Mellandagsrea finkem

Ni som hängt med ett tag vet att jag sonderade apoteken i januari för att se vilka av deras julpresentboxar som nu låg till utförsäljning och även om det inte gav mig något monetärt överläge över min blygsamma finkemsbudget gav det ändå viss tillfredsställelse att köpa artiklar till 40-50% rabatt. Som någon lite finkänsligt påpekade då det begav sig behöver man ju inte dra runt i butik per fot för att benchmarka erbjudandena utan man kan ju kika runt på Internetz och undviker på så vis såväl motion som mänskliga interaktioner. Några av de mer prisvärda erbjudandena jag fann igår var dessa:

Apotek Hjärtat - 50% på många presentaskarL300 ansiktsvård för torr hud: Dagkräm, nattkräm och rengöringsvatten. Snittpris: 31 kr/produkt. Ungefär vad jag betalar idag för min kombo Nivea Soft och rengöringsgel från Nivea eller Lidl så same same. Eucerin duscholja och body lotion. Snittpris 37 kr/produkt. Klart prisvärt, särskilt som frakten är fri.

Kronans Droghandel - 30% på många presentaskar


ACO Men duschkräm och deo. Bra förbrukningsvaror med ett snittpris på 28 kronor d.v.s. det du får betala i dagligvaruhandeln för en Palmolive-dito. Men tycker man att ACO är en bättre produkt kan det ju vara läge att handla.  Bulldog necessär med fuktkräm, ansiktsrengöring och duschkräm i originalstorlek. Enligt hemsidan är ursprungsvärdet över 400 kronor, att ta med en nypa salt. Min man använder varken ansiktsrengöring eller fuktkräm, men jag måste säga att jag blev lite sugen på necessären (just nu bär jag runt på mina saker i en fryspåse). Fri frakt och 3% bonus om du är medlem. Även fri frakt om du hämtar ut på ditt närmaste Kronan vilket kanske råkar ligga närmare än ditt utlämningsställe vad vet jag. Det bär mig emot att tipsa om detta eftersom jag själv sedan ett antal år gjort mig av med mitt helt onödiga Clarinsberoende, men är det så att ni fortfarande är fast i träsket har Kronans just nu 30% på Clarinsprodukter. De hade också en rätt rar presentförpackning tvål+handkräm med 30% rabatt som kanske kan vara bra att ha på lut inför bjudningar under 2019?

Apoteket - 40% på många presentförpackningar
Döm om min förvåning då jag på gamla hederliga Apoteket hittar samma Bulldog-necessär fast till 40% rabatt d.v.s. drygt 30 kronor billigare än hos Kronan. ACO Men-paketet är också några kronor billigare än på Kronans men var slut i webblagret så det spelade mindre roll. Apoteket hade även en rätt snygg Apoliva duo av duschkräm och body lotion till 40% d.v.s. snittpris 54 kr per produkt. Ekologiskt and shit. Apoteket hade även L300-kitet som syns ovan under Apotek Hjärtat, men 25 kronor dyrare.


Jag var även inne på Apotea men de hängde inte med över huvud taget så jag sammanfattar det med att ska ni fynda något i presentlådeväg blir det till att cruisa runt mellan de övriga tre, fokus Apoteket.se och Apotek Hjärtat. Inte alla produkter säljs via webben så det skadar nog heller inte att ta en tur in på sitt lokala apotek vad det lider. Jag kan ju tänka mig att priserna halkar ner ytterligare ett snäpp i januari men naturligtvis med reservation för att urvalet inte blir detsamma. Själv känner jag mig avtrubbad och har inte handlat någonting i år. Jag är så nöjd med mina två Willysprodukter Nivea Soft och Nivea Face Wash. Necessär får jag väl sy mig en i av en stuvbit Manhattan.

Mvh/
FruEfficientBadass

30 kommentarer:

 1. Jag ska köpa über-snål januari så jag kikar inte ens på reorna. (Matreorna hade jag velat kolla av efter potentiella frysstjärnor men orken är inte där än) Men Bird Box såg jag, nu när jag har fem kilo salt i skaffet känner jag mig rustad och stabil. Inte ens Pestens Tid-viruset kommer bita på mig efter alla julflunsor jag prickat av. Har du inte sett Gravity är det en annan Bullock-favorit. Jag tycker hon är super nu när hon skippar Grabben i Graven Bredvid. (Det måste för övrigt vara den stolpigaste film jag sett, det är smärtsamt hur illa dialogen flyter. )
  Jag har prutat ned en villaförsäkring och anmält mig till en panel jag läste KronanTillMiljonen använde. Får se vad som rullar in. Jag skulle vilja ha ett litet extraknäck som addar till sparet men har inte direkta idéer. Det ska vara något hemifrån någon timme kvällstid. Finns det inte customers service man kan göra hemifrån?
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka matreaobjekt brukar du gå på? Skinka? Jag såg ett 5-kilospack grönkål för 20kr på Hemköp i GBG men hade inte plats i resväskan. Nötter? Då ska man orka knäcka dem. Litfisksushi?

