Han & Hon & FIRE

The FIRE is spreading! I lördags hade vi gäster och när jag sprang ut för ett sista ärende på ICA såg jag Oskar & Maribel på AB-löpet från i fredags (men det är emot min religion att köpa kvällstidning för fjugofem [25] kronor men jag kan gissa mig till ungefärlig take-away) och under middagen framgick att våra gäster, som på ytan verkar vara vilka skärgårdshus- och båtsuckers som helst, var totalt mottagliga för FI och de lämnade vår lägenhet först efter midnatt med post-its med MMM-poster på sig. "Det här var så inspirerande!" som frun sa, som känner att "Jag har jobbat i nästan tjugo år men känner att jag inte orkar 20 år till" och mannen, som visade sig vara hard core hemmaman med evil DIY-skills som håller familjens omkostnader nere på ett minimum, sa "Jag som alltid brukar sitta och jamsa med, ikväll har vi haft underbara samtal!" (kort sagt, vi hostade ett anti-home-party). Nuff' bragging about our social skills, vad jag vill lyfta idag är en liten bloggpärla som jag tror att ni inte vill missa nämligen Utbrytningen av Han & Hon (genialt). Låt mig saxa från första inlägget:

"Vi som är utbrytarna är en Han och en Hon i 30 års åldern, utan barn, men med husdjur, som flyttade till en bostadsrätt i utkanten av Stockholm på grund av våra jobb. Båda är akademiker med fasta anställningar inom staten och med en gemensam bruttolön på + 65 000 kr i månaden.

De senaste åren har vi levt på ett sätt som inte känns okej för oss längre. Vi har levt över våra tillgångar; konsumerat och levt som om det inte fanns någon morgondag. Lägg till detta noll kunskaper om ekonomi som i kombination med höga löner och dyra intressen lett till att vi nu sitter där vi sitter. Vi har en lägenhet med en alldeles för hög belåningsgrad, 224 000 kr i konsumentkrediter, ett alldeles för litet sparande, överfulla skåp och förråd med saker som vi inte behöver och en växande vilja att bryta oss loss från samhällets normer och det liv som vi själva har skapat.

För ungefär ett år sedan började de första tankarna på ett annat liv att slå rot i våra huvuden. Behöver vi verkligen ha alla sakerna? Måste vi verkligen gå på varje konsert, eller boka varje resa? Och vad gör vi om någonting händer? Har vi beredskap så att både vi och våra husdjur klarar ett längre strömavbrott? Går det verkligen att tjäna pengar på börsen? Vi har läst, begrundat och diskuterat i många timmar, dagar och veckor. Vissa steg har vi redan tagit, andra återstår. [...] Välkomna att följa med oss på vår resa mot ett friare liv!"


Tillåt mig att vara elitistisk när jag säger att en av de stora förtjänsterna med FIRE-rörelsen är den språkliga och intellektuella stringensen. Men så se då ovan! Varken stavfel eller exklamationstecken-abuse ("Välkommna!!!!!"), omotiverad användning av bokstaven z ("Välkommna att följa oss på vår underbara reza!!!!!!") eller aspergerhjälpmedel a.k.a. smileys ("Välkommna att följa oss på vår underbara reza ;)3]%(!!!!!!!") . Förutom att vara välformulerat är det förbaskat kul skrivet och jag skrattade högt när de beskrev sin Insurance Company Badassity. Jag sträckläste hela bloggen under gårdagen (vilket inte var så svårt, de började i december) och det finns mycket göttigt där (jag har exempelvis redan anmält mig till Ipsos intervjupanel). Något som slår mig är att de första bloggposterna på en FIRE-blogg har något speciellt. En person, ett par eller en familj har tagit ett beslut och man befäster det genom att starta en blogg. Här hörs energin, frihetslängtan, beslutsamheten, ja allt det där som är FIRE är så tydligt. Några andra bloggstarter jag kan rekommendera är:


Utdelningsbagaren formulerar det så fint i sin första bloggpost:
"Under ett par år tid har jag blivit inspirerad av människor inom FI communityn. Det genom bloggar, poddar, youtubers, böcker, twitter och instagram. Det är människor som längtar efter något annat än långa kontorskorridorer, bundna av orubbade arbetstider, heltidsnormen, som söker större frihet i livet, ekonomisk trygghet, sökande efter något annat än vad majoriteten i denna värld sysselsätter sig med om dagen och identifierar sig med. Nu drar jag mitt strå i stacken för den Svenska FI communityn som växer så det knakar. Det behövs fler som sprider FI-andan, likt ett politiskt parti behöver medlemmar."
Några fler som är på g? Minns ett par som grunnade på att starta blogg i den ohemult långa kommentatorstråden i detta inlägg, har ni kommit igång eller eller eller?

