Frugal sommarmat

Hur bibehålla låga matomkostnader när man flyttar från konkurrensansatt storstad till landsbygd? I mitt fall - ha tur. En Lidl ligger nämligen som närmsta butik på cykelavstånd och jag har efter ett antal år med Maxihandlande make konverterat alla i hushållet till att handla där.* En veckohandling går på runt tusingen och får plats i lådcykeln, endast fåtalet kompletteringar görs på intilliggande Coop.


Vi kör sedan en tid tillbaka på varannan-veckas-principen, d.v.s. att jag planerar, handlar och lagar mat i en vecka och sen tar min man över. Jag skulle vilja tipsa om en hyfsat frugal sommarrätt som min konstnärliga ledare bjöd på för ett par år sedan. Det är vietnamesiska vårrullar med sojadip. Jag tror emellertid att du behöver ta en tur till annan butik än Lidl för att hitta rispapper, sesamolja och eventuellt risnudlar.


Nedan ser du på ett ungefär vad man kan lägga in men ärligt talat kan du ha i vad som helst.


Jag har i avsvalnade kokta risnudlar som jag blandat med lite sesamolja, hackad röd chili och hackad koriander samt tunna stavar morot, paprika och gurka, tunt skivat kycklingbröst och skivad avocado. Du kan också ha i asiatiska böngroddar (tror att du ska koka dem/förvälla dem först men är inte säker).


Blötlägg ett rispapper i taget och när det är mjukt och genomskinligt lägger du upp det på en skärbräda och packar det lagom fullt med göttigheter, rullar ihop och viker in kanterna på vägen.


Såsen gör du genom att blanda merparten japansk soja, en skvätt rapsolja, lika mycket sesamolja, lite hackad röd chili, en pressad vitlök och hackad koriander samt svartpeppar. Riven ingefära kan du också ha i. Alltså OMG den här såsen är så god. Blir det grönsaker över när du fyllt bladen dippar du dem direkt i såsen. Jag skulle kunna dricka såsen. Kostnad per person cirka 20 kronor vilket är ungefär 100 kronor under vad hen skulle betalt på krogen för samma rätt. Vi blev mätta på runt 2 rullar var så det blev lunchrullar kvar till dagen efter - perfekta för en utflykt.

Mvh/
FruEfficientBadass

* Till och med barnen har gjort den sofistikerade analysen att de får cirka 6 gånger så mycket Magnum för pengarna om de köper dem [fast till annat namn] på Lidl istället för i kiosken.

24 kommentarer:

 1. Ja jag har nog blivit lite skadad när det gäller vad som är värt sina pengar och vad som inte är det. Hade tänkt unna mig att inta en måltid på någon krog nu under juli. Körde en runda på Österlen häromdagen. Hade tagit med mig lunch men tänkte kanske äta nästa måltid ute, men 150 kr för en pastarätt eller 170 kr för en pizza!!!? Absolut inte tänkte jag. Har ju mat hemma, men car borta rätt länge, blev hungrig, stannade på Willys fler att köpa kattmat. Kollade lådan för matstvinn och där låg en lasagne för 30 kr. Två portioner stod det, men för mig blev det tre. Så 10 kr för middagen kändes mer överkomligt.
  Och glass ute har jag köpt en gång i somnar. Så dyrt! Så köpte en kartong med miniMagnum när Ica hade erbjudande på dem så fick 6 glassar för 25 kr. I övrigt har man ju trädgård med diverse odlingar, så rabarber, vinbär, jordgubbar blir dessert som paj, kräm och annat gottsuget. Så min månadskostnad för mat stannade på 1200 kr, och då är en del av den summan. CHOKLAD för det har jag inte kommit på hur man gör själv. Än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan verkligen relatera till att ha blivit lite skadad (uppväckt?) när det gäller priser. Försöker också unna mig dyra saker ibland men det tar verkligen emot att betala. Tycker det hjälper lite om man har lagt undan ett litet belopp i månaden under längre tid. Typ en professionell massage en gång om året är något jag unnar mig. / Mika

   Radera
  2. Men en sådan här enkel sak: Vi har sex pers på loppisutflykt i bygden. På lokala Tempo kunde man välja mellan a) Styckeglass från GB b) Ett storpack päronsplit (underbar glass). Alt ett: 70-140kr? Alt två: 45 kr och alla får tre glassar var. Känslan på stranden var att vi hade glassbonanza. TIll slut var det "Vi vill inte ha mer glass mamaaa" så jag fick bjuda folk omkring mig.

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavskärare som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
  4. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)


   Radera
  5. Last year I had a relationship that I couldn't let go, but we were facing such tremendous odds I never thought I'd hear from this person again. I ordered several spells to be cast for me by Dr Obodo's, I also performed my own spell work with the lover return and obstacle removing spell kits from Dr Obodo. Before he was done performing the spell work, my lover started contacting me again, and that was amazing since it had been months since we had contacted each other. Over time we have healed much of our old wounds, and we now have a much more stable relationship than I ever pictured possible a year ago. The spells were effective. The blessings that have unfolded are far beyond what money can buy. Thank you so much for working on my behalf. It brings peace to my heart knowing that I have your services available to me.reach him directly @ templeofanswer@hotmail.co.uk or cell: +234-8155425481

   Radera
 2. Alltså jag fattar inte vad ni äter eller hur lite ni äter och vad som hänt med vår matbudget. Vi kom upp i 12000 kr i juli utan att ha räknat in glassar och lunchrestaurangbesök. Är det verkligen mat ni äter;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Har ni några llergier e d som gör att ni måste köpa special? Min mans gluten drar ju iväg lite men inte så att det blir femsiffrigt. Däremot hade vi en familj på besök för några år sedan där typ alla hade någon form av specialkost. Nu handlade ju de själva delvis men jag fick intrycket av att det drog iväg.

   Radera
  2. Tack Ingrid - då är vi inte ensamma om att ha otroligt höga matkostnader. Jag har läst många matinlägg från FIRE bloggar, men vi här hemma fixar inte det. Tyvärr. Tonåringar ratar de flesta Lidl produkter, billiga grytor, hembakad bröd, gröt... Vi vill helst handla i en affär och inte vandra runt mellan olika för att få ihop det. Det här med billig mat blev en otrolig stressfaktor, så nu accepterar jag att det är som det är så länge barnen bor hemma. Visst kollar vi på extrapriser, men att komma ner till dessa nivåer som nämns på bloggar fungerar inte i vår familj.

   Ska prova dessa vårrullar - låter väldigt gott! Sesamolja o soja - oslagbar kombo!

   /Lily

   Radera
  3. "Tonåringar ratar de flesta Lidl produkter, billiga grytor, hembakad bröd, gröt..."

   Är det inte läge att de får betala maten själv i så fall...? Måste vi som vuxna verkligen stå för felaktiga valmöjligheter? Det du beskriver låter i mina öron som något som både kroppen och plånboken mår bäst av.

   Var det inte dina ungdomar som tränade mycket och därav åt i massor? I så fall skulle jag rekommendera dem att ta intryck av Miljonär innan 30:s matupplägg. Han verkar maxa mat och träningsresultat till rimlig peng.

   Radera
  4. Kan trösta er med att jag som är ensamstående kommer inte heller ner i de superlåga kostnaderna. Jag gillar inte gröt, behöver variation och äter "för mycket" av lyxigare frukt typ gul kiwi. Dessutom kan jag pga hälsoskäl inte äta helt rent i skåpen utan behöver alltid har mat för 1-2 v klart. Ligger på 2000-2300kr/mån inkl förbrukningsvaror. Det får vara ok! Annars blir det som sagt en stress. Augusti - sept blir det dessutom ännu dyrare då jag prioriterar grönsaker och bär från torget.

   Radera
  5. Det är väl ett val man gör som med allt annat. Jag landar också på ca 2000-2300 kr i månaden och jag handlar på Ica och på nätet. Jag gillar inte Lidl för jag gillar inte röriga butiker. Dessutom vill jag ha mina märken som är baserade på att de innehåller så få e-ämnen som möjligt och företrädesvis svenska produkter när det är möjligt. Nu börjar jag gå över till mer och mer vegetariska rätter så det borde dra ner kostnaden något men jag tycker inte ytterligare besparingar är värt krånglet.

   Radera
  6. Ibland var det bättre förr (även fast man själv inte tyckte det då).
   Då fick man äta det som serverades. Nu misslyckas vi i familjen att få barnen att äta allt, fast det kan vara så att hade jag varit ensamstående förälder så hade det kanske gått bättre.
   Men men, vi ligger på 6500-7000kr för två vuxna och två barn.

   Radera
 3. Självklart kan man äta billigt om man verkligen vill. Det är knappast rymdforskning och nu för tiden finns det så mycket tips och info på nätet så det borde de flesta klara. Men man kanske prioriterar att äta vissa maträtter och matvaror oavsett pris. Säger en som prioriterar att bo på hotell och äta på restaurang under två veckor i augusti :)

  SvaraRadera
 4. Är intresserad av prisjämförelse per matkasse Lidl vs Netto vs Willys? Skiljer det nå? Tänker främst på basvaror för att klara dagsintag av mat, d.v.s havregryn, mjölkprodukter, pasta, ris, grönsaker, ost, veggofärs osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Bagarn: Vi behöver studenten A. Min MAGKÄNSLA (vad nu den är värd) är att det är billigare på Lidl jmfrt med Willys. När jag veckohandlade på det senare stället brukade det landa på dryga tusingen, vanligen 1 200. På Lidl har jag mycket svårt att komma upp i 1 000. Sen måste jag iofs lägga på lite för glutenfritt från annat håll eftersom min man, som inte hade överlevt på 1700-talet eller i en katastrof, ratar vissa av de glutenfria produkterna på Lidl.

   Radera
 5. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skickar du ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 och du kommer att få det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera
 6. Min ex-man slutade vår relation för 6 månader sedan efter att jag anklagade honom för att ha sett en annan kvinna och förolämpa honom. Jag vill ha honom tillbaka i mitt liv, men han vägrade att ha någon kontakt med mig. Han ändrade sin linje, blockerar mig från att skicka honom e-post och ringa honom. Jag var så förvirrad och vet inte vad jag ska göra. Så jag räcker till Internet för att få hjälp och jag såg ett vittnesbörd om hur denna kraftfulla stavskärmhjälp hjälper människor att få tillbaka sitt ex. Så jag kontaktar stavskäraren vars namn är Dr Ilekhojie och förklarar mitt problem för honom och han kastade en förtrollning för mig och försäkra mig om att mitt ex kommer tillbaka till mig, och till min största överraskning den andra dagen som min ex kom och knackade på min dörr och ber mig förlåta honom. Jag är så glad att min kärlek är tillbaka igen. Än en gång tack Dr Ilekhojie, du är verkligen begåvad och begåvad. Skicka e-post till Dr Ilekhojie, han är det enda svaret på dina problem. Han kan vara till stor hjälp och jag kommer inte att sluta publicera hans namn för det bra arbete han gjorde för mig och folk pratar fortfarande om honom på Internet. e-post: gethelp05@gmail.com eller Whats App honom på +2348147400259

  SvaraRadera
 7. Goddag vänner, mitt namn är Antonio Laura från Israel, jag är en läkare av yrket Kirurg, jag är 45 år, läs noga mitt vittnesbörd om hur jag återställde ex kärlek inom två dagar av kärleksdel ljus stavningsbön, jag har goda avsikter att dela denna goda nyhet här ute, för jag vet att den här informationen kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka brustet hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 8. mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  SvaraRadera
 9. Jag bor och arbetar i Storbritannien. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 år med trasigt äktenskap lämnade min man mig med två barn, jag kändes som att avsluta allt, jag begick nästan självmord eftersom han lämnade oss med ingenting, jag var känslomässigt nere allt detta medan. Tack vare en stor stava caster som heter Dr Ilekhojie som jag träffade online som förde min man tillbaka till mig. På en trogen dag, när jag bläddrade på internet, stötte jag på flera vittnesbörd om Dr Ilekhojie. Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botade cancer och annan sjukdom, tack! Ilekhojies kontakta gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259

  SvaraRadera
 10. Livet kan vara knepigt och tro mig, livet har spelat många knep på mig, jag tror aldrig på voodoo eller stavningskastningar även om jag har läst några böcker om dem. En speciell man som heter Dr Ajayi bevisar för mig att voodoo / spell-casting är verkligt och existerar. Jag heter Sarah och jag är 45 år med tre barn och en kärleksfull man som make. i 8 goda månader var jag i ett deprimerat tillstånd eftersom min man vaknade en viss morgon och lämnade huset med några av sina kläder utan någon förklaring, jag väntade på att han skulle komma hem den dagen men han var inte någonstans att hitta, jag ringde och sa att han inte längre var intresserad av vårt äktenskap igen eller barnen, detta förde kylda på min hud och jag var i chock eftersom jag inte kan komma ihåg att vi hade några problem, jag fick senare reda på att han var med en annan kvinna, alla samtal och ansträngningar för att få honom att komma hem igen var ett misslyckande, han uppträder som om han aldrig har känt mig förut. Jag läste en artikel på en webbplats när jag såg ett vittnesbörd om en kvinna som hävdar att Dr Ajayi hjälpte henne att lösa sina familjeproblem och hon tappade hans kontakt. Jag valde kontakten och meddelade stavmästaren Dr Ajayi, jag förklarade mina problem för honom, han sa att jag inte borde oroa mig för att allt kommer att gå bra. Jag tvivlar på det men bestämde mig för att ge det ett skott. Jag fick höra vissa saker att göra som jag gjorde, vet du att 3 dagar efter trollformningen på en morgon hörde jag en bank på dörren, det var min man som stod utanför, han sa att han inte visste vad han gjorde och kan inte ens komma ihåg hur lång tid har varit ute i huset, jag är väldigt glad att få min man tillbaka och alla tack för Dr Ajayi, stava caster, sedan jag kontaktar honom, har mitt liv gått smidigt och jag vill ha folk där ute går igenom mitt tidigare villkor för att få en snabb hjälp och det är därför jag delar mitt vittnesbörd. Så om du går igenom någon form av livssvårigheter, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp: +2347084887094 och du är glad att du gjorde det.

  SvaraRadera
 11. Hej, jag vill dela mitt underbara vittnesbörd. Efter att ha varit i relation med mannen i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom bad jag honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag e-postade stavskärmaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen, det var omkring 16.00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problemproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
  kan du skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall

  Älska trollformler
  Tjäna bra pengar eller vinna ett lotteri.
  Uppnå framgång i affärer.
  Andliga problem.
  Vinn rättsfall.
  Leta efter din livspartner.
  Få ett välbetalt jobb.
  Få kontroll över ditt äktenskap.
  Få tjänst och få attraktion från människor.
  Få tillbaka förlorade pengar.
  Läka dig av alla sjukdomar. både härdbara och obotliga.
  Lös graviditetsproblem och välsigna dig med spädbarn osv ...

  Kontakta denna fantastiska man om du har problem med en varaktig lösning
  via babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551
  Viber: +2348136951551

  Tacka mig senare

  SvaraRadera
 12. Först höll jag inte med min vän om att använda kärleksförtrollnings charm för att få tillbaka min ex kärleksman, tills för bara några dagar sedan läste jag blogginlägg online från en kvinna som heter Anna som bor i Stockholm, hon delade med sig av sitt verkliga liv vittnesbörd om hur Oduduwa kärleksförtrollning hjälpte henne att få tillbaka sin före detta kärlekspartner hem inom två dagar, med hjälp av en talismanring med kärlekstrollformel. Senare samma dag delade jag min relationskris till en annan av mina vänner som vi båda arbetar tillsammans på samma jobbkontor, hon rådde mig att hellre kontakta samma oduduwa via e-post för att kommunicera med honom för en snabb lösning för att få hem min kärleksman. Jag var redo att göra vad som helst bara för att få min kärleksman tillbaka till mig och vår underbara unga pojke Felix, han är bara 6 år gammal och jag vill att han ska växa upp med att båda hans föräldrar bor tillsammans som en lycklig familj
  Jag tog mod till mig och jag skickar ett e-postmeddelande till oduduwa via e-postmeddelandet som jag kommer att posta här för alla som vill hitta samma lösning som jag fick för bara några dagar sedan. Bara några sekunder senare fick jag ett svar från Oduduwa e-post, han försäkrade mig att han kommer att hjälpa mig att ta hem honom innan helgen, jag gav det bara ett försök och tror att saker kommer att fungera till mitt bästa. Igår fick jag ett telefonsamtal från min kärleksman, han ringde för att kolla upp mig och han bad om ursäkt för att han lämnat mig och ungen så länge. Och han lovar att återvända hem nästa dag, när jag är här och skriver det här meddelandet här på bloggen, jag sitter mitt framför min kärleksman, vi är båda tillbaka tillsammans i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är så glad idag och jag känner mig gynnad av att ha kommit i kontakt med Oduduwa kärleksförtrollning är verklig och fungerar snabbt utan några biverkningar. Jag gav det ett försök och jag följde noga allt han sa åt mig att göra. Kärleksförtrollningsböner besvaras, det fungerar för mig och jag tror att det kommer att fungera för dig också.
  Ge det ett försök idag, få gratis onlinekonsultation och kommunicera med Oduduwa via hans kontaktperson nedan;
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera