My no spend year

Innan jag börjar tänkte jag bara uppdatera er - med betoning på Studenten A - om mina förehavanden med If. Jag fick nu besked om att det gick bra att avsluta samtliga tre barnförsäkringar per den 1 januari. Det som betalats in i förhand betalas tillbaka till våra konton läs mitt konto what have you, det är jag som har "fixat" så se det som provision. Vår hemförsäkring hade tydligen redan lägsta tillåtna lösöre men genom att höja självrisken till 2 000 kronor gick vi ner med drygt 400 kronor per år och vår nya månadskostnad blir 307 kr. Det innebär att vi genom ovan manövrar spar i runda slängar 7 000 kronor per år som i en indexfond fram tills det att sista barnet flyttar hemifrån (längre än så hade vi nog inte betalat "barnförsäkringar" eller de efterföljande "olycksfallsförsäkringarna") motsvarar runt 100 000 kronor. Om vi bara isolerar hemförsäkringsbesparingen på 400 kronor per år motsvarar den under en livstid (om vi leker med tanken på att vi blir cirka 85 år gamla) runt 140 000 kr vilket är pengar det med. Framför allt är det en njutning, en njutning hör ni det, att slippa få hem kuverten med den blå If-loggan mot klarblå bakgrund (hemförsäkringen ligger på autogiro hos min man). Nu har jag i princip inga räkningsavsändare kvar förutom Bank Norwegian för mat-kontokortet och ett par leverantörer uppe på lantstället avseende sophämtning e d. Lite zero waste (ink. hönsen som äter det mesta), ett torrdass och solceller och snart är jag off grid! Det här tycker jag är ett strålande exempel på hur väl den här communityn funkar. NOLL chans att jag hade vidtagit ovan åtgärder om jag inte inspirerats av Studenten A och efterföljande kommentatorers sätt att se på saken. Som ett icke-kommersiellt grupptryck, vilket är det enda i sitt slag i en tillvaro där allt, allt, allt kommuniceras ut från en säljande part med egenintressen. Jamen tänk på det. Visst, om mina barn blir invalider så får de inte en mille på konto. Men om vi leker med tanken på att de inte blir det så har vi en månads mat om året gratis de kommande tio åren. Och en tusing till på det som vi kan skicka över till TB-allicance för att bidra till att tillgängliggöra billig TBC-medicin till de 1,6 miljoner som årligen dör av TBC och på så vis stävja en potentiell TBC-pandemi på grund av resistenta bakterier. Eller annat som känns mer vettigt än att göda If:s vinstmarginal och/eller säljbonusar.

Till dagens inlägg: Jag talade ju tidigare om mina målsättningar inför 2019. Om det är så att shop-stop ligger på agendan för dig kan jag verkligen rekommendera den här videon. Det är ett TED-talk på temat med brittiska Michelle McGagh som skrivit boken The No Spend Year - Little Ways To Save A Lot Of Money.Hennes historia har likheter med vår där vi, flera år efter en flytt, fortfarande hade flyttkartonger kvar i förrådet vars innehåll vi inte ens visste vad det var*. Det skulle aldrig hända idag, men jag vet vad hon menar.

Mvh/
FruEfficientBadass

* Det blev en brutal rensning. Min man åkte till tippen och dumpade osynat. Det visade sig att det låg en del dyrt konstglas i dessa lådor som tydligen blev räddat av någon soparbetare eller vad kallas de: recyckling-coacher? Any Heuw, vad är det med konstglas egentligen? Om man inte råkar vara gallerist med obegränsade displayytor i en vackert ljussatt sal, vem lyckas med konstglas? Va? Vavvavvaava?

38 kommentarer:

 1. Ett alternativ på att dumpa osynat (vilket jag gillade att läsa): Sätt en lapp på kartongen typ ”om ej öppnad vid datum x = släng utan att öppna igen”). X sätts låååååååmgt fram (vid genomgångsrillfället vill säga). Detta funkade en gång med en person i min närhet som inte ville slänga något någonsin.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Jag tycker hackandet på försäkringsbolag i sparvärlden är tröttsamt, där de i princip utmålas som giriga drakar. Jag hoppas verkligen att alla läsare gör sin egna analys av sin situation och inte låter sig påverkas för mycket av bloggare/influencers som har mycket större sparkapital än de själva (och därmed större frihet och förmåga att skippa försäkringar).