Mvh/
FruEfficientBadass

56 kommentarer:

 1. Det är både roligt och tillfredställande att skriva av sig i en blogg. Kan varm rekommendera det till er som funderar på att börja. Dessutom är det så trevligt när folk i kommentarsfältet engagerar sig och kommer med tips och delar med sig av sina erfarenheter och spartips. Det har redan berikat mitt liv och jag har inte bloggat i mer än ett par månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt inne på din linje. Dessutom är det ju kul att det öppnar vägar till umgänge som man inte annars kommit i kontakt med. Det är grymma människor i ett otroligt positivt och inspirerande community.

   Trillade över denna: www.frugalism.se

   Radera
  2. @Simplicitas: "Dessutom är det så trevligt när folk i kommentarsfältet engagerar sig och kommer med tips och delar med sig av sina erfarenheter och spartips." Ja visst är det fantastiskt! Vardagsaltruism! Jag är typ skyldig Studenten A tusen spänn i månaden för lukrativa hacks och kompletta listpriser Lidl. Jag laggar med din blogg dock, såg att jag missat massor av göttiga inlägg sen sist.

   @IGMR: "Dessutom är det ju kul att det öppnar vägar till umgänge som man inte annars kommit i kontakt med." Like totally. Det roliga är att det verkar vara samma mekanismer oavsett var i världen Frugal Communities poppar upp. Man har en gemensam nämnare och det är att man vill ha lite mer slack och frihet och vips kan man umgås obehindrat med alla andra i samma grupp. kan bero på att jag själv aldrig varit begiven på någon form av sekt innan så jag vet inte hur det känns.

   Radera
  3. @IGRM och www.frugalism.se verkar grym! Har lagt till i länklistan.

   Radera
  4. @Fru EB Haha tack för komplimangen, går nog även att utöka listan med ännu mer bra grejer, har själv upptäckt fler bra varor. Dock så har du gett minst det beloppet och ännu mer tillbaka!

   Radera
  5. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavskärare som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började bo tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag har funderat på detta i över ett års tid och redan lagt mig till med domän och frän bild. Får se om jag också får tummen ur.

  ~Frilosofen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är halva jobbet redan klart. Bara att börja leverera verbala knogmackor mot konsumtionssamhället!

   Radera
  2. @Frilosofen exakt, har man skaffat bild så är man ju praktiskt taget klar! Fire it away Frilosofen.

   Radera
 3. Tack så mycket för de fina orden! Det är ju ändå så eminenta bloggar som din egen som inspirerade oss till att faktiskt påbörja resan själva. :)

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Tack för alla dina tips om bra bloggar. Det är extremt glädjande att se så pass många kloka människor som redan tidigt i livet börjar bygga goda vanor och ett frihetskapital. Och de fantastiska kommentarsfälten fyllda av gott humör, peppande och bra idéer.

  Ju fler som kan nås av "budskapet", ju fler som kan välja mer frihet med sin tid och sitt yrkesliv.

  Det är ju sorgligt att inse att så många är genuint chockade av att jag kan säga upp mig och "göra ingenting" vid 58 års ålder och förvirrat fråga vad man ska göra för att få den möjligheten.

  Och sanningen är ju tyvärr att det handlar om att sluta konsumera hela lönen och spara och se till att få avkastning på kapitalet. Och sen göra det uthålligt under ett stort antal år.

  Den sanningen lär ju inte glädja den som är femtio+ och belånad upp över öronen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Den sanningen lär ju inte glädja den som är femtio+ och belånad upp över öronen...." Nej precis...Det anmärkningsvärda är att det verkar komma som en stor chock för folk vad man behöver göra. "Va? Måste man röra på sig och äta nyttigt för att inte bli tjock, vaffan har ingen SAGT något för?"

   Kaktus tipsade om en deppig dokumentär igår med amerikaner av det slag du nämner ovan. Man får sätta kudde för ansiktet med jämna mellanrum för det är så plågsamt. "Först hade jag vahetter massa pengar på min IRA och sen så vahettere kraschade börsen och då tog jag ut allt och nu så vahettere har jag inga pengar kvar buhu".

   Radera
 5. Tack för omnämnandet!

