Fem presenter under femtio kronor

Ibland undrar jag vad ni sysslar med läsare av denna blogg. Igår lade jag upp en hooker-sida med affiliatelänkar till några av mina Hofleverantörer och det gick inte fem minuter förrän jag hade tre tittningar på densamma. Sitter ni hemma och laddar om bloggen för att se om jag ska lägga till en ny flik en onsdagseftermiddag? Bakgrunden till töckera är att jag blivit med affiliatesamarbete och bland de företag man kunde beblanda sig med fanns ett antal som jag redan skrivit om på blögga och rekommenderat. Så då tänkte jag att jag lika gärna kunde skriva om dem och eventuellt även få pröjs för det i det fall ni skulle vilja nyttja deras tjänster. 

Nog om detta. Ni kanske har märkt att det i dessa klimattider blivit fint att ge varandra små hemmaodlade blomster innan man drar på dussincharter, så mitt första tips blir naturligtvis:

Kompisblomman
Jag har redan tidigare nämnt den i anslutning till detta och detta inlägg och jag har själv ett par stående hemma på mitt kompisblomsterbord i två etage. Varje gång jag vattnar här tänker jag på Stina Vini och Eleonore. Extra plus i kanten om du lyckas odla något ätbart typ en chiliplanta eller varför inte en liten kruka halvt uppvuxna ärtskott med en litet kort med intruktioner kring hur dessa skott kan användas i matlagningen? Om du köper krukan på loppis alternativt använder en kruka från hemmavid kan du landa på under tian. Ett litet silkesband på det och du är tryggad som en hemmafru i ett sydamerikanskt inhägnat kvarter (nej, inte en sådan där barrio jag menar gated community men försöker att undvika anglicismer).


Salt i vacker skål
Jag har ju tidigare tipsat om att ge rosa Himalayasalt i loppisfyndade kärl av typen keramik eller koppar och jag vidhåller att det här är ett grymt knep. Du kan även fylla kärlet med flingsalt. Lite cellofan eller loppsifyndad spetsduk (tvättad of course) och ett vackert band runt det hela och du kan sova gott hela natten.


Hembakat bröd i en loppsifyndad linnehandduk
Om du är en bakidiot köper du en färdig brödmix på Lidl för 16 kronor. Jag lovar - den är omöjlig att misslyckas med och om du strör lite solros- och pumpakärnor på blir det din alldeles egna skapelse. Köp en vacker linnehandduk av typen nedan på loppis för ett par tior, tvätta den, stryk den och linda in brödet däri (gärna färdigskuret i tunna brödrostvänliga skivor). En present som kan konsumeras på både kort (brödet) och lång (handduken) sikt. En gammal linnehandduk har ju sååå överlägsen absorbtionsförmåga jämfört med de massproducerade sweatshop-produkterna från Hemtex.


Egen glass
Jag har ju redan gått igenom detta i detalj i detta och detta inlägg men det tål att upprepas för jag vill på riktigt påstå att den är Haägen-Dasz-kompatibel men till en bråkdel av kostnaden. Du behöver en burk kondenserad mjölk (från baksektionen på ICA), 3 dl grädde och valfri smaksättning - exempelvis lite vanlijpulver, kakao, frysta lättmixade bär eller någon form av dessertsprit (Baileys, punsch...). På med silkesband och klart.


Ett brev med kärlek
Det här kan låta lite fånigt men varför inte ta tillfället i akt att skriva ett riktigt vackert uppskattningsbrev till någon som exempelvis fyller år. I tider av flyktiga likes och hjäremojis, hur underbart skulle det inte vara att få ta emot ett handskrivet brev med fina ord. Jag menar inte att du behöver bli snuskig eller så, det räcker med att som en vän till min man gjorde på hans 40-årsdag, skriva ett bromance-brev med några punkter han uppskattade hos honom, blandat med några minnen. Detta brev hålslaget runt halsen på en flaska ur beställningssortimentet - se hela förteckningen här - och du kommer gå vinnande från presentbordet.

Fler tips bitchas?

Mvh/
FruEfficientBadass

32 kommentarer:

 1. Med risk för att bli betraktad som weird kommenterar jag kl 07:18 på skärtorsdagen morgon.

  Hemgjorda presenter:
  Sidenband eller fin burk etc är ett måste.

