Ett mail från C

Det händer ju ibland att ni hör av er och det är alltid så rara mail. Endera vill ni rådfråga mig om någe och då får jag känna mig klok vilket jag uppskattar. Eller så vill ni berätta om förändringar ni gjort sedan ni började läsa min och liknande bloggar och då blir jag grandios vilket är en härlig känsla. Minns att anledningen till att jag startat den här bloggen är att jag själv var så full av tacksamhet över att tagit emot tips från Schildfat, Bolmeson och framför allt MMM, så att jag kände en plikt att dela med mig av min resa. Och se, så fint det blir ibland, man fick mail från C:


"Hej fru EB! Magiska saker har hänt! Jag läser din blogg varje dag, och några andra bloggar med samma tema. Vill visa dig en bild (inklippt nedan) av familjens ekonomi som visar hur tillgångarna utvecklats senaste 2 åren, och den trendförändring som inträffade sedan jag hittade din blogg (grön pil) för 7 månader sedan. Jag har följt flera tips och råd från bloggen. Vi har uppenbarligen blivit rikare (är förbluffad hur lätt det var!), men jag upplever också ett rikare liv på fler sätt; mer tid med barnen, fördjupad relation med maken och ett lugnare inre. Viktigaste förändring; Min inre consumer sucker har fått ungefär 90% mindre uppmärksamhet än tidigare."

Jag behöver kanske inte ens nämna hur glad jag blir av den här typen av mail. Tusen tack C för att du orkade göra en skärmdump och höra av dig. Och till din inre consumer sucker vill jag bara hälsa: "Watch your back! Hon kommer inte att nöja sig med 90%".

Mvh/
FruEfficientBadass

18 kommentarer:

 1. Härligt C och EB! Ni är värda den uppmärksamheten som cs inte får! Jag är också på väg, det går bra, men jag har inte så bråttom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bråttom är något man inte ska ha mot FI, då trillar man kanske ner i slotmaskinshålet på the Interwebz. Det är lite som att bli av med gravidkilona: Nio månader upp, 18 månader ner.

   Radera
 2. Bra jobbat C, när insikten väl är innfunnen går det snabbt mot frihet och ökad lycka.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat C! Och fruEB, peppen du ger är makalös! Jag hoppas du känner hur uppskattad du är. Så glad över att jag hittade hit. Du är som mitt google när det kommer till ekonomi *emoji som blåser hjärtan*
  Så ledsen över att inte kunna vara med på er nörddate i junu.
  Morsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt mest peppande fan! *emoji som bakar en hjärtformad kaka av dina blåsa hjärtan och ger den till en kattunge*

   Radera
 4. Det är en sådan kraft i att ta tag i sitt liv och se så snabba resultat på alla plan. Svårt att inte bli FI-religiös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Indeed. Jag funderar ibland på varför jag inte blev kontaminerad med sparbacillen tidigare, och har kommit fram på att det beror på företrädesvis tre saker: Brist på målbild, tråkig ram, segt förfarande och ingen att inspireras av. Det är fyra saker, och alla dessa får jag tillgodosedda i Sekten: Det går undan, det är roligt folk, jag har ultratydlig målbild och det är kul på vägen ("gamifying" för att använda ett modeord).

   Radera
  2. Armen till ovan. + en liten släng av utmattningssyndrom för mig då.

   Radera
 5. Grattis C!

  En annan börjar bli mer och mer consumer sucker, eftersom det plötsligt känns lite kul med kläder. Tur att jag började på en rätt låg nivå. ;)

  SvaraRadera
 6. Det är jätteskönt med dessa "gratis pengar" som strömmar in. Vi har nu 6150 kr månaden via aktier och sen inneboende som är nåt liknande efter skatt. Runt 12 000 månaden alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är 14000 något årets slut :) Ganska lätt avstå inköp numera när man tänker på det.

   Radera
  2. Som att ha en liten deltidsanställd som donerar sin lön till er - grattis!

   Radera
  3. Ja hihi exakt :) Tack. Är superglad jag kom på detta för några år sen och började lägga om hela mitt eller då vårt liv. Minns fortfarande när vi hade 700 000 och hur stort det var! Sen när vi hade 1,8 mkr, då var vi helt höga i veckor och trodde knappt det var sant. Nu känns det bara som en lugn känsla och trygghet. Märkt jag bryr mig mindre om vad jag har på mig/utseende mellan varven då jag fått nån slags trygghet i att vi har pengar. Känns helt okej att svassa runt osminkad i träningskläder mitt i stan bland alla uppfixade och ändå känna sig cool, även känna att jag måste inte ha alla nya snygga vårkläder/alla prylar. Ny känsla.

   Radera
 7. Ja fru EB, här har du en till som blivit inspirerad. Valde att tacka nej till erbjuden omplacering, tjänst på den stora myndigheten som stor varslar nu. Pendlingen hade inneburit 2 timmar extra per dag och självklart kostnader för resor. Det blev möjligt för mig att tacka nej på grund av pengar i fonder, inspiration från dig och lite jävlar anamma! Nu återstår och se om jag slår på stort och vågar ta steget att starta eget för att få möjlighet att ha riktigt kul de sista 10 åren innan jag förhoppningsvis når FI. Utan din blogg hade jag nog bitit i det sura äpplet, tackat ja till omplacering och på köpet blivit en bitter fi**a. / 10 år kvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härrrligt! (menar du att du riskerade kicken om du nekat omplacering?)

   Radera
 8. Har nekat omplacering så då inväntas kicken.. men tack vare förnuftigt spenderade av pengar och likaså investerade av pengar så kan jag ta risken och prova mina vingar inom annat arbete. Inspiration från bloggen din gjorde så jag räknade på hur mycket jag kan gå ned i lön för annat arbete på orten istället för att spendera 2 timmar/dag på resan och pengarna det skulle ha kostat. Var nog lite lätt otydlig i inlägget men Hey, just free like a flying demon för att citera E-type. / 10 år kvar

  SvaraRadera
 9. Ja, jag är ju också tacksam för att ha fått förmånen att hitta till din blogg! Uppskattar mest att det är högt i tak, men inte taklöst tack och lov. Och så den underbara humorn, skrattar nästan varje dag. (Men inget har hittills slagit helvetespastan, vet inte varför.) Sedan språket, kommentarerna och många fina tips, inte minst den där Staden. En kanonpodd! :)

  /Eva

  SvaraRadera
 10. Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit lycklig med mitt äktenskap, inte förrän min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev nagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min ex man, då jag hänvisades till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en älskar stava på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag släpper hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap, så att han kan hjälpa till med bra verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... +2349020168697. Ta kontakt med honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

  (1) Sluta skilsmässa.
  (2) End Barrenness.
  (3) Lycka till stava.
  (4) Äktenskapspell.
  (5) Bli av med andliga problem.

  SvaraRadera