  Försäkringsbolag omfördelar risk så att du tex kan försäkra din villa för 5 MSEK till några hundralappar i månaden. Skulle villan brinna ner är det sannolikt en enorm ekonomisk katastrof för dig, men inte för försäkringsbolaget eftersom de försäkrar tiotusentals villor och kan på så vis fördela ut skadekostnaden på hela kollektivet. Det här är deras affärsidé och självklart vill de ha betalt en riskpremie för besväret. Genom att försäkringsbolag tar risk åt andra hjälper de faktiskt personer att våga ta steget och göra saker. T.ex. starta företag, åka på skidresa till alperna, köpa hus etc. Man kan ju dra parallellen till alla oss storsparare som investerar våra pengar på börsen. Inte gör vi det bara för att vara hyggliga och erbjuda företagen kapital - nej, vi förväntar oss att företagen använder kapitalet för tillväxt och ger oss en riskpremie för besväret (=avkastning). Är vi gnidna drakar för det?

  Sen håller jag med i din kritik att man inte ska vara överförsäkrad, inte ha onödiga försäkringsskydd samt betala för mycket för sitt skydd. Jag hoppas bara att läsare av denna och liknande bloggar inte säger upp barnförsäkringar etc med några hundratusen på sin ISK. /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns ett intressant exempel angående ett par från Skåne som uppenbarligen hade skippat hemförsäkring och vars hus brann ner. De gnällde i tidningarna om hur de nu tvingades leva i en husvagn på uppfarten av deras nedbrunna hem separerade från några av deras barn för de hade inte råd att röja tomten eller bygga nytt. Jag har lite svårt att tycka synd om någon som ställt till det för sig själv och fattar inte hur man kan ens komma på idén att skippa hemförsäkring för sin villa.

   Personligen propagerar jag för höjda självrisker om man har råd med det. Jag har valt att ha 3000 kr och kommer troligtvis att höja den till 10000 kr nästa gång.

   Radera
  2. Man får sommed allt annat i livet utvärdera sin egen situation och ta beslut därefter. Jag glömde att säga att vi också har låneskydd, d.v.s. för någon hundring i månaden faller det ut en mille om en av oss dör.

   Radera
  3. Plina: Höjd självrisk låter smart, ska kolla upp det själv! Ganska lätt att räkna på och bilda sig en uppfattning om det är värt eller inte.
   Fru EB: Absolut, håller helt med att var en är ansvarig för sin egna situation. Det var en del av vad jag ville lyfta fram. /H

   Radera
 3. Ett par reflektioner får jag:
  Varför släng saker på tippen som säkert hade varit helt användbart och kanske önskat av någon annan? Slänga saker tycker jag bara man ska göra om dess livscykel är helt slut. Annars är det loppis som gäller för mig. Skänker allt jag rensar ut till loppis där pengarna går till välgörenhet.

  Och konstglas - vem har det egentligen? Och i vilket hem kommer det till sin rätt? Vackert på sin glashylla i butiken med belysning men i ett hem? Nja, det kommer aldrig komma in i mitt hem, men här finns mycket lite av prydnadssaker överhuvudaget

  SvaraRadera
  Svar
  1. >Varför släng saker på tippen som säkert hade varit helt >användbart och kanske önskat av någon annan?
   Nejmen visst var det dumt!? Särskilt som vissa av grejerna var fina av Märken som Folk tycker är Värdefulla (typ Orrefors). Lyckligtvis var det en snubbe på tippen (en som arbetade där, vad heter de, äterbruksarbetare) som tog de mest "värdefulla" så han blev ju glad.

   Radera
 4. Jag tecknade barnförsäkring strax efter att dottern fötts för ”det gör man ju.” Idag är jag jätteglad för det då vi tillhör de i vår föräldragrupp på barnhabiliteringen som tecknade försäkring innan skadan upptäcktes. Det rör sig om mycket pengar som kommer att underlätta för vår dotter. Skadan kommer alltid att finnas men pengar är välkommet.

  För de allra flesta lönar det sig ju dock inte då inget händer barnet. Om något händer så är det dock toppen med barnförsäkring.

