går bort.

Mvh/
FruEfficientBadass

40 kommentarer:

 1. Nu för tiden använder jag alltid ryggsäck, slipper dra och ha något efter sig och konka dragväska i rulltrappa eller vanlig trappa. Med ryggsäck i kabin klarar jag mig alltid 1v utomlands oavsett destination. Längre än så behövs oftast ett incheckat bagage också. Har kört på detta koncept med resor till USA, Tyskland, Stockholm osv i olika ändamål. Det vitala att ha med för mig är tandborste och x antal kläder, nötter, tom vattenflaska samt powerbank. Är jag på humör följer även en deo med men känns viss stress att ha fler flytande vätskor (tandkräm + deo) genom säkerhetskontroll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm Hmmm I hear you. Jag har ett par problem med ryggsäck nämligen glamourfaktorn och säkerhetskontrollen. Jag avskyr verkligen att screenas för vätskor, har aldrig lyckats lära mig regelverket. Men jag medger att jag gillar din inställning. Det är liksom lätt och flexibelt på alla plan. Det är också ungefär den packning du nämner som Conrad menar är the shit.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Låter fantastiskt. Ha en fin resa! Palma är underbart. Strosa runt i "city" och i mysiga Santa Catalina-delen. Och ta tåget till Port de Soller. Det är så vackert längs vägen.

  Magnus

  SvaraRadera
 3. Jag har också ryggsäck modell frilufts från sent 90-tal. Tveksamt classy och jag suger därför åt mig av ditt, i mina öron/ögon, drömbagage. Nu hör till saken att jag väldigt sällan åker på korta turer så därför har Everest-ryggsäcken fått hänga med så länge. Jag gillar också armbanden från 4ocean. Hade gärna investerat i ett men tänkte ha ett köpstopp, i alla fall denna vecka. Ha det nice på Mallis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker som så att jag reser så sällan att det kan vara värt den där extra kvarten i bagagebandet för att få känna sig glamourös.

   Radera
  2. Hear hear! Kom ihåg att Lana dessutom gärna klär ner sig, passande en ryggsäck av den kalibern ovan. Mitt paranoida alter ego tror att rån- och överfallsrisken minskar då det till synes är en medioker människa som är ute o reser.

   Radera
 4. Hur fick din 9-åring ledigt? Min uppfattning är att skolorna är restriktiva med ledigt för utlandsresor om man inte har en särskild anledning till resan.

  Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad händer om man likt Billy med I`m a rebel yell skiter i vad skolledningen säger? Kvarsittning? Samma klass ett år till?

   Radera
  2. Fru EB ba: YOLO vi drar.

   Radera
  3. Samma fråga brukar bloggaren Clara Lidström få när hon ger sina barn ledigt flera dagar i månaden för att det passar henne. Sanningen är ju att föräldrar gör som de vill i slutänden, oavsett vad rektor beslutar. Man kan anmäla till socialen, men sådant händer nog sällan, eftersom det är en viss typ av föräldrar som går emot rektorns beslut, nämligen de som vill åka utomlands under billigare tidpunkter eller mest vill åka bort så fort de passar dem.

   Vissa barn och ungdomar kan vara borta i månader. När de är tillbaka blir det lärarnas ansvar att få dem godkända. Föräldrar kräver det. De verkar inte förstå att arbetstakten och kraven i skolan ökat markant sedan de själva gick i skolan. Nu kan man göra på ett par veckor vad man antingen gjorde först på universitetsnivå eller annars pysslade med under en hel termin. Slappet är borta, många har missat det. Däremot krävs inte att man är noggrann med något längre, lära sig stava och läsa (avkoda längre text) finns inte tid för. På djupanalysen direkt bara, utan förkunskaper, på lilla notisen, utan sammanhang. Usch vad bitter jag låter, men det är så mycket som är galet i skolan. Brinner (nåja, lågan har falnat..) för träning av basala förmågor. Man måste grunda och inte leka forskare redan i grundskolan. Om man inte ens kan sätta ut Norge på en karta, varför då börja analysera världsläget?

   Nå, stilen då. Gillade Stina Vinis garderob, hade kunnat ta på mig allt där utan att någon tänkt att jag ändrat stil. Din egen Frun är också tidlöst snygg, även där hade jag kunnat använda det mesta utan höjda ögonbryn. Det är bara möjligen lite färglöst för min smak. Men färgperioden (rött och orange) startade vid 43, så den kanske kommer för dig snart? ;)

   /Eva

   /Eva

   Radera
  4. Jag ansökte om ledigt och fick ok för tre dagar. Men lärarens inställning var ungefär den som beskrivs ovan att "ni gör som ni vill". Till saken hör att mina barn har aldrig tagit ledigt förut och är typ aldrig sjuka, så jag har inte överdrivet dåligt samvete. Vi tar också med oss skolarbete som vi gör på flyget.