  Nu är det dags ta det hela to-the-next-level, jaga sponsor på scenuppbyggnad, mic, högtalare så ska vi anordna att du får hålla ett frälsande tal om FIRE på MoS nästa lönehelg. The fiiiire is spreading and can't be extingushed.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuförtiden görs det med Patreon, kickstarter mfl
   Sponsor är så 00-tal

   Radera
  2. Och MoS kommer att ta emot oss pro bono för att de sympatiserar med syftet

   Radera
 6. Tittar ut och ser att mina grannar inte har gardiner, ingen av de åtta br-grannlägenheterna närmast har några gardiner. Tittar lite mer noggrant på husen längre bort och ser att knappt hälften av lägenhetsfönstren har gardiner.
  Har på bilder sett att FruEB har gardiner hemma i lägenheten, men hur är det med er andra, är det ett ett frugalt tecken månne, eller är det bara "ljust och fräscht" och annan mäklarjargon synlig på hemnet som med kraft slagit igenom. Är gardinbranschen slagen i spillror, är gardinavdelningen på IKEA borttagen - är det möjligen så att det är bland gardiner det går att göra riktiga fynd, ett gardinspecial hos antikrundan framöver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del är det nog mest lathet. Lägenheten har inga gardinstänger och att behöva borra lockar inte. Sedan kräver det ju att man gör val avseende gardiner för min nuvarande lägenhet har högre takhöjd än min gamla hade. Jag fick ett fint anbud på 4000 kr med måttbeställda gardiner uppsatta. Kändes inte riktigt aktuellt att hosta upp så mycket.

   Radera
  2. @Anonym 12:07: Du vet att vi OT-märker kommentarer innan vi byter från exempelvis källskatt till vetebullar (eller bloggande till gardiner)? Annars har jag inga åsikter direkt. I mina kvarter har alla gardiner för we sind schwingersch.

   Radera
  3. Förstår att det blir kvarsittning, jag vet att jag varit en olydig höna men jag kan väl få slippa rottingen, snälla FruEB

   Radera
  4. En gång är ingen gång men jag håller ögona på dig.

   Radera
 7. Kommer inte att börja blogga. Har alltid haft problem med att skriva korrekt svenska och svårt att förklara mig i skrift. Istället höjer jag er andra till skyarna. Är så glad att ni finns och får mig att känna att jag faktiskt inte är ett Ufo i fikarummet på jobbet. Har ibland lite lätt tagit upp ämnet på jobbet och bland kompisar men jag känner att jag inte når fram. Eller det handlar väl om att ingen i min närhet är mottaglig utan istället tex asgarvar när jag säger att jag inte kommer arbeta till 65 och inga frågor på hur vår familj gör då vi har 30-50% av deras matkostnad Lite småtrist också när en av de närmaste tycker att man måste hela tiden "unna sig" och att man "inte vet om man lever imorgon". Blir lite svårt komma igenom muren då. Men nu har jag släppt detta och funderar mer på mig själv än andra ej (ännu?) mottagliga i min närhet. Är därför så glad att ni finns och inte behöver känna mig ensammast i världen./kvinna45

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Kvinna45, jag jag märker att du har stora problem att formulera dig på korrekt svenska så det är nog bäst att du låter bli att blogga heheheheee. Jag håller med om det du skriver och blir lite rörd. Internetz är bra fantastiskt ändå.

   Radera
  2. Alltså nu måste jag fråga. Internetz med z, anspelar det på något som jag som 49 åring är för gammal för att fatta? Varför detta Z? Som används lite nedsättande känns det som. Ser att det är ett väldigt vanligt ord för internet på ekonomi och sparbloggar. Likaså undrar jag lite över marknadsföringssvengelskan som många dito bloggare använder lite sådär ironiskt/arrogant. Är ni alla ekonomer? Eller har den någon funktion från FIRE-rörelsen som jag inte heller begriper? Hur som helst, intressant för en kommunikatör att se hur ert språk skapar samhörighet (och distans).

   Radera
  3. Jag säger aldrig internetz, anser det vara omotiverad användning av bokstaven z ;) (Nej Fru EB, jag har inte asperger, vill bara förtydliga att jag är lite ironisk.) Marknadsföringssvengelska? Typ?

   Radera
  4. Nej det var IGMR som börja och sen kan jag inte sluta.

   Radera
  5. Jag vill bara vara lite cool och sånt. Tror det är något jag snappat upp när jag slösurfat på the interwebz.

   Radera
 8. Har ingen plan på blogg. Däremot plan på anti-home-party, det ligger i tiden. Läste för övrigt just detta:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-inspireras-av-den-japanska-stadtrenden

  Tydligen en känslig sak det där. Som om vanlig hederlig städning bara var för rika och priviligerade. Var det inte gnäll nyss om man köpte städning istället? Man behöver ju inte dissa något bara för att man själv inte orkar leva upp till något man ser som omöjligt. Man kan istället artigt lyfta på hatten och gå vidare på sin egen väg.