  Första kommentaren på bloggen. Läser den med stor behållning och instämmer i mycket (indexfonder!!!) men barnförsäkring betalar jag gärna/A

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag tecknade barnförsäkring strax efter att dottern fötts för ”det gör man ju.” " Men exakt! Gick du röda korsets livräddningskurs också, den där man kunde köpa första hjälpen-kit att hänga på vagnen ifall barnet skär sig i fingret? Jag bjöd till och med HEM en säljare att sälja på mig Trygg Hansas barnförsäkring som då ansågs vara the Shit (medan jag fortfarande var gravid). Snacka om bra målgrupp. Nej precis, håller med dig, har barnet behov av habilitering e d är det ju oerhört bra att ha en barnförsäkring och den måste tecknas i magen. Men i retrospekt (lätt eftersom jag nu har facit på att barnen inte behövt lösa ut dem) hade jag ungefär när de lämnat förskolan sagt upp försäkringarna (det mesta borde ju ha framkommit då tänker jag). Dessutom, en tanke som slog mig igår, är att vi är så dåliga på att rapportera skador. Två av våra barn har ju varit med om fallolyckor med rätt stora ärr som följd och det tredje har vi sovit med på sjukhus ett par gånger. Vet ej om detta hade inbringat pengar i våra barnförsäkringar, men nu är det ju flera år sedan. När IGMR fick cement i ögat tänkte jag på det, att vi kanske hade haft rätt till någon form av ersättning någon gång men vi är helt enkelt lite för tröga.

   Radera
  2. Haha, nej, ingen rödakorsetkurs för min del men gott om bamse/frost/minionerplåster från matbutiken i väskan. Kommer iofs ihåg att det talades om nån kurs i första hjälpen i mammagruppen men, men, blev aldrig av att jag gick. Ja, bra målgrupp framförallt när det gäller första barnet. Ungen hade knappt fått personnummer innan hon var registrerad hos ett försäkringsbolag... plus att vi köpte ett antal saker som var ”oumbärliga” enligt barnbutiken...det var de inte...

   Radera
 5. Låter toppen, Fru EB! Känslan varje gång man slashar en utgift är fantastisk. Man får tillbaka sitt liv och sin energi på så många sätt. Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slash slash. Gott nytt år på dig med K! Ser fram emot en promenad snart efter nyår.

   Radera
  2. Jaa! Jag med! Är eventuellt med ledig än någonsin till nästa år. Mer om det en annan gång :)

   Radera
 6. Här har man dragit in 12 fina kronor på undersökningar under sovmorgonstäcket. Snart en hundralapp alltså. Jag ska nöta på ett år och se vad det ger. Men eftersom det är nytt för mig vet jag inte vilka paneler som är bäst. Tipsa gärna om någon är panelproffs. Under sommaren ska det sista i förrådet avyttras, det kommer kräva en rejäl insats. Den enkla vägen är att skicka rubbet till en auktionsfirma. Säljer vi det själva är det veckor av jobb men säkert mer in. Det lutar åt det enklare alternativet för att få det gjort snabbare.. Så kan vi foka på frugala äventyr sen istället. 14 år, så länge har junket fått götta sig i lådor. Vi har avyttrat sakta och fått in en del men nu ska rubbet väck. Längtar efter vårens första torra dag så vi får skrida till verket.

  Så tacksam för julklapparna från nära och kära i år. Alla har snällt följt vår uppmaningen och ongen har fått exakt noll plastleksaker eller annat junk. Bara vettiga brukssaker, böcker, pengar till aktiviteter el liknande.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart. Refererar då inte till era dygdiga julklappar utan till meningar som: "14 år, så länge har junket fått götta sig i lådor. Vi har avyttrat sakta och fått in en del men nu ska rubbet väck." Vad gäller paneler så är det sjukt låg ROI. Du tjänar bättre på att syna en veckas matinköp lite extra så har du tjänat dubbelt av vad de där livsdränerande historierna för med sig. Gick ur alla de jag varit med i tidigare för ett par år sedan eftersom de fyllde mig med ungefär lika mycket livslust som GDPR. Men minnet är kort så jag gick med i en via "Filstaden" nu i december och igår försökte jag fylla i en. Det var på temat nätcasinon och för att få möjlighet att vara med i den 6 kr inkomstbringande undersökningen ljög jag och sa att jag spelat på nätcasino de senaste tre månaderna. Föga förvånande rullade det sedan upp formulär på formulär där jag uppmanades rada upp alla nätcasinon jag känner till samt benchmarka deras erbjudanden. Eftersom jag bara känner till Ninja Casino (det vi brukar raljera över i blögga) blev det lite tomt. Och trots detta tog det VÄL mer än de stipulerade 5 minutrarna att genomföra den våärdelösa undersökningen. Jag har nu gått ur denna panel för den gör mig på dåligt humör.

