Tips på extrainkomster

Detta är ett ämne som trattats fram och tillbaka i den här bloggosfären och jag har listat de jag kommer på på rak arm. Säg gärna till om jag missat något.

1. Hyr ut ditt boende
Det absolut mest lönsamma hacket är att hyra ut sin bostad. Är du så lyckligt lottad att du inte bor i en lägenhet där föreningen eller hyresvärden bestämt att korttidsuthyrning inte är ok är saken biff. Du hyr givetvis ut din bostad under den/de veckor du huserar på annan ort under exempelvis sommaren. Detsamma gäller dig som bor i villa eller radhus. Min konstnärliga ledare hyr ut sitt visserligen vattennära hus men ändå, för runt 30 000 per sommar (vilket faller inom ramen för skatteverkets gräns för skattefri uthyrning som är 40 000), något som brukar betala för deras sommarsemester-utgifter på andra orter.

2. Översättningar eller content writing
En annan sak som kan löna sig är att översätta eller skriva för Topcontent eller Gengo.

3. Bli en hunter
Hämta upp och ladda en elscooter från Voi, Lime eller någon av de elscooter-företag som finns i storstäderna. I snitt betalar det 50-70 kronor per laddnatt och cykel. Det är förvisso en nackdel att den ska vara utplacerad på ett specifikt angivet ställe före klockan 06:00 morgonen efter. Men är du morgonpigg och bor centralt är det inte fy skam att dra in 1 000-1 400 kronor extra per månad. Det är ju nästan matbudgeten för en person non?

4. Starta en blogg, ett Instagramkonto eller en YouTubekanal
Och sätt annonser på den. Blogger har ett färdigt koncept för det så det är bara att klicka på från dag ett.

5. Hyr ut din bil eller din båt
Appar som Snappcar eller sajter som RTC gör det möjligt att kapitalisera på dina kapitalmonster då du för tillfället inte använder dem (d.v.s. uppskattningsvis 80-99% av tiden).

6. Bli djurvakt
Signa upp via exempelvis Dogbuddy och bli hundvakt på helger eller semestrar. Sajter som Grannar.se funkar också, särskilt om du inte vill vakta hund utan andra djur som katter eller smådjur. Men var beredd på att den stora efterfrågan kommer att vara under industrisemestern och vid jul/nyår. Men då är också din prislapp satt därefter. Minst en tusing per vecka ska du ha för katt och kanske det dubbla för hund.

7. Bli vallokalsmedarbetare/rösträknare
Detta har flera andra tipsat om i bloggosfären och jag vet för lite om det. Men tydligen ska det ge en del pröjs. Nu är det ju ett tag tills nästa val men håll ögonen öppna då.

8. Hämta barn på dagis
Jag har långtgående planer på att efter studierna kanske signa upp som "barnflicka" (ironin, tillbaka till där jag var som 19-åring) och hämta ett par barn från förskolan ett par dagar i veckan. Pröjsvilligheten i Stockholms innerstad är höööög och vem tackar nej till en Mary Poppinsfigur som en ann?

9. Hyr ut garage/förråd/vindsutrymme
Om du bor i förort till storstad och har ett utrymme att avvara, sätt in annons i lokalbladet och invänta svar från consumer suckers som inte kan skiljas från sina prylar men ser en chans att slippa betala Shurgard-priser. Snacka om passiv inkomst. I Stockholms närområde skulle jag tro att du kan ta dryga tusingen per månad för att husera en cab e d i carport vintertid.

10. Lär ut en förmåga du har
Själv blev jag nyligen tillfrågad om att lära en expat svenska i någon form av konversationsträning. Jag bangade emellertid eftersom jag har problem med den typen av åtaganden. Tänk om det hade blivit konstlat, då hade jag behövt sitta av tolv tisdagskvällstimmar med ett stelt leende på läpparna. Nej, det gick fetbort, men om du själv är duktig på matematik eller språk eller vad som, tveka inte att anmäla dig som läxhjälp eller dylikt.

