FIRE-kommentar från Our Next Life som fick mig att fundera

Ni som läser den här bloggen vet ju att jag är stort fan av Tanya Hester på Our Next Life och har du inte redan bekantat dig med bloggen föreslår jag att du gör det. Jag hittade en checklista för ett tag sedan med "10 frågor du bör ställa dig innan du går i tidig pension" som var intressant av företrädesvis två skäl:

1. Att det faktiskt diffar rätt mycket från att sluta förvärvsarbeta i USA och...övriga länder med ett brett medelklassegment? Det är mycket oro kring sjukvårdsförsäkring, som ju är nära knuten till din arbetsgivare. Det kan tyckas vara en liten sak, men det är det inte. Att bli bara medelmåttigt sjuk utan sjukförsäkring i USA (tänk: galloperation) kan, beroende på förutsättningar, resultera i personlig konkurs om du saknar försäkring och att skaffa den billigaste sortens privata försäkring går på, vad jag fattat, runt 5 000 kronor per månad. Det är nästan hälften av vad mitt liv kostar. Vi har det så sjukt bra som slipper detta korrupta (och med korrupt menar jag att bolag kopplade till vårdindustrin har allt för stor inverkan på systemets utformning) och ineffektiva system (och med ineffektivt syftar jag dels på att alla sköter sin egen upphandling istället för att dra fördel av de stordriftsfördelar ett samlat samhälleligt sjukvårdssystem åtminstone i teori borde kunna upphandla sin sjukvård). Samt det faktum att patienterna stämmer brallan av utföraren i tid och otid, ofta i frustration över en felbehandling där läkarna av skadeståndsmässiga skäl inte vågat erkänna felet eller ge något så enkelt som en ursäkt (vilket enligt vissa studier skulle avvärjt själva stämningen) vilket tvingar läkarna att ha dyra rättsförsäkringar vilket i slutänden betalas av vårdtagaren på försäkringspremien. I vilket fall, skönt att åtminstone slippa detta och kanske något vi borde ha i åtanke i Sverige innan vi trycker igång klaga-på-vården-knappen som verkar ha levererats i oss default på våra värdelösa svenska BB-kliniker som är typ lika dåliga som de i Rwanda.

2. Läsarna av Tanyas blogg är så bra och jag fastnar för en kommentar längst upp i inlägget, av en Ree Klein och jag översätter så att jag inte blir anklagad för copyscam:
"Jag har aldrig tänkt på 'pension' som att 'inte jobba'. För mig handlar det mest om att 'Inte jobba för någon annan'." 
Jag antar att detta borde vara självklart för de flesta som söker sig mog FIRE och det är väl av denna anledning jag fastnade för de visdomsord någon av er gav mig för ett tag sen: "a) Ha ingen chef, b) var ingens chef och c) gå 6 km om dagen." Dessa tre parametrar kan tyckas banala, men fundera ett varv till. Jag har i sanning tänkt jättemycket på dem och även pratat med andra om dem, så du läsare som lämnade den kommentaren: Tack! Dessa tre punkter kräver a) att du hoppar av det corporata hamsterhjulet eftersom du alltid, oavsett hur högt upp du kommer, kommer att ha en chef. Marknadschef? VD. VD? Styrelse. Styrelse? Aktieägare. Privatägt familjeföretag? Mannen/frugan/barnen. Egen företagare med bara dig själv i firman? Now we're talking. b) Säger sig självt c) Att du disponerar din egen tid, för om du är någons bitch är det inte helt självklart att du kan hacka loss 6 km promenadtid en vardag. Och är du egen kräver 6 km-regeln att du också har ett verksamhetsområde som tillåter dig att lägga upp dagen som du vill vilket är en trigger för välbefinnande, åtminstone enligt de studier jag sett.

Jag tänker en del på de här sakerna just nu eftersom jag troligtvis kommer att börja gigga lite framöver. Under förra året fick vi ju en del inkomst av uthyrning sommarhus. Men i år bor vi ju i själva huset så det blir svårt. Lägenheten drar in deg, åtminstone under ett år, men nu har ju inte min man någon inkomst längre. Eftersom jag i ett svagt ögonblick lovade honom att han aldrig mer behövde jobba (han är så söt när han är ledig), samt att han ju gav mig ett år av slack då jag åtminstone delvis profiterade på hans lönecheck, är det min tur att ge mig ut i djungeln.* Jag har ju detekterat vård som en framkomlig väg här på obygden och det verkar inte alls svårt att få timgigg. Kommunen har en speciellt framtagen hemsida för ändamålet och de kollar av den varje dag för att matcha ansökningar mot sporadiska vakanser (som enligt min bygranne som jobbat på denna rekryteringsenhet inom kommunen menar är snarare regel än undantag).