  Hembakade småkakor är fiffigt. Kan vara superavancerade eller simpla men alltid bättre än affärens. Havreflarn eller kokostoppar är det enklaste som finns.

  Även hemgjort godis går hem. Ischoklad nog det simplaste men kan vara smaskens med lite god sprit i. Chokladtryffel är också ganska enkelt att få till.

  SvaraRadera
 2. Ischoklad minns jag att jag inte gillade i barndomen. Men med lite punch i ja? En sak jag funderar på ibland. På den tiden var kokosfettet man använde till ischoklad så bespottat. Det skulle vara så onyttigt (tänker på de där silverfärgade paketen i kyldisken). Är det samma kokosfett som idag hyllas som det bästa fettet eller föreligger skillnad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan skriva spaltkilometer om detta men det korta svaret är att man tidigare ansåg att mättat fett är dödligt. Kokosfett är mättat. Numera finns massor av forskare och auktoriteter som hävdar att giftstämpeln på mättat fett står på skakig grund och att vissa fleromättade fetter är betydligt mer problematiska. Kokosolja innehåller stora mängder kortkedjiga fetter som numera i vissa kretsar anses otroligt hälsosamma. Med detta må det vara hur som. Jag tror i vart fall inte längre att kokosfett är skadliga än lätt härskna solrosolja eller de transfetter som industrigodiset innehåller.

   När det gäller silverpaketet så har jag någonstans läst att den innehåller härdat kokosfett vilket inte låter så bra. Vet ej om det är sant. Själv använder jag extra Virgin kokosolja. Kung markattas är billigast och till ischoklad duger den bra även om andra märken är godare.

   Radera
  2. Ok så att det är det HÄRDADE som potentiellt är mindre bra? Jag var ute efter om man helt kunde skippa sin kung M för 65 spänn och köra på silverkokosfett.

   Radera
 3. Hej vänner, jag är Antonio Laura Living i Heidelberg, jag är en sjuksköterska som arbetar på Capio Saint Görans sjukhus-Sverige. För några dagar sedan läste jag online-postad kommentar på en relationsrådgivningsblogg. en kvinna från München-Italiensk baserad journalist avslöjar hur hon permanent Cured Weak Erection & Quick Ejaculation inom tre veckor efter att hans fru lämnade honom på grund av sjukdomen medan hon fortfarande läste sin historia sa hon ... mannen som hjälpte henne att uppnå allt detta heter Överstepräst Oduduwa tar tillbaka sin exkvinna efter separation. Jag har tur att kopiera Dr.Oduduwa personlig kontaktadress för att kommunicera med honom personligt för hjälp (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag kommunicerar med samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet behöver hjälp mirakulöst.
  För sju månader sedan såg min man Anderson rakt mot mitt ansikte och sa att det var mellan oss att vi var färdiga med vårt äktenskap, han tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Spanien, sedan dess har jag försökt att ringa och skicka meddelanden till honom via telefoner, sociala medier och e-post men helt blockerade min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp att åtminstone prata med vår son Felix, jag läste att be om ursäkt även när vi båda vet att han har felit mig, han tog min son bort från mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag behövde desperat akut hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
  för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. DrOduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att ta honom hem, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa hade lunchat en Magic Love-stavning på min vägnar i sitt tempel ringde min man Anslund mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Dr.Oduduwa kärleksspell för att få tillbaka min mans hem. Jag och min kärlekspartner är alltid tacksamma för Oduduwa-biståndet.
  Jag lovar att dela mitt goda vittnesbörd om att berätta om världen om Droduduwa förmåga att återställa äktenskapet tillbaka till livet, jag insåg att det skulle vara bra att dela ut här som jag vet att det kommer att inspirera andra också som jag finner i mig nyligen, Jag är medveten om att det fungerar för mig, min man återvänder hemma inom sju dagar älskar stavningsproceduren.
  Oduduwa har en lösning för att lösa följande kärleksproblem
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDD HÖG
  * förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
  * Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
  * Dekretiserande magi, SPEL LOTTERI & VINSPEL SPEL
  här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
  Oduduwa personlig e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastisk redogörelse, kul du delar med dig om ditt liv. Har du även något frugal tips?

   Radera
  2. Haha. Man har ju inte hjärta att ta bort'et. De är kreativa, de får man ge dem.

   Radera
 4. Den glassen är supergod, men kräver ju mkt kort väg att resa.
  Hälsn fr sö Dalsland och Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den klarar uppåt 45 minuter utan att ens lyfta på sina glassögonbryn. Därefter behöver man stoppa in den i frysen någon halvtimme för att den ska återfå fattningen. Särskilt om du har bär i - det är som att bären hjälper till att bibehålla kylan.

   Radera
 5. Var hittar en billiga linnehandukar? Hittar inget på tradera. Kanske få till 2nd hand butiker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Loppisar eller second hand butiker brukar vara säkra kort! Annars brukar det finnas på bunt i såna här "fyndlådor" på dödsboauktioner.

   Radera
  2. Utan tvivel de billigaste varorna jag sett inom second hand finns i dessa butiker. Finns dock bara på åtta platser i Sverige.
   http://brabegagnat.se/vara-butiker.html

   /Eva

   Radera
  3. Skulle säga att det är mer landsbygd än storstad ja, av typen gårdsloppisar och bondauktioner.

   Radera
 6. Vill också slå ett slag för regifting, för mig blir det biobiljetter från jobbet som kommer ges till nästa tonårs-kusinkalas på påsk. Mest för att spara tid, ligger i sviterna av vinterkräksjukan för andra gången denna säsong och har inte energi att ta mig till stan. Läsa blogg däremot går bra :)
  /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla utgångsdatum på biobiljetterna bara! Blir pinsamt om datumet redan passerat. Fick själv en biobiljett förra året som bara gällde ytterligare en månad. Samma med ätbart. Där fick jag presentpack med små oljeflaskor med utgångsdatum samma månad jag fick dem. Regifting bör alltså inte bli för uppenbart för mottagaren.

   Nästan alla presenter jag får (få dock) är för givaren gamla ovälkomna presenter, billiga fynd av svårsålda reavaror eller premier från prenumerationer. Givarna förstår nog inte att jag ser det direkt. Måste erkänna att det påverkat min relation till dem. Jag är tydligen inte värd att satsas på. Då satsar jag inte heller på dem numera. Oj, låter bittert, men snålheten på detta område har förvånat mig mycket. Det är inga fattiglappar jag talar om. Det är uppenbart att det de ger är saker de själva absolut inte vill ha. Skulle aldrig ge något jag själv inte gillar, om det nu inte är ett speciellt önskemål någon uttryckt förstås. Här kan människors syn på dig och ditt värde verkligen avslöjas.

   Annars var presentköp (förr) något där jag alltid köpte något speciellt jag inte skulle unna mig själv. Ser det som att presenter är just sådant man aldrig eller sällan köper till sig själv, t ex finare vas, ej livsnödvändiga men dock användbara lyx- och kvalitetsvaror. Syftar på födelsedagspresenter och dylikt, inte gåvor vid middagsbesök. Det är en annan sak. De tips som gavs här är jättebra!

   Håller på att odla ärtskott i kruka hittad i förrådet som passar grannens inredning perfekt. Bör vara gebortklar om några dagar. En "betalning" för att jag fått yuccapalmskott.

   /Eva

   Radera
  2. Epic fail dina vänner. Inte för att du verkar dyr i drift på presentfronten - du hade väl blivit glad för en anspråkslös yet genomtänkt gåva? Som det ärtskottsprojekt du själv ägnar dig åt just nu.

   Radera
  3. Just att något är genomtänkt är glädjande. Då blir det ju ett givande, av både sak och uppmärksamhet. Hade blivit glad för en simpel Victoria Lanolin äggtvål! Bra som ansiktstvätt också. Eller linneklädd skrivbok eller en sådan där klassisk ballografpenna med guldfärg, kanske med kedja.

   Alltså, om man är minsta intresserad av en människa vet man vad den verkligen uppskattar och det behöver inte kosta skjortan. Men folk är inte alltid så observanta. Glömmer dock aldrig en ny bekantskap i yngre år som helt oväntat gav en julklapp fastän det inte alls förväntades. På ett kort stod det: "Du nämnde en gång det här med belgisk choklad..." Där kan man snacka uppmärksamhet. Hon visade sig senare vara känd för sin träffsäkerhet vad gäller gåvor. Hon hade fokus på andra människor helt enkelt. /Eva

   Radera
  4. Å så fint! Tänk om man skulle kunna dra den typen av interaktionsparallell, d.v.s. att en bra personkännare också är en bra gåvogivare. Undrar vad det skulle säga om mig hua, som varken gillar att ge eller få om det inte handlar om bubbel eller blomster.

   Radera
  5. Jodå, biljetterna håller ett år till. Fast, om jag ska vara ärlig kommer det även ingå finare kakor och olika blommande vårlökar som jag planterat från trädgården i en kreation, fast det senare blir till värdfolket.../L

   Radera
 7. Min bästa gå-bort-present brukar vara mina egna färgglada hönsägg. Eller t.ex. en krukad avdelad perenn/ stickling från trädgården :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag det, fancy pancy 25-kronorsägg i ett litet sexpack: Underbart!

   Radera
  2. Ååååh, färgglada hönsägg! Jag föll i trans igår framför en stor skål med sådana inne på Söderhallarna. Så vackra! Och så dyra. 20 kr styck skulle de ha. Jag var svårt frestad men skärpte mig och tänkte "ISK, ISK, ISK" som en besvärjelse...

   Radera
 8. Verkligen superbra.
  Tack för tipsen.

  Jag skulle bli betydligt mer glad över en sådan present än något som annars kanske bara är köpt i farten för att man borde ge något.

  Tänk om alla kunde tänka till såhär 😃

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Indeed. Det hade varit bättre för såväl miljö som psykiskt välbefinnande. Jämför ärtskottskrukan med en sådan där nejlikobukett från macken, i prasslande cellofan...

   Radera
 9. Jättefina presenter. Har nu två jag bör komma på men tror ovanstående mer är "gå bort på middag presenter" kanske? Eller kan de vara födelsedagspresenter? Behöver en påskpresent om jag alls kommer iväg nu till släkten för sjuk och en 50-års present till den där festen jag beklagade mig om innan. Påskpresent får nog bli blommor för går jag dit tar vi ändå med massa mat, men en 50 års present till en man som inte kostar skjortan där det kommer vara massa hippt rikt kändisfolk känns svårare?! En parfym för 700 eller så skulle vara lämpligt och visa man brydde sig, men blir mycket bara för några timmar.. som sagt, firar då inte födelsedagar själva, men förstått det är viktigt för alla andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen parfym om man inte känner personen väldigt väl, typ partner eller syster! Köp en finare flaska champagne eller några dyra flaskor rödvin (såtillvida personen inte är nykterist!) Det är en mkt mer ”neutral” present till någon man inte är lika nära. Ett fint sidenband runt flaskan tillsammans med ett kort med en trevlig hälsning räcker gott!

   Radera
  2. Eller det fantastiska banda azur för 69 kronor med ett brett, kungsblått sidenband runt och ett brev där du diktar en ABAB-dikt (klarar ett barn http://blog.typeandtell.com/sv/att-skriva-poesi/9).

   Radera
 10. Jag gjorde ett påskägg till kompisarnas katt idag. Begagnat pappägg 0 kr, Whiskas kattgodis 21 kr. Allmän munterhet hos både katt och människor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du är så påhittig. Du hade också kunnat tigga till dig en gratis strömmings-rest hos din fiskdisk och därmed hamnat på 0kr, det hade katten nosat till sig på en kilometers avstånd (men inte lika visuellt tilltalande som för husse och matte).

   Radera
  2. Katten ifråga hade nog vägrat det, myyyyyycket petig herre!

   Radera
 11. Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit lycklig med mitt äktenskap, inte förrän min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev nagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min ex man, då jag hänvisades till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en älskar stava på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag släpper hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap, så att han kan hjälpa till med bra verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... +2349020168697. Ta kontakt med honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

  (1) Sluta skilsmässa.
  (2) End Barrenness.
  (3) Lycka till stava.
  (4) Äktenskapspell.
  (5) Bli av med andliga problem.

  SvaraRadera