   Radera
  2. Det kan vara ostar, annat vanligt som har julloggor på sig etc. Vi ska ut på ett frugalt äventyr så jag ska underhålla mig med Matpriskollen och se om det vankas något göttigt på orten. Reorna måste man så klart hitta på plats. Min portfölj hade bara gått ned 3,4 % under året, det får man väl se som ok? Hur ser det ut för andra? Jag är lite ambivalent huruvida jag ska spara allt under året i min idiotpott eller åtminstone köpa kontinuerligt för 20% av sparet. Jag vet vad du skulle säga, haha. Men jag är lite sugen på att chansa på att det kommer större ras om ett år/under året och sedan gå in med mer. Ja det vette fasen, jag behöver mer pengar att spara helt enkelt. Apropå det, kan du inte ha lite banners och annonser på bloggen för att tjäna lite på den? Vem skylle bry sig om det? Inte jag, jag skulle hurra för varje extrakrona du skulle dra in!
   Morsan

   Radera
  3. Min portfölj har gått ned 3,9 %. Snyft, snyft. Men jag försöker trösta mig med att snart är det vår och då kommer utdelningarna!

   Radera
  4. 3,9? Sist jag kollade var min ner >10% och vi har inte ens kommit igång. Ett amerikanskt förvaltningsbolag jag följer har förutspått ett historiskt börsras per 1/1. Det förutspådde de även 1/12 och troligtvis den 1/11 också men det var innan jag började följa dem. Den goda nyheten är att de kan hjälpa dig att inte förlora pengar...(givetvis inte bör jag vara tydlig med att säga, det är ett bolag som livnär sig på att sälja marknadsinformation till gamla tanter och de har mängder med åtal och fakturabestridanden mot sig).

   Radera
  5. @Morsan. Ja, vi får väl följa rådet från Dacke/Kaktus/Wairam vem det nu var som köpte juledamer (de röda runda) och lagrade hemma i ett år.

   Gällande dina planer på att tajma marknaden så har jag ju redan varit tydlig med vad jag anser om saken. Det du eventuellt vinner på att sitta och klura på pengarna i väntan på "det perfekta ögonblicket" förlorar du i tiden du inte haft kapitalet börsplacerat. Men framgång på börsen är en fråga om att hantera sina nerver och det är ju ingen vits att du kastar dig ut om du sen ändå kommer att ligga och bita på naglarna och sälja vid fel tillfälle.

   Radera
 2. Skrattar lite när jag läser detta. Vilka kvinnor har inte gått och kollat på nedsatta presentförpackningar efter jul? Har spanat in min favoritparfym Ralph Lauren Woman som Åhléns hade för runt 780 kr i presentförpackning tillsammans med någon annan produkt. Om det är halva priset på den är det ett grymt fynd!

  Men hur tänker de när de gör paketen? Fyller de med snart utgångnga produkter? Hur är det med reavaror överhuvudtaget när det gäller kosmetiska produkter? Ibland tänker jag att man kanske blir lurad, att stora duschkrämsflaskan av väletablerat märke som säljs ut för en tia eller tjuga egentligen är gammal, felproducerad innehållsmässigt eller utspädd.

  Kan annars rekommendera ACO Face Clean Gel. Otroligt dryg, räcker minst ett år för min del och tar även bort smink om det skulle behövas. Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash är också kanonbra.

  Bästa skönhetsvården är dock förstås sund mat, motion och god sömn som ni vet. Rent samvete hjälper också. ;)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. En Tesla på börsen hjälper med (i alla fall mot bekymmersrynkan). Jag tror att det är samma produkter i men att man blottar sin sanna marginalkapacitet.

   Radera
  2. Vissa morgnar är bekymmersrynkan där, andra är den nästan helt utslätad. När man varit ute länge och rört på sig syns den knappt. Vad är det för en fräck rynka egentligen som kommer och går som den känner?

   Ja, känslan av ekonomisk trygghet borde väl vara mer hälsofrämjande och därmed skönhetsalstrande än allt man kan hänga eller lägga på kropp och ansikte. Men mängden pengar för trygghet är nog rejält relativ. För min del känns det allra tryggast att hålla fasta utgifter nedpressade för att slippa jobba om jag inte vill. Lägsta statliga pension på 12000kr netto (trodde det var betydlig lägre!) är en summa jag knappt någonsin spenderat på en enda månad, bara när det betalats någon resa eller glasögon.

   Min farbror på 73 år lever på lägsta pension sedan 61, reser runt mest hela tiden, mest i Thailand och lever som en kung! Alla tusentals bilder på instagram bara bekräftar det. Smärt och frisk är han också, verkar bara träffa kvinnor som är 25 år yngre än han själv. Där har vi en minimalist och en sparsam livsnjutare utan dess like. Hans etta är nästan tom, bara de nödvändigaste möblerna men inte en onödig pinal. Skafferivaror och kryddor i skåpen från Thailand. Har aldrig träffat en mer energisk och levnadsglad person i den åldern. /Eva

   Radera
  3. Först läste jag "73 år, reser i Thailand, träffar kvinnor som är 25 år och yngre" men sen läste jag om. Jamen visst måste det vara så att ett liv utanför bur ger en mer vital kropp än ett liv framför skärm, behöver man ju inte vara Einstein för att begripa. Det du beksriver angående hans lägenhet blir ju bara too much, jag börjar dregla okontrollerbart. Snälla säg att den är snyggt sparsmakad också och inte sådär ungkarligt blekbeige.

   Radera
  4. Märkligt nog lite mer blekbeige än vad man skulle kunna förvänta sig. Mer funktion och hållbarhetstänk där. Men rent, rent och rent! Blommorna piffar upp. Dem kan hans son, som bor bara fem minuter därifrån, ta hand om när han reser bort. Det mest utmärkande för farbrors attityd är total frånvaro av offermentalitet och maximalt fokus på egenansvar för sitt liv. /Eva

   Radera
 3. Jag är så nöjd med att sitta ute i ingenstans, njuta av solen (!) och helt missa alla dessa reor på produkter jag ändå inte använder. Min hy har blivit så mycket bättre sedan jag slutade med alla krämer och behandlingar. Nu ser jag fram emot ordentligt med sol om två veckor (men oroa er inte, jag kommer varken bli röd eller brun) så kommer jag må ännu bättre. :-D

  Ps. Idag stålsätter jag mig för att summera mitt börsår, jämfört med förra året. Fy vad jag förlorat pengar. Försöker djupandas och tänka på att jag har många år på mig att få pengarna att växa igen.

  SvaraRadera
 4. App app app Ellinor! Så länge du inte sålt har du inget förlorat. Du som har inkomst ska enbart jubla över denna fabulösa rea!

  Och skriver fullständigt under på din hudsyn. Ju mindre man blandar sig i hudens egna processer desto bättre, även om hundratalet påpassliga och märkvärdiga producenter gör sitt för att övertyga oss om motsatsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ju det. :-P Men när jag summerar året och det är mindre pengar än året innan, fast jag sparat och knetat som en galning. Suck liksom... Jag vill ju ha 7 % tillväxt varje år. ;-)

   Radera
  2. Haha ja visst...känns lite orättvist. Desto härligare när det vänder sen och du får hävstång upp i rymden av dina surt förvärvade fondandelar. Då är man kung i baren.

   Radera
 5. Bra sömn, mat, tillräckligt med vatten, rengöring med matolja,smörjer med Nivea. Använder aldrig tvål i ansiktet. Inte helt skrynkelfri men mindre rynkor än de flesta i min ålder, t o m än de som är i fyrtioårsåldern ibland. Tror inte på några mirakelkurer eller dyra krämer. Min skönhetsbudget ligger på 25kr i månaden,+ emellanåt presentkort från olika medlemspaneler, några hundringar om året.
  Fast numera är jag inte på samma sätt rädd för att rynkorna ska komma,önskar bara att få vara frisk och rörlig långt upp i åldern./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Fast numera är jag inte på samma sätt rädd för att rynkorna ska komma,önskar bara att få vara frisk och rörlig långt upp i åldern." Där har jag också landat, trots att jag "bara" är 42. Det är för mig helt obegripligt att man orkar gå och bry sig om sina ridbyxlår och kråksparkar när folk i ens egen generation börjar dö i cancer. Däremot är jag fortfarande pro smink eftersom jag blir så mycket gladare och piggare när jag inte ser ut som att jag är döende i tuberkulos.

   Radera
  2. Min granne snart 90 år sminkar sig, tycker att hon känner sig lite piggare då. Kan hålla med, lite smink lyfter en blek och glåmig nuna,skulle heller inte avstå frissabesök eller lite färg i håret. Fast visst är jag brydd över de här med kemikalier och grejer. Sen finns det de som utrycker sig att "det finns inget som hjälper på en gammal kärring" ,fast det tycker jag. Viktigaste är att jag känner mig fin, sen om det är en chimär spelar ju ingen större roll,i såna fall går jag gärna runt i den villfarelsen./M

   Radera
  3. @M: "Sen finns det de som utrycker sig att "det finns inget som hjälper på en gammal kärring" Slår vad om att det inte var L'Oréal som sa det där.

   Radera
 6. Är för snål för att handla presentförpackningar för halva priset till mig själv nu för tiden. Förr om åren, innan jag vågade använda Lidls handkräm i ansiktet så körde jag rutinmässigt på att bygga upp ett stash från apotekens januarireor :) Märker ingen som helst skillnad.

  SvaraRadera
 7. @The Simplicitas: "Förr om åren, innan jag vågade använda Lidls handkräm i ansiktet" Eeeh WHAAAT jag har tydligen mött min överman.

  SvaraRadera
 8. Med risk för att komma med old news, men gjorde en prisundersökning under vägs. En dunk (4liter) färdigblandad spolarvätska kostar på random mack 89kr. Kollade Biltema som vi också kommer åka förbi, 29!kr Jag kan alltså köpa tre, TRE! dunkar på Biltema för vad en skulle ha kostat på macken. Alltså jag baxnar.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morsan, utöka prisjämförelsen med matvaror på macken och så förefaller ICA för rika som en riktig klipp-affär

   När du ändå är på biltema kan du få dig en kaffe med bulle för fem kronor, men det är väl inget för dig för du har ju självklart med dig hemmabryggt kaffe i termos och egenbakade bullar

   Radera
  2. Biltema säljer också aceton i literdunk. Blanda med glycerin (finns på Apotea) och vatten så har du samma sak de kränger för 2000 kr/ liter. Kolla denna länk http://loodieloodieloodie.blogspot.com/search/label/Acetone%20is%20safe Tyvärr pallar inte mina naglar aceton så jag får betala för den dyra acetonfria removern. Har dock provat och det blir en effektiv remover.
   Sara

   Radera
  3. Det blir nagellackremover av blandningen.
   Sara

   Radera
  4. Vad bra med ett förtydligande, jag var precis på väg att bada ett spädbarn i blandningen.

   Radera
  5. Sara - bästa gå-bort-presenten: "Saras egen nagellacksborttagning". En vacker glasflaska med dymo-etikett och ett satinband på det!

   Radera
 9. Haha, bullar avskyr jag men jajjemen, medtaget kaffe i termos och lunch i glasslåda. Mat på mack skulle jag aldrig ens fundera över men i studiesyfte kanske det vore roligt! Köpa kaffe skulle jag inte heller gärna göra, typ 50 spänn för två vuxna. Crazy.
  Morsan

  SvaraRadera
 10. Själv vilar jag på lagrarna då jag gillar mer att inte förlora än att vinna. Slantarna ligger på 0-räntekontot sedan slutet av förra året. Fick samtal från banken att de ville upplysa mej om att jag kostar dom pengar genom att ha massa slantar på kontot. Det var i samband med att jag förhandlade ner boräntan till 1,27%
  Snart dax och bestämma mej för om jag oxå ska bli en sådan här fancy "leva på avkastning" från aktier som jag inte har någon aning om eller tippa av pengarna i en fond eller fortsätta att avvakta (fega) till kristallkulan har blivit klarare och jag missat en uppgång. Svårt detta tillsammans med att jag tränar på att vara pensionär i mañana-land sedan en månad tillbaka. En månad kvar av träningslägret./frivilligpensionär

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Fick samtal från banken att de ville upplysa mej om att jag kostar dom pengar genom att ha massa slantar på kontot." Verkligen? Vilka a-holes. Där har de gått och krämat pengar ur dig år efter år (och gör fortfarande med 1,27% eftersom vissa andra utan att blinka kan ge random ny kund 1,09%, https://www.avanza.se/lana/bolan/snabbkollen.html) och har mage att ringa och påpeka att DU kostar DEM pengar! Som straff ska du per idag flytta rubbet till en ISK i Avanza och föra över en tiondel av kapitalet per månad i fonder under jan-okt 2019. Längre än 1,5 år tror jag inte att nedgången håller i sig och det är inte min orakelmage som säger det utan historisk data vilket ger en mer kvalificerad hint än den så kallade "känslan". Länk ett för tips på fonder, länk två för mina tankar kring börsnedgången.

   https://efficientbadass.blogspot.com/2018/08/fruebs-investment-school-for-retards_21.html

   https://efficientbadass.blogspot.com/2018/11/skakigt-pa-borsen.html

   Radera