Genom att börja jobba för kommunen - om än i små doser - blir jag ju ånyo någon form av anställd. Jag kommer att ha en chef. Om än bara korta stunder i taget, eftersom jag kanske bara stannar på ett ställe ett par dagar eller i någon vecka. Jag kommer med cirka 100% sannolikhet emellertid inte att vara chef. Jag ville helt enkelt bolla med er hur ni skulle ställa er till detta, d.v.s. tror ni att det blir en mental skillnad att jobba med den här typen av dagsverks-påhugg jämfört med tjänstemanna-uppsättningen? Jag minns ju mitt vårdgigg från studietiden i någon form av rosa skimmer, men det var ju nästan 20 år sedan och det meesta då var ju ett rosa skimmer.

Mvh/
FruEfficientBadass

* Vi har, som jag skrev om exempelvis här, alltså inte tillräckligt med stash för att bli FIRE enligt 4%-regeln i detta nu och skulle behövt jobba åtminstone 5-6 år till för att nå dit vilket enligt mitt estimat hade lett till åtminstone en skilsmässa och tre utbrändheter. Å andra sidan tycker jag inte att man - bland annat givet punkt 1 i brödtext ovan, behöver förhålla sig till en sådan tuff procentsats i Sverige, särskilt om man jobbat in lite pension under några år. 4%-regeln gör gällande att du inte ska få in en dollar till under åtminstone 30 år framöver och att du dessutom ska ha hela din pengamaskin intakt därefter oklart varför, man får ju inte ta med sin pengamaskin till helvetet.** Har du någon mille enligt minpension.se samt eventuellt en bostad du kan tänka dig att downsizea på ålderns höst behöver du enligt mig inte vara så stringent. Dessutom är det ett anektdotiskt faktum att FIRE-fölk tenderar att dra in en spänn eller två i hobbyrelaterade projekt även efter det att de dragit ur badproppen. 

** För övrigt har jag på sistone funderat en del på det där med himmel och helvete. Om man för ett ögonblick antar att det existerar sådana - det ena historiskt mer visuellt väldokumenterat än det andra - betänk vilka som kommer att befolka respektive ställe en stund. Just det ja, nu var det inte så kul längre va? För Himmelen borde rimligtvis befolkas av de som levt enligt Guds ord a.k.a. Bibeln i dess olika former (ink. Koranen). Skrifter som, lite beroende på uttolkning, uppmanar till både det ena och det andra varav knappt hälften är lagligt i ett civilicerat samhälle per idag och vars kölvatten det givits livsluft åt skenheliga bigotter av typen Moder Teresa. Visa mig porten till Helvetet och jag ska gladeligen steppa in. Kanske serveras där även en GT (och jag menar då inte Gamla Testamentet) i baren kring Skärselden där jag kan sitta och hänga med minnuvarande crowd (för glöm vänner att NI kommer till himlen och inte JAG gör det).

42 kommentarer:

 1. Rekommenderar att ta timvik på natten. Man slipper garanterat se både chef och de flesta arbetskollegor. Bättre betalt per timme också. En helg per månad så sabbar det inte sömnen heller!
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavskärare som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Får man jobba natt utan utbildning? Känns som att katastrof-potentialen är rätt stor om man ska vara själv om en hel avdelning? Annars är jag för idén. Trots att jag normalt går och lägger mig 20:45. Kanske kan jag lura hjärnan att tro att det redan är morgon efter 22:00?

  Bara jag slipper sitta i en sådan där kur som i danska Nattvakten...
  https://www.youtube.com/watch?v=ROCqEu7lMTs

  SvaraRadera
 3. Satsa på LSS - mycket lättare än äldreomsorgen oftast. Kolla även om du kan bli ledsagare åt någon som behöver komma ut (dvs någon som faller inom LSS) via kommunen. Ger någon tusenlapp i månaden för att hänga med någon som är annorlunda och göra roliga saker. Det ger lite nya perspektiv och är ganska kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättare = mindre omsorgsintensivt

   Radera
 4. Med tanke på er lägenhet på Östermalm undrar jag om ni ens behöver förhålla er till fyraprocentsregeln. Viktigare borde ju vara, som du skriver, att pengarna räcker till dess att ni kan likvidera den.