   Evas kommentar intresserar mig eftersom jag i senaste Axess läste stjärnläraren Isak SKogstads artikel om att det kunskapsförakt vi först nu börjar identifiera och ta på allvar (kanske på grund av internationella benchmarks) varit systematiserat i Sverige ända sedan efterkrigstiden (rädsla för auktoritär indoktrinering a la nazi). Därav denna brist på basala förmågor. Jag upplever ju att min 80- talsgrundskolegång var minst flummig än mina barns. Kanske för att jag gick första åren i ett miljonprogram där man skulle blanda 7-, 8- och 9-åringar i samma klass vilket resulterade i att killarna i 3:an fick mycket uppmärksamhet (dock ej på den pedagogiska fronten utan mer den disciplinära eftersom de slogs hela hela tiden) och vi småtjejer fick sitta längst bak i klassrummet i ett sorts kuddlandskap och bläddra i böcker. Ett mindre lyckat folkhemsexperiment är vad det är, som har fått pågå i drygt 70 år. När vi nu ska ändra skutans riktning upptäcker vi problem som att kunskapsföraktet satt sig i väggarna och vi har helt nedmonterat läraryrkets status, så som man exempelvis inte gjort i Finland eller Frankrike. Och även om man kan ifrågasätta Pisastudiens reliabilitet (exempelvis tog vissa andra länder [host Finland] testerna på största allvar medan testet kommunicerades till svenska elever som "det här är inte betygsgrundande men bit ihop och gör't" vilket gissningsvis resulterade i lite mindre engagemang) är det bra att Sverige får se sin förnumstiga besserwisserinställning ifrågasatt. För jag håller helt med dig Eva. Först byggstenarna (och då är det katederundervisning, inte "lärande i grupp där läraren ska vara en av de undersökande parterna"). Därefter analysen.

   Radera
  5. Tack Fru EB, märks att du är 70-talist. Förstod att du skulle hålla med och att du inte skulle ta åt dig och bli minsta kränkt. Åh, så skönt! :D

   Isak Skogstad har ett sunt sinne och behövs i svensk skoldebatt och Axess är bästa svenska tidsskriften.

   /Eva

   Radera
  6. Vill förtydliga att min fråga inte var något ifrågasättande. Ska själv söka ledigt för min dotter för första gången och därför var jag intresserad av hur du hade gjort. Särskilt eftersom vi bor i samma område och kanske till och med har barn i samma skola. :-)

   Martin

   Radera
  7. @fruEB: Gläder mig att du också läser Axess (rekommenderas). Angående skolan så är det visserligen så att inte allt var bättre förr, men mycket var bättre (säger grinig 60-talist!). Vi fick visserligen utså en del flum som t ex ett märkligt fokus på mängdlära i matematik under något år i mellanstadiet, men vi hade rejäl katederundervisning och någon form av nivågruppering i högstadiet med allmän och särskild kurs i moderna språk (ja, det begreppet användes inte utan det mer lakoniska engelska och B-språk) och matematik. Nu har, på något sätt, högstadiet "mellanstadiefierats" (alla ska läsa samma - med nödvändighet då enklare - kurs) och gymnasiet "högstadiefierats" (alla ska gå där i tre år oavsett förutsättningar och mål). Suck!

   Magnus

   Radera
  8. "Man måste grunda och inte leka forskare redan i grundskolan." Jag har inte mycket skola men de gånger jag har varit med om de ofta flummiga grupparbetena så har de flesta elever inte haft tillräcklig grund att stå på och någon får dra det största lasset. Att kunna grunderna först ger mer utrymme för kreativitet senare, är man inte grundad famlar man i värsta fall hela livet. Eva, EB ni är så bra, jag känner mig styrkt i min uppfattning. Värsta värstingen i värsta förorten vill ha mer katederundervisning för det behövs!