11. Bli provledare/vakt vid Högskoleprovet
Läs mer här om du är intresserad (exempel från Göteborgs universitet). Tåget har gått för våren men till hösten är det ju dags igen. Inget för introverta dock, du ska hålla ett halvtimmes anförande om reglerna inför auditoriet. Hoppas det är bra betalt, framgår inte av den här sidan.

12. Tentavakt
Verkar betala ungefär 140-190 kronor per timme. Herregud, ha betalt för att sitta och göra ingenting, det är ju som i en regelrätt anställning!

13. Sälj en njure
Nej jag skojar bara, det är inte tillåtet i Sverige. Bara i Iran.

14. Bli försökskanin
Däremot kan du bli försökskanin åt vetenskapen, klicka här för att signa upp på nyhetsbrev från Studentkaninen. Merparten av experimenten betalas med biobiljett men många ger också cash in hand. Exempel på uppdrag: "Kognitiva funktioner och hormoner", "Viktuppskattning" och "Studie om hormonrytmer". De betalda undersökningarna ger i regel bara ett par hundra men en del flera tusen. Men det låter sällan trevligt. Exempelvis ska man som frisk kvinna 25-40 år i en MS-studie "lämna ett venöst blodprov och ryggvätskeprov via lumbalpunktion." Missförstå mig inte, jag är ju i min fantasi nästan njurdonator, jag skulle gärna lumbalpunkteras för MS-forskningen men är dessvärre för gammal (svettig emoji). Jag vill bara belysa det faktum att dessa försök är PÅ RIKTIGT!

Mvh/
FruEfficientBadass

P.s. Om jag skulle applicera enhandfull av knepen ovan skulle jag nog komma upp i en månatlig extrakinkomst som i runda slängar skulle motsvara det jag varje månad sparar på att handla på Lidl istället för på Mathem eller ICA. Just sayin. D.s.


53 kommentarer:

 1. Du skriver på ett så spännande sätt! Har du provat på "Content writing"? Jag är lite nyfiken kring hur det fungerar på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack och lite grand. Det är i regel ganska uppstyrt med fördefinierade rubriker etc. Ämnena varierar stort och merparten är spel.

   Radera
 2. Mystery shopping, sälja sticklingar och frön. Cashback kvalar väl in åsså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör det inte men i min lokala fejsbookgrupp går kommersen varm enligt Fru IGMR. Någon crafty person har drivit upp små ekplantor från ekollon och säljer för 60-70 kr st. Folk köper som tokar...

   Radera
  2. Vem vill ha en ek? Den är ju jättestor?

   Radera
  3. Men om du säger det så, jag ska odla ek.

   Radera
  4. Om 150 år har eken vuxit upp...
   https://da.se/2012/10/dodsstraff-for-den-som-hogg-ek/

   /Holger

   Radera
  5. "De som sitter i skuggan idag har någon som planterade ett ekollon för 150 år sedan att tacka för det." Helt rimligt med dödsstraff tycker jag.

   Radera
 3. Har gjort en hel del konstiga och roliga uppdrag igenom studentkaninen, Ibland har de fått en att undra över vad de egentligen gör på högskolor och universitet, men skitdetsamma. För min del har det varit bra, betalar aldrig en biobiljett och har fått hel del pengar i presentkort Vissa försök är så knasiga att man förenar nytta med nöje utan att betala en spänn/Elsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vissa försök är så knasiga att man förenar nytta med nöje utan att betala en spänn" Mera mera! Exemplifiera!

   Radera
 4. Det går att arbeta som rösttmottagare i europaparlamentvalet 26 maj! Ger upp till 3600 kronor i min stad iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det ja, det är i maj, trodde att jag hade missat det (var ju en massa complainypantsying från AMC Bildt över att hon inte var med i leken längre men det var väl bara prepp).

   Radera
 5. Vad ligger arvodet på för skriva en lite längre artikel på t.ex Topcontent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tjänar mest på de kortare, högst ROI. 350 ordare brukar ge 4 EUR. En knappa 1000 ordare ger 8-10 EUR. De längre kräver mer tankeverksamhet och planering. Korta kan man bara fräsa iväg.

   Topcontent har översättning också. Det är roligare.