  4% är ju både för högt och lågt räknat, beroende på utvecklingen. Ökad procentandel flexibilitet är nog viktigast.

  Michael Kitces häromdagen:

  "And ironically, despite the focus on accumulating enough assets to FIRE (often as quickly as possible), the real challenge is that while sequence of return is a real risk, it is more often a great boon. In fact, while a 3.5% initial withdrawal rate is necessary for the one worst sequence… 50% of the time, a FIRE retiree at a 3.5% initial withdrawal rate finishes with more than 9X their starting principal left over!

  especially for the kinds of extended time horizons that FIRE retirees face, is to develop more flexible spending rules that can adapt to whatever markets (or post-retirement income) may bring. Because while 30-year retirement time horizons have both some upside and downside risk, 40-50+ year time horizons end out with extraordinary upside potential… if only the retiree can weather any potential initial storm."

  https://www.kitces.com/blog/the-problem-with-fireing-at-4-and-the-need-for-flexible-spending-rules/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=the-problem-with-fireing-at-4-and-the-need-for-flexible-spending-rules

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å gött äntligen någon som fattar. Tycker annars att man oftare får stå till svars för att man är oförsiktig. Så ja, det handlar för vår del om att bygga bron fram till lägenhetsförsäljningen.

   Jag förstår inte riktigt en passage ovan: "...while a 3.5% initial withdrawal rate is necessary for the one worst sequence…" betyder det att man gm att vara vara mer försiktig i början i regel säkerställer ett positivt utfall i förlängningen?

   För lite så känner jag just nu, d.v.s. gärna hängsle/livrem de kommande 2-3 åren. Sen kan vi kosta på oss att ta ut svängarna lite mer. Ska läsa hela hans inlägg, tack för tips.

   Radera
  2. Saxat ur artikeln Storugglan refererar till: "because even just modest levels of income can drastically change how much is needed to “FIRE” in the first place!".

   I övrigt en sjukt lång artikel. Trodde att jag var igenom den men det var bara Executive Summary. Får spara till någon dag då jag inte dricker fredagsvin.

   Radera
  3. Precis så. 4%-regeln bygger ju på 30-årsperioder. För längre perioder krävs lägre procentsats för samma grad av säkerhet för att pengarna inte tar slut innan livhanken. Men då löper man ökad risk att att dö svinerik. Därför kräver FIRE enligt Kitces dynamiska uttagsregler för att vara effektivt och rationellt. FIRE handlar ju trots allt om att maxa livet och inte kapitalet.

   Radera
 5. Jag tror det går jättebra. Tror inte jag kommenterade ditt förra inlägg om detta, men jag älskade det. Min dröm nu och då är att gå tillbaka till vården. Jag tror att det är helt okej att ha en chef om man inte m-å-s-t-e jobba. Det som gjorde det jobbigt i vården när jag jobbade där var 1) rädslan att chefen/kollegorna/ansvarig sjuksköterska skulle tycka jag var kass och inte låta mig jobba mer, eftersom jag behövde pengarna och 2) att chefen kunde säga åt mig att jobba snabbare/tidrapportera bättre/köra för fort för att hinna osv. De sakerna tänker jag löser sig själv när man kan be vederbörande dra åt helvete pga kapitalet och inte är beroende av att chefen blir en god referens. Jag är därför jätteöppen för att återgå till vården, trots den låga timpenningen (tom för mig som inte tjänar så bra). Minns min tid i vården som mycket givande och jag saknar den ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag tror att det är helt okej att ha en chef om man inte m-å-s-t-e jobba. " Kan det vara det som är den magiska komponenten?

   Radera
  2. Ja, att KUNNA ge fulfingret och gå ut genom dörren när man (eventuellt) blir dåligt behandlad eller fått orimliga mål som inte går att förhandla. (Eller blir tvingad till 3e kursen i svåra samtal eller annan valfri utbildning med inslag av skådespelare och rollspel. Huah!)
   - ”äh, jag tror jag skiter i det här, lycka till! Tack och hej”

   Radera
 6. Ska också ta till mig de 3 punkterna om att inte HA någon chef, inte VARA någons chef och promenera 6 (jag brukar dock köra 5, men skit samma:-)) varje dag. Enkelt och lättförståeligt ju!