  /Eva

  SvaraRadera
 9. Eva you are killing me. "Men psykologen Lina Bodestad menar att det finns anledning att problematisera trenden." Men så släpp kometen över oss då o Herre, vi har kommit till vägs ände med Mänskligheten. Julkalendrar för hundar, trådning av ögonbryn, psykologer som vill problematisera städning, skjut oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller som kulturpekpinnarna på reklammedia skriver:

   "Marie Kondos städmetod gör mig provocerad. Vad är det här för japansk fascism på export?"

   Jojo, Margit Richert gör allt hon kan för att få klick och därmed behålla sin överbetalda anställning på SvD.

   Radera
 10. OT FruEB det är perfekt brodd-väder, när får vi höra mer om dina eskapader med stålförsedda spikskodon masserande Stockholms oskuldsfulla gatubeläggning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går åt SKOGEN. Jag blir på riktigt dåligt humör faktiskt. De billga Dollar Store-exemplaren trillade av illare än kvickt för att återfinnas framåt maj och nu går jag runt i mina curlingkängor där broddarna slipats av utan broddar men tack och lov är det så mycket snö att man har svårt att halka plus att man landar mjukt.

   Radera
  2. Ser på apotekets hemsida att de har flera olika modeller, så i vanliga apoteketbutiker på stan borde det även finnas, det är ju säsong och de gillar ju att kränga prylar de har bra mark-up på.
   I affär i priserna 200-300 kr ungefär för helfot, beställning på nätet ca halva priset ungefär vid en snabb koll.

   Radera
  3. Jag tycker det är på tiden att du kör ett till broddinlägg. Kanske kan få spons av icebug eller göra mitt/gubbens diybroddande med tvåkomponentslim och grus.

   Radera
 11. Vad många härliga FIRE-bloggar det finns nuförtiden! Det blir bara fler och fler. Själv försöker jag sprida (infektera på det allra mest positiva sätt) det i min närmiljö bland vänner och bekanta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du inte tewaka in lite hos patienterna också? Det är ju så modeernt att skriva ut flummiga saker som motion och meditation, kan du inte lägga huvet på sned och till din sönderstressade patient säga "Vet du, vad jag tror att du behöver är ett rejält FU-kapital, så ska du se att stressen rinner av dig. Här: Testa 30% sparkvot in i Spiltan Investmentbolag Aktiefond och Avanza Zero under ett halvår..."

   Radera
  2. Det är lite som Åsa Axelsson - från boken ”Jag lämnar ekorrhjulet” - sa när hon var med i P1:s plånboken:

   - Vad har varit den största vinsten med att skala ner så här?
   - Att jag blev frisk från alla mina stressymptom, allt har läkt ut, tex magkatarr och halsbränna som jag hade tre år i sträck, det är bara borta. Jag behöver inte äta några mediciner

   OBS, risk för skämskudden när man hör den naive och med fördomar fylld journalist ställa frågor, speciellt tonfall andning och pauser. Rörliga bilder till detta hade antagligen visat något helt annat än vad som tycks höras här.

   från 7:17
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2778&artikel=7138402

   Radera
  3. @Anonym 17:07: Aaah, Plånboksreportage tackar man ju inte nej till, de har ju ett track record av att intervjua arbetsvägrare (https://efficientbadass.blogspot.com/2018/01/skattar-mest-ar-bast.html). Får bli morgondagens hundrunde-treat. Senaste avsnittet?

   Radera
  4. Helt ärligt så jo... hade faktiskt diskussionen med en eller två patienter när jag var på VC och det var innan jag blev FIRE. Nu när jag återgår till VC om några månader kommer jag nog inte kunna hålla mig (just nu föräldraledighet så inte så många patienter)! Det är helt uppenbart att många har det som problem, åtminstone delvis.

   Radera
 12. Men!? Jag scrollar och läser, läser och scrollar. Ingenstans ser jag dig berätta mer om detta fantastiska att din man sagt upp sig!!! Går in på din Insta via datorn ibland (har inte appen) och såg nyheten där. Tell me more...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perks for Instacrowd baby. Inlägg kommer inom tid.