   Vidare...VILKA företag är dumma nog att betala för skiten? Jag har själv såväl utformat som svarat på enkäter under hela mitt yrkesverksamma liv och jag vet en sak med absolut säkerhet: De är inte säkra. D.v.s. det finns inte tillstymmelse till reliabilitet i dem, du kan lika gärna samla ett gäng apor i ett rum och se vilka "nätcasinobananer" de väljer. Eller correction, jag vet varför man använder dem. Det är för att leka profession så att när en högre chef undrar över ett mellanchefsbeslut kan man skylla på undersökningen. Vinnarna? De som utformar och säljer enkäterna. Kunden = sucker. Du som pliktar dyrbar livstid med skiten a.k.a. "undersökningspopulationen" = sucker. Jag säger som Ellen Key: Den tiden är bättre spenderad genom att sova eller ta en promenad.

   Radera
  2. Vad avundsjuk jag blir att ni har pli på släkt och vänner! Själva vadar vi i skit som andra gett oss. Min lillasyster lyssnade och gav biobiljetter. Kudos till henne. Skulle gärna ha en crash course i vad man säger och hur man gör för att få folk att lyssna. Till födelsedagarna funderar vi på att inte ge dem ens alternativet att köpa prylar. Säga åt dem på skarpen att ge upplevelser. Fast det där "på skarpen" är inte riktigt min grej...

   Radera
  3. Men allt är redan så jäkla synat, och efter snart fyra veckor som snörvlande amöba känns de här enkäterna som ..lite.. upplyftande. Har liksom inga fler serier att dötitta på. Och slöglo på serier genererar ju noll kronor. Jag är fan understimulerad. Och vettskrämd då jag påbörjat snusstoppet. Dagens taktik är att suga på begagnade, i morgon ska jag förpesta tillvaron för familjen med totalstopp. De kommer köra ned hummerklon i halsen på mig före klockan slår. Så odräglig kommer jag bli. Fy fan så läskigt.
   @katarina
   Jag har ringt runt och önskat (väldigt detaljerat och bestämt) åt ongen. Samt förklarat att allt som är tillverkat av plast/leksaker kommer förvaras hemna hos givaren. Att vi kämpar för att minimera och vill lära henom att det inte är saker utan upplevelser som gör en rik. Det funkade, för FÖRSTA gången. Så jävla underbart! Inga högar att fördela ut över husets ytor. Och ungen var överlycklig över de gåvor hen fick.
   Morsan

   Radera
 7. Oj oj, slänga osynat och upptäcka att man har dyrbara ting där och ändå slänga! Det säger något om ens ekonomiska status. Skulle aldrig hända mig. Ändå är det svårt att förstå. Du vill spara in kronor här och där men kan slänga bort Orreforsglas och dylikt? Får inte ihop det. Vi som läser här är människor av väldigt många olika slag förstås. (Dagens understatement?) Men skönt att göra sig av med gammalt skrot i övrigt! :)

  /Eva

  SvaraRadera
 8. Jag kan förstå blinddumpningen. Fast jag lagt 20 min av mitt liv för att tjäna 12 kronor så känns energiåtgången för att konstatera att jag äger ett kostglas, fundera över huruvida det är värt att sälja och sen verkställa långt mer som ”spillvärme”. Jag har jättefina gamla glas som säkert har samlarvärde och går att sälja för en hel del hundralappar. Men bara tanken på att packa upp dem, plåta dem, packa för frakt. Nej jag blir trött av bara tanken. Då får de gå på auktionslasset och så får jag hälften av vad de inbringar istället. Det är få saker som dränerar mig mer än clutter av saker. Lådor med oanvända saker är som vampyrer, de bara suger musten ur mig.
  Morsan

  SvaraRadera
 9. "Det säger något om ens ekonomiska status" Jorå s'att man är väl stadd vid kassa va. Nej Eva, den här historien utspelade sig för runt 12 år sedan när vi fortfarande var Consumer Suckeraes de Luxe och hade runt 12 kronor på sparkontot. Idag hade jag ju Traderat skiten ur varenda item. En fadäs i processen var också att jag lät Ormens Hufvud åka till tippen med lådorna och han vågade inte ifrågasätta Ormens Kropps order nämligen "släng allt".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser ni ett exempel på feminismens huvudlösa framfart. Kroppskänsla, magkänsla och annat trams får styra och tar udden av mannens sunda omdöme.