  SvaraRadera
 7. Tror det är rätt smart med lite extra inkomst vid sidan (dryga ut kassan och slippa känslan av att ISK går ner, sen kan det ju faktiskt vara kul att jobba lite också framför allt när man inte måste)

  Tim Ferris skrev i sin första bok om ta flera mini pensioner under en livstid tex ett år lite då och då. Vem vet om ett par år kanske ni är sugna på Stockholm igen och jobba de där sista 5 åren. Men som du är inne på så är det mycket som pekar på att egen firma där man kan styra arbetsinsatsen vora det bästa.

  "Om inte hunden får komma in i himlen så vill jag dit den ska"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, flera pensioner är fantastiskt. Men det ska du inte kännas som att man måste gå in och jobba för att klara livhanken utan det ska vara lite piska men mest morot - att få lite friktion i tillvaron och känna att man bidrar.

   "Får man ta hunden med sej in i himlen
   Han är snäll och han har vart en riktig vän"

   Jag och min 11-åring har fastnat för denna Hasse Andersson-strof, det är så hjärtskärande. "Han har varit en riktig vän" snif.

   Radera
 8. Intressant resonemang. Men om man ska hårddra så innebär väll "Var ingens chef" att man inte kan äga aktier? Aktieägare är ju som du själv säger styrelsens chefer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +? För avancerat resonemang för mig.

   Radera
  2. Fråga kidsen hemmavid vad "+1" kan tänkas betyda FruEB

   Radera
 9. Om de har något boende för de med funktionshinder( Stöd och service) över 18 år har de det som kallas sovande natt, dvs de arbetar ibland 24 tim i sträck men då får de sova på natten om ingen boende är orolig och får betalt för det. De får åka ut och bada mm med de boende tror det är lättare än att sköta äldre. Om äldre så rekommenderar jag natt ,du klarar det jättebra, du är guld värd där , har ju så mycket mer livserfarenhet än de 18-20 åringar som annars ofta arbetar där! Om natt så ta även helgnatt som nämdes ovan pga extra tillägg. Man tjänar extra storhelger( midsommar, jul, nyår, påsk )så var det ialla fall för 30 år sedan./ Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag noterar så att pennan blöder. Vilken guldgruva ni är! Jag vill JÄTTEGÄRNA åka och bada med funktionshindrade (det är väl typ det jag redan gör fast utan pröjs) (nej jag skojar, fy så får man inte säga om sin egen familj).

   Radera
 10. Menar du på allvar att ynka 6 km promenad skulle ta så pass mycket energi och tid att inte vartenda människa kan åstadkomma det varje dag, om man vill? Det är ju bara ren förträngning om du menar att det banala med vardagsmotion inte skulle kunna kombineras med anställning. Detta handlar bara, som allt annat, om vad man väljer att prioritera i sitt liv.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bekvämt att kunna skylla på någon annan, oftast ungarna eller arbetsgivaren, att man inte hinner med något. Det vore ärligare att säga att jag inte prioriterar det. Jag vet folk som tränar 10-15 timmar i veckan trots jobb och ungar för att det är något som man valt att prioritera och valt att prioritera bort något annat.

   Radera
  2. Jag tror att det är rätt vanligt att man inte promenerar 6 km om dagen.

   Radera
  3. Med normal steglängd har du väl passerat 6 km vid 8.000 steg. Vad hände förresten med alla stegräknare som var så populära för några år sedan?

   Radera
 11. Jag har vickat en hel del inom vården/omvårdnad och arbetsmiljön är otroligt olika från ställe till ställe, det jag minns som roligast var absolut ledsagare år en jämnårig tjej med funktionshinder, vi gick och fikade, bowlade och träffade andra på "dans" och sånt, man får vara lite som en extramamma/kompis. Jobba extra på LSS-boende för yngre var också kul ibland, men det beror väl mycket på kollegorna.

  SvaraRadera
 12. "Får man jobba natt utan utbildning? "
  Ja man kan jobba som assistent med att passa och hjälpa personer som behöver hjälp i hemmet pga funktionsnedsättning utan någon särskild utbildning. Många unga gör det. Dag eller natt spelar ingen roll. Tillgången på arbetskraft varierar väl så du får kolla upp i din nya kommun. En fördel med natt är att det blir många timmar i stöten, ofta 12 timmar, och ofta sover man i ett rum bredvid (men med lägre timlön då). Tror det är jättefint jobb där man känner sig behövd, speciellt om man inte känner sig helt fast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är inte så bra om man vill jobba några gånger bara och sedan dra. Vårdtagarna behöver ju ha det stabilt omkring sig.