   Radera
 13. Katarina, FruEB har ju en räcka med inlägg som är skrivna i förväg, upp till en månad i förväg, och ligger i kö i väntan på att bli publicerade.
  Förr hade hon ju ofta några rader i avvikande färg och teckenstorlek i början på ett inlägg och som hon la in som "flash" med något aktuellt, men hon fick ju kritik för det, så hon slutade med det.
  Det är ju därför bloggen inte känns lika up-to-date längre, utan man får lusläsa kommentarer och Fruns svar där.

  SvaraRadera
 14. Tack för omnämnandet. Bra karma comin' at ya!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aaah härligt! Älskar karma! Det bästa är att det stämmer!?

   Radera
 15. Hej vänner, jag är Antonio Laura från Heidelberg, jag är en sjuksköterska. För några dagar sedan läste jag online-postad kommentar på en relationsrådgivningsblogg. en kvinna från München-Italiensk baserad journalist avslöjar hur hon permanent Cured Weak Erection & Quick Ejaculation inom tre veckor efter att hans fru lämnade honom på grund av sjukdomen medan hon fortfarande läste sin historia sa hon ... mannen som hjälpte henne att uppnå allt detta heter Överstepräst Oduduwa tar tillbaka sin exkvinna efter separation. Jag har tur att kopiera Dr.Oduduwa personlig kontaktadress för att kommunicera med honom personligt för hjälp (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag kommunicerar med samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet behöver hjälp mirakulöst.
  För sju månader sedan såg min man Anderson rakt mot mitt ansikte och sa att det var mellan oss att vi var färdiga med vårt äktenskap, han tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Spanien, sedan dess har jag försökt att ringa och skicka meddelanden till honom via telefoner, sociala medier och e-post men helt blockerade min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp att åtminstone prata med vår son Felix, jag läste att be om ursäkt även när vi båda vet att han har felit mig, han tog min son bort från mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag behövde desperat akut hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
  för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. DrOduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att ta honom hem, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa hade lunchat en Magic Love-stavning på min vägnar i sitt tempel ringde min man Anslund mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Dr.Oduduwa kärleksspell för att få tillbaka min mans hem. Jag och min kärlekspartner är alltid tacksamma för Oduduwa-biståndet.
  Jag lovar att dela mitt goda vittnesbörd om att berätta om världen om Droduduwa förmåga att återställa äktenskapet tillbaka till livet, jag insåg att det skulle vara bra att dela ut här som jag vet att det kommer att inspirera andra också som jag finner i mig nyligen, Jag är medveten om att det fungerar för mig, min man återvänder hemma inom sju dagar älskar stavningsproceduren.
  Oduduwa har en lösning för att lösa följande kärleksproblem
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDD HÖG
  * förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
  * Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
  * Dekretiserande magi, SPEL LOTTERI & VINSPEL SPEL
  här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
  Oduduwa personlig e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  WhatsApp nr: +79268011965

  SvaraRadera

 16. Det här meddelandet är för de som är hjärtbrutna eftersom deras fru eller make lämnade dem, jag vet hur det känns för att jag en gång kände mig som du, det är därför jag vill rekommendera dig till den här kraftfulla kärleksspellaren som heter Dr Ilekhojie som kan ta med tillbaka din fru eller make inom 24 timmar maila honom via e-post på gethelp05@gmail.com eller meddela honom på WhatsApp +2348147400259

  SvaraRadera
 17. Detta är den mest underbara sak jag någonsin har upplevt. Jag besökte ett forum här på internet den 17 juni 2018, och jag såg ett underbart vittnesbörd på forumet om de goda verken Dr Ilekhojie. Är från USA. Jag trodde aldrig det, för att aldrig ha hört någonting om sådant mirakel tidigare. Ingen kropp skulle ha kunnat övertyga mig om det förrän Dr Ilekhojie gjorde ett fantastiskt arbete för mig som återställde mitt äktenskap med 4 år genom att få tillbaka min skilda fru inom 48 timmar, precis som jag läste på internet. Jag blev verkligen chockad när min fru kom hem och bad om förlåtelse att acceptera ryggen. Är verkligen kortfattad för att visa min uppskattning till Dr Ilekhojie. Ty han är en Gud som skickas till mig och hela min familj för gudomlig återupprättelse av äktenskapet. Behöver du någon hjälp alls? Tveka inte att komma i kontakt med honom nu. Han specialiserar sig också på följande;

  Skilsmässaförsoning
  Äktenskapsförsoning
  Affärsutveckling
  Främjande på din arbetsplats / kontor
  Göra banker att bevilja lån
  Botemedel av sjukdomar som; Cancer, HIV, aids, zika virus E.T.C.
  Få din EX / lover tillbaka
  Få din fru / man tillbaka
  Få din pojkvän / flickvän tillbaka