   Radera
 6. Sälj bär. Från skatteverket: "Inkomster vid försäljning av vilt växande bär, svamp och kottar som man själv har plockat är skattefria till den del de inte överstiger 12 500 kr under ett beskattningsår. Beloppet är individuellt och gäller för varje medlem i en familj. ... Inkomst från plockning och försäljning av odlade bär är alltid skattepliktig." Hälsningar från Norrländskan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med att sälja bär är att man måste plocka massor av bär först. Jag tycker att det kan vara kul att plocka litegrand, men sådär hinkvis är inte min grej. Har ett barndomstrauma från de hälsingska myrorna där jag enligt släktingar efteråt ska ha sagt att jag aldrig mer skulle plocka bär och det har jag i stort sett hållit.

   Radera
 7. Oj, vad mycket grejer jag missat som jag hade kunnat göra under senaste året. Istället har jag latat mig och därmed inte dragit in en enda krona sedan augusti. (Förutom 1500 kr på privat försäljning då.) Tentavakt lät bra, djurvakt likaså. Och så läxhjälp, att jag inte tänkt på det.

  Hade egentligen skrivit en rekordlång kommentar om introversion, blyghet, skillnaden mellan blå och gröna personer, bemanningsföretagens upphandlingar och lönenivåer, friskoleföretagens skattefinansierade vinster, deras lönenivåer och personalpolitik. Efter visst övervägande raderade jag den helt. Dina inlägg kan leda till associationer som får mig att kunna skriva kilometer med text. På egen hand kommer jag liksom inte på det där sakerna. Det räcker med ett ord eller en enda mening från ditt inlägg och en för mig ofta okänd fördämning släpper, ja en hel tankeström forsar fram! ;)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eva, i Stockholms kommun är det blågrönt styre nuförtiden. Var det det som din raderade kommentar skulle handla om?

   Radera
  2. Nej, det där blå och gröna gällde DISC-modellen som jag kopplade till blyghet. Politik har jag dålig koll på, förutom att jag synat Sverigedemokraterna en del. /Eva

   Radera
  3. Man blir städnigt besviken när man inser att färgsnacket i kommentatorsfältet handlar om corporate activities...

   Radera
  4. Jo, har märkt det. Men det handlar ju om mänskligt beteende, inte om corporate activities. Sådant struntar jag blankt i. Man kan ju strunta i alla modeller och teorier och bara se det uppenbara i det hela. Men förstår att det inte kan intressera alla. Min pappa ser ren ondska i detta. Men då är ganska röd också. ;) /Eva

   Radera
 8. Hyr ut dina grejer via Hygglo , jag har t.ex hyrt ut mitt tält (värt 1500kr) för 300kr/dygn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det ja, så hette det! Och naturligtvis bra alternativkostnad att hyra gm det också. Bra minimalistpoäng får du å.

   Radera
 9. 15. Avkastning på finansiella tillgångar, tex aktier. Borde stått först.
  Flera av de punkter som anges ovan återfinns hos Skatteverkets dedikerade sida "Inkomst av kapital".

  Om du har aktierna i vanlig depå känner du ju av beskattningen på 30% på aktieutdelningen omedelbart när utdelningen görs dvs när inkomsten uppstår. För folk med ISK/KF är sambandet kanske mer diffust.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ja, naturligtvis, jag ser inte skogen för alla avkastningsträn.

   Radera
 10. De flesta av de sakerna uppräknade sakerna, 1-14, blir lågbeskattade eller ingen skatt alls på när du lever på dina kapitalinkomster, helt enkelt för att det skattas i olika skatteklasser.
  Vanliga inkomster av tjänst kan du tjäna 19 700 kr på ett år utan att du betalar någon skatt alls, och i praktiken innebär det att du betalar ca 10% i skatt när du tjänar 30 000 på ett år.
  Alltså nästan helt skattefria inkomster - det slår taxfreebutiken med hästlängder det.

  FruEBs man - HerrEB - kanske kan berätta mer om hur man kan dra fördel av dessa olika skatteklasser?

  p.s. Alla de som går till jobbet enbart för att betala maximalt med skatt för att bidra till välfärden kanske denna kommentar inte passar. Men ni kan ju istället köpa högbeskattade varor som tex
  * sprit (som ni sedan lämnar/betalar in till annat företag för destruktion, därför egen konsumtion blir i längden en kostnad för staten/landsting/kommun),
  * drivmedel,
  * eller genom att helt enkelt anställa någon som är arbetslös - men kontrollera mycket noga att personen då ifråga inte uppbär någon sorts bidrag eller annan skattesubvention under anställningen då det skulle omintetgöra maximerande av skatteintäkten.
  d.s.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för infon. Min man - som för övrigt springer sin sista tur i ekorrhjulet för ett bra tag framöver just idag - är nog inte jättehaj på det du skriver om. Men jag tänker att jag ska styra in hans uppmärksamhet på dessa områden nu, när han slipper allt kuckelimuck från tjänstemannalivet. Det har varit alldeles för stort fokus på arbetsgivarens ekonomi och obefintligt fokus på den egna.

   Radera
  2. "sprit (som ni sedan lämnar/betalar in till annat företag för destruktion, därför egen konsumtion blir i längden en kostnad för staten/landsting/kommun), " Haha

   Radera
 11. Bra tips :) Vi pratade igår om att bygga om lgh och hyra ut än mer (en inneboende nu) om det blir så att jag pga sjukdom inte kan jobba mer. Då kunde vi ha två inneboende och med ombyggnad skulle det bli mer privat. Finns många trångbodda stockholmare som bygger loft för barnen, men det loftet kan man hyra ut också. Annars funderar jag lite på att bli cam-modell för då kan jag bo i sängen, ha tid och vara sjuk hur mycket som helst, men ändå tjäna pengar under tiden. Snapchat verkar många tjejer tjäna bra på med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dum fråga, men vad är cam-modell? Camera-modell?

   Jag tycker att inneboendespåret låter helt lysande. Du gör dessutom någon ung en tjänst vilket du kommer att belönas för i paradiset (såvida du inte tar ockerhyra). Jag vill minnas att det också är i princip helt oproblematiskt att ha inneboende (till skillnad från att hyra ut hela boendet) vis-a-vis bostadsrättsföreningen?

   Radera
  2. Det är bara att dra en bildgoogling på "cam model" :)

   Radera
  3. Så länge inneboendes inte stör är det nog inga problem men osäker på hur grannarna skulle reagera om vi öppnade hotell eller förläggning med liggunderlag+sovsäck alla lägenhetens hörn till det facila priset av endast 3000-5000 kr månaden bo i Sthlm innerstad nära jobbet.
   Nuvarande inneboende är 40-50 så finns mååånga som jobbar Sthlm eller nyligen fått jobb och desperat söker boende. Många skriver i sina sökande annonser på blocket att eftersom det är så svårt få bostad sthlm söker de numera rum, kollektiv, vad som. Folk är desperata och när en 1:a 2:a hand kostar 15 000 månaden sååå om man inte har kontakter. Lgh hotell är väl 10 000 månaden minst (?) och då ute i Kista eller liknande. Nuvarande inneboende (man) säger även män är helt körda, är man man så sorteras man ut trots jättebra meriter. Han har superbra CV.

   Cam modell är typ sexmodell men finns många önskemål, en del äter mat framför cameran, sk feeding tror jag det heter? Inte insatt helt hur det fungerar än, var man ska regga sig, men när jag hör talas om tjejer som tjänar 1,4 mkr per månad eller 100 000 kr månaden låter det rätt bra.
   Nu tror jag inte 1,4 mkr är nåt normalt, men var en tjej som fick så många medlemmar på en gång (antagligen lite småkänd i den världen på nåt sätt) så hon drog in det på alla nyregistreringar. Jag är nöjd med väldigt mycket mindre.

   Radera
  4. Du kanske kan finna synergier? Du säger att potentiella inneboende, särskilt män, är desperata. Vad sägs om dealen: "Du hyr för halva markandsvärdet (d.v.s. för cirka 7000 i månaden) mot att du kör 10 cam-sessioner i veckan, jag tar din intäkt". Du slipper klä av dig, de får tak över huvudet.

   Radera
  5. Hahaha, du är verkligen rolig och smart. Ska fundera på det.

   Radera
 12. Hejsan!
  Känner mig speciellt identifierad med elscooter-jägarna, ha ha!!! Hade ingen aning om att detta side-hustle fanns överhuvud taget.
  En fråga, när du nämner att sätta reklam på ett instagramkonto, hur menar du då? Enlighten me please:)

  Tack för bra tips.

  /K
  http://kollpakontot.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättast är att skriva om hur du rekommenderar en viss tjänst och i texten skriva att länken till den texten finns i din bio. I din bio klistrar du in affiliatelänken.

   Radera
  2. Sen kan man gå med i olika influencersnätverk e d men då krävs att du har en rätt stor följarskara.
   http://www.cashoo.se/tjana-pengar/instagram/

   Radera
  3. Tack till er båda, ska kolla upp det:)

   /K

   Radera
 13. Apropå uthyrning..
  Kan man hyra ut sin lägenhet säg 2 dagar i veckan då man bor på annat håll. Detta till hutlösa pengar och att det inte räknas som otillåten andrahandsuthyrning?

  Kanske finns någon stackars konsult/egenföretagare som hellre hyr en lägenhet än bor på hotell. Och det ska vara något stadigvarande och inget airbnb..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får nog kolla med din förening/hyresvärd. Utan att veta mer skulle jag TRO att det fortfarande räknas som inneboende eftersom du åtminstone stundtals bor i lägenheten löpande vilket förenklar det hela. Att det under längre tid ska röra sig om samma person underlättar nog ditt case avsevärt. Kolla och återrapportera!

   Radera
 14. Jag gillar Airbnb. Hyr ut ett rum / del i lägenhet någon / några dagar då coh då. Fungerar klockrent. Förra året tjänade jag in hela kostnaden för att dra om elen i lägenheten ( en he
  l jäkla förmögenhet ) plus boendet i Sevilla under 2 veckor på dessa korttidsuthyrning. För detta behöver jag inte något tillstånd då det räknas som inneboende.

  SvaraRadera
 15. Panta förpackningar på återvinningsstationen. https://pantapa.se/

  SvaraRadera
 16. Godvänner, jag heter Andrea Maria, från Stockholm, jag är sjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige. Jag är gift i mer än 6 år med två barn, mitt förhållande till Andrea, min man, var till en början söt, romantisk och blev senare till en mardröm fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter ett sätt att få en snabb skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek. Jag älskade min man så mycket. Jag vill inte förlora honom till en annan dam. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle vara hemma för att älska mig för alltid. Jag förklarade min situation för en vän på jobbet, min vän Jennifer hon berättade för mig att snarare kontakta hjälp av en kärleksstämman som heter Dr.Oduduwa från afrikana nation med magisk kärlek stavdel bön för att återvända tillbaka ex love, att han har kraftfull begåvad charm för att få tillbaka kärlek och förtroende i alla trasiga äktenskap eller trasiga kärleksförhållanden, jag trodde och provade och det fungerar för mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr.Oduduwa via hans personliga e-postkontakt nedan;
   {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}.

  Dr.Oduduwa svarade på min e-post och sa att han kan hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlek med omedelbar charm kärleksdel, jag var väldigt glad att hitta den här mannen för att hjälpa mig, jag följde alla hans instruktioner noggrant steg för steg böner och incantation Jag gjorde själv i mitt hus med tända ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag kan göra hemma under nattbönerna älskar stavningsprocessen. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. det började fungera för mig eftersom jag inom några timmar senare fick ett telefonsamtal från min man, jag var så förvånad och chockad eftersom han har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu gör jag omedelbart en kärlek stavningsböner min make Andrea kom hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur kärleksdel fungerar positivt på min man inom 2 dagar han är hemma. Just nu lever min man och jag båda lyckligt i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa.
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa förlorade kärleksförhållanden eller kärleksförhållanden för att hitta verklig kärlekspartner.
  WhatsApp nr .: +79268011965

  SvaraRadera
 17. Hej, Vi letar efter njurdonatorer Vi finns i indiska, Kanada, Storbritannien, Turkiet, USA, Malaysia, Sydafrika, Jordanien osv. Mycket brådskande. B ve, O ve och A ve med pass / Voters-kort eller Pan-card och ålder bör vara mer än 19 år. Intresserad person ska kontakta oss
  Whatsapp: +905338534346
  Whatsapp: +905338534346
  Whatsapp: +905338534346

  SvaraRadera
 18. Hej, snälla vi har behov av njurdonatorer, alla mellan 18 och 70 år som är friska och seriösa att sälja njurar för pengar ska snarast kontakta oss eftersom vi har patienter som är i dialys och de behöver njure för att överleva, du kan donera en njure för 300 000 euro utan biverkning. Om någon är intresserad, vänligen kontakta oss för mer information med
  Whatsapp: +905338534346
  Whatsapp: +905338534346
  Whatsapp: +905338534346

  SvaraRadera
 19. Hej, snälla vi har behov av njurdonatorer, alla mellan 18 och 70 år som är friska och seriösa att sälja njurar för pengar ska snarast kontakta oss eftersom vi har patienter som är i dialys och de behöver njure för att överleva, du kan donera en njure för 300 000 euro utan biverkning. Om någon är intresserad, vänligen kontakta oss för mer information med
  Whatsapp: +905338534346
  Whatsapp: +905338534346
  Whatsapp: +905338534346

  SvaraRadera
 20. Hej, Vi letar efter njurdonatorer Vi är belägna i indiska, Kanada, Storbritannien, Turkiet, USA, Malaysia, Sydafrika, Jordanien osv. Mycket brådskande. B + ve, O + ve och A + ve med Indien-pass / väljarkort eller pan-kort och ålder bör vara mer än 19 år. Intresserade personer ska kontakta oss via e-post: sunajkidneyfundation@gmail.com


  Whataspp: +917204719376


  Whataspp: +917204719376

  sunajkidneyfundation@gmail.com

  Dr Ahmed Mohamed

  SvaraRadera
 21. Hej, Vi letar efter njurdonatorer Vi är belägna i indiska, Kanada, Storbritannien, Turkiet, USA, Malaysia, Sydafrika, Jordanien osv. Mycket brådskande. B + ve, O + ve och A + ve med Indien-pass / väljarkort eller pan-kort och ålder bör vara mer än 19 år. Intresserade personer ska kontakta oss via e-post: sunajkidneyfundation@gmail.com


  Whataspp: +917204719376


  Whataspp: +917204719376

  sunajkidneyfundation@gmail.com

  Dr Ahmed Mohamed

  SvaraRadera
 22. Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit lycklig med mitt äktenskap, inte förrän min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev nagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min ex man, då jag hänvisades till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en älskar stava på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag släpper hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap, så att han kan hjälpa till med bra verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... +2349020168697. Ta kontakt med honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

  (1) Sluta skilsmässa.
  (2) End Barrenness.
  (3) Lycka till stava.
  (4) Äktenskapspell.
  (5) Bli av med andliga problem.

  SvaraRadera
 23. Hej allihopa.


  Mitt namn är Dr Kate Adams, är en frenolog vid universitetssjukhus Bristol NHS Foundation Trust. Vårt sjukhus är specialiserat på njurkirurgi och vi hanterar även köp och transplantation av njurar med en levande en motsvarande donator. Vi finns i Dubai, Uk, USA, Malaysia. Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar, tveka inte att kontakta oss via e-post: kateadams946@hotmail.com

  Min hälsning

  Dr Kate Adams

  Telefonnummer: +2348146161694

  SvaraRadera
 24. Hi, We're looking for kidney donors We are located in Indian, Canada, UK, Turkey, USA, Malaysia, South Africa,Jordan etc Very urgently. B+ve , O+ve and A+ve We pay $350,000.00 per kidney age should be more than 19 years. Interested person's should contact us via Email: sunajkidneyfundation@gmail.com
  Dr Sunaj

  SvaraRadera
 25. Få ett lån här till 2 % låg ränta: rolhy.xhol11@gmail.com

  Kontakta mig via telegram +48732231402

  SvaraRadera