   Radera
 13. "och att du dessutom ska ha hela din pengamaskin intakt därefter oklart varför, man får ju inte ta med sin pengamaskin till helvetet"

  Det här är en av mina käpphästar. När jag på allvar började fundera på att leva på mina pengar istället för på lön, hittade jag bara Ingo om 4% och eviga pengamaskiner. Inget om att man ju faktiskt kan använda även kapitalet. OK om man tänker skippa arbetet redan vid trettio men om man som de flesta tänker gno på uppemot femtio i vart fall. Nog kan man få fundera på om man inte med tiden ska kunna kannibalisera själva pengamaskinen.

  SvaraRadera
 14. Jag vill också kannibalisera pengamaskinen. Vet ni om det finns några smidiga formler/beräkningar för hur man ska räkna/tänka då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan varmt rekommendera denna kalkylator om man vill se hur kannibalisering slår:

   https://financialmentor.com/calculator/best-retirement-calculator

   Radera
 15. Det var Lasse Berg som skrev så. För att må bra som människa behöver man samarbeta och promenera. Bland annat. Har man en chef eller är en chef blir samarbetet inte så ömsesidigt som det har utvecklats när människan blev människa och det var det samarbetet som gjorde att vi överlevde. Och att promenera minst 6 kilometer per dag och gärna tillsammans med någon/några är också viktigt. Och att äta tillsammans. Resten kan ni läsa om i hans triologi om människans utveckling. /Ingrid som har varit sjukt dålig på att kommentera på sistone, men har läst alla inlägg och kommentarer, allt lika intressant som vanligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det ja! Skulle inte han sommarprata eller någe? Jag lånade ju första boken i trilogin efter den här kommentaren (som du gav, jag minns det nu), men det var så seeegt. Afrikas savann etc. Jag ville bara få livsknepen. Kanske måste ta tjuren vid hornen ändå.

   Radera
 16. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skickar du ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 och du kommer att få det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera
 17. Du som letar efter lånepengar. Du är företagare, privat investerare eller ännu bättre någon som behöver snabb finansiering med tanke på en situation. Här är en möjlighet att låna pengar online. Jag erbjuder dig lån från 20.000€ till 200.000€ upp till
  2.000.000€. Här är min e-post:  combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera
 18. Effektiv kraftfull kärlek för att få din före detta älskare tillbaka nu, kolla på DR ISIKOLO.
  Jag har precis upplevt underverk av Dr. Isikolo love stavning som har spridits på internet och över hela världen. Hur han underbart hjälpte människor över hela världen att återställa sitt äktenskap och få tillbaka förlorade älskare och också hjälpa till att vinna lotteri. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesbörd från olika människor om hur han hjälpte till att få min före detta älskare tillbaka, jag berättade om min man som övergav mig för ungefär 8 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade. DR ISIKOLO sa bara till mig att le 3 gånger och ha en vila i sinnet han kommer att hantera allt på bara 48 timmar, han gjorde jobbet och efter den andra dagen ringde Toni mig och jag var bara så chockad att jag valde samtalet och kunde inte tro mina öron, han bad verkligen om att jag skulle förlåta honom och lovade på telefon. Han kom hem och skaffade mig en ny bil bara för att bevisa sin kärlek till mig. Tja, om du behöver en effektiv och verklig stavning för alla problem i ditt liv kan du kontakta DR ISIKOLO hans e -post: isikolosolutionhome@gmail.com eller så kan du också WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 19. Mitt 20-åriga äktenskap välsignat med fyra barn var på väg att bryta upp eftersom min älskade man sa att han var trött på vårt äktenskap och ville skiljas utan anledning, jag visste att något var fel så efter 3 månaders sökande och många besvikelser gick jag för att söka hjälp från andra människor Jag träffade äntligen DR. SUNNY, en andlig man välsignad av sina gudar med en övernaturlig förmåga att lösa olika problem i livet. Jag förklarade min situation för honom och han ställde några frågor till mig som jag svarade ärligt, DR SUNNY berättade för mig vad problemet var och berättade vad jag skulle göra, jag följde alla hans instruktioner och efter en vecka kom min man tillbaka hem. stannade ute i två månader och rev upp skilsmässopapperet och idag bor vi lugnt hemma. Om något stör dig i livet och du vill ha en snabb och pålitlig lösning, kontakta DR SUNNY så får du en anledning att dela ditt vittnesbörd som jag. Kontakta Whatsapp: +2348082943805

  SvaraRadera
 20. Vilken underbar värld vi lever i, jag tvivlar fortfarande på den här trollformaren hur han gjorde det!!! Jag är så glad över att kunna låta hela världen veta hur denna kraftfulla trollformler räddade mitt äktenskap. Allt höll på att gå i sjön eftersom min man inte kunde sluta vara otrogen mot mig med andra kvinnor. Den blev van vid att alltid värma på mig. Jag försökte få honom att sluta, men jag kunde inte hjälpa situationen, ju mer jag försökte, desto svårare blev det. Ibland kommer vi att slåss och gå isär i några månader och vi kommer tillbaka igen bara på grund av våra barn. En dag berättade en vän för mig om denna trollformel som hjälpte henne också, han heter Dr.SUNNY, hon sa att han använder vita magiska trollformler för att lösa andliga problem. Jag bestämde mig för att prova, jag kontaktade honom och han sa till mig att det bara kommer att ta 2 dagar och jag kommer att se stora förändringar hos min man. Han förtrollade faktiskt, tro mig efter 2 dagar av besvärjelsen, min man erkände olika namn på kvinnor han har legat med. Han bad om förlåtelse och att aldrig försöka igen. Från den dagen till nu är mitt sinne i vila. Min man ogillar alla andra kvinnor på jorden utom mig. Och jag är så glad över att ha honom för mig själv. Trollformarens kontaktadress är drsunnydsolution1@gmail.com eller lägg till honom på whatsapp +2348082943805

  SvaraRadera
 21. Min man lämnade mig och min son och kom aldrig tillbaka förrän Dr Sunny ingrep. Min berättelse är inte annorlunda än andra som har tagit sig tid att dela den med världen. Jag hade äktenskapliga problem med min man på grund av vilka han lämnade mig och reste till en annan stad. Vid något tillfälle var jag deprimerad och fick hjälp från ingenstans tills jag kom i kontakt med Dr.Sunny som hjälpte mig. Han återställde kärleken och kontakten mellan mig och min partner och efter 48 timmar fick jag tillbaka honom som utlovat. Precis som alla andra som pratar om honom är jag här för att säga bra saker om honom och tacka honom för att han förde tillbaka glädje i mitt liv. Det kommer inte att misslyckas om du försöker hjälpa honom också. Bara WhatsApp honom: +2348082943805 eller så kan du maila honom på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera
 22. Det här uppskattningsinlägget kommer från Victoria  till DR SUNNY. Strax efter 8 månader av mitt bröllop med min man förändrades allt med honom och jag var så osäker och svartsjuk för att han agerade så misstänksamt med sina sätt och detta fick oss att bråka så många gånger eftersom jag också fick veta att han träffade en annan kvinna . Han lämnade mig och flyttade till en annan stad. Jag gjorde allt jag kunde för att få honom och det fungerade aldrig. Jag försökte söka hjälp från så många ställen men ingen kunde hjälpa mig förrän jag fick reda på DR Sunny på nätet och hur han har hjälpt många människor. Jag kom i kontakt med honom och han berättade allt jag behövde veta och hur jag skulle rädda min man och vinna honom tillbaka till mig. Jag följde snabbt och han arbetade för mig och vägledde mig också om hur han skulle säkerställa att han aldrig lämnar mig längre. Kärleken blev mer fantastisk när han kom tillbaka och nu är en bättre man som jag önskar och allt jag kan säga är att DR Sunny är en underbar man som säkerställer att människor får lösningar på sina problem strax efter 48 timmar, vilket han garanterar. Vänligen maila honom via: drsunnydsolution1@gmail.com eller His WhatsApp +2348082943805 om du behöver någon form av hjälp.

  SvaraRadera
 23. min man lämnade mig och sa att han är trött på vårt äktenskap, efter att ha varit tillsammans i 12 år och välsignad med 3 vackra barn, kom detta som en överraskning för mig eftersom min man brukade vara en omtänksam och kärleksfull man mot mig och barnen. så jag kontaktade Dr Ajayi för att få hjälp efter att ha läst bra vittnesmål om honom, hur han hjälpte dem som hade äktenskapsproblem, efter en veckas förklaring av mitt äktenskapsproblem för Dr Ajayi och gjort allt han sa åt mig att göra, till min största förvåning kom min man tillbaka hem efter tre månaders separation. Jag är en lycklig kvinna igen. Om du behöver hjälp av en kraftfull andlig man för att lösa dina relationsproblem eller någon annan sak som stör dig i livet kontakta Dr Ajayi på telegram /Whatsapp: +2347084887094 eller e-post: drajayi1990@gmail.com för en varaktig lösning.

  SvaraRadera