  E-post: gethelp05@gmail.com

  Mobilnummer: +2348147400259

  SvaraRadera
 18. Jag är fru Condilla. Vincent från Förenta staterna, jag vill dela ett vittnesbörd om mitt liv för var och en. Jag var gift med min man Anthony, jag älskar honom så mycket att vi har varit gifta i sju år med två barn. När han gick på semester till Frankrike hänvisade han till en kvinna som heter Ashley, han berättade för mig att han inte längre är intresserad av vårt äktenskap. Jag var så förvirrad och letade efter hjälp, jag vet inte vad jag ska göra förrän jag träffade min vän Maria, och jag sa till henne mitt problem. Hon berättade för mig att hon inte skulle oroa sig för att hon hade ett liknande problem tidigare och presentera mig för en man som heter profeten TAKUTA som slog en spell på sin ex-pojkvän och tog honom tillbaka till henne efter 3 dagar. Maria ber mig att kommunicera med profeten TAKUTA. Jag kontaktade honom för att hjälpa mig att ta min man tillbaka och han ber mig att inte oroa sig för att hans förfäder gudar slåss mot mig. Han berättade för mig att han efter tre dagar skulle gå med mig och min man tillsammans. Efter tre dagar ringde min man mig och sa till mig att han letade efter saker med mig igen, han överraskade mig när jag såg honom och han började gråta för förlåtelse. Vid denna tidpunkt är jag den lyckligaste kvinnan i världen av vad den här stora profeten gjorde för mig och min man, du kan kontakta hans email: (takutaegbedie@gmail.com). Eller whatsapp .. honom i det här numret. (2348066574752). Vänligen kontakta honom om något problem, till exempel:
  (1) Om du vill att din ex ska komma tillbaka
  (2) om du alltid har dåliga drömmar
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Om du vill ha ett barn.
  (5) växtbaserade läkemedel
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man / fru för att vara hans för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
  (9) Låt folk lyda dina ord och göra vad de vill ha
  (10) ETC-falllösning
  Kontakta honom igen på (takutaegbedie@gmail.com) eller whatsApp .. honom vid det här numret. (2348066574752). och bli välsignad.

  SvaraRadera
 19. Restore your broken home and relationship with the help of this great Man Dr Goodluck of ( goodluck05spellcaster@gmail.com )

  My self and my girlfriend have been getting into little arguments which then later escalate. a lot of which are my fault but i never thought i would lose her because we are in love. she told me weeks back that she loves me but she is done. that the fights keep hurting her too much. i can’t believe i hurt her like that and would love nothing more than another chance to prove to her and myself that i will cut out my insecurities that I’ve brought into this relationship. It wasn’t until i lost her that my eyes really opened in what i was doing. i asked for another chance and she said she cannot do that right now. i asked if she is done with my forever and she said she doesn’t know what will happen down the road but right now she needs space. I’m lost, confused, heart broken. i feel like it’s all my fault and i don’t want to lose her, all she told me was that the relationship is over, she blocked me on whatsapp. i went no contact. she unblock me. i still maintain no contact she blocked me again. 1 week of no contact. will she come back? we were very close. she may not be the best looking girl. but i love her. now i begged her to consider me but she’s did listen, she left and i was frustrated, i began searching for help and answers, then i heard about a man that can cast a spell to remind her of all the things we have been through together and show her how much she love me, at first I was scared then i decided to give it a try,and i still cant believe it that just 17hours after this great man Dr Goodluck of goodluck05spellcaster@gmail.com casted the spell my Ex called and beg for also hurting me and promise never to leave me again it was a dream come through and i promise myself never to ever hurt her again and all thanks to you Daddy at goodluck05spellcaster@gmail.com for all you help i swear you are a great blessing on earth. anyone facing any kind of relationship problem, cure to sickness, lottery spell ETC i just cant say contact this great man and he will help you solve your problem of any kind i am a living testimony of his powers, do not hesitate to email
  him...Email goodluck05spellcaster@gmail.com
  Call or Whats-app him: +2347038374420
  website:http://drgoodluck.simplesite.com


  (1) CANCER
  (2) PENIS ENLARGEMENT
  (3) HIV&AIDS
  (4) URINARY TRACT INFECTION
  (5) YOU WANT YOUR EX BACK OR WANT TO STOP DIVORCE OR SAVE YOUR RELATIONSHIP HE CAN HELP YOU ALSO
  (6) IMPOTENCE
  (7) BARENESS/INFERTILITY
  (8) DIARRHEA
  (9) ASTHMA
  (10) DIABETES
  (11) HERPS
  (12) IF YOU NEED PROMOTION IN WORK HE CAN ALSO HELP
  (13)lottery spel E.T.C

  SvaraRadera
 20. Återställ ditt brutna hem och förhållande med hjälp av den här fantastiska mannen Dr Goodluck of (goodluck05spellcaster@gmail.com)

  Jag själv och min flickvän har kommit in i små argument som sedan senare eskalerar. många som är mitt fel men jag trodde aldrig att jag skulle förlora henne eftersom vi är kär. Hon berättade för mig veckor tillbaka att hon älskar mig men hon är klar. att kamparna fortsätter att skada henne för mycket. Jag kan inte tro att jag sårade henne så och skulle älska inget annat än en chans att bevisa för henne och mig att jag kommer att skära ut min osäkerhet som jag har tagit med i detta förhållande. Det var inte förrän jag förlorade henne att mina ögon verkligen öppnade på vad jag gjorde. Jag bad om en annan chans och hon sa att hon inte kan göra det just nu. Jag frågade om hon är färdig med mig för alltid och hon sa att hon inte vet vad som kommer hända på vägen men just nu behöver hon utrymme. Jag är förlorad, förvirrad, hjärtbruten. Jag tycker att det är allt mitt fel och jag vill inte förlora henne, allt hon sa till mig var att förhållandet är över, hon blockerade mig på whatsapp. jag gick ingen kontakt. hon blockerar mig. Jag behåller fortfarande ingen kontakt, hon blockerade mig igen. 1 vecka utan kontakt. kommer hon att komma tillbaka? vi var väldigt nära. hon kanske inte är den snyggaste tjejen. men jag älskar henne. nu bad jag henne att överväga mig men hon lyssnade, hon lämnade och jag var frustrerad, jag började söka efter hjälp och svar, då hörde jag om en man som kan kasta en stavning för att påminna henne om alla de saker vi har gått igenom tillsammans och visa henne hur mycket hon älskar mig. Först var jag rädd då bestämde jag mig för att prova, och jag kan fortfarande inte tro att det bara 17 timmar efter den här stora mannen Dr Goodluck av goodluck05spellcaster@gmail.com gjutnade stavningen min Ex som heter och ber om att jag också skadar mig och lovar att aldrig lämna mig igen, det var en dröm, kom igenom och jag lovar mig själv aldrig att någonsin skada henne igen och allt tack vare dig pappa på goodluck05spellcaster@gmail.com för allt du hjälper, jag svär att du är en stor välsignelse på jorden. någon som står inför någon form av relation problem, botemedel mot sjukdom, lotteri stavning ETC jag bara kan inte säga kontakta den här stora mannen och han hjälper dig att lösa ditt problem av något slag jag är ett levande vittnesbörd om hans krafter, tveka inte att maila
  honom ... E-post goodluck05spellcaster@gmail.com
  Ring eller Whats-app honom: +2347038374420
  webbplats: http: //drgoodluck.simplesite.com


  (1) CANCER
  (2) PENIS UTGÅNG
  (3) Hiv och aids
  (4) URINÄR TRAKTISINFEKTION
  (5) DU ÖNSKAR DIN EXBACK ELLER ÖNSKAR ATT STOPPA AVDELNING ELLER SPARA DIN RELATIONSHIP HAN DU KAN HJÄLP DIG OSS
  (6) IMPOTENCE
  (7) BARENESS / INFERTILITY
  (8) DIARRHEA
  (9) ASTHMA
  (10) DIABETER
  (11) HERPAR
  (12) Om du behöver arbete i arbetet kan han också hjälpa till
  (13) lotteri stavning E.T.C....

  SvaraRadera
 21. Hej Alla, jag heter Safa El Sadat, jag är gift i 20 år med min man och vi har två son, äldste en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket, men det kommer till en punkt när han deltar i affärer med en kvinna som är hennes medarbetare. Jag har aldrig föreställt mig det, men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, mina sena arbeten fick mig att tänka på frågan, även vid mitt 20-års bröllopsdag i mars håller jag mig borta från sex när vi lovar att göra det på bröllopet årsdag, 15 dagar före bröllopsdagen erkände han det ja, han hade sex med sin kollega.
  Han tog med henne i min säng när jag var ute och arbetade, det betyder att mina känslor var helt värdefulla mot honom. Mitt mentala tillstånd är fullt av plågor, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan. Den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig att hitta en bra stavningskastare, först och främst trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen, men jag måste försöka tills jag kom över PROPHET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex-tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen och göra människor glada i deras förhållande och några andra historier om andlig sjukdom och mer.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom 7 dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara som ett mirakel för mig, är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och han är nu kär i mig som aldrig tidigare.
  Har du behov av hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, fru, pojkvän, flickvän, vinnande av lotterier, växtbaserad botemedel mot sjukdom, hiv, sjukdomar, astma, artrit, fybroid, stroke eller någon form av sjukdom, andligt problem , Jobbsökande, tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp när det gäller några livsutmaningar borde kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

