Tips på extrainkomst - bli en juicer

Hi sucker. Nej, jag uppmanar dig inte att börja jobba på Joe and the freakin' juice, det är du för gammal och sleten för. Nej, en juicer - eller hunter - är en person som i storstadsregionerna samlar in elskotrar kvällstid, laddar dem över natt och sedan ställer ut dem på gatan igen morgonen efter. Den främsta aktören här heter VOI och Lime är på väg in med stormsteg.


Det är bara knas

OBS att detta enbart är ett gig för dig som bor i Stockholm, Malmö, Göteborg eller Uppsala än så länge och då på lite mer central plats, inte Tollered kind of places. Du registrerar dig på deras hemsida och får gå en nätbaserad kurs som kräver åtminstone 70 i IQ varefter du får laddsladd hem till dig (tror att man kan beställa hem fler men det involverar en kostnad). Sen laddar du ner en app som visar var närliggande skotrar står och om de behöver laddas. Du får betalt beroende på några parametrar bland annat om de är svåra att hämta, hur länge de stått ute och hur mycket batteri de har kvar. I regel får man runt 70 spänn före skatt d.v.s. en femtiolapp i handen (själva laddningen ska enligt VOI själva kosta runt en krona så det du får betalt för är slitet). Man ska helst ha bil med flak för att kunna få rull på't, men jag tänker att jag, i det fall jag ändå har vägarna ute på stan på kvällen, kan vika ihop en eller två och ta hem till mig. Hundra kronor per natt är 3 000 spänn i månaden vilket är pengar det med. Det jag ser som en rejäl nackdel är att skotrarna måste vara utplacerade före klockan 06:00 på morgnarna. Detta i sig är väl ingen deal breaker om jag hade fått sätta ut dem var som helst. Men det får jag inte, utan det är VOI som stipulerar placeringsställe i sin app och placerar jag dem inte "rätt" blir det ingen deg. Eftersom jag inte är bilburen kan det komma som en obehaglig överraskning klockan 05:55 att det göttiga ställe som ligger precis runt hörnet redan är fyllt och eftersom skotern ej är körbar om den ej är aktiverad av kund måste jag ta mig per fot eller cykel för att kunna placera ut den på annat ställe. Man kan också rulla den på bakhjulet om man inte har något emot att se ut som en retard eller vika ihop den och bära den men ändock...lite stressande att börja dagen med detta moment tycker jag tycker jag, särskilt som man har tre vildkatter hemma som ska kammas och tas till skolan.


Men för unga, fria människor av typen Studenten A ser jag ingen anledning till att vila på lagrarna. Gå in och läs mer här.

Mvh/
FruEfficientBadass

35 kommentarer:

 1. "Bli en juicer", får en en väldigt märklig blandning av associationer. Bra tips men lite för dåligt betalt för nerlagd insats, mysteryshopper lockar mer i sådana fall.
  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. "får en en väldigt märklig blandning av associationer." Pls don't let me know. Men jag tänker att Mystery Shopper ändå kräver lite mannatid? Det gör iofs även detta, men mest är det ju att den står och tankar i eluttaget.

   Radera
  2. Sedan måste du placera ut den på rätt ställen också!

   Radera
  3. Ja exakt, det är i min mening den svagaste länken i denna business set-up.

   Radera
  4. Jag testade mystery shopper för kanske 10 år sedan. Åtog mig endast ett uppdrag, glasögonaffär, fick glasögon som tack, men det var cirka tusen formulär att fylla i efteråt, vilket drog ner ersättningen till en sjättedels glasöga/timme. Idag är det säkert bättre dock. /Sara

   Radera
  5. "en sjättedels glasöga/timme" Haha, undrar om du är först i världshistorien att skatta en inkomst i "glasöga per timma". Danskarna tycker du att det är mycket roligt att vi kallar det glasögon för övrigt, eftersom det i deras värld är en ögonprotes av glas. Jag tycker de ska tiga still med tanke på att de kallar jeans för cowboy-byxor.

   Radera
  6. Juicy Lucy - sägs vara en klassiker inom genren ;-)

   Radera
 2. Tycker också det är lite för dåligt betalt. Inväntar till grabr eller amazon flex kommer till Gbg före jag går in för extra deg. Det ska ju vara värt mördan. Eventuellt kan jag tänka mig sälja morotskaka eller kladdkaka på ett läkemedelsevent på Svenska mässan, kan säljas för 99kr/biten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Eventuellt kan jag tänka mig sälja morotskaka eller kladdkaka på ett läkemedelsevent på Svenska mässan, kan säljas för 99kr/biten." Menar du allvar? Inte om 99kr, men finns öppning för populas? Och om ja, kan du fakturera via coolcompany e d?

   Radera
  2. Verkar vara mest catering firmor med personal som anlitas till mässor, såvida det inte är hembyggsmässa eller matevent. Ett alternativ är ju att stå utanför och sälja likt de foodtrucks gör.

   Radera
  3. Där antalet licenser är få. Såvida du inte är beredd att gå i white collar prison.

   Radera
 3. Det verkar vara väldigt hård konkurrens samt att man måste ha en stor bil för att samla ihop dem "för att få ekonomi i det".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har sett ett par snubbar som sopar kvarteret med en flakbil av något slag. Tänker att jag har competetive advantage med skotertätt läge samt frugal nerv.

   Radera
 4. Perfekt för bilburna väktare som jobbar natt i innerstan, plocka upp några under kvällen och placera ut innan man går av passet. Här kan man tala om hög marginalnytta.

  Kan man få inkomsten på faktura (f-skatt) istället för som slav (a-skatt)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ej, i deras "utbildning" ingår endast slav-set-upen och detta säljs in som en USP.

   Radera
 5. Kul tips och klockrent extraknäck för innerstadsbor. Om man laddar den i föreningens tvättstuga så slipper man själv stå för elen, tänker jag.

  BTW, maken har hittat en perfekt bil till er. Jag mailar länken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thänkz! Och elen är bara någon spänn men vill man göra sport av det så visst...

   Radera
 6. Intressant äffärsidé. Men Lite extremt med kl 6 va? Ska man upp och ut kl 5 och ut med ett par scooters på flaket? Kanske kan bli ett extraknäck för dörrvakterna på krogen iofsig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Tror att de biter sig själva i svansen där eller hur det idiomatiskt korrekta uttrycket lyder. Skjuter sig i foten? Biter sig i benet? Rätt många trillar av, särskilt the millenials som jag tycker verkar väldigt morgontrötta. Anledningen är säkert att de vill ha cyklarna ute i tid för morgonpendlarna. Men vem går ut genom dörren 06:00? Förutom VOI-hunters då. Det hade varit smartare att göra en stege så att det var högre intjäning ju tidigare man ställde ut.

   Radera
  2. Ni har ju hund. Är det inte normalt med väldigt tidig morgonpromenad då? Testa att se världen där ute ur ett annorlunda perspektiv före kl 6 på morgonen. Man får lätt känslan av att Stockholm är en liten byhåla ändå. Ännu starkare byhåleeffekt får man om man anländer hem mitt i natten efter att ha varit i verklig storstad före, t ex i London.

   Och på tal om extrainkomster. Vore kul om du Frun testade att vikariera som lärare. Det är ju lätt att kontakta en skola eller gå via skolbemanningsföretag. Bara att fixa utdrag ur belastningsregistret och det kommer med posten. (Jag tar för givet att du inte gjort något dumt...) Wow, vilken intressant rapport skulle inte följa på detta!

   /Eva

   Radera
  3. När jag tränade mer så brukade jag ofta vara ute och springa vid kl 6. Stockholm och Malmö för den delen är ganska död då.

   Radera
  4. Eva vi har int ehund, han är ett side hustle. Men håller med dig i sak och är dessutom alltid uppe den tiden ändå, med eller utan hund. Angående lärarviket ämnar jag avvakta FFF:s take-aways innan jag skulle våga mig in på ett sådant endeavor.
   @Plina: Men då är saken biff? Debgrad 100% VOI när du kommer hem?

   Radera
  5. Synd. Det lät ju perfekt till och med den där punkten.

   Radera
  6. Det vore ju intressant att veta vilket område de anser vara centrala Malmö. Det finns ju områden som jag helst inte beträder. Det optimala vore ju om man kunde lämna det där man plockar upp.

   Radera
 7. OT. Jag är fascinerad av din nya reklam. Speciellt dem jag nyss fick upp: "Skakade banker kan inte dölja. Dolt alternativ används av mellanklassen för att få enorma utbetalningar." Det sätter helt klart fantasin i rörelse även om jag erkänner att jag nog inte vågar klicka på den länken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joooo klart du ska klicka Frihetsgrader......litar du inte på mä....

   Men det ger bra payoff så ni får leva med det bitchas! Ni har säkert bekostat både en och två paket mjölk till mig sedan reklamstart i helgen.

   Radera
  2. Med tanke på språket ligger doften av Nigeriabrev tungt.

   Mr Bond må föredra sin skakad och inte rörd, men jag är av annan åsikt

   Radera
  3. Är det för övrigt någon som får upp reklam för juice idag?

   Radera
 8. Aha, är det så det funkar. Har funderat över hur de där sparkcyklarna laddas. Nu vet jag det med. Tack för info! :D

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig för sent att bli en tonåring aktiepappa!

   Radera
  2. Haha! Jag vet inte om det är det jag strävar efter men det stämmer såklart. ;)

   Radera
 9. Läser just nu boken Svinnlandet om dumpstring. Det verkar mer lönsamt! (Men lite för läskigt, opraktiskt och onyttigt för undertecknad.) Bra bok iaf som rekommenderas om man är intresserad av matsvinn och hållbarhetsfrågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant - dumpster diving alltså? Trodde inte att butikerna slängde så mycket längre.

   Radera
  2. Vad jag förstår är det värre än någonsin, även i producentledet. Vad sägs om att elda upp värphöns? Blogg som bokens författare driver: https://dumpstringslyx.com

   Radera
  3. "Elda upp värphöns" - jag kan hålla mig för skratt. Skicka dem till mig dumma producenter, jag tar dem värpande eller ej.

   Radera