   Radera
 5. Jag kör endast handbagage! I alla fall dom resor jag åker på ensam. Har inte rest med någon som vill testa hur det känns att INTE stå vid rullbandet och vänta på sin väska som typ aldrig kommer. 3 veckor på GC med endast handbagage funkade fin-fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Har inte rest med någon som vill testa hur det känns att INTE stå vid rullbandet och vänta på sin väska som typ aldrig kommer. " Denna mening innehåller tre negationer så jag blir helt snurrig. Men jag antar att andemeningen är att det är säkrare att bara ha handbagage. På ett sätt håller jag med. Å andra sidan var det rätt spännande när min väska försvann från USA och jag fick hem dem en vecka senare med ett brev från amerikanska underrättelsetjänsten som hade känt sig manade att gå igenom min smutstvätt och mina Uniqlofynd. Det händer inte varje dag att man får den typen av uppmärksamhet!

   Radera
  2. Eller kanske var det bara tullen men underrättelsetjänsten låter coolare.

   Radera
  3. Jag försökte mig på handbagage, men trots att jag i princip bara tog med underkläder så kom jag ändå upp i 5 kg som är max, jag vill ju gärna ha med mig ett ombyte iaf... Så jag får snällt checka in väskan (storleksmässigt är den godkänd som handbagage).

   Radera
 6. Jag har kört handbagageväskan för 2+ veckor i USA, dock checkade jag in den för min kompis insisterade på att dra runt på en gigantisk väska som såklart gick sönder en av de sista dagarna på vår resa.

  Grejen med de flesta turistdestinationer är att det finns tvättmaskin tillgänglig antingen på hotellet eller så brukar det vara superbilligt att tvätta kläder (t.ex i Sydostasien). Så med en veckas kläder som tvättas emellan klarar man sig ganska långt.

  Fjällräven har en handbagageliknande ryggsäck som jag sneglade på innan jag åkte. Jag ska köpa den när jag kommer tillbaka och därefter kommer jag förhoppningsvis aldrig behöva checka in mitt bagage. Jag har också blivit frälst av packningskuber som separerar olika grejer i bagaget. Det blir så mycket lättare att bara ta ut det man behöver. Normalt kombinerar jag handbagageväskan med en handväska dit alla elektroniska prylar såsom kamera, ipad etc läggs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja packpåsar! Det pratade vi om tidigare. Jag har i nuläget bara skopåse och smutstvättpåse. Sen har jag ett stort nätparti mellan väskdelarna där jag lägger smått.

   Radera
  2. Inte påsar utan kuber där du lägger ner dina kondovikta plagg. Påsar är röriga men funkar för skor. :-)

   Radera
  3. Necessärer, stora men mjuka är lösningen på packpåseproblemet om du inte vill vakuumförpacka. Investera i ett par olika men fina. En fröjd att kika ner i ryggsäcken!

   Radera
  4. Å I see! Ska hålla ögonen öppna.

   Radera
  5. https://www.outnorth.se/eagle-creek/pack-it-specter-tech-cube-set#WhiteStrobe

   Ungefär sådana här har jag. Lätta och om man köper sådana med genomskinlig mest på så är det superlätt att se vart allt är. Vakumpåsar blir så stora om man reser med bara handbagage.

   Radera
  6. @Plina Snyggt! Ganska dyra dock. Men antar att det är värt det om man reser i den omfattning du gör, särskilt på det sätt du reser.

   Radera
  7. Jag har en stor kub och två mindre så jag kom nog billigare undan. Jag skulle nog säga att detta är nog en familjvariant. Reser man en gång per år så kanske det inte är värt det men jag tycker de är praktiska för man behöver inte röra upp allt i väskan varje gång man vill ha ut något. Jag var skeptiskt när jag beställde men nu är jag frälst.

   Radera
  8. Finns packpåsar på Ikea. 59kr för ett fyrpack.

   Radera
 7. Om det är iskallt i lägenheten/boendet så känns det ännu kallare på stengolven inomhus. Så om ni inte tänker gå omkring i uteskorna inomhus hela veckan så föreslår jag att du tar med några myspysinneskor typ tofflor.
  Stengolv är fantastiskt skönt varma dagar men inte så skönt när det är kallt. Slå på golvvärmen istället, kanske någon säger. Bra ide säger jag, men var är på-knappen?

  SvaraRadera
 8. Har endast använt denna typ av vikbar resväska på resor senaste 15 åren. https://www.epictravelgear.com/se/xpak-flight

  Har närmast identisk, köpt för 199 kr på Åhléns och den håller än. Såg att den på länken har 3 års garanti. Kanske är den inte så flashig, men lätt! Väger blott 0,4 kg. Går som handbagage på flyg. Vid kortare resor räcker dock liten ryggsäck. Det är en riktigt rolig sport att packa och resa lätt! :) /Eva  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det är en riktigt rolig sport att packa och resa lätt!" Sport är rätta ordet! Och frugal wirdo-compliant av någon anledning.

   Radera
 9. Gud så jag håller med dig Eva! Så mycket tokigt i skolan. Svenska skolan är en ganska misslyckad produkt (om man betänker standarden på mycket annat i Sverige), framvärkt av ängsliga politiker som har Pisapanik. ( Pisa är för övrigt ett extremt tris ställe att besöka, no go zone when in Tuscany). Jag är en sån morsa som skolkar ungen om det är något som jag bedömer kommer gagna henne. Vi gör inte tvåveckorstrippar till Thailand utan mer en dag här och där. Jag blir galen över ”de uppsatta målen” ”jadajada” och annat trams. Lär ungarna bli empatiska,trygga små individer de första åren så kommer de prestera och landa resten vad det lider. Nu är det panik om en unge inte kan läsa när hen går ut förskoleklass. Krazy. Man HAR INTE TID att sätta upp ett julspel eller ha en julfest för då hinner de inte med DE UPPSATTA MÅLEN.

  Avensjuken på din resa!! Gud så ljuvligt, ni har värsta challen att få D-vitamin i kroppen igen, lyllo! Önskar er solsken och njut. Packning älskar jag men nu håller jag på att stängsla in järvarna inför analkande storm. Huvva liksom. I morgon blir det skolk med ongen om de utlovade 30 sekundmetrarna kommer över oss ”emoji som skiter på sig”
  Morsan

  SvaraRadera
 10. "Jag är en sån morsa som skolkar ungen om det är något som jag bedömer kommer gagna henne." Men verkligen! Därav min avsaknad av dåligt samvete inför nästa vecka. Hon och jag, female bonding och räkneövningar medelst Yatzy i ljuv kombination. Ibland blir jag home schooling-sugen, troligtvis för att jag konsumerar alldeles för många amerikannska bloggar där sådant sker i parti och minut, särskilt i FIRE-communityn där man säljer huset och åker på en tre år lång road trip i sin RV och undervisar barnen i geografi genom att besöka de olika klimatzonerna, biologi genom att i naturreservaten studera djuren och kemi genom att själva koka chrystal meth ute i öknen. Men det slutar alltid med att jag kommer på att det är rätt gött att ha dem i dagligt förvar också. Jag måste ju ha tid att ägna mig åt mina neuroser.

  "Pisapanik", underbart ord, till nyordlistan tack! För övrigt, håller helt med dig om staden. Av oklar anledning har jag varit där två gånger, trots att den första gången sög (needless to say, jobbresa). Den andra gången sög också, jag menar, ett torn som lutar och en i övrigt ful stad. Inte ens att det är kustnära kompenserar. Nej, Toscana avnjutes i böljande jordbrukslandskap.

  Jag önskar dig, ongen och hens far överlevnad i stormen "emoji som inte läser nyheterna" och därför inte vet något om någon storm.

  SvaraRadera
 11. Kul att Sveriges (i särklass) bästa bloggare besöker min hemstad Palma.

  En fin dag borde ni låna eller hyra cyklar och cykla längs med strandpromenaden från Palma i riktning mot Arenal. Det är cykelbana i flera mil och således barnvänligt. Många schyssta ställen för picknick längs vägen i tex Portixol eller på någon strand.

  Om ni tänker äta ute en dag så passa på att käka en Menu del Dia, vilket ofta är en oerhört prisvärd trerätters inkl dryck. Serveras kl13-16 och kostar typ 10-15 Euro även på riktigt bra ställen. Tex Sa Vida på Industria med stjärnklass för 15Euro eller Gustar vid Plaza Major med oväntade rätter för 12Euro. Barn brukar vara extra välkomna på de flesta restauranger, vilket inte alltid är fallet i Sverige.

  Om ni har tillgång till bil ska ni åka en sväng till öns västkust. Området mellan Estellenc och Deia är nog en av Europas vackraste kuststräckor.

  Mer barnvänliga äventyr kan vara att spana in alla väderkvarnar eller jättebåtar inne i Palma.

  Innan du packat färdigt bör du höra efter igen hur iskallt det är i ert boende. Om det inte finns vettig uppvärmning i ert hus behövs det rejält varma kläder, men det finns kanske kläder att låna.

  Trevlig resa!
  /H

  SvaraRadera
 12. Såg precis din outfit på instagram. Skitsnyggt, faktiskt mycket snyggare än Lauren Conrad. Mer liv och färg. Den där randiga tröjan och röda lite volangiga halsduken som matchar resväskan, toppen! Och en detalj till, de mörkbruna stövlarna. Tänkte när jag såg Conrads stövlar att de var alldeles för ljusa. Mörkbruna ska det vara, i alla fall till de kläder både du och hon bär på bilderna. Hade gärna tagit på mig hela outfiten och känt mig ursnygg. En riktig fullträff Fru EB! Glamour på ett rejält avslappnat sätt.

  /Eva, som inte har instagram och därför inte kan kommentera där.

  SvaraRadera
 13. Denna värld är en grym plats för verkliga. Jag har lider av äktenskapsproblem i 9 månader nu utan att veta att min bästa vän har varit huvudorsaken till mitt problem. Min historia kan vara till nytta för dig, snälla ta din tid och läs.

        Jag har varit gift med min man i 8 år och vi har en son på 4 år. Mitt äktenskap var väldigt vackert med min man eftersom vi var så mycket kär i varandra tills min man automatiskt ändrade sig mot mig och min son. Han började hålla sena nätter och slutade bry sig om mig och vår son
  Flera gånger frågade jag honom vad frågan var men han hade aldrig någon anledning till hans felaktiga beteende gentemot mig och vår son. Han fortsätter att berätta för mig att hans huvud är tungt och han är trött med vårt äktenskap. Han sa att han vill ha en skilsmässa. Jag bad flera gånger och påminde honom om vårt underbara förflutna men han lyssnade aldrig på mig eller vår sons gråt. En dag kom min vän till stan och jag berättade för honom om min situation. Han anslöt mig till en stor mäktig man som heter Dr Okosu. Han berättade för mig att den här mannen har hjälpt honom att få sin ex tillbaka och få ett bra jobb också. Han rådde mig att ge honom en rättegång. Jag kontaktade den här mannen via hans email
  Han berättade för mig att min bästa vän var orsaken till mitt problem. Att min bästa vän använder en kärleks charm på min man för att förstöra mitt äktenskap. Ohh det här blev mig verkligen förstört men tacka gud att Dr Okosu kunde bryta charmen och inom 2 dagar min man kom hem och återfick sig själv visade han mig hur mycket han älskade mig precis som han brukar. Allt fungerade perfekt och vi lever alla nu som en lycklig familj. Några dagar senare kom min vän också till mig för att bekänna hennes onda gärningar och bad om förlåtelse. Dr Okosu bad mig att förlåta henne och så gjorde jag.

  Jag kommer att fortsätta att prata om dina bra verk, fantastiska Man Dr Okosu. Och kan den Allsmäktige Gud fortsätta att använda dig för att hjälpa andra människor i denna värld.

  Snälla, mitt folk lider inte i tystnad, du kan också försöka den här mannen, jag tror att det skulle fungera för dig precis som det fungerade för mig. Detta är hans email: drokosu01@gmail.com

  Dr Okosu är också bra för lösningar på många andra problem

   * Vill ha din ex tillbaka. * Vill du vara rik * Du vill hitta sann kärlek * Vill ha ett barn. * Du vill ha tur i allt du gör * Vill du ha kontroll över ditt äktenskap * Cure för någon sjukdom.
      
  Kontakta DR Okosu idag och jag är säker på att du inte kommer ångra det. E-post: drokosu01@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Min pojkvän lämnade mig för en annan tjej. Jag behövde honom desperat för att jag älskade honom så mycket. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar via internet kom jag över ett visst vittnesbörd om en profet Jacob Douglas som hjälpte människor att få ex tillbaka snabbt och sluta skilja sig eller skilja sig och så vidare, så jag kände att jag skulle prova. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en (återvänd kärlekstartning) för mig. 48 timmar senare kom min pojkvän tillbaka till mig och grät och bad om förlåtelse. Idag är jag så glad och jag skulle rekommendera den här stora stavningskastaren till någon som verkligen behöver en brådskande lösning på sina brutna relationer och giftermål, maila honom på: ultimatesolutionspellcaster@gmail.com
  Om du har några problem kontakta honom och jag garanterar dig att han kommer att hjälpa dig., Gråta inte mer, kontakta den här kraftfulla stavningskanalen nu kommer ditt förhållande aldrig att förbli detsamma Tack till profeten Jacob Douglas för att rädda mitt trasiga förhållande och återförena min pojkvän tillbaka till mig! "Maila honom på: ultimatesolutionspellcaster@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348050676586

  SvaraRadera