  SvaraRadera
 22. Hej, jag heter Olivia Mike. Jag vill dela min fantastiska upplevelse med den största trollspelaren Dr Ilekhojie, min man lurade på mig och när jag fick reda på att vi hade en kamp som ledde till att han fyllde för en skilsmässa grät jag och blev sjuk när Jag letade efter kärleksoffer på nätet. Jag såg folk prata om honom och hans fantastiska arbete vars fall liknade min. De lämnade hans kontaktinfo. Jag kontaktade honom och han sa att jag inte skulle oroa mig att han efter 24 timmar skulle avbryta skilsmässan och vara tillbaka till mig efter att jag gjorde allt han bad mig göra till min största överraskning nästa dag kvällen var det min man som han knälade och bad mig att acceptera honom tillbaka, tack än en gång Dr Ilekhojie du är verkligen en välsignelse för mig han kan också hjälpa dig kontakta honom;

  Skicka e-post till honom på: gethelp05@gmail.com
  Whats-app honom på: +2348147400259
  Webbplats: https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  SvaraRadera
 23. Jag är här för att kommentera mitt personliga möte med en stavspelare som har hjälpt mig att återställa harmonin i mitt äktenskap och han har också gett mitt liv en ny mening. Jag vill att ni alla ska veta att prästmanuka hjälpte mig att återställa freden i mitt äktenskap som förstördes återställdes tillbaka och min man är tillbaka till huset och har tagit fullt ansvar för familjen och även han har blivit befordrad på kontoret med hjälp av präst manuka ord är helt enkelt inte tillräckligt för att säga tack. Du är verkligen en välsignelse för människovänlig prästmanuka. om du vill träffa den här mannen och få ditt problem att lösa hans e-postadress är lovesolutiontemple1@gmail.com Mrs.barbara

  SvaraRadera
 24. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skickar du ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp 2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera
 25. Det är stav läkare, som du kan skicka e-post om du behöver hjälp i ditt förhållande thegreatitoyahtemple@gmail.com
  Läkare whatapp nummer +2348059017448
  Jag lovar er att dina problem omedelbart löses.
  Efter att ha varit i förhållande med min make i sju år lämnade han mig, jag gjorde allt för att honom skulle komma tillbaka, men allt var förgäves. Jag ville efter den kärlek jag känner för honom, jag bad, men han vägrade
  Jag förklarade mitt problem med någon online och hon föreslog att jag hellre skulle skicka e-post till en trollkarl som kunde hjälpa mig med en stava som skulle få honom tillbaka, men jag är kvinnan som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova, jag kontakta den här läkaren omedelbart via sitt e-postmeddelande och gjorde allt han bad mig att göra, läkaren sa att inget problem allt skulle gå bra på tre dagar, min ex tillbaka till mig inom tre dagar, överraskande, på min andra dag, som var cirka 4 : 00 pm Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade på telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen på grund av allt som hände, min man sa att han ville komma tillbaka till mig, han sa också att han älskade mig väldigt mycket. Jag var så glad och förvånad. Sedan dess löfte jag att alla jag känner aldrig kommer att ha ett problemproblem. Jag kommer att hänvisa till stavhjulet för hjälp. Vem som helst kan behöva hjälp av gjutmaskinen, din e-post thegreatitoyahtemple@gmail.com
  Läkare whatapp nummer +2348059017448
  Han gjorde också många trollformler,
  (1) Han vill ha sin ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Vill du ha ett barn?
  (5) Vill du bli rik?
  (6) De vill hålla sin man / hustru att vara ensam för alltid.
  (7) behovet av ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över bröllopet?
  9) Du vill bli lockad av människor
  10) Brist på barn
  11) DU BEHÖVER ETT HUSBAND / Hustru
  13) Hur tjäna din LOTTERI
  14) FRÄMJANDE
  15) SKYDDSMAGIK
  16) FÖRETAGSBELL
  17) Bra stavarbete
  18) bot mot all sjukdom / HIV
  Kontakta honom idag på: thegreatitoyahtemple@gmail.com
  Läkare whatapp nummer +2348059017448

  SvaraRadera