   Adam i Lustgården vid syndafallet: "Kvinnan, som jag fick av dig, gav mig av trädet, och jag åt."

   Han skyllde ifrån sig och det på sin kvinna. Där blev hans inre förmörkat, eftersom han inte tog ansvar för sina egna handlingar och erkände sig skyldig till att bryta ätförbudet från just det trädet. Som om ormens och sedan Evas papegojande om "men skulle då Gud ha sagt...?" plötsligt gällde och inte Guds skapande ord. Så blev de båda guds- och sanningsförnekarna utkastade ur lustgården. Men Gud glömde dem inte...

   "Och det hände sig vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls, när Kvirinius var landshövding över Syrien. Då färdades alla var och en till sin stad, för att låta skattskriva sig. Så gjorde ock Josef; och eftersom han var av Davids hus och släkt, for han från staden Nasaret i Galileen upp till Davids stad, som heter Betlehem, i Judeen, för att låta skattskriva sig jämte Maria, sin trolovade, som var havande...."

   /Eva

   Radera
 10. @Morsan: Man kan ju vända och vrida på allt. Se det som minskad terapibehov vilket i sig är red kosing. Väck väck väck! Och så kanske du gynnar ett litet mom'n'pop-företag som försöker överleva på att auktionera ut folks konstglas.

  SvaraRadera
 11. FruEB, skulle du vilja utveckla det som producenter och återförsäljare kallar för "premium", dvs en vara som man tar extra betalt för men som i princip (eller exakt) är likadan/samma som den för lägre pris. Det enda man gjort är att man smort munlädret ordentligt på marknadsförarna och skriker högst i alla kanaler som man kan komma åt, och därmed dränker andra. Och därmed skapar en större efterfrågan och en acceptans för högre pris på den aktuella varan/varumärket.
  Det skulle vara intressant att höra din sida av detta - en insider om man får kalla det så

  SvaraRadera
 12. @Eva om jag skulle orkat invänta att min mans sunda omdöme skulle komma ikapp hans handlingskraft hade vi fortfarande dejtat från varsin etta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte en etta du ville ha - "snyggt sparsmakad"?

   /Eva

   Radera
  2. Din man valde dig - det tyder på ett starkt omdöme ;-)

   Radera
 13. Eva "hela världen skulle skattskrivas" - tycker det är skönt att se det framför sig när inuiterna färdas till myndigheten för att avrapportera sin balansräkning, över is och frusna vidder. Var låg skattekontoret förresten?
  Och i sydamerika, på pampas slätter och indianerna i amazonas djungel - har aldrig hört talas om att de skulle på något sätt varit undantagna, men hur lyckades de komma fram till skattemyndigheten.
  Hundratals miljoner kineser, vart tog de vägen och var förvarades all denna skatt?

  Nåväl, svaret på dessa helt livsavgörande frågor kanske jag aldrig får - men boken är iallafall en riktig bestseller. Riktigt duktiga de där författarna, riktigt duktiga. Har de skrivit något mer, tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym 16:00, det är på grund av sådana här svar som mer hermeneutik skulle behövas i skolan. Idag får man nöja sig om eleverna överhuvudtaget orkar läsa en novell och det oftast inte annat än rent mekaniskt.

   Men håller med, det är en intressant bild man kan fantisera fram när man tolkar bokstavligt. Det gäller för övrigt de flesta texter. ;)

   /Eva

   Radera
 14. Eva, passar som hand i handske med hermeneutik på just en bibeltext :-)

  SvaraRadera
 15. You lost me fellas. Jag återgår till min Backman och gillar läget med att vara normalbegåvad.

  (Backman varandes en metafor för svenne banan-intag av kultur.) För övrigt kan jag rekommendera Sand Storm på Netflix (ja, mycket horisontalläge denna jul).

  SvaraRadera
 16. Härlig känsla att säga upp försäkringar och rensa upp bland posterna som dras från kontot! Såg det här TED-talket för ett tag sedan; det var både intressant och trevligt att se på. Spännande med allt som verkar hända hos människor som slutar spendera. Vill minnas att de åkte på cykelsemestrar med medhavd mat och sånt, lät mysigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. @The Simpl: N'est-ce pas? Häromåret kom jag på mig själv att behöva ta bort en handfull rader i min budgetuppföljning eftersom de posterna upphört att existera. Då ryckte det behagligt i snåltarmen.

   Radera
 17. Kommer du kunna leva 100% off grid i Hälsingland? Kan du skriva ett inlägg om det, tex hur ni läser följa de 1) Vatten/avlopp 2) matlagning 3) uppvärmning 4) elektricitet osv

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Avkastaren: På 1 svarar jag gräva grop, på 2 samla bär & nötter, på 3 elda pinnar & kottar och 4 behöver vi ju inte eftersom vi löst punkt 2-3. Vi tänder ett vaxljus framåt kvällningen så att barna får läsa katekesen sin.

   Hah nej den dagen jag går off grid är den dagen jag kastar in handduken. Däremot leker vi med tanken på att inte gräva in fiber utan köra daredevil Hallon hela vägen mohihahe.

   Radera
 18. Vad kul att höra en update om försäkringen! Kul att kunna ge något tillbaka efter allt jag snappat upp från dig Fru EB.

  Gott nytt år och god fortsättning!

  Tror 2019 kommer bli riktigt bra.
  /A

  SvaraRadera
 19. Jag är en bra man som älskar min fru så mycket, jag har varit gift i 10 år, jag jobbar hårt, jag känner att jag har besviken min fru, för att jag inte har spenderat tid med mitt barn och fru eftersom jag är självständigt av mitt jobb, vi försvann så nu vill hon ha separation och alla mina pengar har jag ingen nu. min mamma fick stroke 4 år sedan sedan efter en lång tid i ett hem dog hon för 2 år sedan min far fick cancer och dog. Nu har jag bestämt att gå vidare med mitt liv till ett annat land, jag har aldrig känt mig så ensam och skäms över mitt misslyckade äktenskap. Jag är en bra person, jag älskar min son, men det är hjärtskärande att lämna honom eftersom mamman tar vårdnad, men jag måste flytta för att vända sidan han är den enda anledningen till att jag vaknar upp för en annan dag. Så jag sökte efter en lösning för att ta tillbaka min ex fru hemma eftersom jag vill att min son ska växa upp med både mig sin far och min fru som sin mor som en lycklig familj, min vän vi arbetar tillsammans rådde mig att kontakta en kärleksspell caster kallad Dr.Oduduwa, han gav mig kontaktadress (dr.oduduwaspellcaster (at) gmail.com) för att kommunicera med kärleks magiska stavningskastern för att få tillbaka min ex kärlek, jag kontaktade spellcasteren, jag tror att sakerna kommer att fungera för mitt gott för att jag har positiv motiv, Dr .Oduduwa svarade på mitt mailmeddelande och han försäkrar mig att han kommer att hjälpa mig att ta tillbaka min fru inom sju dagar, han instruerade mig vad som krävs, och jag gjorde allt han sa, några dagar senare får jag ett telefonsamtal från min fru , hon grät och ber om ursäkt för att hon är så ledsen för att lämna mig och vår son Felix, hon bad mig att acceptera ryggen och hon är redo att ta hand om vårt barn och ta hand om hemmet, jag är väldigt glad idag att min fru är hemma nu med mig och vår son.
  Tack till Dr.Oduduwa för hans kärlek stava makten på jobbet. Jag rekommenderar honom starkt för alla som vill återställa förlorad kärlek idag. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag önskar er all lycka till och jag hoppas det kan hjälpa någon annan att vara starkt kom ihåg imorgon är en annan dag framtiden är din. Jag lovade Oduduwa att dela mitt goda nyhetsbevis till alla online och vänner runt mig för att få snabb och snabb lösning till någon kärleksrelationskris.
  Obs! Endast de despirerade som försöker återställa sin kärleksrelation kan snabbt kontakta Dr.oduduwa om brådskande hjälp för att lösa följande livsproblem ...
  * Stava för att säga upp skilsmässa domstolsförfaranden
  * Stava charm att skilja din kärlekspartner
  * Kärlek stava charm att locka ny kärlek
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  WhatsApp nr: +79268011965
  (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera